Προς το περιεχόμενο

Back up... So What?

A-l-e-x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά,

Παίρνουμε συνέχεια εξωτερικούς δίσκους, τους γεμίζουμε, μετά παίρνουμε κι άλλους κτλ...

Όλα τα αρχεία μας βρίσκονται σε ένα ή δύο ή και περισσότερους εξωτερικόυς δίσκους και νομίζουμε ότι θα είναι εκεί για πάντα.

Ώσπου έρχεται η μέρα που ο δίσκος πεθαίνει και χάνουμε τα πάντα...

Για πόσα χρόνια λειτουργεί ένας δίσκος τελικά?

Είναι back up στο back up η μόνη λύση για να κοιμόμαστε ήσυχοι?

Δημοσ.

Να απαντήσω με την προσωπική μου εμπειρία:

Στην έκανα back up σε cd και αργότερα σε dvd. Είδα όμως ότι πολλά δισκάκια ήταν άχρηστα μετά από λίγο καιρό. Έτσι, κάποια στιγμή πήρα έναν εξωτερικό δίσκο αλλά επειδή έχανα αρκετό χρόνο και καμιά φορά ξεχνούσα να κάνω back up, κατέληξα να έχω 2 δίσκους για back up σε raid. Έτσι έχω τα σημαντικά μου αρχεία σε 2-3 δίσκους και αν δεν τύχει να πέσει κομήτης πάνω στο pc δεν νομίζω να έχω άλλο πρόβλημα.

Από όλα αυτά κατάλαβα ότι με την πάροδο του χρόνου αλλάζει το τρόπος back up και έτσι ανανεώνεται ο χρόνος ζωής του. Δηλαδή τώρα έχω 2χ 500gb δίσκους και σε λίγο καιρό το πιο πιθανό είναι να τους κάνω 2χ 1tera και λόγο του ότι δεν θα μου φτάνουν άλλο τα 500gb αλλά και λόγω χαμηλού κόστους. Έτσι αν ένας σκληρός έχει πχ 10 χρόνια ζωής με την μετάβαση σε άλλους δίσκους ανανεώνεται.

Αν στο μέλλον βγει κάτι καλύτερο θα περάσω σε εκείνο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια λύση εφ όρου ζωής

Δημοσ.

Είναι back up στο back up η μόνη λύση για να κοιμόμαστε ήσυχοι?

?

"back - up" σημαίνει ότι έχεις ΗΔΗ κάπου τα αρχεία = αν "πεθάνει" (για τους δίσκους προτιμώ τον όρο ψοφήσει) ένα απ΄τα 2 μέσα, έχεις το άλλο

Όσο για τη ζωή του δίσκου, μπορεί να είναι από απρόσμενα ελάχιστη, ως - επίσης απρόσμενα - πολλή. Καμμιά 10άρα χρόνια. ΑΛΛΑ, υπάρχει data corruption OYTΩΣ ή άλλως, αν δεν κάνω λάθος (δουλεύει δεν δουλεύει ένας δίσκος, τα δεδομένα πουφ πάνε χάνονται κάποια στιγμή, κάτι σαν μια κονσέρβα που ΕΧΕΙ ημερομηνία λήξης). Τώρα πόσος είναι αυτός ο χρόνος, θα σε γελάσω.

Η φάση RAID που προαναφέρθηκε είναι μάλλον η καλύτερη (comets not included)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...