borror Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα παιδια. θα ήθελα αν ξέρετε η αν έχετε δοκιμάσει καποιο linux 64 bit και ήταν καλο. Σε 32 βιτ συστήματα δουλεύω το arch linux το οποίο με έχει βόλεψει πολύ με τισ δυαντότητες ρύθμισης του. Στο 64bit PC μου έχω δοκιμάσει arch linux 64 bit το οποίο δεν μου άρεσε σε σχέση με το 32 bit. Μετα απο αυτό εδώ κ 2 μήνες έχω πάνω το suse το 11 το οποίο κ αυτό crasharei αλλα κ γενικά δεν μ'αρέσει η φιλοσοφία του σε σχέση με το arch. Σκέφτομαι για gentoo 64αρι. Θα μου πάρει λίγο καιρό να το μάθω αλλα που θα του πάει? Δεν θα του περάσει. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο???? (Ούτε καν που σκέφτομαι κατι για *buntu. Χωρίς να τα κλατακρίνω) Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopoul Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Έχω δοκιμάσει το Gentoo 64 bit και γενικά η εμπειρία ήταν πολύ κοντά με τα 32 bit με εξαίρεση ένα-δυο μικροπροβληματάκια όπως πχ το flash plugin για το firefox. Τελικά όμως έμεινα στα 32 bit, προς το παρόν τουλάχιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Χρησιμοποιώ gentoo 64bit στο βασικό μου desktop εδώ και περίπου 5 χρόνια. Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει πρόβλημα που να μην λυνόταν με τους μηχανισμούς του package manager. Αν μάθεις τον package manager ("portage") -το οποίο μπορεί να χρειαστεί λίγο καιρό-, δεν σε πειράζει η μεγάλη διάρκεια της εγκατάστασης νέων εφαρμογών και του update και ψάξεις τις επιλογές των συνοδευτικών text-configuration files, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Το δυνατό σημείο του Gentoo είναι η παραμετροποίηση, αν δεν σε ενδιαφέρει να την εκμεταλλευθείς και αφήνεις τα πράγματα default το gentoo είναι κακή επιλογή και θα έχεις προβλήματα (το λέω γιατί έχω δει χρήστες που περίμεναν μια διανομή που να κάνει περισσότερα πράγματα αυτόματα, με λιγότερες απαιτήσεις ενασχόλησης, και απογοητεύτηκαν). Συμβουλή: ξέχνα τον γραφικό installer, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Κάνε εγκατάσταση ξεκινώντας με το minimal iso για να δεις και από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες της διανομής. ΥΣ. Τώρα σε ότι αφορά τη συμβατότητα με τα 64bits, το Gentoo παρέχει σχεδόν όλα τα 32bit libraries που χρειάζονται ως χωριστά πακέτα (emul-linux-x86-*) τα λίγα 32-bit specific opensource προγράμματα (π.χ. Wine), οπότε λειτουργούν μια χαρά με ελάχιστες εξαιρέσεις (το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι η απουσία 32bit pulseaudio library σε port). Βέβαια για binary uglyware, όπως το Flash plugin, οι λύσεις είναι συγκεκριμένες για όλες τις διανομές -το gentoo από τη μεριά του τις περιγράφει στο Wiki του-. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donald Duck Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δες και το Fedora 9 x86_64 εγώ το έχω στο φορητό και παίζει άψογα. Αν εγκαταστήσεις και το livna repo ειναι μια χαρά. Όσο για το flash plugin # rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm # rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux # mkdir -p /usr/lib/mozilla/plugins # yum install nspluginwrapper.{i386,x86_64} pulseaudio-lib.i386 # yum install flash-plugin # mozilla-plugin-config -i -g -v το οποίο έτρεξε κανονικά. (youtube, και ότι άλλο έχει σχεση με flash) το μόνο πρόβλημα το είχα με το audacity nonfree plugins που χτυπάει conflict με το audacity. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Settler Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 εγώ αν και έχω μόνο δύο εβδομάδες σε linux και δη σε ubuntu 64bit. Έχω να πω ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος με το λειτουργικό αυτό αλλά πολύ περισσότερο με την κοινότητα η οποία είναι δίπλα μου ανα πάσα στιγμή είτε στα fora είτε στο IRC. Ακόμη, σχεδόν πάντα κάποιος υπάρχει που είχε το ίδιο πρόβλημα πριν από μένα οπότε και με το Google έχω βρει καλές άκρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 τι διαφορά έχει το 64 arch με το 64 opensuse, το 64 fedora, το 64 gentoo κοκ Καμία, πέρα από τις κλασικές distro specific διαφορές που δεν έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική αλλά με την φιλοσοφία της κάθε διανομής, το pm, pms κοκ Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτές τις ερωτήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.