Προς το περιεχόμενο

Μακριά από WD WDG2NC10000E MyBook World Edition II 1TB Ethernet

fcookies

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, με αυτό το post, εκτός ότι του λέω τον πόνο μου ελπίζω να προλάβω και άλλους από το να την πατήσουν όπως εγώ !!

Εχθές παρέλαβα με ενθουσιασμό τον καινούριο μου δίσκο (1Τ) τον οποίο επέλεξα να πάρω δικτυακό για ευνόητους φαντάζομαι λόγους. Ήξερα ότι υποστηρίζει 10/100/1000 ethernet οπότε δεν με χάλαγε το ότι πάνω στο router μου θα μετέφερε με 12,5 mbytes/sec ενώ απευθείας στο pc μέσω κάρτας ethernet με 125 mbytes/sec.

Μόλις τα έστησα όλα και άραξα μπροστά στην οθόνη για να κάνω την πρώτη μου μεταφορά και να ελευθερώσω επιτέλους c, d και e, οι οποίοι συνολικά είχαν μείνει με 2GB ελεύθερα, άρχισα να αισθάνομαι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά... όλα κινούνταν υπερβολικά αργά! Τον δίσκο τον είχα συνδέσει στο router οπότε λέω ας τον βάλω κατευθείαν στο pc, αφού έχω να μεταφέρω πολύ πράμα.... Πολύ θα το ήθελα να έχει κάποια διαφορά, αλλά μπααααααααα. Να μην σας τα πολυλογώ επικοινώνησα κατευθείαν με Western Digital και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν ότι το κτήνος μεταφέρει δεδομένα με 3-5 mbytes/sec, λόγω του επεξεργαστή και κάτι αλλού που φοράει επάνω !!! Οι μάγκες δηλ. λένε 10/100/1000 ethernet αλλά ξέρουν ότι όλος ο κόσμος έχει 24ρια router και έφτιαξαν κάτι που δουλεύει στα 24-40 Mbits, χωρίς φυσικά να αναφέρουν τη μικρή αυτή λεπτομέρεια πουθενά !Η μικρή αυτή λεπτομέρεια δεν υπάρχει ούτε καν στο βιβλιαράκι του δίσκου.

Ξεκίνησα τη μάχη αντικατάστασης της συσκευής με το e-shop το οποίο φυσικά και "δεν ήξερε τίποτα" και παρόλα αυτά αναφέρει στην περιγραφή "Χωρητικότητα 1TB και ταχύτητα μετάδοσης 10/100/1000mbps μέσω ethernet" (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303883). Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η ιστορία εκτός του ότι θα κλαίω τα 165 ευρώ μου για καιρό και ότι θα ανάβω ναργιλέδες όταν θα θέλω να μεταφέρω κάτι στο δίσκο. Εννοείται ότι ούτε ούτε δεν θα μπορώ να γράψω απευθείας από τον εξωτερικό. Αχχχχ, έδωσα 165 ευρώ για κάτι που διαβάζει κάπως πιο γρήγορα από ΔΙΣΚΕΤΑ !!!:cry::cry::cry::cry:

Οτιδήποτε έχετε να μου πείτε, από περαστικά έως και κάτι που μου διέφυγε και ίσως βελτιώσει τα πράγματα, ευπρόσδεκτο....

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

τον δίσκο τον σύνδεσες απευθείας πάνω στην gigabit ethernet της μητρικής ή πάνω στο hub (100mbit) του adsl router?

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω να σου πω κάτι άλλο από περαστικά... Τα reviews που είχα βρει αναφέρανε τέτοια συμπεριφορά, πχ εδώ.

Το ότι κάτι έχει interface 10/100/1000 δεν πάει να πει ότι τα πιάνει κιόλας... Αυτό είναι το κακό... Σε τέτοιες περιπτώσεις, μάλλον καλύτερη λύση η χρήση dedicated μηχανήματος.

Όσο για τα 24αρια routers, 24αρι είναι το modem κομμάτι των περισσοτέρων routers, το ethernet από εκεί και πέρα είναι 100αρι.

Δημοσ.

τον δίσκο τον σύνδεσα και στην gigabit ethernet της μητρικής και στο hub του router... Επειδή συνήθως πχ. στα usb 2.0, όταν λέει ότι το υποστηρίζει, πιάνει και ταχύτητα 60mbytes/sec , εδώ ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να το ψάξω.., εξάλλου και το e-shop λέει ταχύτητα μεταφοράς... και τέλος πάντων και η ethernet της μητρικής είναι 10/100/1000 και αν συνδέσω απευθείας δύο pc μέσω ethernet, νομίζω ότι εννοείται ότι θα έχω ικανοποιητικότατη ταχύτητα δεδομένων μεταξύ τους...έτσι δεν είναι?

-----Προστέθηκε 8/10/2008 στις 05 : 15 : 53-----

Ααα, vagpap , τι είναι το dedicated μηχάνημα ?

• Super Moderators
Δημοσ.

από usb 2.0 δεν πρόκειται να δεις πάνω απο 30-35ΜΒ/sec...

firewire παίζει λίιιιγο πιο πάνω και esata τερματίζει ο δίσκος σαν να τον είχες εσωτερικό...

στο hub του router είναι 100mbit ethernet δλδ 10-12ΜΒ/sec στην πραγματικότητα και απευθείας στην μητρικη 1gbit που θεωρητικά τερματίζει ο δίσκος...

• Super Moderators
Δημοσ.

σε usb παίζει με τις γνωστές ταχύτητες τουλάχιστον?

αν έχεις ακόμα την συσκευασία του πήγαινε το πίσω στο eshop και πες ότι δεν έμεινες ικανοποιημένος από το προϊον και ζήτα να γίνει υπαναχώρηση...

για αυτό ρωτάμε πρώτα όταν δεν ξέρουμε πριν πάρουμε κάτι :-(

Δημοσ.

...δεν έχει usb καρδιά μου ... μόνο για επέκταση με επιπλέον δίσκο... Την ιστορία με το e-shop την ξεκίνησα, μου είπαν ότι δέχονται επιστροφές μόνο με σφραγισμένες συσκευές, εννοείται ότι έχω κουτί σακουλάκια κλπ, αλλά περιμένω απάντηση mail από που έστειλα στο returns του καταστήματος...

• Super Moderators
Δημοσ.

είδα στην photo usb και μπερδεύτηκα...εεε ρε πίκρα...

καλά πες τους να αφήσουν τις μλκιες με σφραγισμένες συσκευές...

σε αυτή την περίπτωση πως θα ήξερες ότι συμβαίνει αυτό με τον δίσκο, θα μύριζες τα νύχια σου?

αν είσαι Αθήνα πήγαινε σε κεντρικό κατάστημα και επέμενε μέχρι αηδίας...μην το αφήσεις, άρχισε να αναφέρεις INKA, γραμματεία καταναλωτή κτλπ κτλπ...

Δημοσ.

καλά τα λεει ο ThReSh

1)Τί σχέση έχει το 24αρι που αναφέρεις με το 10/100/1000?

2)10= 1.25 Mb/s 100= 12.5 Mb/s 1000 = 125 Mb/s. (νομίζω) :)

3)Πιστεύω οτι ο δισκος αυτός προορίζεται για καποιον που θέλει δικτυακες ικανότητες κ οχι ταχυτητες..

4)Mήπως κάνα Firewall κοβεί τπτ?

Δημοσ.
Οι μάγκες δηλ. λένε 10/100/1000 ethernet αλλά ξέρουν ότι όλος ο κόσμος έχει 24ρια router και έφτιαξαν κάτι που δουλεύει στα 24-40 Mbits, χωρίς φυσικά να αναφέρουν τη μικρή αυτή λεπτομέρεια πουθενά !

Όπως σου είπε και παραπάνω ο συμφορουμίτης, το ότι κάτι είναι συμβατό με Ethernet interface 10/100/1000 δεν πάει να πει ότι τα πιάνει κιόλας.

Αντιθέτως με εσένα, εμένα μου φαίνεται πολύ λογική η ταχύτητα του δίσκου μέσω Ethernet, είναι ένα προϊόν που προορίζεται γι αυτή τη συγκεκριμένη χρήση (δηλαδή remote). Θεωρώ πως απλά επέλεξες λάθος προϊόν για τις ανάγκες σου.

Υπάρχει βέβαια και το δικαίωμα της υπαναχώρησης όπως αναφέρθηκε, βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει στην περίπτωση που έχει ανοιχτεί μια συσκευασία και αμφιβάλλω αν θα βρεις άκρη στο e-shop.

Δημοσ.

ε ναι, ... γιαυτό και δεν μπορώ να το χωνέψω .... πού να φανταστώ ότι υποστηρίζει 1000 αλλά τρέχει με 40, γιαυτό και το συγκεκριμένο θέμα δεν το κοίταξα καθόλου, όταν λέει 10/100/1000 σημαίνει ότι τρέχει ανάλογα με τη σύνδεση... ααααααααααχχχχχχχχχ. Δυστυχώς είμαι Θεσσαλονίκη και θα με φάει το τηλέφωνο... και να φανταστείς ότι με 20 ευρώ ακόμη έπαιρνα τον ίδιο χωρίς ethernet, αλλά με usb2.0 firewire400&800 και e-sata 3GB/s , αλλά είπα καλή φάση το δικτυακό και ας είναι και λίγο πιο αργό... πού να φανταστώ !!!!!!!

-----Προστέθηκε 8/10/2008 στις 05 : 43 : 11-----

τι σχέση έχει το 24... αυτός ο δίσκος σου δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης από οπουδήποτε, μπαίνει πάνω στο router αν θέλεις και έχεις από οπουδήποτε τα αρχεία σου, αν θέλεις φτιάχνεις και άλλους λογαριασμούς και μπαίνουν και άλλοι στο σκληρό με προνόμια που τους έχεις δώσει. Λόγω του επεξεργαστή που έχει μέσα το κουτί, η ταχύτητα του δίσκου καταλήγει να είναι πάντα και μόνο έως 5MB/sec που για internet είναι τέλειο αν το πιάσεις αλλά τοπικά σε lan ή πάνω στο pc απευθείας, είναι αισχρό !! :-)

Δημοσ.

όπως τα λεει ο φίλος έιναι.Εχω τον δίσκο κανα 6μηνο.Οι ταχύτητες οι πραγματικές έιναι μέχρι 5mb/sec (τον έχω δοκιμάσει με όλους τους τρόπους, έχω και gbit switch ).

Aπλά έιναι μόνο για backup

Δημοσ.
Ααα, vagpap , τι είναι το dedicated μηχάνημα ?

Dedicated είναι ένα μηχάνημα (pc) το οποίο εκτελεί χρέη μόνο FileServer, με γρήγορους δίσκους και Gigabit ethernet στη δικιά σου την περίπτωση, ώστε να μπορέσει να δώσει τα μέγιστα που μπορεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...