dimitris2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το νομικό τμήμα της Intel έχει βάλει στο μικροσκόπιο την πρόσφατη ανακοίνωση της AMD, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση χωρίζεται σε δύο επιμέρους εταιρείες. Αν και εκ πρώτης όψεως η διαφαινόμενη εμπλοκή της Intel στην υπόθεση φαντάζει αδικαιολόγητη, η εταιρεία από τη Santa Clara φέρεται να διατυπώνει αμφιβολίες για το αν η πρωτοβουλία της AMD είναι σύννομη. Κατά το παρελθόν, η Intel και η AMD έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες που ρυθμίζουν θέματα πατέντας. Μεταξύ άλλων, συμφωνία που υπεγράφη το 2001 προβλέπει ότι η AMD καταβάλει δικαιώματα για την αρχιτεκτονική x86, η οποία έχει αναπτυχθεί από την Intel. Η τελευταία υποστηρίζει τώρα ότι ο διαχωρισμός της AMD ενδέχεται να παραβιάζει τους όρους της υπάρχουσας συμφωνίας. Η είδηση για τις οργανωτικές αλλαγές στην AMD έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στον επιχειρηματικό κόσμο. Σε γενικές γραμμές, αναλυτές της αγοράς υψηλής τεχνολογίας φέρονται να υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν. Όπως δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της Gabriel Consulting Group, "[η νέα κατάσταση] είναι σαν την παλιά AMD μετά από σπα και αποτοξίνωση. Επιστρέφει δυνατότερη και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Με τη συμμετοχή των Αράβων, είναι σα να βρήκαν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός πλούσιου θείου". Παρ' όλα αυτά, η παρέμβαση της Intel θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλοκές στην αλλαγή της εταιρικής δομής. Ως γνωστόν, δεν υπάρχει συναισθηματισμός στον κόσμο των επιχειρήσεων και όταν ο αντίπαλός σου είναι στο καναβάτσο, έχεις μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον χτυπήσεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η Intel θέλει να εξαφανίσει την AMD. Κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε αυτομάτως την αγορά επεξεργαστών σε μονοπώλιο και τέτοιες καταστάσεις δυσαρεστούν τις ελεγκτικές αρχές. Το ιδανικό σενάριο για την Intel είναι μια όσο το δυνατόν μικρότερη AMD, έτσι ώστε αφενός να μην απειλεί τη γαλάζια εταιρεία, αφετέρου να αποτρέπει την ανάπτυξη μονοπωλιακών συνθηκών. Πηγή: e-pcmag.gr
gdp77 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος η AMD δεν καταβάλλει δικαιώματα για τη χρήση της x86 αρχιτεκτονικής. Έχει το δικαίωμα από την Intel να κατασκευάζει x86 cpu. Στην αρχική συμφωνία αναφέρεται ρητά όμως ότι το δικαίωμα το χάνει μετά αν προκύψουν συνθήκες, όπως η εξαγορά της εταιρείας. Στην Intel λοιπόν, μπορεί να θεωρούν ότι το σπάσιμο της AMD σε δύο εταιρείες δεν είναι σύννομο με τη συμφωνία που είχαν κάνει, οπότε θα κυνηγήσουν τα συμφέροντά τους και καλά θα κάνουν. Η AMD είναι τελειωμένη εδώ και 2 χρόνια και καταδικασμένη να βρίσκεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 χρόνια πίσω από την Intel. Μια εξαγορά από μεγάλο παίκτη όπως η IBM ή η Samsung ήταν η μοναδική λύση για να ξαναβλέπαμε μια μέρα σοβαρό ανταγωνισμό στην Ιntel. Προτίμησαν να τραβήξουν άλλο μονοπάτι.. Θα δούμε πού θα τους βγάλει... Υ.Γ. Ο news poster ας ελέγξει την εγκυρότητα όσων γράφει.
Αδμιν Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αφαιρέσουν από την Intel κάποια δικαιώματα από την x86/x86_64 αρχιτεκτονική. Έχει αποδειχθεί από παλιά ότι με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους αντιπάλους της χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του patent holder. Μετά πρέπει AMD και λοιποί "μικροί" να συνεργαστούν. Το να σπάσει η AMD στα δυο είναι προσωρινή λύση και δεν θα ωφελήσει κανένα εκτός από τους μετόχους της.
maximous Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος η AMD δεν καταβάλλει δικαιώματα για τη χρήση της x86 αρχιτεκτονικής. Έχει το δικαίωμα από την Intel να κατασκευάζει x86 cpu. ... Η AMD είναι τελειωμένη εδώ και 2 χρόνια και καταδικασμένη να βρίσκεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 χρόνια πίσω από την Intel. Η AMD πληρώνει όντως δικαιώματα στην intel για την χρήση της αρχιτεκτονικής. http://www.dvhardware.net/article30379.html Πάντως και οι επεξεργαστές της intel, αν και καλύτεροι απο αυτούς της AMD, δεν είναι πια και τόσο μπροστά. Η τεχνολογία των επεξεργαστών αυτής της αρχιτεκτονικής φαίνεται οτι φτανεί σε πλατώ.
elven Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αφαιρέσουν από την Intel κάποια δικαιώματα από την x86/x86_64 αρχιτεκτονική. Έχει αποδειχθεί από παλιά ότι με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους αντιπάλους της χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του patent holder. Ποια εταιρία προσπάθησε να πετάξει έξω η Intel; Αυτή η ρουφιάνα η IBM γιατί δεν βγάζει επεξεργαστές με το τσουβάλι(όπως Intel,AMD) για τον λαό;
Typhoon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αφαιρέσουν από την Intel κάποια δικαιώματα από την x86/x86_64 αρχιτεκτονική. Έχει αποδειχθεί από παλιά ότι με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους αντιπάλους της χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του patent holder. Αυτό που λες δεν είναι δυνατόν να γίνει...με ποιό δικαίωμα θα αφαιρέσει κάποιος από μια εταιρία μια πατέντα για κάτι που εφήυρε?
SCORPIO777 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ακομα και να δηλωνε χρεωκοπια η amd,ποτε δεν θα αφηναν οι μεγαλοι sony κτλ. την intel μονοπωλιο.θα εξαγοραζαν την amd,θα εβαζαν ενα ποιο γουστοζικο ονομα και αλλοιμονο στην intel με την δυναμη που εχουν αυτες οι εταιρειες. + οτι η amd εχει την ati οποτε θα αγοραζαν πληρες πακετο.
Spyros7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αν είναι δυνατόν, η πατέντα αυτή πρέπει να κρατάει από την εποχή του 8086, δλδ από το 1978! Μήπως ο νόμος περί πατεντών στην Αμερική είναι απαράδεκτος? Στην Ευρώπη τουλάχιστον στα φάρμακα που ξέρω μια πατέντα κρατάει 20 χρόνια..
Αδμιν Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που λες δεν είναι δυνατόν να γίνει...με ποιό δικαίωμα θα αφαιρέσει κάποιος από μια εταιρία μια πατέντα για κάτι που εφήυρε? Με το δικαίωμα της προστασίας των καταναλωτών και της ελευθερίας τους. Και καιρός είναι να διαχωριστούν τα πνευματικά δικαιώματα και από τις πατέντες. Το πρώτο είναι θεμιτό, το δεύτερο είναι μια νομοθεσία που στερείται λογικής.
SCORPIO777 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αν είναι δυνατόν, η πατέντα αυτή πρέπει να κρατάει από την εποχή του 8086, δλδ από το 1978! Μήπως ο νόμος περί πατεντών στην Αμερική είναι απαράδεκτος? Στην Ευρώπη τουλάχιστον στα φάρμακα που ξέρω μια πατέντα κρατάει 20 χρόνια.. ναι ετσι ειναι στην αμερικη.επισης απο μια πατεντα ας πουμε του πατερα καρπωνονται και τα παιδια που μπορει να εισπρατουν δικαιωματα εφορου ζωης.τωρα κατα ποσο ειναι σωστο η λαθος,ας το κρινουν αυτοι παντως υπαρχουν ανθρωποι που αφιερωνουν ολοκληρη την ζωη τους για να ανακαλυψουν την χρυσοφορα πατεντα.
gdp77 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 ακομα και να δηλωνε χρεωκοπια η amd,ποτε δεν θα αφηναν οι μεγαλοι sony κτλ.την intel μονοπωλιο.θα εξαγοραζαν την amd,θα εβαζαν ενα ποιο γουστοζικο ονομα και αλλοιμονο στην intel με την δυναμη που εχουν αυτες οι εταιρειες. + οτι η amd εχει την ati οποτε θα αγοραζαν πληρες πακετο. Αυτό δε γίνεται. Στη συμφωνία μεταξύ AMD και Intel αναφέρεται ρητά ότι σε περίπτωση εξαγοράς της εταιρείας, η συμφωνία για x86 επεξεργαστές παύει να ισχύει. Μόνο η IBM θα μπορούσε να εξαγοράσει την AMD και να παράγει x86 cpu γιατί πολύ απλά ο τρίτος παίκτης που έχει άδεια για x86 chip είναι η IBM...
SCORPIO777 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Αυτό δε γίνεται. Στη συμφωνία μεταξύ AMD και Intel αναφέρεται ρητά ότι σε περίπτωση εξαγοράς της εταιρείας, η συμφωνία για x86 επεξεργαστές παύει να ισχύει. Μόνο η IBM θα μπορούσε να εξαγοράσει την AMD και να παράγει x86 cpu γιατί πολύ απλά ο τρίτος παίκτης που έχει άδεια για x86 chip είναι η IBM... και που ειναι το προβλημα.χρηματοδοτηση της sony στην ibm για την εξαγορα, και μετα συγχωνευση του στυλ fujitsu-siemens.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα