Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δοκιμασε αυτο που λεει ο sergyma, φαινεται προβλημα driver video

δοκιμασε x11 , opengl

τι χαρακτηριστικα εχει το συστημα σου;

μην ξεχνας οτι τα effects του kwin4 ειναι πιο σταθερα απο το compiz μεν αλλα εξισου «βαριά» δε!

για τον amarok δοκιμασε να σβησεις τα αρχεια ρυθμισεων

~/.kde4/share/apps/amarok/

~/.kde4/share/config/

δεν εχεις το ιδιο αποτελεσμα με τα windows οταν κανεις επανεγκατασταση ενα προγραμμα, στο linux ειναι ανουσιο (εκτος σπανιων περιπτωσεων)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Έχω κάψει σε Cd τα:

mandriva-linux-one-2009-GNOME-int-cdrom-i586.iso

mandriva-linux-one-2009-KDE4-int-cdrom-i586.iso

mandriva-linux-one-2009-KDE4-extra-i18n-cdrom-i586.iso

με ταχύτητα εγγραφής 4.

Κανένα από τα 3 δεν κατάφερε να "τρέξει". Φορτώνεται ο kernel, βγαίνει στο κάτω τμήμα της οθόνης η λευκή μπάρα που γεμίζει για λίγο με μπλε και μετά σταματά το διάβασμα του CD και το μόνο που απομένει είναι το σβύσιμο του υπολογιστή από το πλήκτρο ON-OFF.

Τα αρχεία τα κατέβασα μέσω torrent και δημιουργήθηκε στο δίσκο αντίστοιχος φάκελλος για το καθένα όπου ο κάθε φάκελλος περιέχει το iso αρχείο και άλλα 8 μικρά αρχειάκια. Στα CD έκαψα μόνο τα iso αρχεία. Τι κάνω λάθος και δεν μπορώ να τρέξω σε live το mandriva; Υπ' όψιν ότι στο συγκεκριμένο laptop έχω τρέξει live ubuntu, linux mint, fedora, excelixis, openSuse, debian και puppy, χωρίς κανένα πρόβλημα.

πατα esc ωστε να δεις αν εχει καποιο μηνυμα λαθους οταν σταματαει,

κοιτα αν σε αφορα καποιο προβλημα απο αυτα εδω :

http://wiki.mandriva.com/en/2009.0_Errata

δοκιμασε αυτο που λεει ο sergyma, φαινεται προβλημα driver video

δοκιμασε x11 , opengl

Αρχικά είχε: xv: X11/XVideo

Δοκίμασα τα εξής:

x11: X11

gl: X11 OpenGL

gl2: X11 OpenGL multiple textures version

και δυστηχώς σε όλα το ίδιο είναι... :-(

(...και έχω εγκαταστήσει τους οδηγούς...)

τι χαρακτηριστικα εχει το συστημα σου;

μην ξεχνας οτι τα effects του kwin4 ειναι πιο σταθερα απο το compiz μεν αλλα εξισου «βαριά» δε!

Έχω λάπτοπ ACER με κάρτα γραφικών ΑΤΙ Χ1300 (ιδού το μεγάλο πρόβλημα:mad:) και CPU AMD Turion 1.6GHz

για τον amarok δοκιμασε να σβησεις τα αρχεια ρυθμισεων

~/.kde4/share/apps/amarok/

~/.kde4/share/config/

Διέγραψα τα πάντα μέσα σε αυτούς του φακέλους και όλα ΟΚ μου λειτουργεί τώρα :-D

δεν εχεις το ιδιο αποτελεσμα με τα windows οταν κανεις επανεγκατασταση ενα προγραμμα, στο linux ειναι ανουσιο (εκτος σπανιων περιπτωσεων)

Ωχχ δηλαδή τα προγράμματα δεν απεγκαθιστούνται??? Αν μένουν τα αρχεία τότε τι γίνεται αν θέλω να βγάλω ένα πρόγραμμα?

Μέχρι τώρα πάω στο Κέντρο Διαχείρισης και απλά ξε-τικάρω τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει. Δε το κάνω σωστά?

Επίσης ξέρετε κανένα πρόγραμμα για να κάνω DVDRip σε avi με XVid? Έχω το acidrip και το dvd::rip αλλά δε μου διαβάζουν το αυθεντικό dvd που έχω (ταινία)!:-( Για την ακρίβεια βλέπει το σύστημα το DVD σαν τίτλο και ότι κάτι υπάρχει στη συσκεύη αλλά όταν το ανοίγω να δω τα περιεχόμενά του δε μπορώ να τα δω... :confused:

Ωχχ δηλαδή τα προγράμματα δεν απεγκαθιστούνται??? Αν μένουν τα αρχεία τότε τι γίνεται αν θέλω να βγάλω ένα πρόγραμμα?

Μέχρι τώρα πάω στο Κέντρο Διαχείρισης και απλά ξε-τικάρω τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει. Δε το κάνω σωστά?

ωχ δεν το διατυπωσα σωστα φαινεται

Τα προγραμματα μπορεις να τα απεγκαταστησεις κανονικα απο την προσθαφαιρεση προγραμματων οπως πολυ σωστα ανεφερες

Στα windows πολλες φορες για την επιλυση ενος προβληματος κανουμε επανεγκατασταση το προγραμμα και το προβλημα λυνεται. στο λινουξ ειναι ανουσιο να κανουμε κατι τετοιο εκτος σπανιων περιπτωσεων

αυτο που απαιτηται σε αντιστοιχη περιπτωση ειναι η διαγραφη των αρχειων ρυθμισεων (οι ρυθμισεις στα windows καταγραφονται στην registry που εδω δεν υπαρχει ευτυχως, και σε καποια άλλα αρχεια ισως)

Επίσης ξέρετε κανένα πρόγραμμα για να κάνω DVDRip σε avi με XVid? Έχω το acidrip και το dvd::rip αλλά δε μου διαβάζουν το αυθεντικό dvd που έχω (ταινία)!:-( Για την ακρίβεια βλέπει το σύστημα το DVD σαν τίτλο και ότι κάτι υπάρχει στη συσκεύη αλλά όταν το ανοίγω να δω τα περιεχόμενά του δε μπορώ να τα δω... :confused:

Το k9copy, που θα βρεις στα αποθετηρια, κανει πολλά πράγματα ριξε του μια ματιά http://k9copy.sourceforge.net/

-----Προστέθηκε 13/11/2008 στις 10 : 36 : 04-----

>urpmi kde4-k9copy

Το k9copy, που θα βρεις στα αποθετηρια, κανει πολλά πράγματα ριξε του μια ματιά http://k9copy.sourceforge.net/

>urpmi kde4-k9copy

Ωραίο φαίνεται αυτό το προγραμματάκι αλλά μου κράσάρει κάθε φορά που πάω να πατήσω το "Αρχείο -> Άνοιγμα" για να επιλέξω πηγή.:-(

Ένα πρόγραμμα που να μην κρασάρει δυστηχώς δεν έχω βρει...:mad:

Παιδιά έχω πρόβλημα με το video. Εγκατέστησα το vlc αλλά χάνεται μόλις του δώσω αρχείο για αναπαραγωγή.

Επίσης εγκατέστησα το smplayer αλλά έχω εικόνα καρέ-καρέ και δεν έχω ήχο (έχω επιλέξει x11).

Εγκατέστησα και το kplayer έχω επιλέξει "x11:x11" αλλά έχω εικόνα slow motion και ο ήχος τρέχει κανονικά (η απόλυτη ασυμφωνία).

Επίσης κάτι άλλο: Από τις ενημερώσεις έχω 3 νέους πυρήνες

Linux with kernel 2.6.27-desktoprc8.2mnb.

desktop586 2.6.27.4-1mnb

desktop586 2.6.27.4-2mnb

Ποιόν απότους 3 πρέπει να χρησιμοποιώ?

Αρχικά είχα τον πυρήνα mandriva 2009 αλλά όταν πάω τώρα να τον φορτώσω κολλάει και αναγκάζομαι να επανεκκινήσω τον υπολογιστή από τον διακόπτη και όχι με τον ορθόδοξο τρόπο,αφού το λειτουργικό δεν μπορεί να εκκινήση.

1) κοιτα αν εχεις codecs
>urpmi -a win32

2) βαλε τους τελευταιους με

>urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel-latest

Και στις δύο εντολές μου βγάζει "command not found".

-----Προστέθηκε 19/11/2008 στις 05 : 30 : 35-----

Άκυρο, βρήκα ότι ήθελε "su" πρώτα.

-----Προστέθηκε 19/11/2008 στις 06 : 10 : 47-----

1) Εγκατέστησα τους codecs και τώρα μου βγάζει αυτό:

[root@localhost dimitris]# urpmi -a win32

Packages win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586, win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586, avifile-win32-0.7.45-12plf2009.0.i586, avifile-win32-0.7.45-12plf2009.0.i586, avifile-win32-0.7.45-12plf2009.0.i586, win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586 are already installed

αλλά και πάλι έχω τα ίδια προβλήματα.

2) Εγκατέστησα τον τελευταίο πυρήνα και μου πρόσθεσε το

desktop 2.6.27.4-2mnb

Τώρα πρέπει να ανοίγω αυτόν τον πυρήνα???

διμασε να ανοιξεις το αρχειο σου με αυτο

>mplayer -vo gl2 video.avi

κανονικα οταν μπαινεις με την προεπιλεγμενη επιλογη στον grub bootαρεις με τον τελευταιο kernel

δωσε uname -r να δεις με ποιον kernel εχεις μπουταρει και τοτε μπορεις να απεγκαταστησεις τους υπολοιπους

προσεχε μην απεγκαταστησεις αυτον με τον οποιο εχεις μπουταρει μονο

επειτα ο grub θα ενημερωθει αυτοματα

διμασε να ανοιξεις το αρχειο σου με αυτο

>mplayer -vo gl2 video.avi

κανονικα οταν μπαινεις με την προεπιλεγμενη επιλογη στον grub bootαρεις με τον τελευταιο kernel

δωσε uname -r να δεις με ποιον kernel εχεις μπουταρει και τοτε μπορεις να απεγκαταστησεις τους υπολοιπους

προσεχε μην απεγκαταστησεις αυτον με τον οποιο εχεις μπουταρει μονο

επειτα ο grub θα ενημερωθει αυτοματα

Με αυτή την εντολή τα ανοίγει κανονικά τα video αλλά δεν έχει δυνατότητα επιλογών(interface). Εγκατέστησα το mplayer gui αλλά δεν έγινε κάτι. κάποια λύση??

Πως απεγκαθιστώ τους kernel??

για να απεγκαταστησεις τον kernel που δεν χρειαζεσαι:

με

>uname -r

βλεπεις με ποιον kernel εχεις μπουταρει ωστε να μην τον σβησεις κατα λαθος.

με

>rpm -qa | grep kernel-desktop

βλέπεις ποιους kernel εχεις ηδη εγκατεστημενους

αυτον που θελεις να σβησεις καντον copy και μετα δινεις

>urpme <ονομα πακετου>

-----Προστέθηκε 19/11/2008 στις 09 : 47 : 41-----

για το video θα πρέπει μεσα στο προγραμμα , πχ vlc, να διαλεξεις driver video τον opengl ή x11 ή όποιος άλλος παίζει

καλησπερα παιδια,

εγκατεστησα επιτυχως το Μαντριβα 2009 και ενω μου δινει επιλογες μπουταρισματος

Mandriva 2009

Mandriva 2009 safe mode

Microsoft Windows

οταν επιλεγω την πρωτη επιλογη τοτε ξεκιναει και αμεσως κολαει στηναρχη της μπαρας καμμια ιδεα γιατι ειναι η πρωτη φορα που περναω Linux γενικως

καλησπερα παιδια,

εγκατεστησα επιτυχως το Μαντριβα 2009 και ενω μου δινει επιλογες μπουταρισματος

Mandriva 2009

Mandriva 2009 safe mode

Microsoft Windows

οταν επιλεγω την πρωτη επιλογη τοτε ξεκιναει και αμεσως κολαει στηναρχη της μπαρας καμμια ιδεα γιατι ειναι η πρωτη φορα που περναω Linux γενικως

πάτα escape αμεσως μετα μολις ξεκινησει η οθονη με την μπαρα και δες τι λέει οταν κολλαει

τι μηχανημα εχεις; εχεις scsi controler, sata , raid και τέτοια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...