De@th L0rd Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ειλικρινα για πιο λογο η γνωση πρεπει να ειναι δωρεαν; δεν το καταλαβενω αυτο; Και γιατί να μην είναι δηλαδή δεν καταλαβαίνω;Όσο για το δωρεάν της εκπαίδευσης: ΧΑΧΑΧΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧ Καλό θα είναι πρωτού πούμε φοιτητές κακομαθημένους και λοιπά να έχουμε και μια επαφή με το αντικείμενο,και όχι απλά να κρίνουμε από τις λέξεις...Τι κακομαθημένος που είμαι που παρέα με τα νοίκια,έξτρα βιβλία,αναλώσιμα να θέλω να πάρω κ την τελευταία παπαριά που έκδοσε ο Τζιόλας με 50 και 100 ευρώ και μετά να είναι για πέταμα...(Οχι επειδή θα περάσω το μάθημα,αλλά επειδή το βιβλίο είναι ελεεινό..) καθολου. εγω παντως δεν μοιραζω τις γνωσεις μου χωρις να πληρωθω ουτε μαθενω τπτ χωρις να εχω πληρωσει. εχω ενα καθηγητη στο πανεπιστημιο που το λεει καθαρα. ειστε οι πελατες εχετε πληρωσει για να μαθετε αρα καντε μου οσες ερωτησεις θελετε. με πληρωνετε Και οι καθηγητές των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ιδρυμάτων ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ όπως και τα βιβλία από τους φόρους που πληρώνει ο ελληνικός λαός.'Αρα είναι υποχρέωση τους να είναι "ΤΖΑΜΠΑ"
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Και γιατί να μην είναι δηλαδή δεν καταλαβαίνω;Όσο για το δωρεάν της εκπαίδευσης: ΧΑΧΑΧΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΧΟΑΧΟΑΟΧ Καλό θα είναι πρωτού πούμε φοιτητές κακομαθημένους και λοιπά να έχουμε και μια επαφή με το αντικείμενο,και όχι απλά να κρίνουμε από τις λέξεις...Τι κακομαθημένος που είμαι που παρέα με τα νοίκια,έξτρα βιβλία,αναλώσιμα να θέλω να πάρω κ την τελευταία παπαριά που έκδοσε ο Τζιόλας με 50 και 100 ευρώ και μετά να είναι για πέταμα...(Οχι επειδή θα περάσω το μάθημα,αλλά επειδή το βιβλίο είναι ελεεινό..) Και οι καθηγητές των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ιδρυμάτων ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ όπως και τα βιβλία από τους φόρους που πληρώνει ο ελληνικός λαός.'Αρα είναι υποχρέωση τους να είναι "ΤΖΑΜΠΑ" ο ελληνικος λαος δεν ειναι υποχρεωμενος να πληρωνει τα βιβλια του καθε φοιτητη που θα τα παρει και θα τα κανει σαιτες. αμα θελει να σπουδασει να στρωσει τον κωλο του κατω και να επενδυσει. κι οταν επενδυεις πληρωνεις. οταν λεει ο καθηγητης με πληρωνετε ειναι κυριολεκτικο. εχουμε και διδακτρα και βιβλια που πληρωνουμε συν οτι αλλο μας χρειαζεται
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 καθολου. εγω παντως δεν μοιραζω τις γνωσεις μου χωρις να πληρωθω ουτε μαθενω τπτ χωρις να εχω πληρωσει. εχω ενα καθηγητη στο πανεπιστημιο που το λεει καθαρα. ειστε οι πελατες εχετε πληρωσει για να μαθετε αρα καντε μου οσες ερωτησεις θελετε. με πληρωνετε εγώ μαθαίνω πάρα πολλά χωρίς να πληρώσω άμεσα και όποτε μπορώ να δώσω την όποια γνώση μπορεί να έχω το κάνω ελεύθερα. Δεν σου μιλάω για τον καθηγητή, που είναι το επάγγελμα και πρέπει να πάρει το μισθό του, αλλά κι ένας δάσκαλος αν του πιάσεις κουβέντα δε σε χρεώνει με το λεπτό. Την διδαξη της γνώσης πληρώνεις, όχι τη γνώση αυτή καθ'αυτή
Lucifer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ειλικρινα για πιο λογο η γνωση πρεπει να ειναι δωρεαν; δεν το καταλαβενω αυτο; Γιατί το αν κάποιος έχει λεφτά ή δεν έχει, δε θα έπρεπε να είναι κριτήριο για αν θα του επιτρέψεις να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του.
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 εγώ μαθαίνω πάρα πολλά χωρίς να πληρώσω άμεσα και όποτε μπορώ να δώσω την όποια γνώση μπορεί να έχω το κάνω ελεύθερα. Δεν σου μιλάω για τον καθηγητή, που είναι το επάγγελμα και πρέπει να πάρει το μισθό του, αλλά κι ένας δάσκαλος αν του πιάσεις κουβέντα δε σε χρεώνει με το λεπτό. Την διδαξη της γνώσης πληρώνεις, όχι τη γνώση αυτή καθ'αυτή γτ ενα καλογραμενο βιβλιο δεν ειναι σαν ενας καλος καθηγητης; εχω βιβλια που κανουν 60 ευρω και ηταν καλυτερα απο το να πηγαινω στο μαθημα
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ο ελληνικος λαος δεν ειναι υποχρεωμενος να πληρωνει τα βιβλια του καθε φοιτητη που θα τα παρει και θα τα κανει σαιτες. αμα θελει να σπουδασει να στρωσει τον κωλο του κατω και να επενδυσει. κι οταν επενδυεις πληρωνεις. οταν λεει ο καθηγητης με πληρωνετε ειναι κυριολεκτικο. εχουμε και διδακτρα και βιβλια που πληρωνουμε συν οτι αλλο μας χρειαζεται η γνώση μόνο σε αυτούς που έχουν τα χρήματα δηλαδή και οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους, άσχετα εάν είναι ρεαλιστικά εφικτό και αυτοί να μορφωθούν
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Γιατί το αν κάποιος έχει λεφτά ή δεν έχει, δε θα έπρεπε να είναι κριτήριο για αν θα του επιτρέψεις να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. τρομερα ουτοπικο αυτο. και μη εφαρμοσημο. back to reality. η κοινωνια μας εχει βαση το χρημα και δεν γινεται να κινηθει αλλιως. εκτος κι αν γινουμε ΕΣΣΔ, που εφαρμοζονταν ολα αυτα -----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 07 : 53 : 41----- η γνώση μόνο σε αυτούς που έχουν τα χρήματα δηλαδή και οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους, άσχετα εάν είναι ρεαλιστικά εφικτό και αυτοί να μορφωθούν ρε συ soturin γτ κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας; οταν ενας καθηγητης κανει χαλια μαθημα στο σχολειο για να κανει μετα ιδιαιτερα στους ιδιους μαθητες, δεν θα ηταν καλυτερο να τον πληρωνες εξ αρχης για να μπορεις να εχεις και καποιες Α απαιτησεις; για την ψυχη της μανας τους γραφουν βιβλια οι ανθρωποι και κανουν μαθηματα η για να βγαλουν λεφτα;
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 αφού είμαστε back to reality, no need to go black or white σιγά το τρομερά ουτοπικό, η συζήτηση ξεκινάει από το ότι η υπάρχουσα κατάσταση των δωρεάν βιβλίων αναιρείται. Το να θες κονδύλια στη παιδεία που να αρκούν για όλα ή όσα δυνατόν οικονομικά στρώματα δεν σημαίνει ότι θα γίνεις ΕΣΣΔ. (Που είχες κι άλλα σωρό δωρεάν, αλλά όχι κόκα κόλα γαμώτοο)
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 αφού είμαστε back to reality, no need to go black or white σιγά το τρομερά ουτοπικό, η συζήτηση ξεκινάει από το ότι η υπάρχουσα κατάσταση των δωρεάν βιβλίων αναιρείται. Το να θες κονδύλια στη παιδεία που να αρκούν για όλα ή όσα δυνατόν οικονομικά στρώματα δεν σημαίνει ότι θα γίνεις ΕΣΣΔ. (Που είχες κι άλλα σωρό δωρεάν, αλλά όχι κόκα κόλα γαμώτοο) δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο που στην ελλαδα τα πανεπιστημια πανε κατα διαολου και φευγουν στο εξωτερικο πολλοι και τα σκανε για να σπουδασουν. σε ολοι την ευρωπη τα πανεπιστημια εχουν διδακτρα κτλ κτλ μονο στην ελλαδα ειναι τζαμπα και τι βγηκε; για χαρην της και καλα δημοκρατιας εχουν καταντησει να μπουν μεσα ολα τα κομματοσκυλα
Praetorianos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αγαπητή evabb αν και φανατικός της ελεύθερης αγοράς θα συμφωνήσω σε αυτή την περίπτωση με τον Adam Smith ο οποίος είχε πει ότι καλύτερο είναι να αφήσουμε την παιδεία εκτός αγοράς. σιγά το τρομερά ουτοπικό, η συζήτηση ξεκινάει από το ότι η υπάρχουσα κατάσταση των δωρεάν βιβλίων αναιρείται. Παρεπιπτόντως ποιος είπε ότι τα βιβλία θα τα πληρώνουμε? Απλά από φέτος τουλάχιστον στο ΟΠΑ έχουμε δικαίωμα επιλογής συγγραμάτων. Δηλαδή αντί να μας λένε αυτό είναι το βιβλίο και τελείωσε, μας δίνουν μια λίστα με συγγράματα που πραγματεύονται το ίδιο θέμα και διαλέγουμε αυτό που είναι καλύτερο. Γνώμη μου είναι πάντως ότι στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να διαβάζουμε από βιβλία των βιβλιοθηκών και να ασχολούμαστε με πολλά συγγράματα και όχι να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε στο δημοτικο, λίγο διάβασμα τα sos τελευταία στιγμή, να δώσουμε να περάσουμε και από τις 500 σελίδες του συγγράματος να μην ξέρουμε τι γράφουν οι 450. Έτσι δεν θα υπήρχε ανάγκη να αγοράζουμε τόσα βιβλία για το τίποτα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και λίγο ουτοπικό.
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αγαπητή evabb αν και φανατικός της ελεύθερης αγοράς θα συμφωνήσω σε αυτή την περίπτωση με τον Adam Smith ο οποίος είχε πει ότι καλύτερο είναι να αφήσουμε την παιδεία εκτός αγοράς. Παρεπιπτόντως ποιος είπε ότι τα βιβλία θα τα πληρώνουμε? Απλά από φέτος τουλάχιστον στο ΟΠΑ έχουμε δικαίωμα επιλογής συγγραμάτων. Δηλαδή αντί να μας λένε αυτό είναι το βιβλίο και τελείωσε, μας δίνουν μια λίστα με συγγράματα που πραγματεύονται το ίδιο θέμα και διαλέγουμε αυτό που είναι καλύτερο. Γνώμη μου είναι πάντως ότι στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να διαβάζουμε από βιβλία των βιβλιοθηκών και να ασχολούμαστε με πολλά συγγράματα και όχι να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε στο δημοτικο, λίγο διάβασμα τα sos τελευταία στιγμή, να δώσουμε να περάσουμε και από τις 500 σελίδες του συγγράματος να μην ξέρουμε τι γράφουν οι 450. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και λίγο ουτοπικό. δικιο εχεις για τα τελευταια. απλα οτι ειναι τζαμπα δεν εκτιμαται καταλαβενεις γτ λεω οτι δεν πρεπει να ειναι τελειως δωρεαν;
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ρε συ soturin γτ κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας; οταν ενας καθηγητης κανει χαλια μαθημα στο σχολειο για να κανει μετα ιδιαιτερα στους ιδιους μαθητες, δεν θα ηταν καλυτερο να τον πληρωνες εξ αρχης για να μπορεις να εχεις και καποιες Α απαιτησεις; για την ψυχη της μανας τους γραφουν βιβλια οι ανθρωποι και κανουν μαθηματα η για να βγαλουν λεφτα; για να καταλάβεις πώς το σκέφτομαι, δες το γενικότερα. Σε ένα σύστημα που ο γιος του Κόκκαλη και του κάθε κοκκαλη έχει δυνατότητα να πάρει πτυχίο μόνο πληρώνοντας (μία μπροστά για να μπει, και μια στη ζούλα για να βγει) ενώ είναι στόκος, σου μένει ένας χάλια καθηγητής που είχε όμως τα μέσα να πάρει το χαρτί. Την ίδια στιγμή, κατα πάσα πιθανότητα ένας εύστροφος, φιλόδοξος, με όλη την όρεξη άνθρωπος, κόβει γύρο. Τα λέω υπερβολικα αλλά λίγο πολύ αυτό είναι. Θέλω όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, αλλά μόνο αυτοί που έχουν την ικανότητα να κατέχουν τη γνώση να βγαίνουν. praetorianos, πολύ ισχυρό αυτό που λες, κι ο Smith την χώριζε την παιδεία, το ζήτημα είναι πιο ριζικό από εσσδουδες και americanos -----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 08 : 11 : 26----- δικιο εχεις για τα τελευταια. απλα οτι ειναι τζαμπα δεν εκτιμαται καταλαβενεις γτ λεω οτι δεν πρεπει να ειναι τελειως δωρεαν; και το να σέβεσαι το τζάμπα αντί να το ευτελίζεις, παιδεία είναι
evabb Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 και το να σέβεσαι το τζάμπα αντί να το ευτελίζεις, παιδεία είναι αλλο παιδεια αλλο γνωση εχει μεγαλη διαφορα το ενα δεν συνεπαγεται το αλλο. την παιδεια την παιρνεις απο το σπιτι σου
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δωρεάν θα ήταν η παιδεία αν δεν πληρώναμε φόρους. Εφόσον πληρώνουμε φόρους, ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι δωρεάν. Αίμα μας είναι που το καίνε τα παιδιά μας κάθε καλοκαίρι στα σχολεία (ή το καρπώνονται κάτι μάγκες καθηγητές για να βγάζουν συγγράμματα-μεταφράσεις ξένων και να τσιμπάνε επιδοτήσεις). Το '92-'95 που ήμουν φοιτητής στην Ελλάδα (α στα διάτανα, γέρασα) είχαμε το εξής αίσχος (την εποχή που δήθεν τα βιβλία ήταν δωρεάν): Είχαν για κάθε έτος χ αριθμό βιβλών. Τα βιβλία τα μοίραζαν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, με πρώτους τους "επί πτυχίω". Όποιος δεν έχει δει κατάσταση βαθμολογίας που να γράφει επάνω "κα' εξάμηνο" (21ο για όσους δεν τα πάνε καλά με τους Ελληνικούς αριθμούς, που πάει να πει μπήκαμε στο 11ο έτος ζωή να έχουμε) δεν έχει δει τίποτε. Έρχονταν κάτι απίθανοι τύποι που δεν πατούσαν ποτέ σε μάθημα, γιατί υποτίθεται πως ήταν φτωχά παιδιά που δούλευαν για να σπουδάσουν και έπαιρναν τα βιβλία. Μετά, την έστηναν έξω από τη Θεολογική, στη στοά (κάθετη στη Φιλοσοφική στο ΑΠΘ) και πλεύριζαν τους "νέοπες" (καλή ώρα η αφεντιά μου) και μας πρότειναν να μας πουλήσουν τα βιβλία στα οποία είχαν προτεραιότητα ως "επί πτυχίω". Θα μου πεις, ας πρόσεχε το κράτος να έχει βιβλία για όλους. Πώς, αφού έπρεπε να είμαστε (με τους τότε αριθμούς εισακτέων 4 έτη επί 250= χίλιοι στην τετραετία άντε και όσοι καθυστερούσαν λίγο, και είχαμε εγγεγραμένους πάνω από 3.500;) Στο προκείμενο: καλό ακούγεται να έχεις επιλογή συγγραμάτων. Τουλάχιστον μοιράζεται το πράγμα και σπάει κάπως η "αυθεντία" του ενός βιβλίου, της "ακαδημαϊκής αλήθειας". Στην πράξη, δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Όπως και να έχει, το θέμα είναι να υπάρχουν βιβλία για όλους.
soturin Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 αλλο παιδεια αλλο γνωση εχει μεγαλη διαφορα το ενα δεν συνεπαγεται το αλλο. την παιδεια την παιρνεις απο το σπιτι σου και πέρα από αυτό όμως πιστεύω (αλλά δεν μπορώ να πω εφόσον δεν το έχω ζήσει το δεύτερο) πως στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες "εκπαίδευσης χαρακτήρα" σε σχέση με ένα πανεπιστήμιο/μαγαζί που οι φοιτητές είναι "πελάτες"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.