benzinas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Οταν κανω shut down προλαβαινω να δω στην μαυρη οθονη: "send kill signals FAILED". Ειναι προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_ban Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας ως προς τα LINUX. Χθές εγκατέστησα(?) το MANDRIVA 2009 ΟΝΕ. Μπορώ να πω ότι σαν περιβάλλον μου άρεσε πάρα πολύ και επειδή θέλω να φύγω από WINDOWS λέω σιγά σιγά να αρχίσω να καθιερώνω τα LINUX. Θα ήθελα να μου πείτε αν έκανα καλά που ξεκίνησα με MANDRIVA και όχι με κάτι άλλο και κυρίως αν ύπάρχει κάποιος οδηγός για το εν λόγω λειτουργικό.Είδα κάποια site στο internet αλλά δεν με βοηθήσαν πολύ γιατί πιστέυω ότι απευθυνόταν κυρίως σε έμπειρους και όχι σε ανθρώπους που πρωτοείδαν LINUX κυριολεκτικά χθές. Περιμένω για την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 καλησπερα , θα σου παρει 3-4 βδομαδες για να νιωσεις οτι ελεγχεις το λειτουργικό σου. Δεν χρειαζετε να κατεβαζεις drivers και προγραμματα απο οπουδηποτε, όλα ειναι στα αποθετηρια των διανομων. Υπαρχουν μερικά αποθετηρια (servers,media sources όπως θελεις τα λες) που πρέπει να τα προσθεσεις εσυ ωστε οταν ζητησεις ενα προγραμμα να το βρισκει αυτόματα. Η One βαζει τα μέσα official αυτόματα, οπότε σου μένουν τα μεσα plf που εχουν διαφορα προγραμματα , codecs για video κλπ Πατας στο μενού → εργαλεία → Konsole πατας su και βαζεις τον κωδικό root (ας μην βλεπεις τον κερσορα, πληκτρολογεις κανονικα τον κωδικό διαχειριστή) και κάνε copy paste όλο αυτό : >urpmi.addmedia --update "plf-free" 'ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/plf/mandriva/cooker/free/release/binary/i586' urpmi.addmedia --update "plf-non-free" 'ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/plf/mandriva/cooker/non-free/release/binary/i586' Το Linux δεν είναι Windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_ban Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Σ΄ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλα θα ήθελα να μάθω πριν από όλα αυτά, κάποια απλά πραγματα για το λειτουργικό. Όπως π.χ. το πως θα κάνω μια σωστή εγκατάσταση. Ύπάρχει κάπου κάποιος οδηγός-οδηγίες χρήσης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Σ΄ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλα θα ήθελα να μάθω πριν από όλα αυτά, κάποια απλά πραγματα για το λειτουργικό. Όπως π.χ. το πως θα κάνω μια σωστή εγκατάσταση. Ύπάρχει κάπου κάποιος οδηγός-οδηγίες χρήσης? δες εδω : http://www.linuxformat.gr/?q=forum/mandriva-2009-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_ban Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Θα το δω και ελπίζω να βρω ακρη. Ευχαριστώ και πάλι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 παρακαλω συνονοματε δεν κανει τιποτα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 προσπαθησα να εγκαταστησω το Avidemux αλλα απετυχε ακυρο τελικα τα καταφερα απλως πηγα στο http://easyurpmi.zarb.org/ και προσθεσα ξανα plf μεσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_ban Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Γεια και πάλι.Ενώ εγκατέστησα τα Mandriva και τους έδωσα 12GB χώρο στο D (στο C έχω τα Windows)όταν μπήκα στο "install and remove programs" μου έβγαζε κάτω κάτω "free space 5,3GB". Στη συνέχεια ξαναέκανα εγκατάσταση δίνοντας χώρο 20GB, και πάλι όμως μου λέει "free space 5,3GB". Γιατί γίνεται αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Γεια και πάλι.Ενώ εγκατέστησα τα Mandriva και τους έδωσα 12GB χώρο στο D (στο C έχω τα Windows)όταν μπήκα στο "install and remove programs" μου έβγαζε κάτω κάτω "free space 5,3GB". Στη συνέχεια ξαναέκανα εγκατάσταση δίνοντας χώρο 20GB, και πάλι όμως μου λέει "free space 5,3GB". Γιατί γίνεται αυτό? Δωσε στο terminal: >df και ποσταρε αυτο που θα σου βγαλει... χωρος του λειτουργικου ειναι ο χωρος που εχεις κανει mount το "/".Στο λεω γιατι στην αρχη εγω μπερδευα τον χωρο του "home" με του "/"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_ban Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μου βγάζει αυτό: Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda6 7.7G 2.3G 5.1G 32% / /dev/sda8 11G 177M 9.9G 2% /home /dev/sda1 3.0G 1.9G 1.1G 64% /media/hd /dev/sda2 36G 16G 20G 44% /media/hd2 /dev/sda5 15G 361M 15G 3% /media/hd3 Έκανα κάτι λάθος ή είναι εντάξει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 terminal?????????????? Αν δεν εχεις το αγοραζεις στο περιπτερο. Αν ειναι δυνατον..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spoonman69 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Εβαλα κι εγω προψες λοιπον την καινουρια mandriva ,με gnome ομως,και τολμω να πω πως ειναι ισως το καλυτερο λειτουργικο που εχει περασει απ'τα χερια μου... Με ενα μικρο προβληματακι ομως.Καποιες φορες κολαει το συστημα για ενα δευτερολεπτο περιπου κι αυτο συμβαινει συνηθως οταν χρησιμοποιω το ποντικι ή ακουω μουσικη και γενικοτερα σε multimedia χρησεις.Συμβαινει σε κανεναν αλλον?Ή εστω ξερει κανενας τι μπορει να γινεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benzinas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 terminal?????????????? start-->tools--->konsole terminal ή δεξι κλικ run command και πατας konsole θα δεις μια μαυρη οθονη.Θα πατησεις df και enter και θα δεις κατι τετοιο : [john@localhost ~]$ df Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda1 29G 2,9G 25G 11% / /dev/sda6 97G 32G 65G 33% /home /dev/sda7 165G 96G 61G 62% /media/hd /dev/sdb1 37G 27G 8,6G 76% /media/hd2 -----Προστέθηκε 14/10/2008 στις 11 : 12 : 53----- Αν δεν εχεις το αγοραζεις στο περιπτερο. Αν ειναι δυνατον..... Για ολους υπαρχει η πρωτη φορα...φανταζομαι και για σενα υπηρχε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Εβαλα κι εγω προψες λοιπον την καινουρια mandriva ,με gnome ομως,και τολμω να πω πως ειναι ισως το καλυτερο λειτουργικο που εχει περασει απ'τα χερια μου... Λειτουργικό ή διανομη; , Λειτουργικό,ναι ειναι το καλυτερο, σαν διανομη στεκεται ισαξια με ubuntu, opensuse , fedora (γενικα ολες οι διανομες εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα) Με ενα μικρο προβληματακι ομως.Καποιες φορες κολαει το συστημα για ενα δευτερολεπτο περιπου κι αυτο συμβαινει συνηθως οταν χρησιμοποιω το ποντικι ή ακουω μουσικη και γενικοτερα σε multimedia χρησεις.Συμβαινει σε κανεναν αλλον?Ή εστω ξερει κανενας τι μπορει να γινεται? για κοιτα μηπως σε αφορα αυτο το bug http://wiki.mandriva.com/en/2009.0_Errata#Periodic_freeze_of_the_graphical_system Ελπίζω εσυ να ξερεις τι ειναι το terminal, γιατι ο tritonas δεν τα σηκωνει κατι τετοια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.