evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 και πέρα από αυτό όμως πιστεύω (αλλά δεν μπορώ να πω εφόσον δεν το έχω ζήσει το δεύτερο) πως στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες "εκπαίδευσης χαρακτήρα" σε σχέση με ένα πανεπιστήμιο/μαγαζί που οι φοιτητές είναι "πελάτες" βλεπω τους φιλους μου στην ελλαδα που το μονο που κανουν ειναι τα μπουζουκια πληρωμενα απο τα κομματα και βλεπω και τους συμφοιτητες μου εδω που ειμαι και λιωνουν για να βγαλουν την ριμαδα την εργασια. τα συμπερασματα δικα σου
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το πλεονέκτημα εκεί που είσαι "πελάτης" (το λέω γιατί στα μεταπτυχιακά μου ήμουν "πελάτης") είναι ότι έχεις εντονότερη την αίσθηση της επένδυσης. Με το ντεμέκ δωρεάν, βαυκαλίζεσαι πως δεν τρέχει τίποτε γιατί "τζάμπα είναι" (εξηγώ παραπάνω γιατί ΔΕΝ είναι τζάμπα). Συν του ότι εκεί που ήμουν "πελάτης" είχα και απαιτήσεις "πελάτη": οι καθηγητές ήταν στα γραφεία τους, υπήρχε παρακολούθηση της εργασίας, συνεννόηση, βοήθεια στην έρευνα. Στο "τζάμπα", έχουμε τους ιπτάμενους: μου λέει ο αδερφός μου πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίων υπάρχουν τύποι που βάζουν μαθήματα Τετάρτη απόγευμα-Πέμπτη πρωί, έρχονται με τη μεσημεριανή πτήση της Aegean Τετάρτη μεσημέρι και Πέμπτη μεσημέρι είναι πίσω στην Αθήνα. Και αυτοί υποτίθεται ότι είναι στελέχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ε, όταν ήμουν "πελάτης" στην Αγγλία μέχρι και βράδυ είχα πάρει τηλέφωνο καθηγητή γιατί είχαμε ραντεβού να δει την εργασία, έπρεπε να λείψει και μιλήσαμε για να κλείσουμε συνάντηση για την επόμενη. Δε συμβαίνουν παντού και πάντα αυτά, αλλά από την εμπειρία μου το "δωρεάν" μας έκανε να εκτιμάμε λιγότερο αυτό που είχαμε.
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 βλεπω τους φιλους μου στην ελλαδα που το μονο που κανουν ειναι τα μπουζουκια πληρωμενα απο τα κομματα και βλεπω και τους συμφοιτητες μου εδω που ειμαι και λιωνουν για να βγαλουν την ριμαδα την εργασια. τα συμπερασματα δικα σου ε εντάξει τώρα έλα να σου γνωρίσω όλους του φίλους μου αμα είναι κανείς δεν πάει μπουζούκια με κόμματα, οι μισοί λιώνουν ή έστω δουλεύουν φιλότιμα για τις εργασίες τους και οι άλλοι μισοί απλά είναι αρχιτέκτονες που δεν χρειάζεται λιώσιμο τους ξέρω όλους αυτούς που λες, δίπλα μου τους έχω και τους σιχαίνομαι, αλλά δεν μου κάθεται ακόμα ηθικά σωστο το "κόβω τις δυνατότητες και ευκαιρίες για να αναγκαστούν να στρώσουν τον κώλο τους" snoob θα συμφωνήσω με την καφρίλα του διδάσκω εκεί αλλά ζω όπου είμαι μούρη, τρίτη-πέμπτη είναι όλα τα μαθήματα
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ε εντάξει τώρα έλα να σου γνωρίσω όλους του φίλους μου αμα είναι κανείς δεν πάει μπουζούκια με κόμματα, οι μισοί λιώνουν ή έστω δουλεύουν φιλότιμα για τις εργασίες τους και οι άλλοι μισοί απλά είναι αρχιτέκτονες που δεν χρειάζεται λιώσιμο τους ξέρω όλους αυτούς που λες, δίπλα μου τους έχω και τους σιχαίνομαι, αλλά δεν μου κάθεται ακόμα ηθικά σωστο το "κόβω τις δυνατότητες και ευκαιρίες για να αναγκαστούν να στρώσουν τον κώλο τους" snoob θα συμφωνήσω με την καφρίλα του διδάσκω εκεί αλλά ζω όπου είμαι μούρη, τρίτη-πέμπτη είναι όλα τα μαθήματα αμα τα ξυνεις και στην αρχιτεκτονικη τοτε στο φιλολογικο τι κανεις; τεσπα. οι κοινωνικη προνοια μπορει να πληρωνει αυτους που οντως δεν εχουν λεφτα αυτοι που εχουν γτ να ειναι στο τζαμπα;
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 αμα τα ξυνεις και στην αρχιτεκτονικη τοτε στο φιλολογικο τι κανεις; τεσπα. εντάξει το περι αρχιτεκτονικής το εννοώ αλλιώς είναι "αλλου τύπου" διάβασμα. Αλλά φυσικά και έχει δουλειά. Ένα στοιχείο που σου δίνει μπόλικο δίκιο για τα ελληνικά πανεπιστήμια και το επίπεδό τους, πρώτο πράγμα που σκέφτομαι εγώ όταν λέω ελληνικό πανεπιστήμιο είναι "πολυτεχνείο". Που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. η κοινωνικη προνοια μπορει να πληρωνει αυτους που οντως δεν εχουν λεφτα αυτοι που εχουν γτ να ειναι στο τζαμπα; σύμφωνοι, όταν υπάρξει ουσιαστική κοινωνική πρόνοια ή δίκαιο φορολογικό σύστημα, ώστε έμμεσα να γίνεται η ίδια δουλειά
Praetorianos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Ποιος όμως μπορεί να αποφασίσει ποιος είναι φτωχός και ποιος πλούσιος? Με την φορολογική δήλωση, με την οικογενειακή κατάσταση? Δυστυχώς δεν μπορεί οπότε πρέπει να διαλέξουμε τουλάχιστον προς το παρόν ή σε όλους δωρεάν ή σε όλους επί πληρωμή. αλλο παιδεια αλλο γνωση εχει μεγαλη διαφορα το ενα δεν συνεπαγεται το αλλο. την παιδεια την παιρνεις απο το σπιτι σου Όσο για το άλλο γνώση άλλο παιδεία, ναι υπάρχει ένας διαχωρισμός αλλά δεν είναι και τελείως ξέχωρος χώρος ο ένας από τον άλλο. Συνήθως (συνήθως λέω) κάποιοι με τρελές γνώσεις, προσπαθούν να το ψάξουν και λίγο παραπάνω το θέμα, να δουν τι συμβαίνει γύρω τους και πέρα από το αντικείμενο τους. Αν είσαι σταρχιδιστής στις τεχνικές γνώσεις το ίδιο θα καταλήξεις και στην παιδεία.
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Ποιος όμως μπορεί να αποφασίσει ποιος είναι φτωχός και ποιος πλούσιος? Με την φορολογική δήλωση, με την οικογενειακή κατάσταση? Δυστυχώς δεν μπορεί οπότε πρέπει να διαλέξουμε τουλάχιστον προς το παρόν ή σε όλους δωρεάν ή σε όλους επί πληρωμή. Όσο για το άλλο γνώση άλλο παιδεία, ναι υπάρχει ένας διαχωρισμός αλλά δεν είναι και τελείως ξέχωρος χώρος ο ένας από τον άλλο. Συνήθως (συνήθως λέω) κάποιοι με τρελές γνώσεις, προσπαθούν να το ψάξουν και λίγο παραπάνω το θέμα, να δουν τι συμβαίνει γύρω τους και πέρα από το αντικείμενο τους. Αν είσαι σταρχιδιστής στις τεχνικές γνώσεις το ίδιο θα καταλήξεις και στην παιδεία. για το πρωτο δεν λεω κατι γτ θα πειτε οτι στην ευρωπη ειναι αλλιως τα πραματα για το δευτερο τους θεωρω δυο τελειως διαφορετικους χωρους. ειναι ανθρωποι που εχουν βγαλει ενα δημοτικο και ειναι πολυ πιο σωστοι απο κατι τσογλανια με πτυχια
biscoto Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 φανταστειτε για μια στιγμη εναν εναλλακτικο κοσμο: τα "δωρεαν" πανεπιστημια με "δωρεαν βιβλια" αντικαθιστανται απο πανεπιστημια στα οποια πληρωνεις οσα λεφτα πληρωνουν οι κακομοιροι μαθητες απο 1η γυμνασιου μεχρι 3η λυκειου και συνεχιζουν να πληρωνουν ακομα και οταν ειναι στο πανεπιστημιο! δλδ αντι να υπαρχουν φροντιστηρια για τις αναθεματισμενες πανελληνιες (αλλα και εξεταστικες) ας υπαρχουν πανεπιστημια στα οποια μπενεις συμφωνα με τα δικα τους κριτηρια και πληρωνεις ενα ποσο ακομα και οσα θα εδινες σε 6+ποσα χρονια φροντιστηριων (χαμενος δεν βγενεις ) πολυ πιο αποδοτικο πιστευω
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 με τη διαφορά ότι τα φροντιστήρια είναι σημπληρωματικά επειδή η πρωτο/δευτεροβάθμια εκπαίδευση πάει κατά διαόλου, κανείς μη-ψυχασθενής δεν κάνει 6+ χρόνια φροντιστήρια, και όσο κι αν δεν το πιστεύουμε για να μπεις σε πανεπιστήμιο θες να χεις ένα επίπεδο μόρφωσης
elena blue Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 βλεπω τους φιλους μου στην ελλαδα που το μονο που κανουν ειναι τα μπουζουκια πληρωμενα απο τα κομματα και βλεπω και τους συμφοιτητες μου εδω που ειμαι και λιωνουν για να βγαλουν την ριμαδα την εργασια. τα συμπερασματα δικα σου ελα πρωτα ζησε απο κοντα το ελληνικο πανεπιστημιο και μετα βγαλε τα συμπερασματα σου. αν δε βιωσεις κατι, δεν μπορεις να κατα-κρινεις. and by the way, τι εχεις να μας πεις για το υψηλο ποσοστο δυτικοευρωπαιων φοιτητων προερχομενων απο τη μεσαια ταξη, οι οποιοι εγκαταλειπουν τις προπτυχιακες σπουδες τους λογω αδυναμιας πληρωμης των διδακτρων;;;;
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 φανταστειτε για μια στιγμη εναν εναλλακτικο κοσμο: τα "δωρεαν" πανεπιστημια με "δωρεαν βιβλια" αντικαθιστανται απο πανεπιστημια στα οποια πληρωνεις οσα λεφτα πληρωνουν οι κακομοιροι μαθητες απο 1η γυμνασιου μεχρι 3η λυκειου και συνεχιζουν να πληρωνουν ακομα και οταν ειναι στο πανεπιστημιο! δλδ αντι να υπαρχουν φροντιστηρια για τις αναθεματισμενες πανελληνιες (αλλα και εξεταστικες) ας υπαρχουν πανεπιστημια στα οποια μπενεις συμφωνα με τα δικα τους κριτηρια και πληρωνεις ενα ποσο ακομα και οσα θα εδινες σε 6+ποσα χρονια φροντιστηριων (χαμενος δεν βγενεις ) πολυ πιο αποδοτικο πιστευω ελααααα αυτο το συστημα ειναι και στην ευρωπη. μπαινεις σχεδον παντου χωρις εξετασεις εκτος κι αν τις ζηταει αυτη τη σχολη
biscoto Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μα και πολλα ξενα πανεπιστημια εχουν υπερβολικα διδακτρα χωρις ιδιατερο λογο. π.χ. Τα χρηματα που δινουν για admissions και δουλειες γραφειου ή δεν ξερω και γω τι ειναι υπερβολικα και θα μπορουσαν να καλυψουν πολλους μαθητες.. Το συστημα στην Ελλαδα ειναι απαρχαιωμενο αλλα με τοσους που εχουν βολευτει και στρογγυλοκαθησει πανω του δεν θα αλλαξει ποτε.
evabb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μα και πολλα ξενα πανεπιστημια εχουν υπερβολικα διδακτρα χωρις ιδιατερο λογο.π.χ. Τα χρηματα που δινουν για admissions και δουλειες γραφειου ή δεν ξερω και γω τι ειναι υπερβολικα και θα μπορουσαν να καλυψουν πολλους μαθητες.. Το συστημα στην Ελλαδα ειναι απαρχαιωμενο αλλα με τοσους που εχουν βολευτει και στρογγυλοκαθησει πανω του δεν θα αλλαξει ποτε. οντως μια φιλη μου ελεγε για 3100 λιρες στην αγγλια και ειχε μεινει που στο δικο μου πανεπιστημιο ειναι μονο 800 ευρω τα διδακτρα χωρια βιβλια κτλ. δεν νομιζω οτι ειναι και τρομερα πολλα αυτα τα λεφτα. ειδικα για καποιους που εχουν την προνοια και τα διδακτρα πανε στα 200 ευρω
afentiko7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Eίναι ζήτημα θέσης. Πχ δε νομίζω σε μάθημα δικτύων να μη δοθεί βιβλίο του τανεμπάουμ ή σε μάθημα ψηφιακής σχεδίασης εισαγωγικό του μανό , αλλά είναι ο νόμος πλαίσιο και δεν πρέπει να περάσει. Τελεία κ παύλα. Τώρα για το αν θα πρέπει να είναι δωρεάν η εκπαίδευση, εγώ αντιπροτείνω κάτι άλλο. Να μην κυκλοφοράνε οι χοντρές στο δρόμο. Ρε τι άλλο θα ακούσουμε. Δηλαδή εγώ που βοηθάω τους/τις κολλητούς-ες μου στο να στήσουν η/υ (η μια με GNU/Linux) ή κανά κολλητό μου που του γράφω τραγουδάκια (δλδ τους μαθαίνω κάτι ) να ζητήσω χρήματα. Και το παληκάρι μου φλάσαρε το 360 έπρεπε να το επλήρωνα. Ρε κάτι μυαλά που κυλοφορούνε. Και μετά βρίζουμε τους μπάτσους*. (hint: το σύνθημα που λέει για τα περιεχόμενα του κεφαλιού τους)
Dr_adre Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 evabb έχεις 5 σελίδες έχεις μονοπωλήσει το θέμα για να μας αποδείξεις ότι: 1)Kαλύτερα να σπουδάσεις στο εξωτερικό 2)Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι gtp 3)Δεν θα έπρεπε να υπάρχει δωρεάν παιδεία. Δεν με ενδιαφέρει να σε κρίνω σε όλα αυτά,δικαίωμα σου να έχεις οποιαδήποτε άποψη,αλλά είσαι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Ας γυρίσουμε στο θέμα μας. Εμάς μας προτείνουν οι καθηγητές τα χ και y συγγράματα και μας λένε πάρτε όποιο θέλετε(δωρεάν).Επίσης λένε εγώ θα διδάξω το χ. Oπότε εύκολα καταλήγεις στο χ. Βεβαία υπάρχουν κι άλλοι που μας λένε,η ύλη είναι ίδια και στα δυο πάνω κάτω,πηγαίνεται στην βιβλιοθήκη δείτε τα και όποιο σας αρέσει περισσότερο πάρτε το. Ακούγεται αρκετά καλό η επιλογή αρκεί να ξέρεις τι θα διδαχθεί με συνενόηση του καθηγητή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.