freskas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 προσπαθω να κανω μια πραξη με χρηση της pow αλλα παρολλο που τη χρησιμοποιω με τη μορφη pow(base,power) μου πεταει το error: > gcc -o fi fi.c /tmp/cc7P2B0v.o: In function `main': fi.c:(.text+0x4e): undefined reference to `pow' collect2: ld returned 1 exit status ο κωδικας: > #include <stdio.h> #include <math.h> int main(void) { double a,b,c,i; double fi=(1+sqrt(5))/2; printf("Dwse thn pleura a tou tetragwnou: "); scanf("%f",&a); for(i=1;i<=10;i++) { c=a*pow(fi,i); printf("\n%f",c); } return 0; }
anpapa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Οταν κανεις gcc χρησιμοποιησε και το flag -lm και πιστευω οτι θα εισαι ενταξει!
freskas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μπορεις να μου γραψεις ακριβως τη συνταξη γιατι με: > gcc -lm -o fi.c /usr/lib/gcc/i686-pc-linux-gnu/4.3.2/../../../crt1.o: In function `_start': (.text+0x18): undefined reference to `main' collect2: ld returned 1 exit status και με: > gcc -lm -o fi fi.c gcc: fi.c: No such file or directory αληθεια τι κανει αυτο το flag?
anpapa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Εκανα copy τον κωδικα σου και το δοκιμασα. Πιο συγκεκριμενα ετρεξα "gcc -lm -o test test.c" και εκανε compile. Οσο για το πρωτο μετα το -ο δεν εγραψες το ονομα που θες να εχει το εκτελεσιμο. Το δευτερο πιστευω οτι ειναι ενταξει αλλα λεει δεν βρισκει το αρχειο. Εισαι στον φακελο που ειναι το fi.c? Τελος το -lm κανει link την βιβλιοθηκη math. Πιστευω να σε βοηθησα!
freskas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Σ' Ευχαριστω με βοηθησες! Πρεπει να μουν σε αλλο path πριν. Αλλα δεν κανει αυτο που θελω ο κωδικας (παραγει ολο μηδενικα) εχω αλλο προβλημα τωρα
anpapa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Τωρα που ξαναειδα τον κωδικα πρεπει να εχεις προβλημμα εκει που κανεις scanf. Πιο συγκεκριμενα οταν διαβαζεις double χρειαζετε %lf και οχι %f. Δηλαδη: scanf("%lf",&a);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.