Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 ελπίζω να μην αρχίσει το φτυάρι μόνο και μόνο για να ρίχνεις link προς το blog σου...
MariaXanthi Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 αφου ρε παιδια τους ιους τους φτιαχνουν οι εταιρειες που κανουν τα antivirus,τι λεμε τωρα
linuxovios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Όποιος δεν τον έχει πιεί από ένα trojan virtumonde δεν ξέρει πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να ήταν ένα antivirus... Αυτό ισχύει για όσους είναι μαζόχες. Ούτε τον έχω πιει, ούτε και θα τον πιω ποτέ μου, ούτε και μου χρειάζονται τα antivirus. Και όντως τα ani-virus για μένα και για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους είναι ξεπερασμένα. Δε μας χρειάζονται καθόλου παρά μόνο για όσους εξακολουθούν να ζουν στον (πληροφοριακό) μεσαίωνα.
Aztec Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Όλα τα συστήματα είναι ευπαθή σε ιούς απλά τα windows τα έχουν ξεσκίσει. Ένα antivirus πάντα χρειάζεται αλλα η καλύτερη προστασία είναι η σωστή και προσεκτική χρήση. Τι να το κάνω αν πάω και κατεβάσω ένα πρόγραμμα που λέει ότι κάνει κάτι και στην πραγματικότητα είναι trojan.Οι εταιρείες έχουν λεφτά και αντέχουν να φέρουν επαγγελματίες να τους φτιάξουν μια πολιτική ασφαλείας κάτι που ο μέσος χρήστης φυσικά και δεν χρειάζεται .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 προφανώς έχουν ξεσκίσει τα windows, αυτός που φτιάχνει viruses κοιτάει πάντα την ποσότητα των πιθανών στόχων...
mistral Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 1)Κάπιοι έχουν συμαντικά αρχεία στον υπολογιστή τους όχι προφανώς κρατικά αρχεία αλλά σημαντικά για τον μικρόκοσμό τους. (π.χ. εργασίες) Όποιος έχει εργασίες που θεωρεί σημαντικές ΔΕΝ τις αφήνει σε ένα pc με το οποίο σερφάρει και μάλιστα σε «τόπους άνυδρους». Πολύ απλά έχει ένα pc ΧΩΡΙΣ σύνδεση offline και κάνει την δουλειά του χωρίς κανένα πρόβλημα και κυρίως χωρίς κανένα antivirus ή firewall. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις και για desktop χρήση κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται ούτε online antivirus ούτε firewall ΑΝ πρώτον) προσέχεις που κυκλοφορείς, δεύτερον) προσέχεις τι κατεβάζεις και τρίτον) σκανάρεις με ένα ενημερωμένο antivirus που ΔΕΝ τρέχει realtime οτιδήποτε έχεις κατεβάσει πριν το ανοίξεις ή πριν το εγκαταστήσεις. 2 χρόνια που εφάρμοζα αυτήν την πολιτική σε windows δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα όταν έτρεχα antivirus και firewalls κάνε τρίμηνο ήμουν για format.. btw τώρα δεν τρέχω καθόλου windows οπότε έχω ξεχάσει εντελώς τα antivirus + firewalls.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:49 ---------- Τσουρέκια πια με τα αντιβάιρους και τις Internetiκές απειλές! Άντε και κόλλησα ιό στο PC στο σπίτι. Και λοιπόν; Θα μου σβήσει τη δουλειά μου; Γι αυτό καίω κανά backup πού και πού. Θα μου σβήσει τις ταινίες και τα τραγούδια; Σε μια ώρα κατεβάζεις όποια ταινία γουστάρεις και ότι LP μπορείς να επιθυμήσεις. Θα μου ανατινάξει το PC; Με 400 ευρώ παίρνεις laptop! Θα κλέψει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα τα στείλει σε κακούς απατεώνες; Και τι θα τα κάνουν ακριβώς; Θα κλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας; Απλά θα αρνηθώ τις χρεώσεις. Θα στείλει το browsing history μου στο FBI; Θα τους απογοητεύσω, αλλά τσόντες με 14χρονα δεν βλέπω. Μιλάμε για μια ακόμη βιομηχανία τρόμου στην κυριολεξία. Τρομοκρατήστε τους χρήστες και πουλήστε τους μετά αβέρτα. Aυτό ακριβώς! Θέμα κονόμας είναι το όλο ζήτημα. Και για να το παίξουμε και λίγο «όχι-αμερικανάκια» ...ποιός μου λέει ότι τα virus δεν τα κατασκευάζουν οι εταιρείες που πουλάνε τα antivirus? Εδώ οι άλλοι είχαν εταιρεία security και έκαναν διαρρήξεις στην χαλκιδική και μετά μοίραζαν κάρτες για προστασία των εξοχικών και δεν θα τα κάνει αυτά μια μεγάλη εταιρεία με εκατομμύρια δολλάρια προσδοκώμενο κέρδος; Και εντάξει.. δεν τα κάνει η εταιρεία .. πληρώνει μερικούς να φτιάχνουν virus και μετά ξέρεις και το αντίδοτο .. σιγά το δύσκολο δλδ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:51 ---------- αφου ρε παιδια τους ιους τους φτιαχνουν οι εταιρειες που κανουν τα antivirus,τι λεμε τωρα ε ναί! αυτό! (σόρρυ αλλά το πόστ μου το είχα γράψει πριν διαβάσω το δικό σου)
linuxovios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 προφανώς έχουν ξεσκίσει τα windows, αυτός που φτιάχνει viruses κοιτάει πάντα την ποσότητα των πιθανών στόχων... De facto λανθασμένη η λογική σου. Και γιατί να μην ισχύει : Αυτός που φτιάχνει virus κοιτάει πάντα και πού τον παίρνει να φτιάξει virus.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 άποψή σου... ας είχε το Linux το 90% ή η Apple και σου λέγα πόσους viruses θα είχαν, αλλά από ότι την στιγμή που δεν έχουν μεγάλο ποσοστό δεν έχει νόημα να ξοδέψει κάποιος χρόνο...
antonl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Όχι ότι έχει καμιά σημασία αλλά... Έστω 3 λειτουργικά με παρόμοιες αδυναμίες, διαφορετική όμως αρχιτεκτονική. Το Α 17 χρήστες, το Β 2 χρήστες, το Γ 1 χρήστη. Σε ποιο θα χω μεγαλύτερο όφελος (οποιοδήποτε είδους) να επιτεθώ;
mistral Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Όχι ότι έχει καμιά σημασία αλλά...Έστω 3 λειτουργικά με παρόμοιες αδυναμίες, διαφορετική όμως αρχιτεκτονική. Το Α 17 χρήστες, το Β 2 χρήστες, το Γ 1 χρήστη. Σε ποιο θα χω μεγαλύτερο όφελος (οποιοδήποτε είδους) να επιτεθώ; Συμβάλλουν πολλοί παράγοντες κατά την γνώμη μου (και δηλώνω ΜΗ-ειδικός σε θέμα ασφαλείας) Θα είναι για παράδειγμα όλοι οι χρήστες του αυτού επιπέδου ή θα διαφέρουν; Αν οι 17 χρήστες του Α λ/σ είναι παρανοϊκοί με την ασφάλεια και γνώστες ενώ ο 1 χρήστης του Γ λ/σ είναι ζαμάν φού που λές ότι θα σε συμφέρει να δοκιμάσεις την τύχη σου; στο Α ή στο Γ λ/σ; Και τί είδους αρχιτεκτονική; Και τι είδους χρήση θα κάνουν οι χρήστες του κάθε λ/σ; κλπ κλπ κλπ.... Δεν νομίζω πως μπορεί να δοθεί αντικειμενική απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα αν και επαναλαμβάνω λογικά το σκέπτομαι και απαντώ και όχι σαν ειδικός.
linuxovios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 άποψή σου... ας είχε το Linux το 90% ή η Apple και σου λέγα πόσους viruses θα είχαν, αλλά από ότι την στιγμή που δεν έχουν μεγάλο ποσοστό δεν έχει νόημα να ξοδέψει κάποιος χρόνο... Και πάλι λάθος λογική. Και 90% να είχαν δεν έχει καμία απολύτως λογική όταν το OS είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην ευνοεί τη μετάδοση των ιών. Όλοι οι ειδικοί ασφαλείας παραδέχονται ότι α) Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας το οποίο να είναι απαραβίαστο (από μία πόρτα μέχρι το fort knox) β) Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τέτοια συστήματα ασφαλείας που αφενός να σε προστατεύουν από τη συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων, αφετέρου να τις αποτρέπουν.
DrFreeman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Και πάλι λάθος λογική. Και 90% να είχαν δεν έχει καμία απολύτως λογική όταν το OS είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην ευνοεί τη μετάδοση των ιών. Όλοι οι ειδικοί ασφαλείας παραδέχονται ότι α) Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας το οποίο να είναι απαραβίαστο (από μία πόρτα μέχρι το fort knox) β) Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τέτοια συστήματα ασφαλείας που αφενός να σε προστατεύουν από τη συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων, αφετέρου να τις αποτρέπουν. Μην εξωραϊζεις τα πράγματα. Αν το linuχ ή το MacOS είχαν το μερίδιο της MS, θα είχαν αφθονες απειλές και το antivirus θα ήταν εκ των ων ουκ ανευ. Με μερίδιο αγοράς του μεγέθους "εγώ κι άλλοι 23" δεν γίνεσαι στόχος στο internet. Το αυτό ισχύει και για τον IE σε σχέση με τους υπόλοιπους browsers.
antonl Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 @mistral: Δεν ήθελα να πω ότι ο αποκλειστικός (ή σημαντικότερος) λόγος είναι το ότι το A OS είναι πιο δημοφιλές. Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι ένας παράγοντας που πιθανότατα επηρεάζει το πού θα εστιαστούν οι προσπάθειες του «επιτιθέμενου». Ούτε εγώ επιχειρηματολογώ σαν ειδικός
linuxovios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μην εξωραϊζεις τα πράγματα. Αν το linuχ ή το MacOS είχαν το μερίδιο της MS, θα είχαν αφθονες απειλές και το antivirus θα ήταν εκ των ων ουκ ανευ. Με μερίδιο αγοράς του μεγέθους "εγώ κι άλλοι 23" δεν γίνεσαι στόχος στο internet. Το αυτό ισχύει και για τον IE σε σχέση με τους υπόλοιπους browsers. Αν 20εκ.- 30εκ χρήστες δε δίνουν στόχο τότε πρέπει να είσαι τυφλός. (ή ανίκανος να φτιάξεις virus που να μπορεί να αναπαραχθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον). Εγώ ψηφίζω την παρένθεση. Όλα τα άλλα είναι fud φτιαγμένο από τα γνωστά κέντρα και για τους γνωστούς στόχους. Ignorance is bliss
mistral Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 @mistral: Δεν ήθελα να πω ότι ο αποκλειστικός (ή σημαντικότερος) λόγος είναι το ότι το A OS είναι πιο δημοφιλές. Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι ένας παράγοντας που πιθανότατα επηρεάζει το πού θα εστιαστούν οι προσπάθειες του «επιτιθέμενου». Ούτε εγώ επιχειρηματολογώ σαν ειδικός Συμφωνώ. Βλέποντας το θέμα απ την οπτική που το θέτεις. Ίσως ο βασικότερος παράγοντας που χτυπιούνται αλύπητα τα παραθύρια είναι ακριβώς τα εκαομμύρια των χρηστών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα