Προς το περιεχόμενο

που κρυβεται το δευτερο DIMM στο laptop μου?

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω αυτο το laptop.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908303

απο οτι βλεπετε και στο link εχει 2 slots για μνημες.

εχει 1 giga απο τη μαμα του. το θεμα ειναι οτι αμα ανοιγω το καπακι για τις μνημες στο πισω μερος του μηχανηματος βρισκω ενα DIMM των 512 MB και κανενα αλλο slot. το αλλο καλα μου παιδια ξερετε που κρυβεται??

επισης θελω να ρωτησω πως ειναι δυνατον με 2 slots να λεει πως υποστηριζει μεχρι 3 γιγα μνημη. υπαρχουν και DIMM στα 1,5 γιγα?? εγω μονο 1 και 2 βρισκω στο εμποριο. θα δει τα DIMM των 2 γιγα?

για δωστε παρακαλω τα φωτα σας γιατι δε τη παλευω με τοσο λιγη μνημη.

thanks

Δημοσ.

Στο link που εδωσες λεει 2 slots(υποθετω παντα).....που σημαινει οτι εχει δυο θεσεις για μνημες(που ειναι η αλλη μη με ρωτας δεν ξερω)αλλα στην ερωτηση σου για 3gb υποθετω οτι την 1gb την εχει ως on board και στην κενη που εχεις 512 θα περνει αλλη μια maximum 2gb... συνολο 3gb.....αυτη τη στιγμη δηλαδη δεν εχεις 1,5gb ram?

Υποθετω ετσι?

Παντα συμβατος με τη βοηθεια:-D:P

Δημοσ.

αυτη τη στιγμη εχω 1,00 GB ram...

κατι ακουσα πως υπαρχει περιπτωση να ειναι κατω απο το πληκτρολογια, παιζει κατι τετοιο? γιατι να την βαλουν σε τοσο δυσπροσβατο σημειο?

Δημοσ.

Λογικα ειναι κατω απο το πληκτρολογιο η δευτερη, οπως στα περισσοτερα. Το μονο σχετικο που βρηκα απο γρηγορο search ειναι:

http://forum.notebookreview.com/archive/index.php/t-124320.html

οπου καποιος λεει:

( under the keyboard - you have to pull the whole thin apart to get to it)

Αλλα οπως λεει ο επομενος δεν ειναι ιδιατερα δυσκολο να το κανεις.

Για το αλλο θεμα: ο συνδυασμος θα ειναι 1+2 GB = 3 :P

Δημοσ.

ελεος μα γιατι το βαζουν εκει για να πας και καλα στην αντιπρωσοπεια? επισης με ποια λογικη βλεπει 2 giga DIMM αλλα σηκωνει μονο 3 giga μνημη συνολο?

αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα ισως βαλω μονο ενα DIMM των 2 να παω στα 2,5 γιγα συνολο.

θα εχω καλυτερες επιδοσεις απο τωρα μιας και θα χασω το dual channel?

edit: στο Link Που εδωσες παντως λεει πως σηκωνει μεχρι 4 γιγα μνημη, που μου φαινεται και πιο λογικο...

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται αντιπροσωπεια. Μερικες βιδες ειναι συνηθως, λιγο σηκωνεις το πληκτρολογιο που συνηθως συνδεεται με μια ταινια στην μητρικη και μετα η ram και τελος. Και δεν εχει προβλημα απο εγγυησεις κλπ. Αρα μονο ενα κατσαβιδι και τελος.

Για το dual channel αλλα και μεγεθος μνημης παντα ειναι αναλογα τι χρειαζεσαι.

Για παραδειγμα εγω ετρεχα ενα scada προγραμμα που στο τρεξιμο του ηθελε 1,5giga. Εκει αφησα το dual channel και κοιταξα το συνολο.

Λιγο παραπανω μνημη θα ηταν καλη, αλλα μιας και εχει xp πανω τα 2,5-3giga μου φαινονται υπερβολη. Και 1giga να βαλεις (αρα 1,5 καλα θα ειναι). EDIT: βλακεια το τελευταιο, αφου εχεις ηδη 1. Βαλε μια 2αρα και μην ασχολεισαι και με το εσωτερικο.

Δημοσ.

φιλε μου εγω που εχω βγαλει το πληκτρολογιο μου στο παλιο μου λαπτοπ 2 βιδες ηταν με ενα συμβολο <Κ κατι τετοιο αν θυμαμαι καλα...οποτε ειναι ευκολο. εμενα μαλιστα η στανταρ του ηταν κατω απο το πληκτρολογιο και οχι εκει που ειναι το καπακι που ειναι το ευκολο σημειο υποτιθεται.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λιγο παραπανω μνημη θα ηταν καλη, αλλα μιας και εχει xp πανω τα 2,5-3giga μου φαινονται υπερβολη. Και 1giga να βαλεις (αρα 1,5 καλα θα ειναι). EDIT: βλακεια το τελευταιο, αφου εχεις ηδη 1. Βαλε μια 2αρα και μην ασχολεισαι και με το εσωτερικο.

για ποιον λογο τα 3 γιγα και πανω ειναι υπερβολη?

απλα ρωταω μιας και οι μνημες ειναι αρκετα φθηνες (με 50 ευρωπουλα παιρνω 4 γιγα) αν χανω κατι να βαλω dual channel.

απλα δε ξερω τι θα παιχτει με συμβατοτητα κλπ.

εχει βαλει κανεις 4 γιγα μνημη σε laptop με xp?

Δημοσ.
Τα XP 32 bit ΔΕΝ βλέπουν πάνω από 3,25GB μνήμης...

ναι το ξερω αυτο. και παλι ομως θα εχω ασυμβατοτητα αν βαλε 2 dimm των 2 γιγα εκαστο σε dual channel? δηλαδη θα μου παιξει το dual channel και θα δει ας πουμε τα 3,25? η δε θα μου δει καν την μια μνημη?

πλζ καποιος που εχει 4 γιγα σε λαπτοπ με xp ας πει τι παιζει μη δωσω τσαμπα τα λεφτα.

Δημοσ.
παιδια εχω αυτο το laptop.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908303

απο οτι βλεπετε και στο link εχει 2 slots για μνημες.

εχει 1 giga απο τη μαμα του. το θεμα ειναι οτι αμα ανοιγω το καπακι για τις μνημες στο πισω μερος του μηχανηματος βρισκω ενα DIMM των 512 MB και κανενα αλλο slot. το αλλο καλα μου παιδια ξερετε που κρυβεται??

επισης θελω να ρωτησω πως ειναι δυνατον με 2 slots να λεει πως υποστηριζει μεχρι 3 γιγα μνημη. υπαρχουν και DIMM στα 1,5 γιγα?? εγω μονο 1 και 2 βρισκω στο εμποριο. θα δει τα DIMM των 2 γιγα?

για δωστε παρακαλω τα φωτα σας γιατι δε τη παλευω με τοσο λιγη μνημη.

thanks

Σε ενα laptop της HP που ειχα καποτε, το ενα dimm-ακι "κρυβοταν" κατω απο το πληκτρολογιο, δηλαδη το ενα ηταν κανονικα στο πορτακι οπως περιγραφεις και το αλλο στην αλλη πλευρα της mb δηλαδη κατω απο το keyboard...αν βοηθαει :-)

Δημοσ.

οταν ξεκιναει το λαπιτοπι σου βλεπεις να εχει ενεργοποιηθει το dual channel

γενικα εχω την εντυπωση οτι δεν παιζει κατι τετοιο στα λαπτοπ ....

μπορει να κανω και λαθος!!!!

Δημοσ.

δεν ξερω τι εγαρμογες τρεχεις, αλλα εγω προσωπικα στο δικο μου που ετρεχε χρ, ειχα στην αρχη 1,5 και μετα 2 γιγα μνημη, εκ των οποιων τα 256 τραβουσε η 7400 που ειχε.

ειλικρινα δεν ειδα καμια διαφορα απο 1,5 σε 2, και τοτε εδωσα 90 ευρω για να παρω τα 2 γιγα.

γνωμη μου ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω, παρε μια 2 (η και 1 γιγα) να χεις συνολο 1,5 ή 2,5 , πιστευω δεν θα δεις καμια διαφορα, εκτος πια κι αν τρεχεις εξηζητημενες εφαρμογες

Δημοσ.

στη περιπτωση ομως που βαλω 2 γιγα ακομα δε θα εχω προβλημα η δε θα δω πτωση στις επιδοσεις λογο ελειψης dual channel?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

τελικα εβαλα 2 DIMM των 2 GB εκαστο. με xp μου βλεπει 3.25 GB οπως ηταν αναμενομενο.

αλλα και σε windows 7 32bit μου λεει μεν πως το συστημα εχει 4 GB μνημη αλλα μονο το 3.25 μπορουν να ειναι σε χρηση. μηπως τελικα ειναι θεμα hardware οτι δεν παει πανω απο τα 3.25?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...