Προς το περιεχόμενο

Φλέγον Θέμα: Ύπνος !

Sleepless_007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό είναι ένα θέμα που νομίζω λίγο ή πολύ μας απασχολεί όλους ο ύπνος!

Δεν εννοώ το να κοιμάσαι απλώς :mrgreen: αλλά και τις ώρες όπως επίσης και το ποιες ώρες κοιμάστε.

Λοιπόν, περιμένω τις απαντήσεις σας και όσοι έχετε ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα αφήστε μου ένα προσωπικό μήνυμα ή γράψτε ένα σχόλιο εδώ.Μόλις και αν βρεθούν τα άτομα έχω μια ιδέα για να να συνδυάσουμε τις γνώσεις του κάθενός. B)

Δημοσ.

05:00 - 14:00 Δεν ξέρω γιατί αλλά αν δν έχω κοιμηθεί μέχρι την ανατολή του ηλίου αγχώνομαι. Μέχρι στιγμής 1 φορά μου χει τύχει να πέσω και να μην καταφέρω να κοιμηθώ και μια άλλη να κοιμηθώ κατά τις 07:00. Όπως καταλαβαίνεις έχω πρόβλημα κατά την εξεταστική όταν δίνω μάθημα στις 09:00 αλλά το ξεπερνάμε.

Οπως λοιπόν καταλαβαίνεις λοιπόν τα καλοκαίρια εδώ και 2 χρόνια δουλεύω ως μπάρμαν σε νυχτερινά μαγαζιά.

Δημοσ.

Η εμπειρία μου λέει ότι όσο πιο νορμαλ ώρες (τόσο σε διάρκεια όσο και σαν πρόγραμμα) κοιμάται κάποιος, τόσο περισσότερο ξεκουράζεται.

Υπήρχαν περίοδοι που κοιμόμουν 4-5-6 το πρωί μέχρι όσο πάει (περισσότερο από 8ωρο πολλές φορές, 9 ή 10 ώρες για παράδειγμα) και όταν σηκωνόμουν ήμουν σα ζόμπι.

Αντίθετα τις περιόδους που κοιμόμουν 1 και σηκωνόμουν 9 πχ ήμουν άλλος άνθρωπος.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι χρειάζονται 8ωρο και ας είναι 8 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα. Δεν το αντικρούω , απλά έχω ακούσει ότι το βράδυ γενικώς ο οργανισμός ξεκουράζεται καλύτερα.

Αυτά.

Δημοσ.
Η εμπειρία μου λέει ότι όσο πιο νορμαλ ώρες (τόσο σε διάρκεια όσο και σαν πρόγραμμα) κοιμάται κάποιος, τόσο περισσότερο ξεκουράζεται.

Υπήρχαν περίοδοι που κοιμόμουν 4-5-6 το πρωί μέχρι όσο πάει (περισσότερο από 8ωρο πολλές φορές, 9 ή 10 ώρες για παράδειγμα) και όταν σηκωνόμουν ήμουν σα ζόμπι.

Αντίθετα τις περιόδους που κοιμόμουν 1 και σηκωνόμουν 9 πχ ήμουν άλλος άνθρωπος.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι χρειάζονται 8ωρο και ας είναι 8 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα. Δεν το αντικρούω , απλά έχω ακούσει ότι το βράδυ γενικώς ο οργανισμός ξεκουράζεται καλύτερα.

Αυτά.

Δν ξέρω εγώ αν κοιμηθώ 11 - 7 πάλι νυστάζω. Γενικά το πρωί έχω πάντα χάλια διάθεση. Ούτε να τσατιστώ δεν μπορώ. Κοίτα το μεσημέρι να μέχρι να πάρω τα πάνω μου να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι θέλω μισή μια ώρα. Ε αν ξυπνήσω το πρωί γαμιέται η μέρα ολόκληρη.

Δημοσ.

Θα ήθελα να κοιμάμαι πριν τις 12 γιατί ξεκουράζεσαι σαφώς καλύτερα, αλλά σχεδόν πάντα κοιμάμαι μετά τις 3 (μη σου πω και μετά τις 4).

Ο ύπνος είναι υγεία. Διορθώνει τα προβλήματα. Είναι σημαντικό να γίνεται σωστά. Εγώ το θεωρώ πολύ μεγάλο μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή και προσπαθώ συνέχεια να το διορθώσω (τα καταφέρνω κατά καιρούς, αλλά με ένα ξενύχτι, επανέρχομαι).

Δημοσ.

εγω παλι δεν μπορω να κοιμηθω το πρωι

και στις 5 να πεσω για υπνο το πολυ 9 ειμαι πανω

θελω υποχρεωτικα κανα 2 ωρες το μεσημερι

για να ξεκουραστω παντως 6-7 ωρες το βραδυ τις θελω. απο 2 ξημερωματα μεχρι 7-8 το πρωι

τωρα βεβαια σε κανα μηνα που θα γεννηθει η κορη αμφιβαλλω αν θα συνεχισει να υπαρχει η εννοια του υπνου για μενα.... τουλαχιστον στην αρχη

Δημοσ.

1-7 σταθερα και ολα μια χαρα απλα οσο το σκεφτομαι ....

εστω οτι ακουμε τους γιατορυς και κοιμομαστε 8 ωρες τη μερα=1/3 της μερας=>κοιμασαι το 1/3 της ζωης σου αρα αν φτασεις τα 75 κοιμοσουνα τα 25 χρονια!!!

χαμενος χρονος η οχι?

Δημοσ.

εστω οτι ακουμε τους γιατορυς και κοιμομαστε 8 ωρες τη μερα=1/3 της μερας=>κοιμασαι το 1/3 της ζωης σου αρα αν φτασεις τα 75 κοιμοσουνα τα 25 χρονια!!!

χαμενος χρονος η οχι?

'Οχι γιατί τα υπόλοιπα 50 τουλάχιστον θα είναι ξεκούραστα χρόνια και όχι μες τη τσίτα.Λίγα χρόνια κ καλά.

Δημοσ.

χαμενος χρονος η οχι?

Το θέμα είναι αν θα φτάσεις τα 75 χρόνια για να πεις ότι χάθηκαν 25. Γιατί αν είναι από την έλλειψη ύπνου να πεθάνεις 15 χρόνια νωρίτερα, δε μιλάμε για χαμένο χρόνο, αλλά χαμένη ζωτικότητα.

Πέρα απ' αυτό όμως, δεν έχουν όλοι οι οργανισμοί τις ίδιες ανάγκες. Ξέρω άνθρωπο κοντά στα 90 που κοιμόταν πάντα ελάχιστα και είναι συνέχεια ζωτικός και γεμάτος ενέργεια (σε βαθμό να κουτουλάμε από τη νύστα οι ηλικίας 15-55 και αυτός να συνεχίζει ακάθεκτος).

Προφανώς ο καθένας πρέπει να βρίσκει τις δικές του ισορροπίες. Αλλά σ' ένα θέμα υγείας, δεν μπορεί να πηγαίνεις με τη λογική "κάνω κάτι ανθυγιεινό για να γλιτώσω χρόνο". Απλά δε στέκει.

xardas, αναφέρομαι σαν συμβουλή στους άλλους ή σαν κοινή λογική. Για τον εαυτό σου, εσύ ξέρεις και μόνο. :-)

Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως αν κοψεις το καπνισμα και τρως καλα(κοινως κοψεις το junk) μαζι με κανενα φρουτακι 5-6 ωρες τη μερα για εναν ενηλικα ειναι υπερ αρκετες

Δημοσ.

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πράγμα. Καταρχήν πολλά άτομα που έχουν πρόβλημα με διάφραγμα, δε κοιμούνται ποτέ κανονικά, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνο και να έχουν μια αίσθηση κούρασης κατά την διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, άγχη, υγρασία, θόρυβος, ζέστη, κρύο κλπ μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο.

Έχουμε μετά και τα άλλα... ( στρώματα, μαξιλάρια, στάσεις ύπνου κλπ)

Ο βραδυνός ύπνος ΔΕΝ αναπληρώνεται όσο και να κοιμηθούμε πρωί-μεσημέρι.

Επιπλέον, μετά το βραδινό γεύμα να έχουν περάσει 3ς ώρες πριν κοιμηθούμε, να μην έχουμε κάνει έντονη γυμναστική λίγες ώρες πριν τον ύπνο κλπ.

Είναι τόσα πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...