nurse Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Ρυθμίσεις Εντάξει καταντά λίγο ενοχλητικό να ξαναρωτάω για το comodo firewall. Αλλά επειδή δεν μπορώ να το συνηθίσω με τίποτα και παρόλα αυτά εμπιστεύομαι την άποψη ότι ίσως είναι το καλύτερο free firewall, ,,,,,………,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Μπορεί σας παρακαλώ να μου πει κάποιος τι ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω πάνω του…;;; Ευχαριστώ.
etem Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Καλύτερα να απευθυνθείς στο forum του Comodo. Εάν σου φαίνεται δύσχρηστο, δοκίμασε κάποιο άλλο δωρεάν πρόγραμμα. Για παράδειγμα, πάρα πολύ καλό είναι και το free firewall της Pc Tools.
nurse Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 comodo forum, δεν το ήξερα αυτό... καλό φαίνεται, όπως και το free firewall, Μάλιστα απο τις εικόνες που βλέπω είναι σαν το zone alarm. Είναι καλό; Δεν βγαίνει όμως σε 64bit έκδοση...!!!!!!!!!!!!
etem Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Για την 64 bit έκδοση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Jetico Personal v.2, και το Online Armor (νομίζω). Πάντως το Comodo είναι καλύτερο από αυτά τα δυο.
pusher Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Το Comodo δίνει τη δυνατότητα να φτιάξει κανείς κανόνες όπως με το Outpost; Δηλαδή να ορίσει π.χ. κόβω την εξερχόμενη κίνηση για το τάδε πρωτόκολλο προς τις τάδες IP;
pusher Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Ναι, είναι πολύ παραμετροποιήσιμο. Αν έχεις κανένα link για να δω κανένα screenshot με το interface των ρυθμίσεων αυτών θα το εκτιμούσα... Αλλιώς θα το εγκαταστήσω και θα το δω. Αν και την τελευταία φορά που το έβαλα δεν απομνημόνευε τους κανόνες...
sndev Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Αν έχεις κανένα link για να δω κανένα screenshot με το interface των ρυθμίσεων αυτών θα το εκτιμούσα... Αλλιώς θα το εγκαταστήσω και θα το δω. Αν και την τελευταία φορά που το έβαλα δεν απομνημόνευε τους κανόνες... μια χαρά τους απομνημονεύει το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και στην αρχή είχα φάει την ίδια φρίκη, απλά πρέπει να πατήσεις apply και εκεί που κάνεις τις ρυθμίσεις και μόλις κλείνει και στο επόμενο κουτάκι που στις έχει μαζεμένες αλλιώς δε τις κρατάει
pusher Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 μια χαρά τους απομνημονεύει το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και στην αρχή είχα φάει την ίδια φρίκη, απλά πρέπει να πατήσεις apply και εκεί που κάνεις τις ρυθμίσεις και μόλις κλείνει και στο επόμενο κουτάκι που στις έχει μαζεμένες αλλιώς δε τις κρατάει Με τα αυτόματα μηνύματα που πέταγε όταν άνοιγα μια εφαρμογή είχα πρόβλημα στην απομνημόνευση.
PCharon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μια χαρά είναι οι ρυθμίσεις του Comodo. Εξάλλου ένα firewall εξ'ορισμού είναι ένα πολυσύνθετο λογισμικό και είναι αναμενόμενο να χρειάζεται κάποιος στοιχειώδεις γνώσεις για να το ρυθμίσει 100% στα μέτρα του. Διαφορετικά αφήνεις τα default που είναι μια χαρά. Που να δείτε και κάτι άλλα firewall τί πολύπλοκο σετ ρυθμίσεων έχουν (μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή για να πω)...
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Το Firewall μέρος του προγράμματος είναι σχετικά εύκολο να το ρυθμίσεις. ΤΟ ζόρι είναι στο Defence+ τμήμα, όπου και πετάγονται όλα αυτά τα μηνύματα για τις εφαρμογές. Εκεί πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που σου λέει και αν θα πρέπει να το αφήσεις. Στην αρχή μου την έσπαγε κι εμένα και το αφαιρούσα. Σε μια εγκατάσταση όμως, μου έβγαλε ένα περίεργο exe με όνομα AV2009.exe που δεν θα έπρεπε και όταν έλεγξα το setup αρχείο, είδα ότι στην ουσία ήταν ένα self extracted zip με το εικονίδιο του setup και πρώτα έτρεχε μια παπ.ριά, το antivirus 2009 σε silence κατάσταση και μετά το setup του προγράμματος. Από τότε το έχω συνέχεια ενεργό και το υπομένω.
sndev Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 να πω εγώ τι έχω κάνει.. εφτιαξα ενα rule το ονόμασα aplication και του χω δωσει full προσβαση εκτος απο το ιντερνετ. οταν γινοτανε εγγατασταση και νταξυ ηξερα οτι δεν θα χω καποιο προβλημα πχ office την οριζω κατα την εγγατασταση και δε ξαναπεταγε καποιο μυνημα. γενικά ότι είμαι σίγουρος ότι είναι οκ εφαρμογή την ορίζω σαν trust εφαρμογή και ξεμπερδεύω. αν δεν την ξέρω της αφήνω full πρόσβαση εκτός από νετ (application) οπότε ότι ζημιά μπορεί να μου κάνει, να μου κλέψει Pass η να αποκτά πρόσβαση κάπου για να στείλει δεδομένα την κόβει αυτόματα επιπλέον όταν το πρωτοβάζω κοιτάω από το active process το τι τρέχει και αν δεν μπορώ να το σταματήσω από το ίδιο το πρόγραμμα, το μπλοκάρω μια και καλή. (πχ είχα πρόβλημα με τη Java έτρεχε μια εφαρμογή ενώ δεν ήταν στο start up να ξεκινάει ούτε βρήκα να νε καπoιο service) δε ξέρω προσωπικά με αυτό το τρόπο έχω γλιτώσει από τα παράθυρα που πετάγονται..
pusher Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Να μεταφέρω εδώ μήνυμα που είχα γράψει σε άλλο thread και δεν είχα πάρει απάντηση από κάποιον. Είναι τόσες οι λεπτομέρειες για κάθε εφαρμογή που δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρει κανείς αν αυτό που περιγράφεται στο μήνυμα είναι ή όχι αναμενόμενο από την εφαρμογή. Όταν πάω να ανοίξω μία άγνωστη για το COMODO εφαρμογή μου λέει ότι πάει να τροποποιήσει κάποια DLL ότι θέλει να επικοινωνήσει με κάμποσες άλλες διεργασίες, ότι ζητάει απευθείας πρόσβαση στο δίσκο κλπ. Ποια είναι η λογική δηλαδή; Ότι ο χρήστης ξέρει για κάθε μια εφαρμογή που τρέχει με ποια DLL θα επικοινωνήσει αυτή και με ποιες διεργασίες; Ίσως βέβαια αυτά τα μηνύματα να είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας αλλά δε νομίζω ότι τελικά προστατεύουν ουσιαστικά. Για να προστατεύσουν σε κάθε εφαρμογή που τρέχουμε θα πρέπει να αφιερώνουμε 1 ώρα search κατά το πρώτο start up της. Θα ήθελα πάνω σε αυτό να ακούσω τις γνώμες όσων έχετε χρησιμοποιήσει ένα εκ των Online Armor ή Comodo!
sndev Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 ρωτας πια ειναι η λογικη. δεν υπαρχει λογικη οπως το θετεις. ολα τα προγραμματα σε win τροποποιουν τα dll ολα ζητανε προσβαση στο δισκο γτ φτιαχνουν τα tmp και φακελους και διαβαζουν δεδομένα, διαμορφώνουν τη registry ολα τελος παντων σχετιζοντε με αλλα αρχεια και ενέργειες ε το comodo και παρόμοια προγράμματα σου λένε αναλυτικά τι γίνετε στο σύστημα σου κάθε στιγμή. προσωπική μου άποψη μπορεί και λανθασμένη. είτε με το comodo και κάθε comodo είτε χωρίς την εφαρμογή θα τη βάλεις για να τη δεις ( απλά με το comodo ενημερωνεσε και το τι γίνεται ) , το αφήνεις και μπαίνει με installer or updater για να γλειτωσεις τα μηνύματά. μετα παρακολουθεις απo comodo τι σκατα γινετε απο τις λιστες σου τι έχει πρόσβαση στο νετ τη τρέχει ίσως χωρίς να το θες και μέσα από κει το μπλοκάρεις. γτ βγάζει τα μηνύματα θα μου πεις.. ε μετά το installer το κάνεις remove από τη λίστα. και το έχεις πχ κλειστό το προγ και ξέρω γω χαζεύεις στο νετ . ξαφνικά σου πετάει μήνυμά οτι η ταδε εφαρμογή πάει να μπει στο νετ η πάει να γράψει στη μνήμη η να δημιουργηθεί φάκελο (αφού το έβγαλες απο τη λίστα οτι πάει να κάνει στο λέει) ε κάτι παίζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.