g1annis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Ubuntu 8.04 σε laptop Lenovo Thinkpad R61i Από τότε που το αγόασα (πολύ σύντομα του πέρασα μόνο Ubuntu) διαπίστωσα ότι η ένταση του ήχου στο maximum είναι πολύ κατώτερη από την αντίστοιχη σε Vista και σε σύγκριση και με άλλα laptops φίλων. Τα χαρακτηριστικά της κάρτας μου είναι τα παρακάτω >$ lspci | grep Audio 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) και >$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec Codec: Conexant CX20549 (Venice) Πριν γράψω εδώ, διάβασα πάρα πολλές σχετικές δημοσιεύσεις αλλά δεν βρήκα πουθενά λύση. Τώρα ακολουθώ έναν οδηγό που βρήκα σε αυτό το link Στο σημείο Manually Specify Module Parameters λέει να ψάξω μέσα στο ALSA-Configuration.txt για το δικό μου μοντέλο. Το οποίο (αν κατάλαβα καλά και είναι το CX20549) ΔΕΝ υπάρχει. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για το πως θα καταφέρω να ξεπεράσω το πρόβλημά μου? Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Αν χρησιμοποιεις και pulse audio θα πρεπει να ανεβασεις και την ενταση του pulseaudio ξεχωριστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Είναι τέρμα και του pulse η ένταση. Από το paman το έκανα, σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Είναι τέρμα και του pulse η ένταση.Από το paman το έκανα, σωστά? δεν ξέρω, εγω την ενταση του pulseaudio την ρυθμιζω απο το >pavucontrol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Κι από εκεί τέρμα είναι.... Από όσο διαβάζω, είναι συνηθισμένο πρόβλημα στα laptop, και ο οδηγός στο link που έδωσα παραπάνω φαίνεται να έχει προσφέρει λύση σε όλους όσοι το δοκίμασαν. Δυστυχώς όμως στο ALSA-Configuration.txt δεν υπάρχει η δική μου κάρτα. -----Προστέθηκε 11/10/2008 στις 02 : 14 : 15----- Βρήκα ένα post που έγραφε I know CX20549 (Venice) is the same as CX5045 because if you go here, and search for 20549: http://www.alsa-project.org/main/ind...rc2_v1.0.14rc3you will find: hda-codec - More fixes for Conexant HD Audio support Renamed Conexant 5045 to CX20549 (Venice) per Conexant Documentation Renamed Conexant 5047 to CX20551 (Waikiki) per Conexant Documentation Fixed automute on HP Laptops with CX20551 codec. Fixed recording issues on Toshiba Satelite P100/P105 series laptops Added HP DV8000, DV2000Z, Fujitsu Si1520 support Αν το κατάλαβα καλά σημαίνει ότι αντί για CX20549 μπορώ να ψάξω τις πληροφορίες για Conexant 5045. Αυτό έκανα αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Έκανα κι άλλη μια ερώτηση στα Ubuntu Forums. Θα το παλέψω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Έχω κάποια νέα... Στο ALSA-Configuration.txt εντόπισα το παρακάτω, που αντιστοιχεί στην κάρτα μου Conexant 5045 laptop-hpsense Laptop with HP sense (old model laptop) laptop-micsense Laptop with Mic sense (old model fujitsu) laptop-hpmicsense Laptop with HP and Mic senses benq Benq R55E test for testing/debugging purpose, almost all controls can be adjusted. Appearing only when compiled with $CONFIG_SND_DEBUG=y Χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Τι σημαίνει with HP and Mic senses? Το HP έχει να κάνει με Hewlett Packard ή είναι άσχετο? Αν έχει όντως να κάνει με Hewlett Packard τότε ΔΕΝ μου κάνει ούτε το laptop-hpsense, ούτε το laptop-hpmicsense Φαντάζομαι πως η επιλογή benq αποκλείεται αφού εγώ έχω Lenovo Δοκίμασα το test, αλλά δεν έκανε διαφορά. Ίσως λόγωο του Appearing only when compiled with $CONFIG_SND_DEBUG=y που δεν έχω ιδέα τι σημαίνει. Ερωτήσεις: 1) Ποιό από όλα να επιλέξω στο MODEL για να βάλω options snd-hda-intel model=MODEL? 2) Τι πρέπει να αλλάξω για να μπορέσω να δοκιμάσω και την επιλογή test? 3) Κάνω διάφορες αλλαγές κάθε φορά (με συνδιασμούς που καταγράφω) και μετά το restart τεστάρω την ένταση του ήχου. Στο sound preferences (System-->Preferences-->Sound) θα πρέπει να ορίσω στα Playback, alsa, pulse ή κάτι άλλο? και τέλος 4) Στον οδηγό που ακολουθώ και που ανέφερα και πριν μερικές μέρες, γράφει προς το τέλος Another possible option is the 'probe_mask' parameter, which has been known to fix sound issues characterized by the occurrence of "azx_get_response timeout" messages reported with 'dmesg'. Try either "probe_mask=1" or "probe_mask=8" by adding a line like: > options snd-hda-intel probe_mask=1 Αυτό δηλαδή, δεν υπακούει σε κάποιους κανόνες? Στην τύχη θα βρω αν αυτή η γραμμή πρέπει να υπάρχει ή όχι, και ποιά τιμή θα δώσω? Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα, ας μου την πει. Μπορεί να φανεί χρήσιμη. Σας ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Έχω κάποια νέα... Στο ALSA-Configuration.txt εντόπισα το παρακάτω, που αντιστοιχεί στην κάρτα μου Χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Τι σημαίνει with HP and Mic senses? Το HP έχει να κάνει με Hewlett Packard ή είναι άσχετο? Αν έχει όντως να κάνει με Hewlett Packard τότε ΔΕΝ μου κάνει ούτε το laptop-hpsense, ούτε το laptop-hpmicsense Φαντάζομαι πως η επιλογή benq αποκλείεται αφού εγώ έχω Lenovo Δοκίμασα το test, αλλά δεν έκανε διαφορά. Ίσως λόγωο του Appearing only when compiled with $CONFIG_SND_DEBUG=y που δεν έχω ιδέα τι σημαίνει. Ναι, τα HP, Benq αναφέρονται σε υπολογιστές των ανάλογων εταιριών. Όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα δουλέψουν και για σένα στα σίγουρα, από τη στιγμή μάλιστα που είναι το ίδιο τσιπάκι. Ερωτήσεις: 1) Ποιό από όλα να επιλέξω στο MODEL για να βάλω options snd-hda-intel model=MODEL? Μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα, ένα κάθε φορά, μήπως και είσαι τυχερός! 2) Τι πρέπει να αλλάξω για να μπορέσω να δοκιμάσω και την επιλογή test? Για να επιλέξεις την επιλογή model=test πρέπει ο πυρήνας να έχει γίνει compiled με την επιλογή που αναφέρεται, δηλαδή $CONFIG_SND_DEBUG=y. Για να δεις αν ισχύει κάτι τέτοιο δίνεις: > $zcat /proc/config.gz | grep CONFIG_SND_DEBUG 3) Κάνω διάφορες αλλαγές κάθε φορά (με συνδιασμούς που καταγράφω) και μετά το restart τεστάρω την ένταση του ήχου. Στο sound preferences (System-->Preferences-->Sound) θα πρέπει να ορίσω στα Playback, alsa, pulse ή κάτι άλλο? και τέλος Δεν ξέρω σε gnome τι γίνεται. Νομίζω πάντως πως χρειάζεται ένα alsaconf, αν και σε ubuntu έχω δει πως δεν παίζει τέτοια εντολή.... Καλύτερα πάντως θα ήταν να μην έμπαινες σε X windows και να καταργούσες προς το παρόν το pulseaudio (γιατί να έχεις ένα κρίκο λιγότερο στην αλυσίδα του προβλήματος). Εγώ δηλαδή θα πρότεινα να μπεις σε περιβάλλον κονσόλας και να δοκιμάζεις (ως root), χωρίς restart: > #lsmod | grep snd ->Βλέπεις ποια modules είναι σχετικά με ήχο και τα αφαιρείς με την επόμενη εντολή: #modprobe -r snd-hda-intel snd- ... -->Δοκιμάζεις ένα νέο συνδυασμό επιλογών #modprobe snd-hda-intel model=... -->Βλεπεις τα μηνύματα του kernel μετά το modprobe του snd-hda-intel # dmesg | less -->Σετάρεις το alsa (ίσως δε χρειάζεται) # alsaconf -->Ανοίγεις στο μέγιστο όλες τις εντάσεις με το alsamixer # alsamixer -->Δοκιμάζεις να παίξεις ένα mp3. Π.χ #cd /home/g1annis/music #mplayer test.mp3 -->Τέλος κάνεις τη διαδικασία του modprobe -r και modprobe εκ νέου με νέα settings, μέχρι να δοκιμάσεις ότι θέλεις. 4) Στον οδηγό που ακολουθώ και που ανέφερα και πριν μερικές μέρες, γράφει προς το τέλοςΑυτό δηλαδή, δεν υπακούει σε κάποιους κανόνες? Στην τύχη θα βρω αν αυτή η γραμμή πρέπει να υπάρχει ή όχι, και ποιά τιμή θα δώσω? Σύμφωνα με το Alsa-configuration.txt, όταν δίνεις μια τιμή στo probe_mask τότε γίνεται probed μόνο το αντίστοιχο slot, ενώ όταν του δίνεις την τιμή -1 (που είναι και η default) γίνονται probed όλα τα slots. Επίσης λέει: You can see which codec slots are probed by enabling CONFIG_SND_DEBUG_DETECT, or simply from the file name of the codec proc files. Δηλαδή αν πας στο /proc/asound (λογικά) θα δεις ποια slots χρειάζεσαι. Πάντως απ'ότι βλέπω και σε διάφορες αναζητήσεις, το Conexant CX20549 (Venice) είναι ίδιο με το 5045 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sougiannis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 για δώσε σε κονσόλα sudo alsamixer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 @ sougiannis. Ευχαριστώ φίλε. Ήταν το πρώτο πράγμα που κοίταξα. Από εκεί είμαι κομπλέ. Μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα, ένα κάθε φορά, μήπως και είσαι τυχερός!Αυτό θα κάνω. Αλλά παίζει κάποιον ρόλο η επιλογή στο Sound Preferences? Θα πρέπει να κάνω μια δοκιμή με Pulse και μετά reboot και δοκιμή με ALSA κλπ ή ότι και να έχω είναι ΟΚ? Υπάρχει το alsaconf-gtk που είναι για να ειλέγεις την default ALSA sound card. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πράγμα απλά με gui. Έχει επιλογές Intel και Pulse. Επιλέγω τη μία, δίνω sudo /sbin/alsa force-reload και μετά την άλλη και το ίδιο (όλα αυτά χωρίς rebot) και δεν γίνεται τίποτα. Καλύτερα πάντως θα ήταν να μην έμπαινες σε X windows και να καταργούσες προς το παρόν το pulseaudio (γιατί να έχεις ένα κρίκο λιγότερο στην αλυσίδα του προβλήματος).Το σκέφτηκα, αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα τι στο δι@ολο είναι το Pulse που μπήκε στο 8.04 Από όσο διάβαζα στην αρχή, είχα καταλάβει ότι θα αντικαθιστούσε την ALSA, αλλά έβαλα 8.04 και βλέπω και ALSA και pulse! Όταν λες να καταργούσα το pulse προς το παρόν εννοείς απεγκατάσταση? Αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής. Εγώ δηλαδή θα πρότεινα να μπεις σε περιβάλλον κονσόλας και να δοκιμάζεις (ως root), χωρίς restart:#lsmod | grep snd ->Βλέπεις ποια modules είναι σχετικά με ήχο και τα αφαιρείς με την επόμενη εντολή:#modprobe -r snd-hda-intel snd- ...-->Δοκιμάζεις ένα νέο συνδυασμό επιλογών#modprobe snd-hda-intel model=... -->Βλεπεις τα μηνύματα του kernel μετά το modprobe του snd-hda-intel# dmesg | less-->Σετάρεις το alsa (ίσως δε χρειάζεται)# alsaconf-->Ανοίγεις στο μέγιστο όλες τις εντάσεις με το alsamixer# alsamixer-->Δοκιμάζεις να παίξεις ένα mp3. Π.χ#cd /home/g1annis/music #mplayer test.mp3-->Τέλος κάνεις τη διαδικασία του modprobe -r και modprobe εκ νέου με νέα settings, μέχρι να δοκιμάσεις ότι θέλεις.[/cOdE] Ωχ... Με το που βλέπω modprobe με πιάνει τρομοκρατία. Αν θυμάμαι καλά όσοες φορές έγραψα αυτή τη λεξούλα στο τερματικό μου, τα έκανα θάλασσα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το δοκίμαζα με ένα live CD πριν προχωρήσω στην κανονική εγκατάσταση? Μέχρι υπάρξουν κι άλλες απαντήσεις πάω να δοκιμάσω τα πάντα... Θα προσθω επίσης options snd-hda-intel probe_mask=-1 που σε εμένα αντιθέτως, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν υπήρχε καν. Σε ευχαριστώ capthookb EDIT: και κάτι ακόμα. Αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωη, είναι πως ότι model και να επιλέξω, δεν κάνει καμία διαφορά. Δηλαδή, σαν να παλεύω με αυτή την επιλογή μάταια. Το λογικό, νομίζω, θα ήταν για λάθος ορισμό model να μην έχω καθόλου ήχο, όπως θα συνέβαινε πχ, αν έβαζα λάθος driver στο xorg.conf που δε θα είχα καθόλου γραφικά. Έχω άδικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 To pulseaudio είναι ένας sound server και δε μπορεί να δουλέψει μόνος του χωρίς alsa ή oss. Τα alsa/oss είναι ουσιαστικά οι οδηγοί των συσκευών και σε αποτελούν τον κρίκο ανάμεσα στην κάρτα ήχου και στα προγράμματα που ασχολούνται με ήχο. Το pulseaudio μπαίνει ανάμεσα στους οδηγούς και τα προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουμε διάφορα πράγματα (όπως resampling, ήχο από άλλες δικτυακές συσκευές) κτλ. Για περρισότερες πληροροφίες δες αυτήν την εικόνα: Επομένως απενεργοποιώντας τον έχεις να κάνεις μόνο με alsa και επομένως λιγότερες σκοτούρες όσον αφορά τη ρύθμιση. Π.χ το pulseaudio φορτώνει κάποια modules είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Στο /etc/pulse/default.pa δηλώνεται κάποιο module που αντιστοιχεί στην κάρτα ήχου που υπάρχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή είτε αντί να δηλωθεί κάποιο συγκεκριμένο, το pulseaudio με τη βοήθεια του hal αναλαμβάνει να αναγνωρίσει ποια κάρτα ήχου έχεις και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Επειδή δε γνωρίζω πως γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στο Ubuntu, γι'αυτό σου προτείνω να επενεργοποιήσεις το pulseaudio. Λέγοντας απενεργοποίηση, εννοώ να μην τρέχει σαν υπηρεσία. Λογικά με /etc/init.d/pulseaudio start|stop|restart εκκινείς, σταματάς ή επανεκκινείς τον server του pulseaudio. Όμως, πιθανά να υπάρχει και κάποιο αρχείο ρύθμισης για το alsa (/etc/asound.conf ή ~/.asoundrc) που να δηλώνει πως η default κάρτα ήχου είναι το pulse, ώστε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν alsa να απευθύνονται στο pulseaudio. Επομένως πρέπει να μετακινήσεις και αυτά τα αρχεία αν υπάρχουν, ώστε να μην υπάρχουν στις συγκεκριμένες θέσεις και να μην ισχύουν οι ρυθμίσεις τους (λέω μετακίνηση γιατί μετά λογικά θα θες να τα βάλεις πάλι πίσω). Αν δε θες να μπλέξεις με όλα αυτά απλά απεγκατάστησε το pulseaudio προσωρινά. Ωχ... Με το που βλέπω modprobe με πιάνει τρομοκρατία. Αν θυμάμαι καλά όσοες φορές έγραψα αυτή τη λεξούλα στο τερματικό μου, τα έκανα θάλασσα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το δοκίμαζα με ένα live CD πριν προχωρήσω στην κανονική εγκατάσταση? Το modprobe δεν εγκαθιστά ή απεγκαθιστά τίποτα. Είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να φορτώσουμε ή να "βγάλουμε" ένα module από τον πυρήνα που τρέχει αυτή τη στιγμή. Τα modules βρίσκονται στο /lib/modules/2.6.26/ ταξινομημένα σε διάφορες κατηγορίες. Π.χ το hda-snd-intel.so module βρίσκεται στο lib/modules/2.6.26/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko Όταν κάνεις modprobe snd-hda-intel το modprobe ψάχνει να βρει αν υπάρχει αυτό το module στους παραπάνω καταλόγους και αν υπάρχει το φορτώνει στον πυρήνα και υποστηρίζεται μια συσκευή. Αν στη συνέχεια κάνεις modprobe -r snd-hda-intel τότε θα αφαιρέσει την υποστήριξη της εκάστοτε συσκευής από τον πυρήνα. Δεν εγκαθιστά και δεν απεγκαθιστά τίποτα από το σύστημα. Απλά αλλάζοντας τις ρυθμίσεις με τις οποίε θες να φορτωθεί το module κάθε φορά, δοκιμάζεις διαφορετικά πράματα χωρίς να κάνεις restart. Είναι το ίδιο πράγμα με το να έβαζες τις ρυθμίσεις στο /etc/modprobe.conf και να έκανες restart. EDIT: και κάτι ακόμα. Αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωη, είναι πως ότι model και να επιλέξω, δεν κάνει καμία διαφορά. Δηλαδή, σαν να παλεύω με αυτή την επιλογή μάταια. Το λογικό, νομίζω, θα ήταν για λάθος ορισμό model να μην έχω καθόλου ήχο, όπως θα συνέβαινε πχ, αν έβαζα λάθος driver στο xorg.conf που δε θα είχα καθόλου γραφικά. Έχω άδικο? Έχεις εν μέρη άδικο. Κι αυτό γιατί ο οδηγός είναι σχεδόν ο ίδιος, μόνο που με την επιλογή του μοντέλου αλλάζουν κάποιες παράμετροι που είναι ορισμένες για κάθε υπολογιστή (εξ'ού και το όνομα του μοντέλου ως όρισμα στο module). Αν π.χ στο xorg.conf έβαζες nvidia ή nv ή vesa ή vga, θα είχες γραφικά απλά με διαφορετικές επιδόσεις/χαρακτηριστικά. Αν όμως έβαζες έναν driver για π.χ intel κάρτα γραφικών δε θα δούλευε, όπως δε θα δουλέψει αν φορτώσεις ένα module για μια κάρτα ήχου π.χ sound blaster. Αν φορτώσεις μόνο αυτό το module (που δεν ελέγχει αν υπάρχει το hardware για να φορτωθεί) τότε δε θα είχες ήχο όπως και στην περίπτωση με τον λάθος οδηγό για τα γραφικά. Αν υπήρχε επιλογή για το μοντέλο του υπολογιστή σου, τότε θα καταλάβαινες τη διαφορά με τα διαφορετικά ορίσματα στο model= (Sorry αν κούρασα, με έπιασε η πάρλα μου πάλι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 (Sorry αν κούρασα, με έπιασε η πάρλα μου πάλι)Είσαι με τα καλά σου? Εγώ θα έπρεπε να ρωτάω αν κούρασα, όχι εσύ. Πραγματικά με βοηθούν πολύ όλα αυτά που έχεις γράψει. Αν δε θες να μπλέξεις με όλα αυτά απλά απεγκατάστησε το pulseaudio προσωρινά.Αν το κάνω αυτό, οι ρυθμίσεις θα γίνουν αυτόματα, ή θα πρέπει να κάνω και χειροκίνητες ρυθμίσεις? edit: Το γ@...νο μου λέει όταν πάω να απεγκαταστήσω το pulseaudio ότι πρέπει να απεγκαταστήσω και το ubuntu-desktop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 ψάξε να βρεις κανα how to από το ubuntu forum το pulseaudio είναι άχρηστο για τους desktop χρήστες, ποιος θα χρειαστεί real time audio streaming; Βρες τρόπο να το πετάξεις, μόνο προβλήματα δημιουργεί Υπάρχουν περισσότερο υποσχόμενα projects από το pulseaudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω. Όλοι λένε απλά διαγραφή του /etc/asound.conf και μετά apt-get remove pulse και όλα κομπλέ. Μόνο εγώ έχω πρόβλημα? 1ον εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ /etc/esound.conf και 2ον μου ζητάει να απεγκαταστήσω και το ubuntu-desktop Μπορώ να παρακάμψω αυτό το στάδιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 A Guide Through The Linux Sound API Jungle http://0pointer.de/blog/projects/guide-to-sound-apis.html http://blog.rastageeks.org/spip.php?article14 σχετικά με την κουβέντα μέρος της ιστορίας http://insanecoding.blogspot.com/2007/05/sorry-state-of-sound-in-linux.html http://www.ukuug.org/events/linux2003/papers/TIwai/soundsystems/index.html http://whylinuxsucks.org/linux-sound-cacophony-confusion http://www.linux.com/feature/119926 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 @ gtroza: ευχαριστώ φίλε. Πολύ μπέρδεμα όντως. Δεν έχω καταλήξει αν είναι προτιμώτερο να μάθει κανείς τα πάντα για την ALSA και το pulseaudio και τα modules κλπ για να μπορέσει να τα ρυθίσει σωστά, ή να προτιμήσει ένα πιο γυμνό, πιο άμεσο σύστημα, με λιγότερα "φρου-φρου" αλλά μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Προς το παρόν επιλέγω το δεύτερο. Απεγκατέστησα το pulseaudio και απευθείας μια σειρά προβλημάτων λύθηκαν: μπορώ πλέον να έχω ήχο ταυτόχρονα σε 2 εφαρμογές. Παλιότερα, αν έβλεπα ένα flash-άκι ή αν άκουγα μουσική, δεν μπορούσα να ακούσω/μιλήσω στο Skype κλπ. Βέβαια δεν κατάφερα να αυξήσω την ένταση του ήχου που ήταν το αρχικό ζητούμενο, αλλά πλέον έχω να ψάξω ανάμεσα σε λιγότερο πολύπλοκες ρυθμίσεις για την πολυπόθητη λύση. Το τίμημα ήταν η απεγκατάσταση του ubuntu-desktop που από όσο λένε όλοι "από μόνο του δεν έχει κάποια λειτουργικότητα και δεν επιρρεάζει το σύστημα η αποκάκρυνσή του, ωστόσο ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ την απομάκρυνσή του" Βάβαια, από όσο έψαξα, πουθενά δεν κατάφερα να βρω τον λόγο αυτής της επιφύλαξης... Κι όταν προσπάθησα να επανεγκαταστήσω το ubuntu-desktop έπρεπε να επανεγκαταστήσω το pulseaudio και όλα τα ανεπιθύμητα παρατρεχάμενα που έχω απεγκαταστήσει (evolution, rythmbox, totem, xine, ekiga + τις εξαρτήσεις τους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.