Προς το περιεχόμενο

Μακριά από WD WDG2NC10000E MyBook World Edition II 1TB Ethernet

fcookies

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το σχήμα του mybook καταλαβαίνω ότι οι σκληροι δίσκοι δεν είναι τοποθετημένοι ορίζόντια αλλά κάθετα. Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πολύ κουραστικο για το μοτερακι και λογικό μου φαίνεται να χαλάνε.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

και οι εξωτερικοί της Seagate όρθιοι είναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1163779&Manufacturer=Seagate&category=69980759&catalog=20

δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα και να το έχουν αφήσει έτσι...

βλάκες είναι να έχουν άπειρα RMA?

Δημοσ.
Από το σχήμα του mybook καταλαβαίνω ότι οι σκληροι δίσκοι δεν είναι τοποθετημένοι ορίζόντια αλλά κάθετα. Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πολύ κουραστικο για το μοτερακι και λογικό μου φαίνεται να χαλάνε.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με

αντι να το εχεις ορθιο, τοποθετησε το οριζοντια...

Δημοσ.

Λίγο offtopic και ουσιαστικά άσχετο με το αρχικό θέμα, αλλά μια ερώτηση προς τους συμφορουμίτες μου για τη γνώμη τους:

Κατά την άποψή σας/εμπειρία σας, πόσο παίζει ρόλο το πως τοποθετείται ο σκληρός δίσκος στο case, δηλαδή οριζόντια/κάθετα, ως προς το αν επηρεάζει αυτό την πιθανή εκδήλωση μηχανικής βλάβης ύστερα από λίγες χιλιάδες ώρες λειτουργίας?

Ρωτάω γιατί κάποια στιγμή θέλησα να πάρω ένα μικρό multimedia case όπου οι δίσκοι έμπαιναν κάθετα και δεν μου πολυάρεσε.

Δημοσ.

η θεση δεν νομιζω οτι επηρεαζει για ενα βασικο λογο.σε απειρους server υπαρχουν scsi δισκοι hot swap των 15.000 στροφων δηλαδη διπλασιο των κανονικων που ειναι καθετα στο case.

Δημοσ.

Η σκέψη μου ξεκίνησε από το πως όταν είναι κάθετα ασκείται επί μονίμου μονόπλευρη πίεση στον άξονα (το ίδιο που συμβαίνει και στα ανεμιστηράκια). Αλλά μάλλον στη πράξη αυτό δεν είναι αρκετό να προκαλέσει βλάβη σε μακροχρόνια χρήση λόγω του ότι έχουν τριπλό ball bearing και πολύ "σφιχτή" συναρμολόγηση. Φαντάζομαι κάπως έτσι να ισχύει.

Πάντως το επιχείρημα του poulinos είναι αρκετά καθησυχαστικό!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :)

Δημοσ.
τον δίσκο τον σύνδεσα και στην gigabit ethernet της μητρικής και στο hub του router... Επειδή συνήθως πχ. στα usb 2.0, όταν λέει ότι το υποστηρίζει, πιάνει και ταχύτητα 60mbytes/sec , εδώ ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να το ψάξω.., εξάλλου και το e-shop λέει ταχύτητα μεταφοράς... και τέλος πάντων και η ethernet της μητρικής είναι 10/100/1000 και αν συνδέσω απευθείας δύο pc μέσω ethernet, νομίζω ότι εννοείται ότι θα έχω ικανοποιητικότατη ταχύτητα δεδομένων μεταξύ τους...έτσι δεν είναι?

-----Προστέθηκε 8/10/2008 στις 05 : 15 : 53-----

Ααα, vagpap , τι είναι το dedicated μηχάνημα ?

Παρακολουθησα τη συζητηση εδω μέσα και εχω μια ερωτηση να κάνω:

Αν κανεις συνδέσει αυτον τον σκληρο που λέμε σε ROUTER με Gigabit ethernet οπως το Belkin N1 Vision και πανω σε αυτο το router συνδεσει υπολογιστη που εχει και αυτος Gigabit ethernet τοτε για ποια ταχυτητα μεταφορα δεδομενων θα μιλαμε 3-5Mbit η για πανω απο 100-απο τον υπολογιστη προς το σκληρο και αντιστροφα?????????????

Θα ηθελα μια απαντηση για να αποφασισω αν τον παρω αυτον το σκληρο η οχι.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Εμένα πάντως ύστερα απο 9 μήνες με σπάνια χρήση ο σκληρός άφησε ψυχή και σώμα. Δεν ανοίγει καν. Και να πώ οτι τον δούλευα και πολύ... Sniff snif πάνε 400gb data γμτ. Να δώ αν το e-shop θα μου τον αλλάξει και αν μου κόψει πιστοτικό να πάρω Linksys NAS (μακάρι δηλαδή αλλά που τέτοια τύχη)

Δημοσ.

Ναι βλακεία. έπρεπε να τον είχα 24/7 στο δίκτυο ανοιχτό. Κακός γαμώτι...Λές να ζούσε περισσότερο; Απλά έλεγα μπας και γλυτώσω τα service. είναι και WD αυτός, ούτε service porsche δε κοστίζει τόσο. ;p

Δημοσ.

Ύστερα από όλα αυτά που διαβάζω και από δική μου παλιότερη εμπειρία με δίσκους (εντάξει, όχι τελευταίας γενιάς) που τα τίναξαν στις 15-20.000 ώρες λειτουργίας, αναρωτιέμαι κατά πόσο αληθεύουν αυτές οι πολλές χιλιάδες ώρες "ΟΚ" λειτουργίας που αναφέρουν οι κατασκευαστές στα site τους. Πάντως απ'όσο έχω καταλάβει υπάρχουν κάποια κάπως φτηνά μοντέλα δίσκων και κάποια πιο ακριβά (high-end?) που ίσως να είναι λιγότερο "αναλώσιμα". Βέβαια εμείς συνήθως κοιτάμε τα GB/Euro οπότε...

Δημοσ.

Κι εγώ συμφωνώ ότι οι Mybook είναι τραγικοί δίσκοι. Σε λιγότερο από χρόνο ο 750αρης μου άρχισε να μην αναγνωρίζεται. Τον έβγαλα από το case (σιγά μην τον έστελνα στο service με τα δεδομένα μου μέσα) και τον έβαλα εσωτερικό. Αυτή τη στιγμή δουλεύει, αλλά με SMART errors.

Από την άλλη ότι WD εσωτερικό είχα πάρει μέχρι τώρα, τους έχω σε ένα κουτί πλήρως λειτουργικούς (ακόμα και τον πρώτο WD που είχα πάρει 3.2GB πριν από 10 περίπου χρόνια). Το μόνο πρόβλημα που είχαν, εντοπιζόταν στους IDE που ήταν λίγο θωρυβώδεις. Κατά τ' άλλα κομπλέ.

Δημοσ.

Να προσθεσω και εγω οτι μεχρι στιγμης ολοι οι δισκοι μου απο το 1999 που πηρα PC ειναι wd με εξαιρεση 2 Seagate και 1 IBM. Οσο για τους Mybook αυτη τη στιγμη εχω 2 εδω και 6 μηνες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Οσο για τα δεδομενα που χανονται αναρωτιεμαι αν κανεις σας ριχνει καμια ματια στο S.M.A.R.T. των σκληρων ανα χρονικα διαστηματα (2 μηνων). Εμενα τουλαχιστων με εχει σωσει παμπολες φορες και με καινουριους δισκους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...