Προς το περιεχόμενο

Λαθος αναγνωριση μεγεθους μνημης microSD

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ!

Πριν μπω στο θεμα να πω πως δεν ημουν σιγουρος οτι ταιριαζει σε αυτη τη κατηγορια (αλλα σε ποια να το εβαζα?)

Αγορασα λοιπον ενα στικακι microSD, και συγκεκριμενα αυτο.

Εβαλα τη καρτουλα στο μικροσκοπικο card reader, το συνδεσα στο pc, και ολα ωραια και καλα!

Μεγεθος: 7,41GB (οπως επρεπε δηλαδη).

Ξεκινησα να περναω αρχεια (μεγεθους 1,22GB). Εντυπωσιαστηκα απο τη ταχυτητα εγγραφης (δεν επεσε κατω απο τα 10MB/s, πολυ καλο για SD στικακι).

Αφου τελειωσε η μεταφορα, βαζω το στικακι στο κινητο και τι να δω?

Αναγνωρισιμο μεγεθος: 3,56GB (!!!!)

Τα αρχεια παιζουν μια χαρα, και το κινητο ειναι σιγουρα microSDHC συμβατο, το γραφει το manual.

Υποστηριζει επισημα 4GB microSDHC καρτουλες, ενω διαβασα στο ιντερνετ οτι παιζειμια χαρα και τις 8ρες...

Το θεμα ειναι γιατι μου το βλεπει 4Gb και οχι 8.

Τι να κανω?

Βοηθατε γιατι αισθανομαι οτι πεταξα 30? μολις τωρα :-(

Δημοσ.

Αν έκανε 30 ευρώ τότε πέταξες 15..!!! Πλακα κάνω.. απότη στιγμή που στα επίσημα χαρακτηριστικά έλεγε ότι αναγνςρίζει μέχρι 4 γιατί το ρισκάρισες να πάρεις 8..?? Δοκόμασε να περάσεις δεδομένα περισσότερα από 4 gb μήπως παρά το ότι αναγνωρίζει τα μισά να μην έχει πρόβλημα στο ν δει τα δεδομένα... και καλη τύχη

• Moderators
Δημοσ.

Κατι τετοιο σκεφτομουν εγω.

Αν βρω το firmware που φοραει τωρα το κινητο να το κρατησω backup θα δοκιμασω να περασω και πιο καινουριο. Αλλα δε βλεπω να το βρισκω...

Ρισκαρισα να παρω 8GB λογω ενος διαλογου που διαβασα στο myphone.gr ενος κατοχου του τηλεφωνου και ενος που ηθελε να το παρει.

Πιο συγκεκριμενα, μεταξυ των αλλων ερωτησεων ρωτησε καποιος:

- MicroSD 8GB δεχεται?

Απαντηση κατοχου: Ναι, 100%.

Και πραγματι σε αυτον το 8GB στικακι το βλεπει μια χαρα... γιαυτο τη πηρα :-(

Παντως ευχαριστω για την απαντηση σου :-)

• Moderators
Δημοσ.

Οι SDHC ειναι φορμαρισμενες σε FAT32 (οχι FAT16 σαν τις απλες SD), οποτε υποστηριζει FAT32 και το κινητο (αφου υποστηριζει sdHC).

Η καρτα ειναι φορμαρισμενη σε FAT32 (μονο σε αυτο μπορω να τη φορμαρω ετσι κι αλλιως).

Πληροφοριακα, η συσκευη μου ειναι Samsung F700v.

Επισης να αναφερω οτι πλεον οταν παω να δω τις ιδιοτητες της καρτας μεσα απο το κινητο, αυτο κανει επανεκκινηση!!! (ενω στο pc βλεπω κανονικα 7,4GB)

Με τα δεδομενα που εχω περασει (κατω απο 4GB), ειναι ολα μια χαρα τα διαβαζει ταχυτατα.

Θα δοκιμασω να βαλω περισσοτερα απο 4GB να δω αν θα τα δει αυριο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...