Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα οι δισκοι ειναι σε ΣΑΤΑ κατι μου βγαζει fail αλλα παει το σο γρηγορα που δεν προλαβαινω να δω τι ειναι.

να πω επισης τα μανδριβα τα εχω περασει στον δευτερο σκληρο και οτι το μπουτ τους το εχω βαλει εκει. εχω κανει το πσ να ξεκιναει με βοοτ απο το δευτερο σκληρο ωστε να μου δινει τις επιλογες για το μανδριβα, εκανα κατι λαθος. να τα ξαναπερασω ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

πιστευω οτι εχει bug στην εκκινηση με τον sata. Προς τα εκει μαλλον ειναι το προβλημα

-----Προστέθηκε 21/11/2008 στις 08 : 26 : 50-----

και αν μπορεις να δεις εκει που κολλαει τι λέει

αυτο που προλαβα να δω στο boot ειναι οτι "telling INITto go to single user mode

INIT: going to single user mode

sh-3.2#

μετα απο πολλα reboot καταφερα να δω που κανει fail και ειναι detection of new hardware....

καμμια ιδεα!!!!

δοκιμασε να απενεργοποιησεις τυχον raid απο hardware αλλα πριν κανεις οτιδηποτε απο το bios ενημερωσου σχετικά με τυχον απωλεια δεδομενων μετα απο αλλαγες στον controler

τωρα εβγαλε και αυτο....μαλλον το εβγαζε αλλα πιγαινε πολυ γρηγορα για να το προσεξω

error: libhal_ctx_set_dbus_connection: org.freedesktop.Dbus.Error.FileNotFound: failed to connect to socket/var/run/dbus/system_bus_socket: no such file or directory

Requirements

Processor: Any Intel®, AMD or VIA processor.

RAM: 512MB minimum, 1GB recommended.

Hard disk: 2GB minimum, 6GB recommended.

Graphics card: NVIDIA®, ATITM, Intel®, SiS, Matrox,VIA. 3D desktop functionality requires an NVIDIA GeForce (up to 8800), ATITM Radeon 7000 to HD 3870, or Intel® i845 to x4500HD.

3D acceleration is supported on most capable hardware. For more details, check the hardware compatibility database.

Sound cards: All Sound Blaster, AC97 and HDA compatible cards are supported. Note: Creative Labs X-Fi cards are not currently supported.

DVD drive required.

SATA, IDE, SCSI, SAS: most controllers are supported in non-RAID mode, and some are supported in RAID mode.

List is not exhaustive: certain hardware not listed may also be supported. For more information, visit: http://hcl.mandriva.com

http://www.mandriva.com/en/product/mandriva-linux-one

ευχαριστω Δημητρη, το εχω εγκαταστησει σε Ρ4@ 3Ghrz, mobo P4P800X 3Gb ram νομιζω πως ειμαι καλυμενος και εγκατασταση εκανα μεσο του DVD FREE και οχι απο το ONE live Cd

στοBIOS δεν μπορω να βρω καποια RAID επιλογη

απο που ρυθμιζεις το raid ? δεν ξερω γιατι δεν ειχα ποτε μου τετοιο hardware

μηπως απο το bios του controler ?

αν εχεις κανα ide σκληρο, βαλε αυτον (τουλαχιστο για να επαληθεψεις 100% ότι φταίει αυτο)

δεν το ρυθμιζω απο πουθενα το Raid μιας και δεν ειχε ποτε. IDE σκληρος δυστυχως δεν παιζει. Τωρα δοκιμαζω να τα βαλω στο Ασπαιρ ΟΝΕ στο δευτερο παρτισιον που ο σκληρος ειναι IDE.ειδωμεν το πολυ πολυ να ξανακανω ενα γενικο ΦΟΡΜΑΤ. LOOOOL

δοκιμασε να απενεργοποιησεις και το acpi

στην εκκινηση εχει κατι επιλογες , νομιζω με f6 και διαλεγεις acpi off

-----Προστέθηκε 22/11/2008 στις 08 : 40 : 57-----

μηπως εχεις marvel controler ??

http://wiki.mandriva.com/en/2009.0_Errata#Marvell_88SE61_series_drive_controllers_do_not_work

Hizz πάλι

Εγκατέστησα τη mandriva σε σταθερό σε πλήρη δίσκο. Ωστόσο το σύστημα είχε windows πριν και τους 2 δίσκους διαμορφωμένους σε NTFS. Τον πρώτο που έβαλα το linux άλλαξε, αλλά ο άλλος που είχε δεδομένα τώρα δε μπορεί να προσπελαστεί απο τη mandriva. Για την ακρίβεια βγάζει ένα σφάλμα που δυστηχώς δε μπορώ να το γράψω εδώ γιατί δε το βλέπω αυτή τη στιγμή... :rolleyes:

Το ζήτημα είναι όμως ότι δε μπορεί να δει το δίσκο σε NTFS :-(. Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ πολύ!

μηπως μπορεις να ποσταρεις το μηνυμα λαθους;

-----Προστέθηκε 22/11/2008 στις 10 : 39 : 22-----

δεν το ρυθμιζω απο πουθενα το Raid μιας και δεν ειχε ποτε. IDE σκληρος δυστυχως δεν παιζει. Τωρα δοκιμαζω να τα βαλω στο Ασπαιρ ΟΝΕ στο δευτερο παρτισιον που ο σκληρος ειναι IDE.ειδωμεν το πολυ πολυ να ξανακανω ενα γενικο ΦΟΡΜΑΤ. LOOOOL

και κατι αλλο που μου ρθε τωρα

αφου κολλαει στο hardware detection, μηπως εχεις τιποτα αλλο συνδεδεμενο πχ απο usb; η ακομα και κανα παραξενο mouse (βγαλε οτι usb εχεις κατα την εκκινηση)

Λέει το εξής:

org.freedesktop.Hal.Device.PermissionDeniedByPolicy: org.freedesktop.hal.storage.mount-fixed auth_admin_keep_always<--(action,result)

βρηκα στο google πχ αυτο :

https://issues.foresightlinux.org/browse/FL-663

εχεις gnome ή kde ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...