le_bron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Καλημερα παιδια. Εχω τον Ε7200 και αυτες τις μερες προσπαθω να τον ανεβασω λιγο αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει και ιδιαιτερη επιτυχια η προσπαθεια μου. Η μητρικη μου ειναι η P5B SE και μαλλον αυτη φταιει για ολα αλλα θελω να το επιβεβαιωσω. Με fsb 310 (stock 266) το συστημα δεν μπαινει καν στα windows. Mε 283 παει κανονικα. Με 285 τη μια τρεχει κανονικα Prime95 και την αλλη βγαζει error στο 7λεπτο. Να υποθεσω οτι αρχισε απο τοσο νωρις να θελει κι αλλο ρευμα? Αφου η μητρικη μου σηκωνει fsb 1333 clockaρισμενη και αλλο τοσο ο επεξεργαστης (με stock cooling) γιατι με fsb>285 εχω αυτο το προβλημα? Κανονικα δε θα επρεπε να τρεχει με 333 απροβληματιστα? Να σημειωσω πως επιλογη στο bios για αυξηση vcore δεν υπαρχει και αυτο μαλλον οφειλεται στη μητρικη μου. Δεν πιστευω να θελω bios update? ram kingston 2gb 800 MHz (1slot) ρυθμισμενη σε 1066 2:3 Oποιος με βοηθησει θα του ημουν υποχρεος..... cpu max temp 35 'C coreo, core1 max temp 52 'C gpu diode max temp 64 'C
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Καταρχήν το 1333 που λες είναι το Rated FSB και ισούται με το 4πλάσιο του "κανονικού" FSB. Οπότε 1333/4=333. Αυτό δε σημαίνει οτι η μητρική σου βρισκει τοίχο στα 333. (κι εμένα η δική μου λέει οτι σηκώνει 1600 (o/c) αλλά αυτή τη στιγμή τρέχει στα 2000). Επίσης δε γίνεται να μην υπάρχει επιλογή στο bios για αύξηση του VCore. Κανονικά θα πρέπει να είναι (κάπως) έτσι, αν όχι ακριβώς έτσι:http://xtreview.com/images/Asus-P5B-E-03.jpg Ανέβασε μερικές φωτό του bios να δούμε τι παίζει...
le_bron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Το ξερω οτι ειναι το rated fsb απλα εγραφα γρηγορα και ηξερα οτι θα καταλαβεις τι εννοω. Αλλα στα 333 fsb δεν επρεπε να τα τρεχει η μητρικη χωρις αυξηση του vcore? Ασε που τωρα οταν πειραζω εστω και λιγο το fsb απο το μαμισιο οταν παει να κανει post αντι για την γνωστη εικονα Amerikan Megaκατι μου βγαzει την εικονα της μητρικης και δε συνεχιζει να λειτουργει η οθονη και μετα απο κλεισιμο απο το κουμπι μου λεει overclocking failed. Ανεβασα και καποιες εικονες να επιβεβαιωσεις οτι δεν εχει επιλογη για αυξηση του vcore.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Όχι, δεν είναι απαραίτητο να σηκώνει η μητρική σου 333 FSB χωρίς αύξηση VCore. Δοκίμασε να ρίξεις τον πολλαπλασιαστή (από 9.5 που είναι τώρα) σε μια χαμηλότερη τιμή (μέχρι 6 μπορείς) για να δεις τι γίνεται... Συνήθως οι μητρικές της Gigabyte έχουν κρυμμένες πολλές ρυθμίσεις που ξεκλειδώνουν με Ctrl+F1. Για τις Asus δε νομίζω οτι ισχύει αυτό. Στη θέση σου θα έκανα ένα bios update.
le_bron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Με 6χ πολλαπλασιαστη και 333 fsb κολλουσε μεχρι και το pi sto 1M. 2.00 GB συχνοτητα. Underclocking δηλαδη. Συνεπως παω για αλλη μητρικη ε?
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Για αρχή βάλε τις μνήμες όσο πιο χαμηλά μπορείς (1:1). (τώρα πρόσεξα οτι είναι 800άρες που τις τρέχεις στα 1066)
le_bron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τις εβαλα στα 667 εκανα και bios update αλλα μετα απο 5λεπτα με fsb300 κολλησε. Τελικα ειναι σιγουρο οτι με αυτη τη μητρικη δεν υπαρχει τροπος να αυξησω το Vcore?
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Χμμ το έψαξα λίγο και εκτός από αυτό: http://reviews.cnet.com/motherboards/asus-p5b-se-motherboard/4507-3049_7-32609733.html (Features->Manual Settings) δε φαίνεται να έχει αυτή τη δυνατότητα η μητρική σου...
le_bron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Oποτε τη βαζω για πουλημα? Δεν υπαρχει αλλος τροπος? Αλλα κοιτα τι λεει εδω... # Manual Settings Memory voltage, Processor core voltage, CPU frequency, PCI Express x16 slot frequency Απο το λινκ που μου εδωσες.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Άλλος τρόπος για τι; Αν εννοείς για αύξηση του Vcore, δε γνωρίζω και δε νομίζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.