kostasdg Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας φιλοι Θα ηθελα να αγορασω καρτα ηχου μεχρι 100 Ε .Ο Η/Υ ειναι 3 χρονων. Εσωτερικη η εξωτερικη ; Ειναι ευκολο να βαλω την εσωτερικη μονος μου και πως ; Κωστας
rem451 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 για καλή ποιότητα ήχου, π.χ. μουσική τότε μόνο εξωτερική, για games moview κτλ καλές είναι οι creative, oi onboard κάρτες ήχου που βγαίνουν τώρα είναι καλές και αντίστοιχες των απλών soundblaster κτλ. Ανάλογα τι θές να κάνεις βέβεαια...
Eloy Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Η γνώμη μου είναι οτι η καλύτερη ενσωματωμένη είναι χειρότερη απο την χειρότερη εσωτερική ή εξωτερική... Απο τις 2 τελευταίες, καλύτερη η εσωτερική...
antonl Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Το βασικό που δεν αναφέρεις είναι τι απαιτήσεις έχεις και με τι ηχεία θα συνδεθεί.
oneofthem Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 για τη βασική ερώτηση, σημασία έχει τι χρειάζεσαι εσύ, υπάρχουν πάρα πολλές κάρτες ήχου για πάρα πολλά γούστα για καλή ποιότητα ήχου, π.χ. μουσική τότε μόνο εξωτερική όχι εδώ κάνεις λάθος, αυτό που λες δεν ισχύει, μάλλον το είπες λίγο αυθαίρετα υπάρχουν πάρα πολλές εσωτερικές επαγγελματικές κάρτες ήχου το θέμα αν θα είναι εσωτερική ή εξωτερική συνήθως δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της κάρτας επίσης οι εξωτερικές επαγγελματικές κάρτες ήχου απλά έχουν το panel εξωτερικό μόνο αλλά συνήθως συνδέονται μέσω εσωτερικής κάρτας pci, pcix ή pci-e υπάρχουν φυσικά και "εξωτερικές-εξωτερικές" (ας το πούμε έτσι) δλδ usb ή firewire
ferongr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Παντως, κανονας ειναι: Αν θες ποιοτητα ηχου ,δηλαδη να συνδεσεις μια καρτα ηχου με καλο hi-fi (hi-fi, οχι midi/surround πακετου η τετοιου ειδους σαβουρες), τοτε αποφευγεις την Creative οπως ο διαολος το λιβανι.
bluesattack Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το βασικό που δεν αναφέρεις είναι τι απαιτήσεις έχεις και με τι ηχεία θα συνδεθεί. +1 ..... ? Υ.Γ Oσο για το αν ειναι δυσκολο να την συνδεσεις..την τοποθετεις (να πατησει καλα )στη σωστη θυρα της και ετοιμος : )).Mετα περνας τους drivers.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 εγώ προσωπικά σε pc 3 χρόνων δεν θα έβαζα 100? κάρτα... πάρε μια απλή creative των 17? από πλαίσιο και θα σου δώσω εγώ drivers να παίζει σαν τις XFi ίδιες κάρτες είναι με κλειδωμένους Drivers αλλά υπάρχουν drivers που σου δίνουν όσα έχουν οι XFi
ferongr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 ίδιες κάρτες είναι με κλειδωμένους Drivers αλλά υπάρχουν drivers που σου δίνουν όσα έχουν οι XFi Αν ενοεις τους kX Drivers... Εχουν τελειως διαφορετικο κοινο: Τους χομπιστες, ημιεπαγγελματιες και τους φιλους του Hi-Fi (kX χρησιμοποιω και εγω στην Live μου) Αν εννοεις καποιους αλλους... Share the love.
bluesattack Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 εγώ προσωπικά σε pc 3 χρόνων δεν θα έβαζα 100 κάρτα...πάρε μια απλή creative των 17 από πλαίσιο και θα σου δώσω εγώ drivers να παίζει σαν τις XFi ίδιες κάρτες είναι με κλειδωμένους Drivers αλλά υπάρχουν drivers που σου δίνουν όσα έχουν οι XFi Και γιατι οχι σε pc 3 χρονων ? Αν το θελει μονο για αυτο το σκοπο ,δηλαδη να το κανει media center μια χαρα δουλεια κανει.Και παλιοτερο να ηταν δηλαδη ..Απλως λογω συνηθειας η ψυχολογιας θεωρουμε οτι η τουμπανο καρτα ηχου πρεπει να παει σε τουμπανο pc απαραιτητα. Η audigy καμμια σχεση δεν εχει hardware-ιστικα με την Χ-FI.ενταξει δεν θα διαφωνησω ,μπορεις να παρεις αρκετα καλυτερο ηχο με τους kx (και να εχεις αλλα προβληματα ειδικα αν δεν εισαι εξοικειωμενος ). Αλλα το παιδι δεν απαντησε δυστυχως ουτε καν τι ηχεια εχει ,ουτε τι απαιτησεις εχει,ουτε και για ποιο σκοπο την προοριζει..οποτε τζαμπα προτεινουμε στα τυφλα..
Vatos_locos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 XFi και audigy είναι οι ίδιες κάρτες και αλλάζει μόνο το device ID τους ακόμα και η gamer κάνει την εργασία της μέσο software μετά την gamer αλλάζουν οι κάρτες και είναι real XFi Crystallizer κλπ κλπ δεν έκανα λόγο για kX Drivers αλλά για τους driver της ίδιας της Creative που έπερνε ο Daniel K και τους modαρε να παίζουν οι κάρτες με όλα τα feature που μπορούν να δώσουν αλλά δεν τα αφησε η Creative για να πουλάει 3-4 κάρτες σε 2 διαφορετικές εκδώσεις εγώ έχω μια audigy SE με τους Drivers του Daniel K και παίζει ακριβός όπως και η Xfi που έχω και λέω ξανά είναι ίδιες κάρτες και αλλάζει μόνο το device id τους αν ξέρεις τι είναι αυτό δεν θα επειμένεις από εκεί και πέρα εγώ ήρθα να πώ αυτά που ξέρω για να μην πάει το παλικάρι να δώσει 100? για pc τριετίας και ναι για εμένα δεν αξίζουν και του πρώτεινα αυτό τώρα αν τα έχει τα 100 για πέταμα μαγκιά του
bluesattack Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Αν μιλας για τις μικρες σειρες πχ xtreme audio και gamer υποθετω αυτες ναι ειναι βασισμενες στο sofware .Δεν διαφωνουμε σε αυτο , αλλα επειδη το παιδι ειπε 100 e το μυαλο μου πηγε στις ''καλες'' σειρες.(αν και δεν ξερω τις τιμες τωρα ..) Τωρα αν αξιζει δεν θα τα χαλασουμε κιολας ,για αλλους ναι για αλλους οχι.Δεν θα μαλωσουμε σε ξενο αχυρωνα....απο τη στιγμη που δεν ξερουμε τι τη θελει.Αλλες καρτες ειναι για μουσικη αλλες για παιχνιδια και αλλες για ηχογραφηση.Ετσι οπως το κοβω βεβαια τελικα δικιο θα χεις Υ.Γ.. μεχρι στιγμης τις εξωτερικες τις εχουμε θεσμενες οπως φαινεται....
Vatos_locos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 λέω για αυτές που έχουν υποστεί ένα hard lock από την μαμά τους ας πούμε και φαίνονται σαν διαφορετικές κάρτες είναι σε φάση όπως κάνανε στης κάρτες γραφικών 8800Gs < 9800Gs ίδια κάρτα άλλο device id στην ουσία τι κέρδισες μία κάρτα με μεγαλύτερα clocks που σου δίνει η εταιρία έτσι έκανε και η creative με τις κάρτες πετσόκοψε τους drivers σε όλες και σε αυτή με τα 100 άφησε τα πάντα για την σειρά free με την διαφορά οτι έβαλε και από ένα Device ID στις κάρτες για να μην παίζουν με τους drivers των καλύτερων δεν χαλιόμαστε απλά είπα πως δεν βλέπω λόγο να πάρει κάρτα των 100? για αυτό το pc που δεν ξέρουμε καν τι pc είναι από το να πάρει αυτή με τα 15 που θα είναι κλάσεις ανώτερη από αυτή που έχει το board και με τους drivers που είπα πιο πάνω θα πάρει ένα boost ακόμα μιας και η κάρτα μετά φαίνεται σαν Xfi Xtream και έχει ότι έχει και η Xtream όταν πάω σπίτι τραβάω και photos με την κάρτα των 15 ? να φαίνεται στο device manager σαν Xtream http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=797014&catalog=20&category=69977761 15? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=926426&catalog=20&category=69977761 42? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=926434&catalog=20&category=69977761 56? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=923923&catalog=20&category=69977761 100?
frenzy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Βασικά κάνεις λάθος (ή μάλλον δεν είσαι ακριβής) Vatos γιατί ΔΕΝ είναι ίδιες κάρτες ούτε έχουν υποστεί hardlock . Άλλο chip φοράει η SE και άλλο η 2ZS. Άλλο η X-fi και άλλο κάποιες Audigy. Έχουμε και λέμε: Ιστορικά και μόνο Soundblaster live -->EMU10K1 Στο θέμα μας, Αudigy SE --> crap Audigy 2ZS,4 pro etc. -->EMU10k2 X-fi (όλες εκτός από xtreme audio) EMU20k1 (24 φορές ισχυρότερο από το 10κ2) Χtrem audio--> άλλο crappy chip. Hardware διαφορές ότι driver και να βάλεις. Μετά είναι η μνήμη. Στις extreme music έχεις 2ΜΒ ανώ στις υπόλοιπες X-fi έχεις 64 της micron. Στις Audigy δεν έχεις καθόλου. Hardware και πάλι. Τέλος έχουμε το SNR που είναι διαφορετικό σε κάθε κάρτα και πάει λέγοντας. Οι Daniel-K drivers υποστηρίζουν μόνο το EMU10k2 chip αλλά σε καμία περίπτωση δεν το μεταμορφώνουν σε EMU20k1. (και μια παρατήρηση σε προσωπικό τόνο: Ξέχνα το overclocking σε κάρτες γραφικών, δεν γίνεται! lol) Η SE που λες οτι έχεις και παίζει σαν την X-fi δεν υποστηρίζεται καν από τους Daniel-K.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.