Προς το περιεχόμενο

Νόμοι που διέπουν τα Α-ΤΕΙ...........;;;;;

jordanilgreco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις να μου πει για τους νόμους με τους οποίους διεξαγωνται τα μαθηματα και τα εργαστηρια στα ΤΕΙ της ελλαδας.Γιατι καθε 3 και λιγο μας αναφερουν και απο εναν οταν τους συμφερει οι καθηγητες, αλλα τις περισσοτερες φορες κανουν οτι γουσταρουν!

Αλλοι σου λενε οτι δεν μπορεις να ξαναπαρακολουθησεις εργαστηρια, άλλοι οτι πρεπει να περασεις το 80% των εργαστηριακων ασκησεων και πολλα αλλα..........!Και κυριως οτι ειναι υποχρεωμενοι διοτι υπαρχουν νομοι που πρεπει να τηρησουν οποτε τους θυμουνται!Τελοσπαντων, επειδη εχω ψαξει αλλα δεν εχω βρει κατι για αυτους τους νομους ,αν μπορουσε κανεις να με κατατοπισει ή να μου δειξει καποια ιστοσελιδα που αναφερει κατι για το θεμα αυτο θα σας ημουν 1000000000 φορες υποχρεως!Ευχαριστω.......!

Δημοσ.

Για τα εργαστηρια το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να παρακολουθησεις το 80% των μαθηματων. Συνηθως γινονται 10 οποτε να εισαι παρον στα 8.

Τωρα απο τα 30 περιπου εργαστηρια που παρακολουθησα ο καθενας τα κανει με διαφορετικο τροπο καποιοι ζητουσαν σε καθε μαθημα εργασια και τις βαθμολογουσαν απο αυτες εβγαινε ενας βαθμος μαζι με το βαθμο της τελικης εξετασης. Αλλοι ζητουσαν εργασιες απλως και μονο για να σε αφησουν να πας να δωσεις εξετασεις. Σχεδον ολα ειχαν καποιο project που βαθμολογουνταν μεχρι 3 και μετα εγραφες με αριστα το 7....

Δεν ξερω τι ισχυει απο νομους αλλά απο τη στιγμη που εισαι σε ενα ανωτατο ιδρυμα μαλλον θα πρεπει να ακολουθησεις τους κανονες του...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να τηρείται στα ΤΕΙ κ στα ΑΕΙ.Ο κάθε καραγκιόζης μπορεί να κάνει ότι γουστάρει γιατί θεωρείται ανώτερο όργανο του κράτους και δημόσιος λειτουργός.Ιδιαίτερα τους μόνιμους δεν τους ελέγχει κανένας.Στα λέω γιατί τα ξέρω από πρώτο χέρι.Από την στιγμή που μπλέκεις με δημόσιο,μην περιμένεις τίποτα να δουλέψει όπως πρέπει.Γι αυτό λέω κι εγώ,ανεξάρτητη επιτροπή από την τριτοβάθμια εκπαίδευση που να δέχεται καταγγελίες επώνυμες και να ελέγχει καθηγητές που δημιουργούν πρόβλημα και να τους στέλνει σπίτια τους.

Δημοσ.

Αυτα τα γνωριζω πανω κατω αλλα χρειαζομαι το αρθρο του νομου -αν το ξερετε- για να δω αν ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν ή το αφηνει στην αποφαση των καθηγητων.

Δημοσ.

Ν.2621/98 ΦΕΚ.136 Α' 23-6-98

" Ρύθμιση Θεμάτων Οργάνωσης και λειτουργίας των ΤΕΙ "

και ένα ενδιαφέρον linkhttp://www.tm.teiher.gr αλλά κάθε ΤΕΙ έχει τα δικά του.Ψάξε στα διάφορα και στη νομοθεσία έχει επιλογή εκπαιδευτική νομοθεσία.

Δημοσ.

Μια γενική παρατήρηση και συγγνώμη αν ειναι off topic.Εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ.Υπάρχουν μόνο ΑΕΙ που χωρίζονται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.Ο όρος ΑΤΕΙ δεν υπάρχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...