Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτα τα πακετα τα εχεις ;

>xsane-0.995-2mdv2009.0
sane-backends-1.0.19-7mdv2009.0
sane-backends-iscan-1.0.19-7mdv2009.0
saned-1.0.19-7mdv2009.0
libsane1-1.0.19-7mdv2009.0
libksane0-4.1.2-2mdv2009.0

Τα είχα όλα εκτός από το saned-1.0.19-7mdv2009.0.Το εγκατέστησα αλλά και πάλι δεν δουλεύει το scanner.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
το εχει αναγνωρισει; μεσα στο mcc το εχει ;

απο πιο π[ρογραμμα προσπαθεις να σκαναρεις;

Το mcc το αναγνωριζει ("control center>hardware>set up scanner>search for new scanners" ) και μου λέει πως το συγκεκριμένο scanner είναι διαθέσιμο.

Όσο για το πρόγραμμα,:o δεν καταλαβαίνω τι μου λες.

προσπαθησε να σκανναρεις απο το xsane ή απο το kooka

>[root@localhost dimitri]# urpmq -i kdegraphics-kooka                                                     
Name        : kdegraphics-kooka                                                                          
Version     : 3.5.10                                                                                     
Release     : 2mdv2009.0
Group       : Graphical desktop/KDE
Size        : 1096653                      Architecture: i586
Source RPM  : kdegraphics-3.5.10-2mdv2009.0.src.rpm
URL         : http://www.kde.org/
Summary     : Raster image scan program for the KDE system
Description :
This package contains a raster image scan program, based on SANE and libkscan.

[root@localhost dimitri]# urpmq -i xsane
Name        : xsane
Version     : 0.995
Release     : 2mdv2009.0
Group       : Graphics
Size        : 5101830                      Architecture: i586
Source RPM  : xsane-0.995-2mdv2009.0.src.rpm
URL         : http://www.xsane.org/
Summary     : Frontend for the SANE scanner interface
Description :
XSane is an X based interface for the SANE (Scanner Access Now Easy)
library, which provides access to scanners, digital cameras, and other
capture devices.  XSane is written in GTK+ and provides control for
performing the scan and then manipulating the captured image.

You may install xsane-gimp if you want the GIMP plug-in.

[root@localhost dimitri]#

Έβαλα και εγώ τα mandriva 2009 με KDE4. Μου λειτουργούν τέλεια και τα codecs και όλα στα οποία είχα πρόβλημα με τα 2008. Μόνο το compiz δεν έχω δοκιμάσει γιατί έχω κάρτα γραφικών ATI Χ1300 σε φορητό και το φοβάμαι...

Αρχικά κατέβασα τα update απο το internet αλλά ήταν σκ@τ@ και αναγκάστικα να κάνω επανεγκατάσταση με προσάρτηση στο home (χεχε και δε διαγράφτηκε τίποτα...)

Αλλά πήγα να κάνω κάποιες λήψεις για αυτά τα πλασμοΐδια (ή όπως τα λένε) και μου κράσαρε ο πίνακας (taskbar)!. Αναγκάστηκα να του κάνω remove αλλά τώρα πατάω το προσθήκη πίνακα και μου τον εμφανίζει πάνω και δε μπορώ να τον κατεβάσω! Πως γίνεται?

Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος για να στοιχίσω τα πλασμοϊδια όπως τα εικονίδια? Γιατί μου εμφανίζονται σκόρπια...

Ευχαριστώ

Έβαλα και εγώ τα mandriva 2009 με KDE4. Μου λειτουργούν τέλεια και τα codecs και όλα στα οποία είχα πρόβλημα με τα 2008. Μόνο το compiz δεν έχω δοκιμάσει γιατί έχω κάρτα γραφικών ATI Χ1300 σε φορητό και το φοβάμαι...

Εγω δεν εχω βαλει compiz, τα effects του KDE4 εχουν ολα οσα χρειαζομαι (scale, cube, woody windows, zoom κλπ)

Αλλά πήγα να κάνω κάποιες λήψεις για αυτά τα πλασμοΐδια (ή όπως τα λένε) και μου κράσαρε ο πίνακας (taskbar)!.

Απ οτι εχω δει ακομα δεν δουλευει η αυτοματη ληψη, οποτε κατεβασε τα manual οσα δεν εχει στα repos και για να τα κανεις compile εγκατεστησε τα πακετα που λεω σε 2-3 σελιδες πριν

Αναγκάστηκα να του κάνω remove αλλά τώρα πατάω το προσθήκη πίνακα και μου τον εμφανίζει πάνω και δε μπορώ να τον κατεβάσω! Πως γίνεται?
Πατα ξεκλειδωμα συστατικων, και μετα πατα το φασολακι διπλα στην taskbar.θα σου βγαλει ενα μενου και 2 κουμπακια πανω απο την taskbar, ενα λεει ακρο οθονης, πιαστο και πηγαινε την taskbar οπου θελεις.

Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος για να στοιχίσω τα πλασμοϊδια όπως τα εικονίδια? Γιατί μου εμφανίζονται σκόρπια...

Ευχαριστώ

προς το παρων χειροκινητα

για αυτοματα ειναι στην wish list του kde θα ερθει και αυτο καποια στιγμη :)

το εχει αναγνωρισει; μεσα στο mcc το εχει ;

απο πιο π[ρογραμμα προσπαθεις να σκαναρεις;

Το mcc το αναγνωριζει ("control center>hardware>set up scanner>search for new scanners" ) και μου λέει πως το συγκεκριμένο scanner είναι διαθέσιμο.

Όσο για το πρόγραμμα,:o δεν καταλαβαίνω τι μου λες.

αφου σου λεει οτι το scanner ειναι διαθεσιμο, εχει αναγνωριστει. Σου μενει απλα να ανοιξεις ενα προγραμμα σαρωσης και να σαρωσεις !

πχ αυτα που αναφερω πιο πανω, το kooka ειναι πολυ ευχρηστο

Ευχαριστώ! Βλέπω στην πορεία !

-----Προστέθηκε 11/11/2008 στις 12 : 02 : 18-----

Άνοιξα το xsane αλλά στην οθόνη του scanner παίρνω το μήμυμα "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ USB". Υπ'όψιν ότι το scanner με windows δσουλεύει μια χαρά, άρα δεν φταίει αυτό.

ο εκτυπωτης του πολυμηχανηματος δουλευει; η σου λεει και απο κει usb not found

οταν αποσυνδεσε το καλωδιο usb και μολις το ξανασυνδεσεις , κοιτα τι σου λεει η εντολη dmesg

χμμ βρήκα πως θα ενεργοποιήσω τα εφέ του KDE4 αλλά όταν πάω εκεί έχει ένα μήνυμα που λέει:

"Η λειτουργία σύνθεσης δεν υποστηρίζεται απο τό συστημά σας

Required X extensions (XComposite And XDamage) are not available"

Τα έψαξα σαν βιβλιοθήκες στην εγκατάσταση και απεγκατάσταση λογισμικού και τα έχω σαν βιβλιοθήκες.

Τι μπορώ να κάνω :(? (θυμίζω ότι έχω λάπτοπ με κάρτα γραφικών ΑΤΙ Χ1300)

Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...