Προς το περιεχόμενο

Δεν λειτουργεί ο οδηγός DVD-RW μετά από εγκατάσταση Vista

GeoXrh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Στο PC ενός φίλου συμβαίνει το εξής:

Κάποιος του έβαλε Vista, μάλλον πάνω από τα XP. Το λέω αυτό γιατί έτσι όπως είδα για λίγο το PC μια μπερδεμένη κατάσταση π.χ. αν κάνεις δεξί κλικ στο Υπολογιστής μου και μετά Ιδιότητες, σαν λειτουργικό δείχνει ακόμα τα XP.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι δεν αναγνωρίζει καθόλου το DVD του, ένα LG-HL-DT-STDVDRAM GSA-H10N. Η συσκευή εμφανίζεται στη διαχείριση υλικού αλλά φυσικά με το εικονίδιο του θαυμαστικού. Την έκανα απεγκατάσταση και μετά ξανά Ανίχνευση, τη βρήκε αλλά δεν μπορεί να την εγκαταστήσει. Οδηγούς δεν μπόρεσα να βρω (δεν πολυξέρω αλλά νομίζω πως δεν είναι θέμα οδηγών ή κάνω λάθος?).

Επίσης δοκίμασα το εξής. Σύνδεσα μία δική μου συσκευή DVD αντί για τη δική του, αλλά το αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο.

Έχει κανείς κάποια ιδέα περί τίνος πρόκειται? Ευχαριστώ για κάθε πιθανή βοήθεια.

Δημοσ.
Drivers για το chipset της μητρικής σου πέρασες?

Δεν ξέρω τι έκανε αυτός που του πέρασε τα Vista. Αυτή τη στιγμή έχω εγώ το κουτί του. Μόλις πριν λίγο βρήκα ένα οδηγό (firmware) με όνομα GSAH10N-JL12. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί όταν το τρέχω ζητάει να δει τη συσκευή (η οποία φυσικά δεν φαίνεται).

Επιπλέον είδα ότι ο φίλος μου έχει εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα για αυτόματο update του firmware της συσκευής. Ανοίγοντας είδα ότι η τελευταία έκδοση που έχει είναι η JL12 και υπάρχει το σχόλιο "Supports Windows Vista".

Πιστεύεις ότι πρέπει να τρέξω τα drivers της μητρικής?

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον blackstar, βρες το μοντέλο της μητρικής και κατέβασε καινούργιους οδηγούς από τον καταστευαστή της. Αυτό να το κάνεις για τα πάντα στον Η/Υ (κάρτα γραφικών, ήχου κτλ).

Επιπλέον, μπορείς να μας πεις και εμάς το μοντέλο της μητρικής μήπως και συμβαίνει τίποτα περιεργο με τη συμβατότητά της με vista.

Δημοσ.
Κάποιος του έβαλε Vista, μάλλον πάνω από τα XP. Το λέω αυτό γιατί έτσι όπως είδα για λίγο το PC μια μπερδεμένη κατάσταση π.χ. αν κάνεις δεξί κλικ στο Υπολογιστής μου και μετά Ιδιότητες, σαν λειτουργικό δείχνει ακόμα τα XP.

ΟΕΟ.. Vista που αναφερονται σαν XP ; (Να έλεγε τουλάχιστον ΜΕ να το καταλάβω... :P )Και αυτός ο κάποιος ποιος είναι; Να υποθέσω ότι μιλάμε για πειρατική κόπια αγνώστου προελεύσεως;

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι δεν αναγνωρίζει καθόλου το DVD του, ένα LG-HL-DT-STDVDRAM GSA-H10N. Η συσκευή εμφανίζεται στη διαχείριση υλικού αλλά φυσικά με το εικονίδιο του θαυμαστικού. Την έκανα απεγκατάσταση και μετά ξανά Ανίχνευση, τη βρήκε αλλά δεν μπορεί να την εγκαταστήσει. Οδηγούς δεν μπόρεσα να βρω (δεν πολυξέρω αλλά νομίζω πως δεν είναι θέμα οδηγών ή κάνω λάθος?).

To έχω πάθει σε XP pro 64 bit installation, που όταν εγκαθιστούσα το Power Director, χανόταν το DVD-RW. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που "πειράζουν" πράγματα που έχουν να κάνουν με τους οδηγούς εγγραφής ( power iso, burning software, video editing software) και που μπορεί να έχουν ασυμβατότητες με προβλήματα σαν και αυτό που αντιμετωπίζεις.

Αν boot-άρεις με ένα Ubuntu Live CD, ο οδηγός παίζει κανονικά; Αν ναι, τότε έχεις κάποιο software conflict. Γενικά πάντως θα πρότεινα format και επανεγκατάσταση, εφόσον Vista που αυτοαναγνωρίζονται σαν XP δεν είναι σημάδι καλής κατάστασης του installation (= μάλλον μπάχαλo)

Δημοσ.

Επιπλέον, μπορείς να μας πεις και εμάς το μοντέλο της μητρικής μήπως και συμβαίνει τίποτα περιεργο με τη συμβατότητά της με vista.

Από το site της Gigabyte κατέβασα τον driver για το chipset. Η μητρική είναι η

945GM-S2. Αποτέλεσμα το ίδιο προς το παρόν.

-----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 06 : 20 : 00-----

Αν boot-άρεις με ένα Ubuntu Live CD, ο οδηγός παίζει κανονικά; Αν ναι, τότε έχεις κάποιο software conflict. Γενικά πάντως θα πρότεινα format και επανεγκατάσταση, εφόσον Vista που αυτοαναγνωρίζονται σαν XP δεν είναι σημάδι καλής κατάστασης του installation (= μάλλον μπάχαλo)

Αν δοκιμάσω boot με το UBCD4Win είναι το ίδιο? ή με κάποιο cd με windows? Περιττό να πω ότι το bios βλέπει κανονικά τη συσκευή.

-----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 03 : 04 : 15-----

Διαπίστωσα τελικά ότι εγκατεστημένο ήταν το Vistamizer (το πρόγραμμα που δίνει όψη Vista σε υπολογιστή με XP). Το απεγκατέστησα αλλά τα ίδια. Τι μπορεί να φταίει? Κάποιο άλλο πρόγραμμα υποθέτω αλλά που να το βρεις.

-----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 03 : 31 : 23-----

Προγράμματα τύπου CloneDVD2 και DVD Region + CSS Free υπάρχει περίπτωση να φταίνε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...