Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση των δωρεάν βιβλίων στα Πανεπιστήμια;

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ελααααα αυτο το συστημα ειναι και στην ευρωπη. μπαινεις σχεδον παντου χωρις εξετασεις εκτος κι αν τις ζηταει αυτη τη σχολη

Tι λες ρε φιλαράκο; Στην Ιταλία δίνεις εξετάσεις μόλις τελειώσεις το λύκειο γα να μπεις σε τριτοβάθμια σχολή περίπου όπως και στην Ελλάδα. Νομίζω το ίδιο και στην Ισπάνια.

Αν είναι να γίνουν τα πανεπιστήμια μπάτε σκύλοι αλέστε τότε θα διαλύθει εντελως το κύρος της παιδείας

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Tι λες ρε φιλαράκο; Στην Ιταλία δίνεις εξετάσεις μόλις τελειώσεις το λύκειο γα να μπεις σε τριτοβάθμια σχολή περίπου όπως και στην Ελλάδα. Νομίζω το ίδιο και στην Ισπάνια.

Αν είναι να γίνουν τα πανεπιστήμια μπάτε σκύλοι αλέστε τότε θα διαλύθει εντελως το κύρος της παιδείας

δεν νομιζω αμα στο πρωτο ετος πεφτουν κεφαλια;)

Δημοσ.

Κάτι που δεν έχω καταλάβει με αυτό το σύστημα είναι το εξής. Εφόσον όλοι ζητάνε το καλύτερο δυνατό, τμήματα σαν της Ιατρικής δεν θα έχουν πχ 2000 πρωτοετείς? Τι μάθημα και τι ξεσκαρτάρισμα μπορεί να γίνει σε τέτοια τμήματα? Ποιος θα πάει για τεστάρισμα στα χαμηλόβαθμα τμήματα?

Και στο κάτω κάτω δεν πιστεύω ότι κάποιος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο των πανελληνίων, θα μπορέσει να αριστεύσει στα μαθήματα των σχολών και να γίνει αποδεκτός εκεί.

Δημοσ.

κοιτα αμα ο αλλος εχει το γνωθις εαυτον και ξερει οτι δεν ειναι για γιατρος δεν θα δηλωσει εκει θα παει για κατι αλλο. και εστω οτι μπηκαν 2000 ατομα στην ιατρικη. αμα στο δευτερο ετος ειναι 300 μονο θα το σκεφτονται πριν πανε εκει.

Δημοσ.

on topic επιτέλους:

Λοιπόν το σύστημα έχει μια σοβαρή ατέλεια.Δεδομένου οτι τα βιβλία θα τα παίρνουμε 2-3 μήνες μετά τις δηλώσεις.Και οτι δεν θα ξέρουμε ποιά είναι τα βιβλία και τι περιέχουν,πως θα ξέρουμε ποιό είναι το καλύτερο για να το δηλώσουμε μαζί με τα μαθήματα.Αυτός ο καραγκιοζάκος που σκέφθηκε αυτό το σύστημα,γιατί παρέλειψε αυτή την βασική παράμετρο.Φανταστείται σκηνικό στις δηλώσεις:

" Ρε μλκ ποιό βιβλίο να βάλω Ηλεκτρικά κυκλώματα 2;Έχει τα εξής:

Χατζαράκης

Χατζησταυρίδης

Σουπερτρίας

Μπαμπινιώτης"

"Ο Μπαμπινιώτης δεν είναι ο πιό γνωστός ρε;Αυτόν βάλε!"

Πολύ πετυχημένο και σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα των κακών συγγραμμάτων....ΣΟΥ ΛΕΩ!

Δημοσ.
on topic επιτέλους:

Λοιπόν το σύστημα έχει μια σοβαρή ατέλεια.Δεδομένου οτι τα βιβλία θα τα παίρνουμε 2-3 μήνες μετά τις δηλώσεις.Και οτι δεν θα ξέρουμε ποιά είναι τα βιβλία και τι περιέχουν,πως θα ξέρουμε ποιό είναι το καλύτερο για να το δηλώσουμε μαζί με τα μαθήματα.Αυτός ο καραγκιοζάκος που σκέφθηκε αυτό το σύστημα,γιατί παρέλειψε αυτή την βασική παράμετρο.Φανταστείται σκηνικό στις δηλώσεις:

Χατζαράκης

Χατζησταυρίδης

Σουπερτρίας

Μπαμπινιώτης"

Πολύ πετυχημένο και σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα των κακών συγγραμμάτων....ΣΟΥ ΛΕΩ!

απολυτο δικιο

Δημοσ.
on topic επιτέλους:

Χατζαράκης

Χατζησταυρίδης

Σουπερτρίας

Μπαμπινιώτης"

Λογικά η επιλογή όπως έγραψα γίνεται με συνενόηση με τον διδάσκοντα.Επίσης υπάρχει και η βιβλιοθήκη που μπορείς να τα δείς.Μην τα θέλουμε όλα έτοιμα.Ναι,δημιουργούνται προβλήματα αλλά κάθε αλλαγή που προσπαθεί να βελτιώσει ένα ήδη προυπάρχον πρόβλημα τουλάχιστον πρέπει να αντιμετωπίζεται καλοπροαίρετα.

Δημοσ.

Προφανώς κάποιοι κακομαθημένοι νομίζουν πως πανεπιστήμιο = δημοτικό, τα περιμένουν όλα έτοιμα (το απαιτούν μάλιστα) και περιμένουν να τους πάρουν από το χεράκι για να αποκτήσουν 2-3 γνώσεις. Από τις χειρότερες πληγές των σύγχρονων ελληνικών πανεπιστημίων...

Δημοσ.
Προφανώς κάποιοι κακομαθημένοι νομίζουν πως πανεπιστήμιο = δημοτικό, τα περιμένουν όλα έτοιμα (το απαιτούν μάλιστα) και περιμένουν να τους πάρουν από το χεράκι για να αποκτήσουν 2-3 γνώσεις. Από τις χειρότερες πληγές των σύγχρονων ελληνικών πανεπιστημίων...

+100000000000

Δημοσ.

Κι εγώ συμφωνώ. Ρε deathlord δεν ψωνίζεις μπανάνες για να κρίνεις από το εξώφυλλο τι θα διαλέξεις. Εννοείται ότι ξέρεις τι στο διάολο πραγματεύται το κάθε βιβλίο, το έχεις ψάξει στην βιβλιοθήκη, έχεις πάει και σε κανα μάθημα (λέμε τώρα) να ακούσεις τι έχει να πει και ο καθηγητής για το κάθε βιβλίο και βλέπεις και από μόνος σου ποιο είναι καλύτερο για σένα.

Η λύση όμως είναι μια. Ο καθηγητής θα έπρεπε να διαλέγει 10-20 σελίδες από τις οποίες θα πέσουν θέματα, να τις μοιράζει με mail σε όλους τους φοιτητές και μετά να γράφαμε διαγώνισμα. Πανεπιστήμιο-νηπιαγωγείο σου λέω!!

EDIT: evabb με μπέρδεψες όταν δίνεις δίκιο και στους δύο..

Δημοσ.

οσοι πιστευετε οτι τα πανεπιστημιακα βιβλια πρεπει να τα πληρωνουμε απο την τσεπη μας και πως οσοι θελουν ανωτατη παιδεια πρεπει να τα σταξουν θα το πω πολυ ευγενικα ή ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ειστε ή καλοβολεμενα βουτηροπαιδα...οσοι δεν εχουν ιδεα για το τι γινεται στα πανεπιστημια καλο θα ηταν να μην εκφραζουν λανθασμενες αποψεις...η δημοσια κ δωρεαν παιδεια ειναι δικαιωμα ολων...

Δημοσ.

EDIT: evabb με μπέρδεψες όταν δίνεις δίκιο και στους δύο..

αλλα το να υπαρχει συγκεκριμενο βιβλιο κι αλλο να ειναι οι φοιτητες σαν μαθητες

Δημοσ.

evabb, επειδη απαντηση στο ερωτημα που σου εθεσα δεν πηρα, ξαναποσταρω το μνμ μου:

ελα πρωτα ζησε απο κοντα το ελληνικο πανεπιστημιο και μετα βγαλε τα συμπερασματα σου. αν δε βιωσεις κατι, δεν μπορεις να κατα-κρινεις. and by the way, τι εχεις να μας πεις για το υψηλο ποσοστο δυτικοευρωπαιων φοιτητων προερχομενων απο τη μεσαια ταξη, οι οποιοι εγκαταλειπουν τις προπτυχιακες σπουδες τους λογω αδυναμιας πληρωμης των διδακτρων;;;;

μια απορια: επειδη σε βλεπω πολυ αρνητικη κατα των ελληνικων πανεπιστημιων και των ημεδαπων φοιτητων: γιατι πηγες στο εξωτερικο να σπουδασεις; γιατι περιφρονεις την ελληνικη εκπαιδευση, γιατι δεν περασες μεσω πανελληνιων η για να ερχεσαι μολις 20ετων και να μας κανεις φροντιστηριο περι δωρεαν η ιδιωτικης παιδειας; εχω παρατηρησει και σε αλλα τοπικ τα μηνηματα σου και εχω εκνευριστει απο την επιπολαιοτητα, με την οποια κατα-κρινεις το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα.

και κατι ακομη, κοριτσακι μου: αν η παιδεια (δημοσιο αγαθο) γινει de facto ιδιωτικη, εμενα ποιος μου εγγυαται πως οι καθηγητες δε θα κοβουν τους φοιτητες σωρηδων ωστε να καταβαλλουν χρηματα για να εχουν το δυνατοτητα συμμετοχης στη δευτερη εξεταστικη, οπως συμβαινει σημερα στα αμφιβολου ποιοτητας Κ.Ε.Σ.;

Δημοσ.
evabb, επειδη απαντηση στο ερωτημα που σου εθεσα δεν πηρα, ξαναποσταρω το μνμ μου:

ελα πρωτα ζησε απο κοντα το ελληνικο πανεπιστημιο και μετα βγαλε τα συμπερασματα σου. αν δε βιωσεις κατι, δεν μπορεις να κατα-κρινεις. and by the way, τι εχεις να μας πεις για το υψηλο ποσοστο δυτικοευρωπαιων φοιτητων προερχομενων απο τη μεσαια ταξη, οι οποιοι εγκαταλειπουν τις προπτυχιακες σπουδες τους λογω αδυναμιας πληρωμης των διδακτρων;;;;

μια απορια: επειδη σε βλεπω πολυ αρνητικη κατα των ελληνικων πανεπιστημιων και των ημεδαπων φοιτητων: γιατι πηγες στο εξωτερικο να σπουδασεις; γιατι περιφρονεις την ελληνικη εκπαιδευση, γιατι δεν περασες μεσω πανελληνιων η για να ερχεσαι μολις 20ετων και να μας κανεις φροντιστηριο περι δωρεαν η ιδιωτικης παιδειας; εχω παρατηρησει και σε αλλα τοπικ τα μηνηματα σου και εχω εκνευριστει απο την επιπολαιοτητα, με την οποια κατα-κρινεις το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα.

και κατι ακομη, κοριτσακι μου: αν η παιδεια (δημοσιο αγαθο) γινει de facto ιδιωτικη, εμενα ποιος μου εγγυαται πως οι καθηγητες δε θα κοβουν τους φοιτητες σωρηδων ωστε να καταβαλλουν χρηματα για να εχουν το δυνατοτητα συμμετοχης στη δευτερη εξεταστικη, οπως συμβαινει σημερα στα αμφιβολου ποιοτητας Κ.Ε.Σ.;

προφανως οτι και να πω περι ιδιοτικου συστηματος δεν ειναι εφαρμοσιμο στην ελλαδα γτ παντα θα ειναι καποιος που θα κλεβει καποιος που θα παιρνει μιζες κτλ.

περι διδακτρων σε ξενα πανεπιστημια. ειπα καπου πιο πανω οτι δεν χρειαζεται να ειναι τεραστια τα διδακτρα ωστε να μην μπορουν να πληρωθουν οπως επισης οτι και η προνοια θα μπορουσε να βοηθα αυτους που πραγματικα δεν εχουν χρηματα.

κατακρινω το ελληνικο συστημα γτ βλεπω πως ειναι. οι μισοι εδω μεσα λενε οτι τους εκοψε ο καθηγητης για τον α,β λογο. το θεωρεις δλδ λογικο εσυ αυτο; η το γεγονος οτι την μιση χρονια χανονται μαθηματα λογω καταληξεων; η το γεγονος οτι τα παιδια πρεπει να παπαγαλισουν μια τεραστια υλη στην Γ λυκειου για να περασουν και ουσιαστικα μαθενουν να μην σκεφτονται. το οτι υπαρχουν φροντηστηρια για φοιτητες ειναι λογικο; δωσε μου ενα λογο για να μην κατακρινω το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα.

Δημοσ.
οσοι πιστευετε οτι τα πανεπιστημιακα βιβλια πρεπει να τα πληρωνουμε απο την τσεπη μας και πως οσοι θελουν ανωτατη παιδεια πρεπει να τα σταξουν θα το πω πολυ ευγενικα ή ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ειστε ή καλοβολεμενα βουτηροπαιδα...οσοι δεν εχουν ιδεα για το τι γινεται στα πανεπιστημια καλο θα ηταν να μην εκφραζουν λανθασμενες αποψεις...η δημοσια κ δωρεαν παιδεια ειναι δικαιωμα ολων...

Πες τα ρε πούστη γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Εγώ έχω καλύτερη άποψη, όσοι θέλουν να μπορούν να έχουν δωρεάν παιδεία να την έχουν και αυτοί που θέλουν να πληρώνουν τα βιβλία τους 500 ευρώ το εξάμηνο να τα πληρώνουν.

Θα γίνει της πουτάνας σε λίγες μέρες που θα το καταλάβουν όλοι τι πάει να γίνει και θα ανοίξουν τα μάτια τους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...