koykos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε ολους. Αγόρασα εναν laptop προχτες και αντιμετωπιζω το παρακατω πρόβλημα. Εχω εναν desktop (vista) συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet με το ασύρματο μοντεμ της netone (thomson speedtouch) και εναν δευτερο desktop (xp) παλι με καλώδιο ethernet. Ξεκίνησα συνδεοντας το λαπτοπ ασυρματα βαζοντας κωδικο πρόσβασης.Ολα αψογα.Και οι 3 desktop στο δικτυο κ μαλιστα εκανα κ τοπικο δικτυο χρησιμοποιωντας τα public directories.Μετα απο 3 ωρες, ο desktop(vista) εχασε επαφη με το internet.ενω εγραφε κατω δεξια οτι εχει ιντερνετ,δεν ανοιγε τιποτα.Δεν μου εβγαζε πουθενα οτι δεν εχει internet,ανοιγε ο explorer/mozilla κανονικα αλλα παρεμενε σε λευκη οθόνη σαν να 'κατεβάζει'. Δεν μου εβγαζε δηλαδη 'δεν βρεθηκε ο εξυπηρετητης etc'.Εψαχνε εψαχνε..... Αρχικα σκέφτηκα οτι ισως εχω προβλημα ip.Ετσι, εγκατεληψα το αυτοματο ip στην επιλογη IP4, και εβαλα 2 συγκεκριμενα σε λαπτοπ κ desktop αλλα παλι τιποτα.βασική παρατηρηση οτι το λαπτοπ ειχε ΠΑΝΤΑ ιντερνετ.Η εντυπωση που εχω ειναι οτι το λαπτοπ, απορροφα ολο το bandwith (ετσι ξαφνικα οποτε του ερθει?) κ δεν μενει τιποτα στον desktop.Η επαναφορα στα νορμαλ γινεται αν κλεισω κ τους 2, και ανοιξω τον desktop απο την αρχη,οποτε μετα απο 2-3 λεπτα, η 2-3 ωρες (τυχαια) επαναλαμβανεται το προβλημα.Δοκιμασα να συνδεσω το λαπτοπ επισης ενσυρματα (ethernet) χωρις αποτελεσμα. Απο νετονε καμια βοηθεια (ειναι περιπλοκο ειπαν !!) Κατεβασα και το firewall του μοντεμ αλλα τιποτα.Το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι σταθερα προβληματικη η συνδεση αλλα κάποια στιγμή παθαινει το αμόκ. Καμια ιδέα ????? Λετε να αγόρασα το λαπτοπ toshiba-ντουμλορ? ( για όσους παλιους θυμούνται) Ευχαριστω...
tsakonas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Οχι, το λαπτοπ δεν απορροφα ολο το bandwidth. Δοκιμασε ενα reset το thompson και ξαναπερασε τις ρυθμισεις απτην αρχη...αν δεν λυθει το προβλημα, δοκιμασε firmware upgrade αν υπαρχει καινουριο. Επισης απενεργοποιησε το UPNP στο thompson. Δες στα vista , στο network and sharing center να ειναι σε private network. Βαλε το LLTD που χρειαζεται για δικτυο Vista vs XP http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=4F01A31D-EE46-481E-BA11-37F485FA34EA&displaylang=en Στα desktop κανε reinstall τους drivers της καρτας δικτυου Αυτα προς το παρον και μετα βλεπουμε.
poulinos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 και οταν χανει το internet δοκιμαζε ν ακανεις ping ton router να δεις αν κολλαει η επικοινωνια με τον ρουτερ η αμα γινεται κατι αλλο. ping 192.168.1.254 επισης σε καποια μοντελα speedtouch μπορεις να πεις οτι θελω να δινουν την ιδια Ip συνεχεια στο ταδε pc ακομα και αν δνε την εχεις δωσει καρφωτα.διαβαζει mac address.αρκει να μην φτεει τιποτα με κανα pc κανας ιος δεν ξερω τι.
koykos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Οχι, το λαπτοπ δεν απορροφα ολο το bandwidth.Δοκιμασε ενα reset το thompson και ξαναπερασε τις ρυθμισεις απτην αρχη...αν δεν λυθει το προβλημα, δοκιμασε firmware upgrade αν υπαρχει καινουριο. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΖΙΦΟΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ 3 STATIC IP ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΤΟΝΕ.ΕΚΑΝΑ RESET TO MONTEM,ΕΠΑΝΕΚΙΝΝΗΣΑ ΤΑ 3 COMPUTER Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΨΑ.ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΜΕΤΑ...... ΤΟ DESKTOP ΜΕ ΤΑ VISTA ΕΧΑΣΕ ΠΑΛΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ OUTER SPACE.ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΟΣΟ Κ ΤΟ DESKTOP -XP ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΤΑΩ ΤΟΝ ΜΟΖΙΛΛΑ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ,Κ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ FAVORITES !! ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,Κ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! Επισης απενεργοποιησε το UPNP στο thompson. ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Δες στα vista , στο network and sharing center να ειναι σε private network. (ΕΙΝΑΙ) Βαλε το LLTD που χρειαζεται για δικτυο Vista vs XP http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=4F01A31D-EE46-481E-BA11-37F485FA34EA&displaylang=en (ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ XP ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Στα desktop κανε reinstall τους drivers της καρτας δικτυου. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΒΗΜΑ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΛΑ. Αυτα προς το παρον και μετα βλεπουμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ -----Προστέθηκε 11/10/2008 στις 12 : 40 : 08----- και οταν χανει το internet δοκιμαζε ν ακανεις ping ton router να δεις αν κολλαει η επικοινωνια με τον ρουτερ η αμα γινεται κατι αλλο.ping 192.168.1.254 επισης σε καποια μοντελα speedtouch μπορεις να πεις οτι θελω να δινουν την ιδια Ip συνεχεια στο ταδε pc ακομα και αν δνε την εχεις δωσει καρφωτα.διαβαζει mac address. Δυστυχως οι γνωσεις μου δεν με βοηθανε πολυ στο να κανω οσα ανεφερες. τσεκαρα ομως μια επιλογη του μοντεμ στην σελιδα του κ παρατηρηρσα οτι οταν χαλαει το δικτυο παιρνω ενα μεγαλοπρεπεστατο Χ διπλα απο την σειρα που γραφει connectivity to DNS server 1 μετα απο λιγο το Χ παει σε σειρα που γραφει connectivity to GATEWAY 77.83.1.101 μετα σε σειρα που λεει για DNS server 2 και γενικα δεν μενει καπου σταθερο αυτο το ρημαδι το Χ. αρκει να μην φτεει τιποτα με κανα pc κανας ιος δεν ξερω τι. Δοκιμασα nod32 και ενα για trojan αλλα τιποτα. Να χαρίσω τον desktop-vista και να επιστρεψω στην εποχη των xp ?? Ευχαριστω...
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 εγω στερεψα απο ιδεες.αλους drivers για την καρτα του σταθερου?αν βαλεις το λαπτοπ με καλωδιο η ασυρματα αλλαζει κατι?
koykos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Ειναι αυτο που λενε, εχω δοκιμασει τα παντα, δεν γινεται τιποτα !!! Συνδεσα το λαπτοπ και ενσυρματα με ιδιο αποτελεσμα.Εχω κατεβασει ολα τα firewalls. Αλλαξα συνδεση του desktop-vista απο ethernet σε usb......τιποτα. Αρχιζω να εγκαταλειπω την προσπαθεια. Οι 2 τελευταιες λυσεις ειναι να ψαξω να βρω ενα αλλο λαπτοπ-vista κ να δοκιμασω ή καλυτερα να παρω το δικο μου λαπτοπ και να το συνδέσω με αλλα desktop-vista. Εχω ομως την υποψια οτι πρεπει να φταιει κατι στο desktop τελικα. Φοβαμαι να πω την αληθεια οτι και καποιον ειδικο να φέρω,παλι ακρη δεν θα βρω. Με πιανει κριση.......
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 δεν νομιζω ενας ειδικος να βοηθησει.θελει τρελες δοκιμες και χρονο.να δεις ποτε υπαρχει το προβλημα με ποσα pc κτλ κτλ.
dali13gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Όταν το παθαίνει αυτό το desktop, κατεβάζεις τίποτα από torrent, είτε στο laptop είτε στο desktop;
koykos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 απο το λαπτοπ σιγουρα οχι γιατι δεν το εχω σχεδον ακουμπισει.ειναι εντρελως καινουργιος. στο desktop ισως να κατεβαζω απο utorrent ταυτοχρονα αλλα δεν το εχω προσεξει. προσεξα ομως οτι οταν αρχιζουν τα 'κολπα', σταματαει το ιντερνετ αργα αργα και πρωτα το download !!.καποια στιγμη ειχα στο Utorrent download 0.1 και upload 65 !!! την ιδια στιγμη που δεν μου ανοιγε καμμια σελίδα !!! Ταυτοχρονα ειχα κ το messenger ανοιχτο και δουλευε για κανα λεπτο.μεχρι που νεκρωσαν ολα.......
dali13gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δοκίμασε να έχεις ΜΟΝΟ το desktop συνδεδεμένο μήπως φταίει το routing που κάνει το router.
koykos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 το desktop δουλευει μια χαρα ειτε μονο του ειτε μαζι με το αλλο desktop-xp. οταν ανοιγω το λαπτοπ αρχιζει η αντιστροφη μετρηση...... εψαξα και στο δικτυο για κατι παρομοιο αλλα τιποτα.
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 μην βαζεις 65 ανεβασμα.δοκιμασε απλα με surfing να δεις αν κολλαει.επισης κανε κανα format το λαπτοπ
koykos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 υστερα απο αρκετο ψαξιμο τις τελευταιες μερες εβγαλα καποια συμπερασματα. το προβλημα πλεον παρουσιαζεται ως εξης ανεξαρτητα αν εχω το λαπτοπ ανοιχτο η οχι. εκει που ειμαι στο ιντερνετ κ ολα δουλευουν ρολοι, σταματαει σε τυχαια χρονικη στιγμη και κρινοντας απο το downloading εκεινη την στιγμή, σταματαει σταδιακα ( το downloading στο μtorrent συνεχως ελλατωνεται μεχρι να φτασει στο μηδεν).Η ενδειξη κατω δεξια δειχνει κανονικα τοπικη συνδεση και internet αλλα δεν ανοιγει καμμια σελιδα.Οι συνδεσεις δείχνουν να δουλευουν κανονικα.Οταν ομως παω να ανοιξω σελιδα,το απολυτο κενο.Δεν εχει αλλαξει καμμια συθμιση στα IP,και συμβαινει ειτε εχω antivirus/firewalls ειτε οχι. Εκλεισα το μοντεμ και το επανεκιννησα,παλι χωρις αποτελεσμα. Το μονο που σωζει την κατασταση ειναι επανεκκινηση του υπολογιστη,οπου και ολα λυνονται ως δια μαγειας. ο αγωνας συνεχιζεται.....
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 το μονο που θα μπορουσα να φαντασστω αμα δεν ειναι προβλημα του ρουτερ και ηταν τηνς γραμμης μηπως οταν σουρνεται το ιντερνετ το margin σου μηπως εχει πεσει πολυ χαμηλα.κατω του 4 δηλαδη.εκτος αν ο ρουτερ εχει προβλημα.
koykos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 ... και πως θα το δω αυτο ? η νετονε λεει οτι απο την στιγμη που δουλευει το τηλεφωνο, το μοντεμ ειναι οκ. εχει βαση αυτο ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.