Προς το περιεχόμενο

Energy saving utility?

caution

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω κάποιο utility που όταν ο desktop υπολογιστής μου είναι σε idle για ένα χρονικό διάστημα να κάνει drop το brightness της οθόνης. Κάτι σαν αυτό που κάνει το mac books όταν δεν ασχολείσαι μαζί του.

Έχετε συναντήσει κάτι τέτοιο εκεί έξω;

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο ή τέτοιο π.χ.;

Αλλά σιγά τ' αυγά: από τα Power Options, μπορείς να επιλέξεις χρόνο για "Turn off monitor", που είναι πιο energy saving feature. ΟΚ, και μικρότερου "Coolness factor", αν αυτό είναι που ζητάς τελικά...

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο φίλος (μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, άρα όντως energy saving) συμβαίνει στο δικό μου λάπτοπ (έναν Fujitsu-Siemens) όταν λειτουργεί με τη μπαταρία. Δεν γίνεται μέσω software αλλά είναι επιλογή του BIOS. Σε desktop δεν έχω δει κάτι, πάντως η δικιά μου οθόνη στο desktop αυτόματα χαμηλώνει το background φωτισμό όταν όλα τα pixels είναι μαύρα (πχ με ένα blackscreen screensaver).

Αυτό που είπε ο parsifal μάλλον είναι η μόνη λύση για σένα, βέβαια δεν είναι το ίδιο να κλείνει ο φωτισμός με το να χαμηλώνει διότι στην πρώτη περίπτωση αργεί να επανέλθει.

Δημοσ.

Πράγματι σιγά τα αυγά, απλά με βολεύει στο γραφείο πολύ η μισοσβησμένη οθόνη για διάφορους λόγους!

Και τα δύο προγράμματα κάνουν ακριβώς αυτό που θέλω

Parsifal for precedent!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...