dimitris2006 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μιλώντας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών που ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας, ο Αντιπρόεδρος της McAfee, κ. Chris Kenworthy, διατύπωσε σε μια μάλλον ανησυχητική άποψη σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας των σύγχρονων εργαλείων anti-virus. Σύμφωνα με τον κ. Kenworthy, η διαρκής εξέλιξη των απειλών θα πρέπει να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αυξήσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Ειδικότερα, ο κ. Kenworthy προέτρεψε τις εταιρείες να επενδύσουν σε πολλαπλές τεχνολογίες, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι σε διαφορετικούς τύπους malware, όπως zero-day exploits, rootkits και Trojans. Ωστόσο, η πλέον σημαντική κίνηση είναι η διαμόρφωση μιας σαφούς εταιρικής πολιτικής ασφάλειας. "Εμείς, ως έμποροι, θέλουμε να σας πουλήσουμε πολλά προϊόντα, αλλά είναι η δική σας πολιτική που εγγυάται ασφάλεια. Αν δεν έχετε τις πολιτικές, η τεχνολογία δε θα αξιοποιηθεί επαρκώς", δήλωσε ο κ. Kenworthy. Τις απόψεις αυτές φέρονται να ενστερνίζονται και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών. Ο κ. Neil Cook, ηγετικό στέλεχος της εταιρείας Cloudmark, υποστήριξε ότι τα παραδοσιακά προγράμματα anti-virus είναι ουσιαστικά ξεπερασμένα. "Τα προγράμματα δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο εδώ και 20 χρόνια. Οι εταιρείες που τα παράγουν δυσκολεύονται να προωθήσουν νέες, καινοτόμες λύσεις, καθώς έχουν επενδυθεί τεράστια ποσά στο ισχύον καθεστώς", είπε ο κ. Cook. Πηγή: e-pcmag.gr
gdp77 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που μολύνονται τα συστήματά τους από κάποιο κακόβουλο λογισμικό , τρέχουν ήδη στο background κάποιο antivirus. De facto λοιπόν, δεν είμαστε όσο προστατευμένοι θέλουν κάποιοι να νομίζουμε και σίγουρα δε χρειαζόμαστε τον κύριο Chris Kenworthy για να μας το πει.
Bspus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Αλλος ο κινδυνος που διατρεχουν οι εταιριες με τους servers τους και αλλος αυτος των απλων χρηστων στο σπιτι. Οσον αφορα τους τελευταιους, αυτοι συνεχιζουν να ειναι οι ιδιοι ο μεγαλυτερος τους κινδυνος. Οσο τρεχουν τα παντα με πληρη δικαιωματα και νομιζουν οτι επειδη εχουν ενα anti virus εγκατεστημενο ειναι καλυμμενοι, θα την πατανε. Εγω παντως συνεχιζω να πιστευω οτι αν καποιος προσεχει, το anti virus (μιλαμε για πληρες, αυτο που ελεγχει τα παντα σε real time και καταναλωνει συνεχως πορους) ειναι περιττο. Ενα απλο καλο anti malware που θα τρεχεις σε τακτα χρονικα διαστηματα ειναι αρκετο.
21century Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δωρεάν όπως το avast με το οποιο κανεις άνετα την δουλειά σου και δεν καταναλωνει πόρους απο το σύστημα...
gdp77 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει antivirus που να μην καταναλώνει πόρους. Το avast είναι από τα ελαφρύτερα, αλλά σαφώς καταναλώνει πόρους. Οσο τρεχουν τα παντα με πληρη δικαιωματα και νομιζουν οτι επειδη εχουν ενα anti virus εγκατεστημενο ειναι καλυμμενοι, θα την πατανε. Στα windows μια χαρά σου γίνεται κολυμπηθρόξυλο το σύστημα και από user account. Πιο δύσκολα μεν από το να είσαι admin, αλλά γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία απ' όσο θα έπρεπε.
Bspus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δεν υπάρχει antivirus που να μην καταναλώνει πόρους. Το avast είναι από τα ελαφρύτερα, αλλά σαφώς καταναλώνει πόρους. Εγω προτιμω το malware bytes anti-malware. Το τρεχω μονο οταν θελω εγω και δεν καταναλωνει τιποτα τον υπολοιπο χρονο. Σε οσους μολυσμενους το εχω βαλει εχει λειτουργησει αψογα Στα windows μια χαρά σου γίνεται κολυμπηθρόξυλο το σύστημα και από user account. Πιο δύσκολα μεν από το να είσαι admin, αλλά γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία απ' όσο θα έπρεπε. Δυστυχως εχεις δικιο. Παλι δεν ειναι 100%, αλλα User account χωρις antivirus ειναι καλυτερα απο admin με antivirus. Τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει. Και ακομα καλυτερα ειναι να προσεχεις που πας. Επισης στα windows υπαρχει και ο "power user" που ειναι κατι ενδιαμεσο στον admin και τον περιορισμενο χρηστη. Αυτο οντως ειναι και τρυπιο και δυσλειτουργικο.
mentzik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Εγώ πάλι γιατί όταν βλέπω Mc Goofy kai Norton (Symantec) βγάζω σπυράκια?! Ας κοιτάξουν να κάνουν το Mc Goofy τους ελαφρύ και αποτελεσματικό και μετά να εκφέρουν γνώμη...
lordvec Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τσουρέκια πια με τα αντιβάιρους και τις Internetiκές απειλές! Άντε και κόλλησα ιό στο PC στο σπίτι. Και λοιπόν; Θα μου σβήσει τη δουλειά μου; Γι αυτό καίω κανά backup πού και πού. Θα μου σβήσει τις ταινίες και τα τραγούδια; Σε μια ώρα κατεβάζεις όποια ταινία γουστάρεις και ότι LP μπορείς να επιθυμήσεις. Θα μου ανατινάξει το PC; Με 400 ευρώ παίρνεις laptop! Θα κλέψει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα τα στείλει σε κακούς απατεώνες; Και τι θα τα κάνουν ακριβώς; Θα κλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας; Απλά θα αρνηθώ τις χρεώσεις. Θα στείλει το browsing history μου στο FBI; Θα τους απογοητεύσω, αλλά τσόντες με 14χρονα δεν βλέπω. Μιλάμε για μια ακόμη βιομηχανία τρόμου στην κυριολεξία. Τρομοκρατήστε τους χρήστες και πουλήστε τους μετά αβέρτα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Λίγη προσοχή στο τι βάζουμε στο PC μας, και ένα free προγραμματάκι που θα το τρέχουμε on demand. Τα εταιρικά περιβάλλοντα βέβαια δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.... Σε αυτήν την περίπτωση συμφωνώ με τον Kenworthy, χωρίς πολιτική ασφαλείας, 30 antivirus να βάλεις, το κακό μπορεί να γίνει. Ακόμα γελάω με το τι είχε πάθει ο άχρηστος ο admin εκεί που δούλευα τότε με τον Blaster το 2003. Έτρεχε να patcharει 300 PC ένα προς ένα γιατί δεν ήξερε να στήσει έναν SUS!!!
lefi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τσουρέκια πια με τα αντιβάιρους και τις Internetiκές απειλές! Άντε και κόλλησα ιό στο PC στο σπίτι. Και λοιπόν; Θα μου σβήσει τη δουλειά μου; Γι αυτό καίω κανά backup πού και πού. Θα μου σβήσει τις ταινίες και τα τραγούδια; Σε μια ώρα κατεβάζεις όποια ταινία γουστάρεις και ότι LP μπορείς να επιθυμήσεις. Θα μου ανατινάξει το PC; Με 400 ευρώ παίρνεις laptop! Θα κλέψει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα τα στείλει σε κακούς απατεώνες; Και τι θα τα κάνουν ακριβώς; Θα κλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας; Απλά θα αρνηθώ τις χρεώσεις. Θα στείλει το browsing history μου στο FBI; Θα τους απογοητεύσω, αλλά τσόντες με 14χρονα δεν βλέπω. Μιλάμε για μια ακόμη βιομηχανία τρόμου στην κυριολεξία. Τρομοκρατήστε τους χρήστες και πουλήστε τους μετά αβέρτα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Λίγη προσοχή στο τι βάζουμε στο PC μας, και ένα free προγραμματάκι που θα το τρέχουμε on demand.Τα εταιρικά περιβάλλοντα βέβαια δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.... Σε αυτήν την περίπτωση συμφωνώ με τον Kenworthy, χωρίς πολιτική ασφαλείας, 30 antivirus να βάλεις, το κακό μπορεί να γίνει. Ακόμα γελάω με το τι είχε πάθει ο άχρηστος ο admin εκεί που δούλευα τότε με τον Blaster το 2003. Έτρεχε να patcharει 300 PC ένα προς ένα γιατί δεν ήξερε να στήσει έναν SUS!!! Δεν είναι ακριβώς έτσι: 1)Κάπιοι έχουν συμαντικά αρχεία στον υπολογιστή τους όχι προφανώς κρατικά αρχεία αλλά σημαντικά για τον μικρόκοσμό τους. (π.χ. εργασίες) 2)Τι συμβαίνει όταν εκτός από τα σφάλματα των Windows έχεις και επιπλέον σφάλματα από ιούς. Το θέμα είναι ότι άντι να βελτιώνουν τα ακριβά και βαριά αλλά όπως παραδέχονται άχριστα antivirus ρίχνουν το φταίξιμο στον χρήστη.
panosfx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δεν είναι ακριβώς έτσι:1)Κάπιοι έχουν συμαντικά αρχεία στον υπολογιστή τους όχι προφανώς κρατικά αρχεία αλλά σημαντικά για τον μικρόκοσμό τους. (π.χ. εργασίες) 2)Τι συμβαίνει όταν εκτός από τα σφάλματα των Windows έχεις και επιπλέον σφάλματα από ιούς. Το θέμα είναι ότι άντι να βελτιώνουν τα ακριβά και βαριά αλλά όπως παραδέχονται άχριστα antivirus ρίχνουν το φταίξιμο στον χρήστη. 3)Κάποιοι έχουν πληρώσει για αυτήν την προστασία.Πώς θα σου φαινόταν να έχεις πληρώσει κάτι για να κάνει κάποια δουλειά και τελικά να μην το κάνει σωστά;;;;Είμαι σίγουρος πως θα είχες φρικάρει.Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου εν μέρει μιας κι εγώ freeware antivirus χρησιμοποιώ.Το πολύ πολύ να ξανακάνω format:p
PCharon Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τσουρέκια πια με τα αντιβάιρους και τις Internetiκές απειλές! Άντε και κόλλησα ιό στο PC στο σπίτι. Και λοιπόν; Θα μου σβήσει τη δουλειά μου; Γι αυτό καίω κανά backup πού και πού. Θα μου σβήσει τις ταινίες και τα τραγούδια; Σε μια ώρα κατεβάζεις όποια ταινία γουστάρεις και ότι LP μπορείς να επιθυμήσεις. Θα μου ανατινάξει το PC; Με 400 ευρώ παίρνεις laptop! Θα κλέψει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα τα στείλει σε κακούς απατεώνες; Και τι θα τα κάνουν ακριβώς; Θα κλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας; Απλά θα αρνηθώ τις χρεώσεις. Θα στείλει το browsing history μου στο FBI; Θα τους απογοητεύσω, αλλά τσόντες με 14χρονα δεν βλέπω. Μιλάμε για μια ακόμη βιομηχανία τρόμου στην κυριολεξία. Τρομοκρατήστε τους χρήστες και πουλήστε τους μετά αβέρτα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Λίγη προσοχή στο τι βάζουμε στο PC μας, και ένα free προγραμματάκι που θα το τρέχουμε on demand. Από το πληκτρολόγιό μου το πήρες... μην το ξαναγράφω... 'Ελεος πια με τις υπερβολές. Τώρα αν κάποιοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με χαζοπρογραμματάκια που κάνουν άνω κάτω το PC τους, ε, ας σταματήσουν να κατεβάζουν ένα σωρό άχρηστα προγράμματα και "σπαστήρια", ας κόψουν και λίγο τα τσοντοsite κι ας πάψουν επιτέλους να χρησιμοποιούν τον ΙΕ (λούσου με Opera και θα δεις). Αυτά γι αρχή είναι υπεραρκετά... Υ.Γ. Βέβαια, ό,τι και να κάνεις, τίποτα δε σε σώζει από την περίπτωση που σου δώσει κάποια βλακεία κάποιος αδαής φίλος σου και σε στείλει για format, χα...
Sorath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά, σοβαρευτείτε! Ο τύπος δεν απευθύνεται σε home users και ειδικά σε 16χρονα που παίζουν Doom. Αλλά σε εταιρίες όπου εκεί τα data είναι πολύ σημαντικά και μια κατάρευση δικτύου είναι καταστροφική. Και μην πείτε οτι αν πέρνεις backup είσαι οκ, γιατί αν χρειαστεί να διακόψεις την παραγωγή για 1-2 μέρες ώστε να ξαναστήσεις τα πάντα απο την αρχή, τότε έχεις πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες. Το λέει ξεκάθαρα: Ειδικότερα, ο κ. Kenworthy προέτρεψε τις εταιρείες να επενδύσουν σε πολλαπλές τεχνολογίες, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι σε διαφορετικούς τύπους malware, όπως zero-day exploits, rootkits και Trojans. Και μη νομίζετε οτι κάθε υπαλληλάκος σε κάθε εταιρία ξέρει να χρησιμοποιεί Η/Υ. Το τι αντιμετωπίζω καθημερινά στην δουλειά μου δεν περιγράφεται.....
kurkosdr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Τσουρέκια πια με τα αντιβάιρους και τις Internetiκές απειλές! Άντε και κόλλησα ιό στο PC στο σπίτι. Και λοιπόν; Θα μου σβήσει τη δουλειά μου; Γι αυτό καίω κανά backup πού και πού. Θα μου σβήσει τις ταινίες και τα τραγούδια; Σε μια ώρα κατεβάζεις όποια ταινία γουστάρεις και ότι LP μπορείς να επιθυμήσεις. Θα μου ανατινάξει το PC; Με 400 ευρώ παίρνεις laptop! Θα κλέψει τα προσωπικά μου στοιχεία και θα τα στείλει σε κακούς απατεώνες; Και τι θα τα κάνουν ακριβώς; Θα κλέψει τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας; Απλά θα αρνηθώ τις χρεώσεις. Θα στείλει το browsing history μου στο FBI; Θα τους απογοητεύσω, αλλά τσόντες με 14χρονα δεν βλέπω Θα σου πω: Θα εγκαταστησει εναν ωραιο malware το οποιο δεν θα επηρεασει τα αρχεια σου. Αλλα θα κανει ενα από τα ακολουθα 1) Θα αλλαξει τις ρυθμισεις του browser και θα σε κανει redirect σε διαφορα ανεπιθυμητα sites,χωρια τα popups για τσοντες ή ψευτικα antimalware προϊόντα (καλη περιπτωση, μιας και τετοια malware δεν ενδιαφερονται για την μυστικοτητα, αν και αφαιρούνται δυσκολα). Αλλιώς: 2) Θα προσπαθησει να κλεψει αριθμους καρτων, ή διευθυνσεις email που θα τις πουλήσει οσαν ζεστο ψωμι σε σπαμεράδες (μετρια περιπτωση, αλλα μετα μην ανυπομονεις που βρηκαν το μαιλ σου οι σπαμεράδες). Αλλιώς: 3) Θα εγκαταστησει bot που θα σου τρωει ισχυ και bandwith (κακη περιπτωση, αντε να το παρεις χαμπαρι) Αυτα, ολα υπαρκτα και πολυπαιγμενα σεναρια. Ακομα και χωρις να σου κανει αμεση ζημια, υποθετω οτι μαλλον θα θες να το αφαιρεσεις, Σωστα; Αρα, θα φας δυο μερες χρονο από τη ζωη σου να δεις πως αφαιρειται το ταδε dll του δεινα rootkit, οι καταχωρησεις στην registery εκεινου του fake antimalware και κανε scan καθε τοσο μετα...α, ναι, και αμα δεν ξερεις τι ειναι αυτα ... φορματ (βδομαδα ελαχιστο) Την επαθα και κολλησα στο pc του πατρικου μου ενα πολύ ασχημο Rogue Anrispyware ονοματι "2008 XP" που αν και δεν εκανε ζημια, για να βγουν ολα αυτα που ειχε εγκαταστησει ηθελε από icesword και smitfraudfix μεχρι spybot και avast. Τρομοκρατήστε τους χρήστες και πουλήστε τους μετά αβέρτα. Ποιος τους ρωταει? Σχεδον ολα τα λαπτοπς με Norton Internet Security Trial ερχονται. Χωρις πλακα, αφου ο καθενας μας εχει πιασει από τουλαχιστον ενα malware, και ξερει ποσο ευκολο και ποσο πολύ πιθανο ειναι οτι θα ξανασυμβει, δεν χρειαζετται να τον τρομοκρατησουν και να τον πεισουν. Ξερει οτι οι ιοί ειναι πολύ πιο πιθανος κινδυνος από τρομοκρατιες, ληστειες και αλλ τινα. Γι αυτο και καμια αντιβαϊρους εταιρια δεν ποντάρει σ αυτο. Δεν ειναι ασφαλιστικες. Ξερουν οτι τους χρειαζεσαι,και τους χρειαζεσαι, και ετσι αυτο που προσπαθουν χρειαζεται να σε πεισουν οτι ειναι καλυτεροι από τους αλλους Λίγη προσοχή στο τι βάζουμε στο PC μας Συμφωνω... Και λιγακι σε ποια sites που μπαινουμε. Αν και rootkit που ανεφερα το κολλησα από αρκετα καθαρο site (ipmart). Κεραμιδα μου ρθε... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2008 από kurkosdr
_tasos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Συμφωνω... Και λιγακι σε ποια sites που μπαινουμε. Αν και rootkit που ανεφερα το κολλησα από αρκετα καθαρο site (ipmart). Κεραμιδα μου ρθε... Βασικά δεν είναι κ τόσο απλά τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια σελίδα είναι μολυσμένη, διότι πολλές φορές επισκέπτεσαι μία σελίδα και βλέπεις και μία διαφήμιση η οποία προέρχεται από άλλον server. Έτσι εσύ παίρνεις δεδομένα από δύο μεριές χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Σε ένα άρθρο της google εξηγεί πως τέτοιες πρακτικές ευνοούν την εξάπλωση διαφόρων malware. Το άρθρο είναι εδώ Οπότε όσο και να προσέχεις ο κίνδυνος υπάρχει. Θα συμφωνήσω με τον Sorath ότι τον μεγάλο κίνδυνο τον έχουν οι εταιρίες και όχι αυτοί που κατεβάζουν τραγούδια. Επίσης υπάρχουν και απλοί χρήστες οι οποίοι δεν είναι φοβεροί και τρομεροί hackers και χρειάζονται μία έτοιμη λύση για τον υπολογιστή τους. Οι φοβεροι και τρομεροί hackers της παρέας μας δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν!
DonFustikis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Εγώ παιδιά εδώ και πόσα χρόνια τρέχω τα Windows Server 2003 Standart Original χωρίς κανένα πρόγραμμα(μόνο Firewall:Zone Alarm Pro και όταν βγήκε Security Suite μέχρι το 2006 αυτά όμως, μετά τπτ) και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα από Ιούς και κακόβουλα λογισμικά. Μία φορά μόνο την πάτησα και ήταν όταν συνέδεσα ένα μολυσμένο λαπ τοπ στο δίκτυο και κόλλησα spyware και κάτι τέτοια.Και έκανα φορμάτ αλλά είχαν περάσει και στον άλλο υπολογιστή του σπιτιού(το ξέχασα...) και ξανάρθανε...και άντε πάλι.. Ο μόνος λόγος που έχω παρατηρήσει να λειτουργεί αργά ο υπολογιστής μου είναι όταν έβαζα οολεεεςςς τις ενημερώσεις της μικροσοφτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα