Προς το περιεχόμενο

Διακοπή παροχής Internet

guru_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Yπάρχει τρόπος να διακοπεί το Internet σε Υπολογιστή με Windows `98;

Ο υπολογιστής είναι πάνω σε δίκτυο εταιρίας και πρέπει να μείνει έτσι :shifty: αλλά χωρίς να έχει δυνατότητα να «σερφάρει» κάποιος

Στο Internet.

Δημοσ.

Αρκει να θελει ο διαχειρστης δικτυου.Οτι θελε κανει. Κι εγω εχω pc σε δικτυο αλλα χωρις inetrnet στη δουλεια. Εχω βεβαια και ενα αλλο πληρως ελευθερο.

Το οτι εχουν win98 δεν νομιζω να εχει σημασια.

Επισς ο administrator μπορει να δωσει προσβαση σε ορισμενες μονο σελιδες.

Δημοσ.
Αρκει να θελει ο διαχειρστης δικτυου.Οτι θελε κανει. Κι εγω εχω pc σε δικτυο αλλα χωρις inetrnet στη δουλεια. Εχω βεβαια και ενα αλλο πληρως ελευθερο.

Το οτι εχουν win98 δεν νομιζω να εχει σημασια.

Επισς ο administrator μπορει να δωσει προσβαση σε ορισμενες μονο σελιδες.

Διαχειριστή εννοείς τον χρήστη του υπολογιστή;

Γιατί το όλο νόημα είναι να μην μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση στο Internet αλλά να έχει πρόσβαση στο Server

Να σημειώσω ότι ο χρήστης είναι γνώστης υπολογιστών και ίσως βρει την λύση αν είναι κάτι εύκολο! για παράδειγμα να καταργήσω τον explorer .

Δημοσ.
Διαχειριστή εννοείς τον χρήστη του υπολογιστή;

Γιατί το όλο νόημα είναι να μην μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση στο Internet αλλά να έχει πρόσβαση στο Server

Να σημειώσω ότι ο χρήστης είναι γνώστης υπολογιστών και ίσως βρει την λύση αν είναι κάτι εύκολο! για παράδειγμα να καταργήσω τον explorer .

Εννοω τον διαχειριστη του δικτυου που μπορει να δωσει ή να αφαιρεσει δικαιωματα στους χρηστες.

Και να του καταργησει τον internet explorer θα παει με ενα στικακαι εναν αλλο browser και θα εχει προσβαση στο internet.Αυτη πρεπει να του αποκλεισε και υπαρχουν τροποι για καποιον που ξερει.

Δημοσ.
Εννοω τον διαχειριστη του δικτυου που μπορει να δωσει ή να αφαιρεσει δικαιωματα στους χρηστες.

Και να του καταργησει τον internet explorer θα παει με ενα στικακαι εναν αλλο browser και θα εχει προσβαση στο internet.Αυτη πρεπει να του αποκλεισε και υπαρχουν τροποι για καποιον που ξερει.

Μάλιστα..τον τρόπο ακριβως που θα το κάνω αυτό ,τον γνωριζεις;

Ισως να μην κατάλαβες ,αλλα εγω ειμαι αυτος που θελει να κοψει την προσβαση!

Δημοσ.
Μάλιστα..τον τρόπο ακριβως που θα το κάνω αυτό ,τον γνωριζεις;

Ισως να μην κατάλαβες ,αλλα εγω ειμαι αυτος που θελει να κοψει την προσβαση!

Δεν το ειχα καταλαβει οντως , αλλα καποιος πιο ειδικος ας δωσει την απαιτουμενη απαντηση.Ισως μπλοκαρισμα απο internet της ip ενος υπολογιστη .

Δημοσ.

βάλε τον υπολογιστή σε άλλο Gateway. μπορείς μάλιστα να το κάνεις απο dos ώστε να μην μπορεί να το αλλάξει.

start>run>cmd>

route add 0.0.0.0 0.0.0.0 gw 192.168.1.2 -p (ip server και όχι router to -p το κάνει μόνιμο στο restart να μην βγαίνει)

Αυτή η εντολή κάνει redirect όλο το traffic στον server και όχι στο router με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεί internet αλλά να μπορεί να δεί το τοπικό δίκτυο.

Δημοσ.

Για μένα το πρόβλημα έτσι όπως το περιγράφεις είναι ότι ο χρήστης γνωρίζει περισσότερα απο τον διαχειριστή (εσένα). Είναι θέμα χρόνου και θέλησης απο μέρους του να παρακάμψει τους περιορισμούς.

Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να δεις τι επίπεδο ενασχόλησης έχει για να δώσεις μια πιο ασφαλή και "μόνιμη" λύση

Δημοσ.
βάλε τον υπολογιστή σε άλλο Gateway. μπορείς μάλιστα να το κάνεις απο dos ώστε να μην μπορεί να το αλλάξει.

start>run>cmd>

route add 0.0.0.0 0.0.0.0 gw 192.168.1.2 -p (ip server και όχι router to -p το κάνει μόνιμο στο restart να μην βγαίνει)

Αυτή η εντολή κάνει redirect όλο το traffic στον server και όχι στο router με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεί internet αλλά να μπορεί να δεί το τοπικό δίκτυο.

c:\document and settings\ "Ονομα χρήστη"> εδω πληκτρολογω το παρακατω:

route add 0.0.0.0 0.0.0.0 gw 192.168.1.2 -p

σωστα;

-----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 04 : 19 : 39-----

Για μένα το πρόβλημα έτσι όπως το περιγράφεις είναι ότι ο χρήστης γνωρίζει περισσότερα απο τον διαχειριστή (εσένα). Είναι θέμα χρόνου και θέλησης απο μέρους του να παρακάμψει τους περιορισμούς.

Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να δεις τι επίπεδο ενασχόλησης έχει για να δώσεις μια πιο ασφαλή και "μόνιμη" λύση

απάντηση έχεις ?

Όπως το κατάλαβα!

Δημοσ.
απάντηση έχεις ?

Όπως το κατάλαβα!

οχι, όταν είναι κάποιος με περισσότερες γνώσεις απο τις δικές σου και είναι στο εσωτερικό σου δίκτυο μπορεί και brute force να σου κάνει τα passwords του admin και δικό του admin account

Τι σημαίνει όπως το κατάλαβα ?

Αμα ειναι έτσι όπως τα κατάλαβες, αντε και καλή τύχη.....

Δεν χαλαρώνεις λίγο με το "απάντηση έχεις και απάντηση έχεις?"

Για ηρεμία λίγο

Δεν είναι σκούπα να πατήσεις ένα κουμπί και να τα κάνεις όλα

Πως το έχεις στήσει το δίκτυο ?

Τι router έχεις ?

Τι firewall έχεις ?

Συμφωνώ και με το tag σου "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας"

Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα, απαιτείται ένα επίπεδο σεβασμού και λογικής και κάτι απο τα δύο λείπει σ'αυτό το θέμα

Δημοσ.
οχι, όταν είναι κάποιος με περισσότερες γνώσεις απο τις δικές σου και είναι στο εσωτερικό σου δίκτυο μπορεί και brute force να σου κάνει τα passwords του admin και δικό του admin account

Τι σημαίνει όπως το κατάλαβα ?

Αμα ειναι έτσι όπως τα κατάλαβες, αντε και καλή τύχη.....

Δεν χαλαρώνεις λίγο με το "απάντηση έχεις και απάντηση έχεις?"

Για ηρεμία λίγο

Δεν είναι σκούπα να πατήσεις ένα κουμπί και να τα κάνεις όλα

Τι router έχεις ?

Τι firewall έχεις ?

Συμφωνώ και με το tag σου "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας"

Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα, απαιτείται ένα επίπεδο σεβασμού και λογικής και κάτι απο τα δύο λείπει σ'αυτό το θέμα

τι σκούπες λες?

Δεν κάνουμε επίδειξη δυνατοτήτων εδώ φίλε ,δεν χρειάζεται να μου λες ότι γνωρίζω λίγα για υπολογιστές και κάποιος υπάλληλος μου περισσότερα.

Αν σε έθιξα να μάθεις να δίνεις απαντήσεις ,όταν πρώτα έχεις της σωστές πληροφορίες !

Ρώτας λοιπόν ...μετά από τρεις απαντήσεις !!

Τι router έχεις ?

Τι firewall έχεις ?

Το δίκτυο το έχει στηθεί από τεχνικό ,όχι από έμενα (εγώ δεν γνωρίζω πως, γιατί δουλεύω σκούπες μόνο)

Το δίκτυο λειτουργεί σε Εταιρία

Το Internet "περνάει" από τον server και διανέμετε σε 11 χρήστες

firewall έχουν οι υπολογιστές δικό τους.

Η απάντηση μου απευθύνετε σε κάποιον που γνωρίζει γιατί ο φίλος έχει επίπεδο "Ελληνάρα" κοινός "ξερ-Ολλα" και δεν ασχολείται άλλο.

Δημοσ.

Με τη συμπεριφορά που παρουσιάζεις δε νομίζω να σε βοηθήσει κανείς γενικότερα. Δεν είναι θέμα ελληνάρα, είναι θέμα αγένειας δικής σου.

Δημοσ.

Εφόσον δουλεύεις σκούπες μόνο πως περιμένεις να καταλάβεις και να εφαρμόσεις την δουλειά που ένας τεχνικός θα μπορούσε να κάνει ?

Δεν είναι ένα πλήκτρο για να σου το περιγράψει κάποιος εδω μέσα

Αν αρχίσεις και σέβεσαι τους συνομιλητές σου χωρίς να ξεχνάς ότι ελεύθερα δίνουν τον χρόνο τους για να σου απαντήσουν είτε είναι ξερόλες είτε όχι τότε σίγουρα θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για να μαθαίνεις να επικοινωνείς σε forum

Είμαι σίγουρος οι αναγνώστες θα εκτιμήσουν τα σχόλια σου και θα σου απαντήσουν ή όχι στο πρόβλημα σου

Δημοσ.

Μερικά router έχουν δυνατότητα να κόψουν το internet για συγκεκριμένα MAC Addresses. Βρίσκεις το MAC της κάρτας δικτύου του υπολογιστή, και το περνάς στην αντίστοιχη ρύθμιση του router.

Ο χρήστης μπορεί να το παρακάμψει αν ανοίξει τον υπολογιστή και αλλάξει την κάρτα δικτύου.

Εναλλακτικά,μερικά router έχουν την επιλογή να επιτρέπουν μόνο σε συγκεκριμένα MAC addresses να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Αν οι υπολογιστές στο τοπικό δίκτυο είναι λίγοι, είναι πιο ασφαλής λύση αλλά αν αλλάξει κάποιος υπολογιστής πρέπει να τον προσθέσεις στην λίστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...