juan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Η υποδοχή IDE σε μια mobo που έχω έχει χαλάσει και θέλω να αποφύγω να την αλλάξω πριν δοκιμάσω να την επισκευάσω. Ξέρω λίγα πράγματα από ηλεκτρονικά και έχω τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά επειδή οι κολήσεις είναι παλιές και το καλάι δεν λιώνει εύκολα, φοβάμαι μήπως την καταστρέψω, οπότε θα προτιμούσα να το κάνει κάποιος πιο έμπειρος. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τέτοια parts?
caution Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Αν έχεις σχετικά λεπτή απορροφητική τρόμπα, κολλητήρι λίγων watt με λεπτή μύτη και έναν άλλο Ide connector (από καμμένη μητρική φίλου ας πούμε) είσαι εντάξει. Βάλε την μητρική σε ένα σταθερό, φωτεινό και βολικό μέρος και ξεκίνα! Απλώς, μην επιμένεις πολλή ώρα στο ίδιο σημείο για να μην την παραμορφώσεις σε κάποιο της επίπεδο. Αν πάλι δεν νομίζεις ότι θα τα καταφέρεις μπορείς να πας σε κάποιο κατάστημα διόρθωσης ηλεκτρονικών συσκευών απλά ρώτα από πριν τι θα σε χρεώσουν μήπως και δεν αξίζει...
StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Αν έχεις ελεύθερη θύρα PCI, βάλει έναν controller IDE να κάνεις την δουλειά σου και να μην θέσεις σε κίνδυνο την μητρική. Αν είσαι στην Πάτρα σου δίνω έναν που έχω στην άκρη δωρεάν (αλλά από την επόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψω).
juan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. μετά από αρκετό ψάξιμο και αφού άκουσα αρκετές κουλές απόψεις από διάφορους κοινούς ηλεκτρονικούς της γειτονιάς μου και του κέντρου, βρήκα έναν τύπο ο οποίος έκανε τη δουλειά με ειδικό σίδερο-τρόμπα σχετικά υψηλής θερμοκρασίας. αν λοιπόν κάποιος ξεθάψει αυτό το θέμα ψάχνοντας για λύση σε παρόμοιο πρόβλημα ας μου στείλει ένα pm να του πω που να πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.