sergyma Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερα να φορτώσω ένα mandriva!!!Όλες τις άλλες διανομές - πλήν gentoo - τις φόρτωσα mandriva δεν τα κατάφερα ποτέ.. Είναι άσχετη διανομή μιάς και εγώ άσχετος από linux ΔΕΝ είμαι απο ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2009.0/ κατεβαζεις mandriva-linux-one-2009-KDE4-extra-i18n-cdrom-i586.iso καις το iso σε ενα cd και μπουταρεις διαλεγοντας ελληνικα βρισκεσαι σε ενα ελληνικο περιβαλλον που λογικα θα εχει φωρτωσει και την συνδεση σου στο ιντερνετ (usb η ethernet το wifi ειναι πονεμενη ιστορια) ενεργοποιεις τη συνδεση σου και κανεις ενημερωση του συστηματος απο κεντρο ελεγχου mandriva ωστε αν χρειαστει κατι που δεν υπαρχει στο cd να το κατεβασει απο τα αποθετηρια και εισαι ετοιμος για εγκατασταση σε απταιστα ελληνικα καλη σου επιτυχια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 ωραιος ο serygma ! χυμα και σταρατα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 ωραιος ο serygma ! χυμα και σταρατα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εδώ και καιρό έχω προβλήματα με το ποντίκι... Εκεί που το κουνάω τρώει ξαφνικά κολλήματα για λίγο. Είναι πολυ ενοχλητικό! Εκεί που το κουνάω όλα καλά κολλάει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται... Χμ νόμίζω όμως ότι δεν είναι μόνο το ποντίκι. Μάλλον ολόκληρο το σύστημα παγώνει για λίγο και μετά επανέρχεται... γιατί μου έκανε το ίδιο ενώ είχα πατήσει ένα κουμπί. Συγκεκριμένα πάτησα το space και πάγωσε πάλι και συνέχισε να το πατάει και να εισάγει κενά μέχρι να ξεπαγώσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 2 πραγματα μου ερχονται στο μυαλό 1- αν εχεις nvidia βαλε τους τελευταιους drivers 180.22 (εξαρταται το μοντελο) 2- ποια plasmoids εχεις ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 2 πραγματα μου ερχονται στο μυαλό 1- αν εχεις nvidia βαλε τους τελευταιους drivers 180.22 (εξαρταται το μοντελο) 2- ποια plasmoids εχεις ; 1) Μακάρι να είχα nVidia αλλά έχω ATI που είναι τρεις χειρότερη... 2) Πως μπορώ να βρω τα plasmoids? Γενικά έχω το default KDE περιβάλλον με ενεργοποιημένα κάποια εφέ τα οποία λειτουργούν άψογα (χωρίς βίντεο...) ---------- Απλά το θέμα είναι ότι το σύστημα πάει σαν να έχει περιστασιακά λόξιγκα... Νομίζω όταν χρειάζεται περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και πρέπει να αυξήσει τη συχνότητα (δυναμική-επιθετική εκχώρηση) του επεξεργαστή το κάνει αυτό. Για παράδειγμα αν πατήσω συνεχόμενα το space κάποια στιγμή θα παγώσει για λίγο. Ή το ίδιο θα συμβεί όταν διαβάζω ένα pdf και κυλάω τη σελίδα προς τα κάτω/πάνω συνεχόμενα κλπ. Ά! Επίσης το παθαίνει συνέχεια όταν είμαι στο internet! Εκεί που βλέπω μια σελίδα ξαφνικά παγώνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 δεν ειναι φυσιολογικο αυτο πατα στην κονσολα top και κοιτα ποιο σου απασχολει περισσοτερο την cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 προσπαθησα να δειξω το live cd mandriva one 2009 kde4 σε ενα φορητο με amd & ati καρτα γραφικων ενω φορτωνε τον πηρηνα και μου εμφανιζε την σπλασ σκρην της mandriva μετα κολουσε και δεν ανοιγε το desktop δεν ειχα και ιντερνετ και ετσι μετα απο δυο προσπαθειες με οτι θυμομουν δεν καταφερα να φορτωσω την mandriva υποθετω οτι ηταν καποιο κολημα με την καρτα γραφικων ati εκεινο που με μπερδευει ειναι οτι εμφανιζε την σπλασ σκρην της mandriva? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 δοκιμασε στην εκκινηση να πατησεις f3 και μετα διαλεγεις text mode Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Πως μπορώ να αλλάξω ένας τύπος αρχείου να τρέχει με άλλο πρόγραμμα εκτός απο το προκαθορισμένο? Άκυρο βρηκα τον τροπο. Πάτησα δεξί κλικ πάνω στο αρχείο, Ιδιότητες κ μετά ένα εικονίδιο με ενα εργαλείο δίπλα από το τύπος... Thanks... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 δοκιμασα απο cooker 2009.1 και εβαλα στην Mandriva 2009 τους πυρηνες 2.6.28.3 &2.6.28.4 ο 2.6.28.3 δουλευει χωρις προβλημα προς το παρον [sergyma@localhost ~]$ uname -an Linux localhost 2.6.28.3-desktop586-1mnb #1 SMP Wed Feb 4 12:32:33 EST 2009 i686 Intel® Pentium® 4 CPU 2.60GHz GNU/Linux [sergyma@localhost ~]$ ο 2.6.28.4 δεν καταφερα να μπουταρει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Όταν κάνουμε αναβάθμιση στον πυρήνα και εμφανίζονται στο boot screen οι καινούργιοι πυρήνες γιατί είναι 2 και γιατί εμφανίζονται? Τι διαφορά έχουν απο το προεπιλεγμένο? Είναι ασφαλές να τους αφαιρούμε απο τη λίστα αυτή και να αφήνουμε μόνο το προκαθορισμένο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Όταν κάνουμε αναβάθμιση στον πυρήνα και εμφανίζονται στο boot screen οι καινούργιοι πυρήνες γιατί είναι 2 και γιατί εμφανίζονται? Τι διαφορά έχουν απο το προεπιλεγμένο?Είναι ασφαλές να τους αφαιρούμε απο τη λίστα αυτή και να αφήνουμε μόνο το προκαθορισμένο? δημιουργει δυο εγγραφες για να τον εχεις οταν θα κανεις αναβαθμιση προεπιλεγμενος ειναι παντα ο τελευταιος που εκανες αναβαθμιση για λογους ασφαλειας καλο ειναι να αφηνεις και τον προηγουμενο που δουλευε ετσι αν κατι παει στραβα με τον καινουργιο να μην βρεθεις με ενα συστημα που δεν δουλευει rpm -qa kernel\* | sort kernel-desktop586-2.6.27-0.rc8.2mnb-1-1mnb2 kernel-desktop586-2.6.27.10-1mnb-1-1mnb2 kernel-desktop586-2.6.27.7-1mnb-1-1mnb2 kernel-desktop586-2.6.28.3-1mnb-1-1mnb2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spasoklambania Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα. Αντιγράφω από άλλο forum κάποια προβλήματα που έχω με την Mandriva 2009 Powerpack. Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορέσει να βοηθήσει Να πω πως το φορητό μου είναι το Turbo X Iron SN84-432 με επεξεργαστή Intel Mobile Core 2 Duo P8400, chipset Intel PM45 και κάρτα γραφικών Nvidia 9600M GS 1) Έχω εγκατεστημένη στο φορητό μου την διανομή Mandriva 2009 Powerpack με εγκατεστημένα όλα τα updates. Προσπάθησα πριν λίγο να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω. Στην taskbar βγάζει μετά από λίγο ένα εικονίδιο που παριστάνει ένα flash disk. Πατάω πάνω του, μου βγάζει κάποιες επιλογές και διαλέγω την Open in New Window, ώστε να δω τα περιεχόμενα του δίσκου σε νέο παράθυρο. Αντί για τα περιεχόμενα μου εμφανίζει το μήνυμα σφάλματος που θα δείτε στην συννημένη εικόνα. Το ίδιο μήνυμα λάθους βλέπω και όταν πάω να ανοίξω τον δίσκο από το εικονίδιο Storage Media στο desktop. Υπάρχει κάποια λύση; Ο δίσκος σε windows xp professional, στο ίδιο laptop αλλά και σε άλλους υπολογιστές, λειτουργεί απροβλημάτιστα. Επίσης του έκανα ανασυγκρότηση και έλεγχο/διόρθωση σφαλμάτων αλλά εξακολουθούν τα προβλήματα. Ο δίσκος είναι διαμορφωμένος με σύστημα αρχείων NTFS. Τα δύο ntfs partition (ένα με τα windows και ένα μόνο με δεδομένα) του δίσκου του φορητού, διαβάζονται και επίσης γράφω δεδομένα κανονικά. 2) Όταν βλέπω οποιοδήποτε video, είτε με το VLC media player, είτε με άλλο πρόγραμμα, εάν το βάλω σε full screen μου κάνει σπασίματα η εικόνα και φαίνεται λίγο γρηγορότερα από αργή κίνηση. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1680x1050. Η κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA 9600M GS και έχω εγκαταστήσει τον τελευταίο proprietary driver της nvidia από τον package manager της διανομής 3) Δεν μπορώ να ρυθμίσω την φωτεινότητα της οθόνης με τον ανάλογο συνδυασμό πλήκτρων (με Fn + F8 μειώνεται και με Fn + F9 αυξάνεται) . Επίσης δεν μειώνεται η φωτεινότητα όταν δουλεύει με την μπαταρία. 4) Όταν μπαίνει σε stand by το φορητό, μόλις πατήσω το κουμπί για να επανέλθει σε λειτουργία, ανάβει και βλέπω μια μαύρη οθόνη αντί να μου ζητήσει να εισάγω τον κωδικό μου. Η μόνη λύση είναι να το σβήσω από το κουμπί και να το ανάψω ξανά. Η έκδοση του kernel είναι η 2.6.27.10-server-1mnb (περάστηκε η έκδοση server μετά από upgrade και κατά πάσα πιθανότητα επειδή έχω εγκατεστημένους κάποιους server: apache και samba) και του KDE η 3.5.10 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα. Αντιγράφω από άλλο forum κάποια προβλήματα που έχω με την Mandriva 2009 Powerpack. Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορέσει να βοηθήσει το προβλημα με τον εξωτερικο σκληρο θα λυθει αν πας στα windows τον συνδεσεις και σβησεις τον η/υ με το δισκο συνδεδεμενο ωστε το linux να μην τον βλεπει κατυλημενο απο τα windows.στο linux κανουμε <ασφαλη αφαιρεση>δεν αποσυνδεουμε τραβοντας απλως το usb στο vlc-tools-προτημισεις-βιντεο-output βαζουμε εξοδος βιντεο x11 και τσεκαρουμε το accelerated video output στο KDE4.2η φωτεινοτητα της οθονης ρυθμιζεται απο το εικονιδιο της μπαταριας -διαχειριση ενεργειας τα αναστολη στο δισκο (suspend to disk) γνωστό και ως hibernate αναστολη στη RAM (suspend to ram) γνωστό και ως standby δουλευουν κανονικα θα σου προτεινα να περασεις σε KDE4.2 το 3.5.10 ειναι πλεον ξεπερασμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.