Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2) Όταν βλέπω οποιοδήποτε video, είτε με το VLC media player, είτε με άλλο πρόγραμμα, εάν το βάλω σε full screen μου κάνει σπασίματα η εικόνα και φαίνεται λίγο γρηγορότερα από αργή κίνηση.

ρε παιδια εσεις δεν εχετε προβλημα στα βιντεο...ακριβως το ιδιο ποσταρω εδω και 3 μερες...τι γινεται..?το ιδιο ακριβως με το παιδι....μηπως καποια απο τις τελευταιες αναβαθμισεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

2) Όταν βλέπω οποιοδήποτε video, είτε με το VLC media player, είτε με άλλο πρόγραμμα, εάν το βάλω σε full screen μου κάνει σπασίματα η εικόνα και φαίνεται λίγο γρηγορότερα από αργή κίνηση. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1680x1050. Η κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA 9600M GS και έχω εγκαταστήσει τον τελευταίο proprietary driver της nvidia από τον package manager της διανομής

ο kernel server εχει προβληματα με την nvidia, βαλε τον kernel-desktop

3) Δεν μπορώ να ρυθμίσω την φωτεινότητα της οθόνης με τον ανάλογο συνδυασμό πλήκτρων (με Fn + F8 μειώνεται και με Fn + F9 αυξάνεται) . Επίσης δεν μειώνεται η φωτεινότητα όταν δουλεύει με την μπαταρία.

Ειχα το ιδιο προβλημα σε toshiba και το ελυσα με αυτο : http://wiki.mandriva.com/en/Releases/Mandriva/2006/Errata#Power_management_functionality_missing_on_various_laptops_.28HP_Omnibook.2C_Pavilion.2C_Toshiba_Satellite_and_others.29

4) Όταν μπαίνει σε stand by το φορητό, μόλις πατήσω το κουμπί για να επανέλθει σε λειτουργία, ανάβει και βλέπω μια μαύρη οθόνη αντί να μου ζητήσει να εισάγω τον κωδικό μου. Η μόνη λύση είναι να το σβήσω από το κουμπί και να το ανάψω ξανά.

Τελευταια που το ειχα δοκιμασει στο laptop εκανε το ιδιο οταν διαλεγα hibernate to disc αλλα δουλευε κανονικα σε hibernate to ram

μαλλον εχει λυθει στη 2009.1

Η έκδοση του kernel είναι η 2.6.27.10-server-1mnb (περάστηκε η έκδοση server μετά από upgrade και κατά πάσα πιθανότητα επειδή έχω εγκατεστημένους κάποιους server: apache και samba) και του KDE η 3.5.10 .

οπως ειπα πριν για τα video αλλαξε kernel, και ηθελα να σε ρωτησω πως και εχεις kde 3.5 αφου με την 2009 το kde4 ειναι default,

προτεινω και εγω να περασεις σε kde4

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

ρε παιδια εσεις δεν εχετε προβλημα στα βιντεο...ακριβως το ιδιο ποσταρω εδω και 3 μερες...τι γινεται..?το ιδιο ακριβως με το παιδι....μηπως καποια απο τις τελευταιες αναβαθμισεις?

με nvidia δεν υπαρχει προβλημα.

με intel υπαρχει το bug οταν εχεις ενεργοποιημενο το compiz , το εχω στο laptop της φιλης μου αλλα επειδη δεν την ενδιαφερει το compiz, ειναι παντα απενεργοποιημενο .

με ati οσες ειναι οκ με τους drivers δεν εχουν προβλημα.

sergyma: Το πρόβλημα με τον εξωτερικό δίσκο λύθηκε. Μπήκα στα XP, έκανα Safe Remove και πλέον λειτουργεί κανονικά. Είχα δοκιμάσει το KDE 4. Εμφανισιακά μου άρεσε, αλλά δεν μου άρεσε που όλα τα εικονίδια του desktop έπρεπε να είναι σε συγκεκριμένο σημείο (νομίζω desktop folder λεγόταν) και όχι να μπορούν να είναι οπουδήποτε στο desktop. Στο VLC έκανα αυτό που μου είπες αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

DIMITRISG:

1) Δοκίμασα και τον kernel-laptop και τον kernel-desktop. Καμία βελτίωση.

2) Το πακέτο που λέει να εγκαταστήσω είναι παλιό και δεν βρίσκω καινούργια έκδοση.

3) Δεν το δοκίμασα, καθώς δεν με καίει τόσο.

4) Όταν έκανα την εγκατάσταση έβαλα μόνο το Gnome. Όταν τελείωσε η εγκατάσταση μπήκα στο λειτουργικό και από το Install & Remove Software εγκατέστησα το πακέτο task-kde3. Για το kde4 δες την απάντηση που έχω δώσει στον sergyma.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε (και πιστεύω ότι έχει σχέση με το πρόβλημα στα video) είναι το εξής: στο Mandriva Linux Control Center / Hardware / Configure 3D Desktop effects μου γράφει "Your system does not support 3D desktop effects"

Είχα δοκιμάσει το KDE 4. Εμφανισιακά μου άρεσε, αλλά δεν μου άρεσε που όλα τα εικονίδια του desktop έπρεπε να είναι σε συγκεκριμένο σημείο (νομίζω desktop folder λεγόταν) και όχι να μπορούν να είναι οπουδήποτε στο desktop.

δεν ισχύει το παραπάνω ή δεν έχει δει όλες τις επιλογές του kde 4

Μπορεις να επιλέξεις να έχεις το παλιό στυλ desktop

δεν ισχύει το παραπάνω ή δεν έχει δει όλες τις επιλογές του kde 4

Μπορεις να επιλέξεις να έχεις το παλιό στυλ desktop

Πως γίνεται αυτό;

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε (και πιστεύω ότι έχει σχέση με το πρόβλημα στα video) είναι το εξής: στο Mandriva Linux Control Center / Hardware / Configure 3D Desktop effects μου γράφει "Your system does not support 3D desktop effects"

δεν εχεις εγκατεστημενο τον σωστο driver γι αυτο εχεις αυτο το προβλημα

και μαλλον αυτο γινεται γιατι ισως να μην εχεις τα σωστα sources

τι λέει το cat /etc/urpmi/urpmi.cfg

αν δεν εχεις τα non-free βαλτα απο το easyurpmi

μπορεις να δεις ποια sources εχεις απο το κεντρο ελεγχου → πηγες λογισμικού ή drakrpm-edit-media

Με δεξί κλικ στο desktop και appearance settings.

Το μόνο που μπορώ να αλλάξω είναι το Wallpaper και το desktop theme. Το δοκίμασα και με το live cd της Mandriva One 2009 και εγκαθιστώντας το Mandriva 2009 Powerpack σε virtual machine.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Το πρόβλημα με τα video, καθώς και το ότι όταν πήγαινα να ενεργοποιήσω το compiz-fusion έγραφε "Your system does not support 3D desktop effects", λύθηκε ως εξής:

Ξεκίνησα το σύστημα με το live cd της Mandriva 2009 One KDE4. Εκεί δεν υπήρχε θέμα με τα video και το compiz λειτουργούσε. Είδα ποια έκδοση των drivers της nvidia χρησιμοποιούσε (συγκεκριμένα την 177.70) . Μετά από αυτό ξεκίνησα την Mandriva 2009 Powerpack. Εγκατέστησα την έκδοση που είχε η One. Μετά μπήκα στο Mandriva Linux Control Center / Hardware / Set up the graphical server. Έκανα κλικ στο όνομα της κάρτας γραφικών και την επέλεξα ξανά. Μου έβγαλε το μήνυμα "There is a proprietary driver available for your video card which may support additional features. Do you wish to use it?" και πάτησα yes. Εγκατέστησε και το πακέτο dkms, έκανα ένα restart και δούλεψε. Τώρα μένει μόνο το πρόβλημα που δεν ρυθμίζεται η φωτεινότητα της οθόνης (ούτε από τα κουμπιά, ούτε από το KPowersave στο οποίο εμφανίζεται το μήνυμα "Your hardware currently not support changing the brightness of your display") .

Το πρόβλημα που δεν ρυθμίζεται η φωτεινότητα της οθόνης παραμένει. Παρατήρησα όμως πριν από μερικά λεπτά ένα καινούργιο πρόβλημα: όταν το φορητό δουλεύει με μπαταρία και είμαι στο Mandriva, ο σκληρός δίσκος απενεργοποιείται και ενεργοποιείται ξανά ανά 20-30 δευτερόλεπτα. Δοκίμασα στο KPowersave να επιλέξω το προφίλ Performance (αυτό δηλαδή που επιλέγει μόνο του το Linux όταν βάζω τον μετασχηματιστή στο φορητό) αλλά συνεχίζει τα ίδια. Στις ρυθμίσεις του κάθε προφίλ στο KPowersave, δεν υπάρχει καμία επιλογή για να ρυθμίζω μετά από πόση ώρα θα απενεργοποιείται ο σκληρός δίσκος. Το ότι απενεργοποιείται και ενεργοποιείται ανά 20-30 δευτερόλεπτα σίγουρα μπορεί να προκαλέσει φθορά στον δίσκο και για αυτό τώρα που είμαι με μπαταρία, δουλεύω με τα Windows XP. Υπάρχει λύση;

ι. Παρατήρησα όμως πριν από μερικά λεπτά ένα καινούργιο πρόβλημα: όταν το φορητό δουλεύει με μπαταρία και είμαι στο Mandriva, ο σκληρός δίσκος απενεργοποιείται και ενεργοποιείται ξανά ανά 20-30 δευτερόλεπτα. Το ότι απενεργοποιείται και ενεργοποιείται ανά 20-30 δευτερόλεπτα σίγουρα μπορεί να προκαλέσει φθορά στον δίσκο και για αυτό τώρα που είμαι με μπαταρία, δουλεύω με τα Windows XP. Υπάρχει λύση;

ολα τα συγχρονα λειτουργικα προσπαθουν να κανουν την καλυτερη διαχειρηση της μνημης ωστε να τρεχουν τα προγραμματα χωρις να χρειαζεται να διαβαζουν δεδομενα απο το δισκο συχνα ετσι τρεχουν πιο γρηγορα και παρατεινεται η ζωη του (οσο λιγοτερο γρατσουναν οι κεφαλες το δισκο τοσο καλυτερα τα τσιπακια ram δεν εχουν κεφαλες)

εγω με το φορητο μου το προβλημα που εχω με τα Windows XP ειναι οτι τα διαφορα αντιικα(ESS 3-SPYWARETERMINATOR-WINDOWS DEFENDER) απασχολουν συνεχως την cpu(συχνα 100%) και το δισκο με αποτελεσμα μετα απο ωρες λειτουργιας να υπερθερμενονται και να κολανε

με το mandriva ακομα και μετα 14 ωρες συνεχους λειτουργιας κανενα προβλημα ο φορητος δεν ζεματαει

ολα τα συγχρονα λειτουργικα προσπαθουν να κανουν την καλυτερη διαχειρηση της μνημης ωστε να τρεχουν τα προγραμματα χωρις να χρειαζεται να διαβαζουν δεδομενα απο το δισκο συχνα ετσι τρεχουν πιο γρηγορα και παρατεινεται η ζωη του (οσο λιγοτερο γρατσουναν οι κεφαλες το δισκο τοσο καλυτερα τα τσιπακια ram δεν εχουν κεφαλες)

εγω με το φορητο μου το προβλημα που εχω με τα Windows XP ειναι οτι τα διαφορα αντιικα(ESS 3-SPYWARETERMINATOR-WINDOWS DEFENDER) απασχολουν συνεχως την cpu(συχνα 100%) και το δισκο με αποτελεσμα μετα απο ωρες λειτουργιας να υπερθερμενονται και να κολανε

με το mandriva ακομα και μετα 14 ωρες συνεχους λειτουργιας κανενα προβλημα ο φορητος δεν ζεματαει

Δεν διαφωνώ σε όσα λες! Το πρόβλημα δεν είναι ότι απενεργοποιείται ο δίσκος όταν λειτουργεί με μπαταρία, είναι η συχνότητα με την οποία γίνεται αυτό. Αν ενεργοποιείται/απενεργοποιείται ανά 20-30 δευτερόλεπτα (τόσο το μέτρησα) πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. Δεν λέω να το κάνω να μην απενεργοποιείται ο δίσκος, να αυξήσω το χρονικό διάστημα θέλω (να απενεργοποιείται π.χ. όταν δεν χρησιμοποιείται για 5 λεπτά, όχι ανά 20-30 δευτερόλεπτα όπως τώρα) . Έψαξα το βράδυ στο KDE Control Center (kcontrol), στο Mandriva Linux Control Center (drakconf) και στο KPowersave και δεν βρήκα καμιά σχετική ρύθμιση.

υπαρχει και το klaptop αντι του kpowersave. Βεβαια το kpowersave είναι ανώτερο αλλαισως στο άλλο βρεις καποια λειτουργία που δεν την εχει .

Στο kde 4.2 εχουν βαλει το power devil αντι για το kpowersave και απ οτι λενε ειναι πανίσχυρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...