Aztec Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αν 20εκ.- 30εκ χρήστες δε δίνουν στόχο τότε πρέπει να είσαι τυφλός. (ή ανίκανος να φτιάξεις virus που να μπορεί να αναπαραχθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον). Εγώ ψηφίζω την παρένθεση. Όλα τα άλλα είναι fud φτιαγμένο από τα γνωστά κέντρα και για τους γνωστούς στόχους. Ignorance is bliss Είναι λογικό ότι στοχέυουν περισσότερο σε χρήστες Windows για τους απλούς λόγους. 1) Είναι πολύ περισσότεροι οι υπολογιστές που τρέχουν Windows 2) Είναι περισσότεροι οι χρήστες windows που δεν ξέρουν και πολλά απο υπολογιστές και αρα αποτελούν εύκολότερα θύματα Τώρα η ερώτηση είναι γιατί κάποιος να φτιάξει virus για linux, το οποίο virus έχει αποκλειστικό στόχο να πλήξει τους περισσότερους υπολογιστές στον κόσμο και να μπει στο hall of fame, και να μην εστιάσει σε όλους σχεδόν τους υπολογιστές του κόσμου( αφού και από τα 20 30 εκατομμύρια που λες τα περισσότερα είναι σε dual boot)? Α και υπάρχουν και antivirus για linux! A false sense of security is worse than a lack of security Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2009 από Aztec
linuxovios Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Α και υπάρχουν και antivirus για linux! Για να καθαρίζουμε τα win partitions όσων φίλων έρχονται παρακαλώντας για βοήθεια... A false sense of security is worse than a lack of security Ζω σε μία πλάνη. Μολών Λαβέ! Για όλα τα άλλα έχεις την άποψή σου και έχω τη δική μου.
petsoukos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Πολύ hackers/δημιουργοί ιών έχουν σκοπό να προβάλουν διαφημιστικά στον υπολογιστή του άτυχου/άσχετου χρήστη που θα κάνει και κλίκ και όχι τόσο να κλέψουν πιστωτικές κτλ κτλ. Έτσι βγάζουν το ψωμάκι τους. Δεν ξέρω άμα συμφωνείται <- έτσι δεν γράφεται αυτό;
nske Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Σχετικές συζητήσεις για το θέμα unix-like λειτουργικών και malware: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=316263 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=325591 Θα επαναλάβω ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα το κατά πόσο είναι πιθανό αυτή τη στιγμή, με τα σημερινά δεδομένα, ένα από τα οποία -και κατά τη γνώμη μου το βασικό- είναι ο αριθμός των χρηστών, να πέσει θύμα desktop-oriented malware, και το κατά πόσο ένα λειτουργικό είναι πράγματι ευπαθές απέναντι σε τέτοιες απειλές. Όλα ανεξαιρέτως τα λειτουργικά γενικής χρήσης είναι "ευπαθή" εκ σχεδιασμού, από τη στιγμή που εκτελούν πρόθυμα ό,τι τους πει ο χρήστης. Σε κάποια λειτουργικά, όπως τα Windows, επιδεινώνεται αυτό το γεγονός με κακά defaults ρυθμίσεων, κακές προτεινόμενες πρακτικές, επικίνδυνους αυτοματισμούς, μεγάλη ομοιογένεια εγκαταστάσεων, κ.α. Σε κάποια άλλα λειτουργικά, όπως στο Linux, τείνει να ισχύει το αντίθετο με πιο συνετά defaults, πιο ασφαλείς προτεινόμενες πρακτικές, μικρότερο βαθμό ομοιότητας διαφορετικών εγκαταστάσεων, κλπ. Αλλά δεν είναι αυτές οι αιτίες για τις οποίες τα desktop-oriented malware σήμερα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για κάποια λειτουργικά και ανύπαρκτο για κάποια άλλα. Κάποιος που έχει χρόνο και διάθεση μπορεί κάλλιστα να σκαρώσει ένα επικίνδυνο desktop-oriented malware για unix-like λειτουργικά (παράδειγμα). Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2009 από nske
DrFreeman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Eξυπακούεται. Κάποιος που πιστεύει ότι δεν είναι εφικτή η δημιουργία ιών/malware για Linux, απλώς αυταπατάται. Αυτό λέγεται και ελιτισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα