poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Ύστερα από όλα αυτά που διαβάζω και από δική μου παλιότερη εμπειρία με δίσκους (εντάξει, όχι τελευταίας γενιάς) που τα τίναξαν στις 15-20.000 ώρες λειτουργίας, αναρωτιέμαι κατά πόσο αληθεύουν αυτές οι πολλές χιλιάδες ώρες "ΟΚ" λειτουργίας που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα site τους. Πάντως απ'όσο έχω καταλάβει υπάρχουν κάποια κάπως φτηνά μοντέλα δίσκων και κάποια πιο ακριβά (high-end?) που ίσως να είναι λιγότερο "αναλώσιμα". Βέβαια εμείς συνήθως κοιτάμε τα GB/Euro οπότε... ta mtbf πουθ ειναι σε ωρες ειναι λιγο σχετικα.απλα περισσοτερες mtbf απλα σημαινει καλυτερη κατασκευη.αν ειναι να βγαλει προβλημα στις ωρες που λενε αυτοι τοτε θα εχεις αλλαξει 100 τετοιους δικους.απλα μεγαλο λαθος πολλων που δεν εχουν καλα τροφοδοτικα και καλα ups. Κι εγώ συμφωνώ ότι οι Mybook είναι τραγικοί δίσκοι. Σε λιγότερο από χρόνο ο 750αρης μου άρχισε να μην αναγνωρίζεται. Τον έβγαλα από το case (σιγά μην τον έστελνα στο service με τα δεδομένα μου μέσα) και τον έβαλα εσωτερικό. Αυτή τη στιγμή δουλεύει, αλλά με SMART errors. Από την άλλη ότι WD εσωτερικό είχα πάρει μέχρι τώρα, τους έχω σε ένα κουτί πλήρως λειτουργικούς (ακόμα και τον πρώτο WD που είχα πάρει 3.2GB πριν από 10 περίπου χρόνια). Το μόνο πρόβλημα που είχαν, εντοπιζόταν στους IDE που ήταν λίγο θωρυβώδεις. Κατά τ' άλλα κομπλέ. τα δεδομενα σου δεν θα τους νιαξουν.αμα εχει προβλημα ανακυκλωσουλα referbish αλλιως για την wd και ξανα στο εμποριο.
kperi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τελικα κανεις που να ειναι ευχαριστημενος απο αυτον το σκληρο? Θα ηθελα να ξερω πριν αποφασισω την αγορα η οχι? -----Προστέθηκε 13/11/2008 στις 11 : 58 : 21----- Επισης εχω την εξης αποροια: Διαβαζοντας τα παραπανω προβληματα που ειχαν καποιοι θελω να ξερω αν γινεται ,συνδεοντας αυτον τον σκληρο που εχει Gigabit ethernet σε router που εχει και αυτο Gigabit ethernet οπως για παραδειγμα το Belkin N1 Vision και παραλληλα σε αυτο το router εχεις συνδεσει υπολογιστη που εχει και αυτος Gigabit ethernet τι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων θα εχω μεταξυ των δυο ,3-5Mbit η τουλαχιστον 100Mbit????? Θα ηθελα πολυ μια απαντηση σε αυτην την υποθεση. Ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα στο insomnia.
avraam5 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 γενικα, καλυτερα μακρια απο σκληρους τοσο μεγαλης χωρητικοτητας. καλυτερα δυο μικρους με αθροισμα ιδια χωρητικοτητα. πολλες φορες οι σκληροι δεν ειναι τοσο σκληροι οσο φαινονται.
thanocaster Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 τα δεδομενα σου δεν θα τους νιαξουν.αμα εχει προβλημα ανακυκλωσουλα referbish αλλιως για την wd και ξανα στο εμποριο. Ναι, αλλά δεν μπορείς να μου εγγυηθείς εσύ προσωπικά ότι δεν θα πάρουν τις φωτογραφίες της γκόμενάς μου, τα οικονομικά μου φύλλα, και γενικότερα σημαντικά αρχεία της δουλειάς μου, έτσι; Όχι ότι είμαι τόσο σημαντικό άτομο ή η εκάστοτε κοπέλα μου τόσο γκομενάρα, αλλά μπορώ να φανταστώ ανθρώπους που εργάζονται στη WD (και φυσικά σε οποιαδήποτε WD) και έχουν πρόσβαση στα αρχεία, να μην έχουν ζωή γενικότερα... Όσο δεν μου το εγγυάται κάποιος αυτό, εγώ κρατάω τις επιφυλάξεις μου.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τελικα κανεις που να ειναι ευχαριστημενος απο αυτον το σκληρο?Θα ηθελα να ξερω πριν αποφασισω την αγορα η οχι? -----Προστέθηκε 13/11/2008 στις 11 : 58 : 21----- Επισης εχω την εξης αποροια: Διαβαζοντας τα παραπανω προβληματα που ειχαν καποιοι θελω να ξερω αν γινεται ,συνδεοντας αυτον τον σκληρο που εχει Gigabit ethernet σε router που εχει και αυτο Gigabit ethernet οπως για παραδειγμα το Belkin N1 Vision και παραλληλα σε αυτο το router εχεις συνδεσει υπολογιστη που εχει και αυτος Gigabit ethernet τι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων θα εχω μεταξυ των δυο ,3-5Mbit η τουλαχιστον 100Mbit????? Θα ηθελα πολυ μια απαντηση σε αυτην την υποθεση. Ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα στο insomnia. το προβλημα δεν ειναι αν θα ειναι 100 η 1000 οπως εχω καταλαβει απο αυτα που λενε.γιατι και το 100 ειναι 12,5 mbyte που δεν τα πιανει ουτε αυτα.οπως εχουν πει το Limitation ειναι το chipset. Ναι, αλλά δεν μπορείς να μου εγγυηθείς εσύ προσωπικά ότι δεν θα πάρουν τις φωτογραφίες της γκόμενάς μου, τα οικονομικά μου φύλλα, και γενικότερα σημαντικά αρχεία της δουλειάς μου, έτσι; Όχι ότι είμαι τόσο σημαντικό άτομο ή η εκάστοτε κοπέλα μου τόσο γκομενάρα, αλλά μπορώ να φανταστώ ανθρώπους που εργάζονται στη WD (και φυσικά σε οποιαδήποτε WD) και έχουν πρόσβαση στα αρχεία, να μην έχουν ζωή γενικότερα... Όσο δεν μου το εγγυάται κάποιος αυτό, εγώ κρατάω τις επιφυλάξεις μου. ναι καλα κανεις και τις κρατας .απλα καποιος πρεπει να φτιαξει τον δισκο και μετα να κατσει να παρει οτι εχει και αν δεν εχει γινει καποιο προβλημα με τα platters.δεν ξερω πως γινετε ολη η ιστορια στην wd.χαχα γελασα με αυτο που λες για προσωπικη ζωη να μην εχουν.παιρνουν δουλεια για το σπιτι.χαχα.απλα αμα χαλασει ο δισκος και δεν μπορεις να κανεις τιποτα τοτε πρεπει να τον στειλεις ετσι πισω.παντος εγω οτι κραταω σε δισκο ειναι και σε rar με κωδικο οποτε και να γινει στραβη .....απλα σκεψου οτι ειναι τοσοι δισκοι που πραγματι καποιος θα πρεπει να εχει ορεξη να κατσει να το κανει αυτο.θα βλεπουν απειρους δισκους χαλασμενους καθε μερα.φαντασου σαν να δουλευεις στην hotmaiil και να βλεπεις ολα τα email .δεν εχει καποιο νοημα εκτος αν πλεον εχει τοσο προβλημα ο τεχνικος και φτιαχνεται με αυτα .και επισης δεν ξερω οταν πχ εχει χτυπησει μια κεφαλη στον δισκο αν απλα αλλαζουν την κεφαλη η αμα ο δισκος γινετε κοματια και ξανασυναρμολογειτε γιατι και το να αλλαξεις μια κεφαλη μονο ειναι σχετικο.τι να σου πω
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Κι εγώ συμφωνώ ότι οι Mybook είναι τραγικοί δίσκοι. Σε λιγότερο από χρόνο ο 750αρης μου άρχισε να μην αναγνωρίζεται. Τον έβγαλα από το case (σιγά μην τον έστελνα στο service με τα δεδομένα μου μέσα) και τον έβαλα εσωτερικό. Αυτή τη στιγμή δουλεύει, αλλά με SMART errors. Από την άλλη ότι WD εσωτερικό είχα πάρει μέχρι τώρα, τους έχω σε ένα κουτί πλήρως λειτουργικούς (ακόμα και τον πρώτο WD που είχα πάρει 3.2GB πριν από 10 περίπου χρόνια). Το μόνο πρόβλημα που είχαν, εντοπιζόταν στους IDE που ήταν λίγο θωρυβώδεις. Κατά τ' άλλα κομπλέ. οπως αμα δεν εχει χαλασει το case μπορεις να τον στειλεις πισω για rma αφου κανεις ενα zero fill
kperi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 ''το προβλημα δεν ειναι αν θα ειναι 100 η 1000 οπως εχω καταλαβει απο αυτα που λενε.γιατι και το 100 ειναι 12,5 mbyte που δεν τα πιανει ουτε αυτα.οπως εχουν πει το Limitation ειναι το chipset.'' Αυτό λέω αν θεωρητικα στη υποθεση που έκανα πιο πανω το 100 ειναι στην πραξη 12,5 που δεν ειναι -3.5 ειναι-τοτε στο 1000 θα ειναι τουλαχιστον 125 η τελικα γυρω στα 50Mbit? Παντα με βαση το σεναριο που περιεγραψα πιο πανω. Αυτο θα ηθελα να μαθω για να αποφασισω τι θα κανω. Ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 oxi δεν ειναι αναλογικο αν αυτο εννοεις.οτι αφου στα 100 εχω τοσο στα 1000 θα εχω τοσο.οπως εχουν πει οτι και να κανεις το οριο του ειναι πιο χαμηλα και απο 100.σκεψου το σαν αμαξι .ειτε σου βαλω οριο τα 200 ειτε τα 120 αν το αμαξι σου παει μεχρι 30 δεν μπορεις να κανεις τιποτα.με βαση τα τεστ καταλαβα οτι η ταχυτητα του ειναι μαπα οτι και να κανεις .3,5 mbyte Ποσο ειπαν οτι ειναι.καπου εχουν κανει copy paste ενα συγκριτικο.εχουν βαλει ενα λινκ.
kperi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 oxi δεν ειναι αναλογικο αν αυτο εννοεις.οτι αφου στα 100 εχω τοσο στα 1000 θα εχω τοσο.οπως εχουν πει οτι και να κανεις το οριο του ειναι πιο χαμηλα και απο 100.σκεψου το σαν αμαξι .ειτε σου βαλω οριο τα 200 ειτε τα 120 αν το αμαξι σου παει μεχρι 30 δεν μπορεις να κανεις τιποτα.με βαση τα τεστ καταλαβα οτι η ταχυτητα του ειναι μαπα οτι και να κανεις .3,5 mbyte Ποσο ειπαν οτι ειναι.καπου εχουν κανει copy paste ενα συγκριτικο.εχουν βαλει ενα λινκ. Eαν ειναι ετσι οπως τα λες και δεν εχω καμμια προθεση να σε αμφισβητησω,δλδ να τα συνδεσεις ολα-ο υπολογιστης ειναι mac που υποστηριζει Gigabit- με Gigabit ethernet συνδεσεις και παρολαυτα να εχεις 3,5Mbit τοτε τι νοημα εχει αυτο που κανει η WDigital?? Mιλαμε για καραμπινατη παραπλανηση του καταναλωτη και μια πολυ μεγαλη ΑΠΑΤΗ. Ειναι ομως ετσι??? Θα ηθελα πολυ να τα δοκιμαζα ολα αυτα αλλα δεν ειναι ευκολο,το μονο που μου λειπει απο το σεναριο που εγραψα στη αρχη ειναι ο δισκος αυτος....................
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 ναι ειναι αρκετα παραπλανηση αλλα γραφουν αμα κοιταξεις σε προηγουμενα ποστς α.οτι εστειλαν στην western και απαντησε οτι απαντησε και β.τα συγκριτικα απο αλλο site.ειναι οπως ειναι με το sata 2.ειναι μεχρι 300 mb per second αλλα στην πραξη ο πιο γρηγοροσ δισκος δεν ειναι ουτε 100.απλα η συνδση αφηνει μεχρι εκει.δεν υπαρχει δισκος που να βγαζει 300 ουτε υπηρχε δισκος σατα 1 που να βγαζε 150.ειναι απλα το μεγιστο θεωρητικο του διαυλου ασχετα που ουτε scsi δεν τα πιανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.