Προς το περιεχόμενο

Αποβίωσε το FUJITSU SIEMENS AMILO Pi 1556;

ZiDaNe-4-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ, μετά από καιρό, αποφάσισα να του περάσω την 8600m gs. Συνολικό κόστος 150€. Δυστυχώς όμως πάσχει από προβλήματα υπερθέρμανσης και δεν ξέρω πόσο φυσιολογικό είναι. 89-93 βαθμούς σε idle κατάσταση και 114 με το που ανοίγω κάποιο παιχνίδι και βέβαια σβήνει το laptop. :-(

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δοκίμασε το bios της alienware.

http://aliendl.alienware.com/Mobile/m5550/BIOS/m5550_BIOS_2.06W.zip

Ειναι ακριβως η ιδια μητρική και θα σου βγάλει και πιο ωραια αρχική οθόνη. Λέγεται ότι υποστηρίζει την 8600m με την ένοια οτι το bios εχει ρυθμιστεί να ξεκινά τον ΕΝΑ ανεμιστήρα νωρίτερα.

Εναλλακτικά πήγαινε πίσω στο 1.15 της Φουτζιτσου για να δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο φουλ από νωρίς.

Εγώ έχω την πρώτη λύση με 75-80 βαθμούς.

Δημοσ.
Δοκίμασε το bios της alienware.

http://aliendl.alienware.com/Mobile/m5550/BIOS/m5550_BIOS_2.06W.zip

Ειναι ακριβως η ιδια μητρική και θα σου βγάλει και πιο ωραια αρχική οθόνη. Λέγεται ότι υποστηρίζει την 8600m με την ένοια οτι το bios εχει ρυθμιστεί να ξεκινά τον ΕΝΑ ανεμιστήρα νωρίτερα.

Εναλλακτικά πήγαινε πίσω στο 1.15 της Φουτζιτσου για να δουλεύουν τα ανεμιστηράκια στο φουλ από νωρίς.

Εγώ έχω την πρώτη λύση με 75-80 βαθμούς.

Ευχαριστώ για την απάντηση.. αλλά νομίζω ότι δε φταίει το bios στην περίπτωση μου. Μιλάω με ένα παιδί απο το forum της fujitsu που παραγγείλαμε την κάρτα από τον ίδιο πωλητή στο ebay και το πήγαμε στο ίδιο service και μου λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.. με bios 1.26 δεν ξεπερνάει τους 75 βαθμούς. Κι εμένα ψήνεται.. δοκίμασα και 1.25 και 1.26 αλλά τίποτα. Από βδομάδα θα επικοινωνήσω με το service. Οι drivers παίζουν κανένα ρόλο; Μόλις τους απεγκαθιστώ, ο ανεμιστήρας δουλεύει συνέχεια αλλιώς ακόμα και στους 90C δεν κάνει τίποτα.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση.. αλλά νομίζω ότι δε φταίει το bios στην περίπτωση μου. Μιλάω με ένα παιδί απο το forum της fujitsu που παραγγείλαμε την κάρτα από τον ίδιο πωλητή στο ebay και το πήγαμε στο ίδιο service και μου λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.. με bios 1.26 δεν ξεπερνάει τους 75 βαθμούς. Κι εμένα ψήνεται.. δοκίμασα και 1.25 και 1.26 αλλά τίποτα. Από βδομάδα θα επικοινωνήσω με το service. Οι drivers παίζουν κανένα ρόλο; Μόλις τους απεγκαθιστώ, ο ανεμιστήρας δουλεύει συνέχεια αλλιώς ακόμα και στους 90C δεν κάνει τίποτα.

Πιθανόν να σε βοθήσουν οι παρακάτω λύσεις

1) Με το rivatuner, που μπορεις να κανεις fan speed control μέσα από τα windows.

2) Με το Notebook Hardware Control: http://www.pbus-167.com/nhc/nhc_faq.htm

3) underclock την κάρτα σε συνδυασμό με bios downgrade.

Τα 1 και 2 δεν ξέρω αν δουλεύουν στο amilo. Εγώ είμαι στην 3.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα...η μάλλον καλημερα!μηπως μπορείς να μου πεις τι έκανες με τον laptop σου τελικά, γιατι μου κάηκε η κάρτα γραφικών κ θέλω να μάθω αν με συμφέρει να την αλλάξω ή αν θα αντιμετωπίσω κάποιο αλλο πρόβλημα μετά την αλλαγή της?ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.
καλησπέρα...η μάλλον καλημερα!μηπως μπορείς να μου πεις τι έκανες με τον laptop σου τελικά, γιατι μου κάηκε η κάρτα γραφικών κ θέλω να μάθω αν με συμφέρει να την αλλάξω ή αν θα αντιμετωπίσω κάποιο αλλο πρόβλημα μετά την αλλαγή της?ευχαριστω πολυ...

Τί πρόβλημα παρουσιάζει? Δεν βγάζι καθόλου εικόνα ή βγαζει γραμμες κτλ?

Δημοσ.
Τί πρόβλημα παρουσιάζει? Δεν βγάζι καθόλου εικόνα ή βγαζει γραμμες κτλ?

πριν εβγαζε γραμμές και μετα δεν εμπαινε ουτε στα windows.

εβγαζε μιαόθόνη μπλέ με κινέζικα γράμματα.

το πηγα σε εναν φιλο μου τεχνικο και μου ειπε οτι η καρτα γραφικων ειναι κατεστραμένη...

τωρα μπαινει στα windows αλλα ασε καλυτερα να μην σου πω πως ειναι τα γραφικα...

γραμμές πολλές, κουκκιδες κ.τ.λ.

στραβωθηκα κ μόνο 2 που τον ανοιξα 2 λεπτα

Δημοσ.

Ναι είναι σίγουρα η κάρτα γραφικών. Σε κάποιες περιπτώσεις επισκευάζεται και σε κάποιες απαιτείται αντικατάσταση του mainboard. Σε ποιά πόλη βρίσκεσαι?

Δημοσ.
Ναι είναι σίγουρα η κάρτα γραφικών. Σε κάποιες περιπτώσεις επισκευάζεται και σε κάποιες απαιτείται αντικατάσταση του mainboard. Σε ποιά πόλη βρίσκεσαι?

στην κρητη βρισκομαι...

αντικατάσταση του mainboard τι σημαίνει?

όπως κατάλαβες είμαι κ λίγο άσχετη...

Δημοσ.

Άρα δεν θα είναι εύκολο να το φέρεις από το εργαστήριό μου στη Θεσσαλονίκη να του ρίξουμε μία ματιά...:). Αντικατάσταση mainboard για το 1556 σημαίνει 200-300Ευρώ περίπου. Όμως στο 1556 η κάρτα γραφικών μπορεί να αντικατασταθεί ξεχωριστά και γενικά στο ebay κοστίζει περίπου 150Ευρώ αν ξέρεις πως να την αλλάξεις. Όπως είπα και προηγουμένως πάντως η βλάβη αυτή γενικά επισκευάζεται και εγώ προσωπικά τη χρεώνω 70-80Ευρώ.

Δημοσ.

ναι μαλλον είναι λίγο δύσκολο...:-)

και πως μπορω να καταλαβω αν θέλει αντικατάστασει του mainboard?

επίσης εψαξα κ βρήκα στο ebay να αγορασω την καρτα...

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170281479936&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:IE:11

αυτη είναι η σελιδα!για δες κ συ αν θες να μου πεις....

Δημοσ.

Ναι. Αυτή νομίζω ότι κάνει για το 1556. Μαζί με το τελωνείο θα σου βγεί περίπου 200Ευρώ όμως. Ξέρεις πως να την αλλάξεις? Μπορείς να αφαιρέσεις την χαλασμένη? Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να μου στείλεις τη κάρτα γραφικών μόνο και αν δεν επσκευάζεται τότε να προχωρήσεις σε καινούρια.

Δημοσ.
Ναι. Αυτή νομίζω ότι κάνει για το 1556. Μαζί με το τελωνείο θα σου βγεί περίπου 200Ευρώ όμως. Ξέρεις πως να την αλλάξεις? Μπορείς να αφαιρέσεις την χαλασμένη? Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να μου στείλεις τη κάρτα γραφικών μόνο και αν δεν επσκευάζεται τότε να προχωρήσεις σε καινούρια.

οχι δυστηχως εγω δεν ξερω να την αλλάζω,ουτε να στην βγάλω μπορω...

πρεπει να το παω σε τεχνικό..

απλά ρωταω για να ξέρω κ γω πανω κάτω τι γίνεται, κ τι λύσεις υπάρχουν με μία ενδεικτικη τιμη,γιατι ο καθενας εδω ζητάει οτι του κατέβει.

δηλαδη πως το κόβεις εσυ κανα 300 θα μου βγει η ζημια?

ευχαριστω παρα πολυ κιολας για την βοηθεια...

Δημοσ.

νομίζω οτι δεν αξίζει να την αλλάξεις αν δεν είναι μέσα στην εγγύηση. εμένα μου κάηκε 3 φορές όσο ήταν έντος και τωρά που τελείωσε η εγγύηση, ξανακάηκε.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Κι εγώ, μετά από καιρό, αποφάσισα να του περάσω την 8600m gs. Συνολικό κόστος 150€. Δυστυχώς όμως πάσχει από προβλήματα υπερθέρμανσης και δεν ξέρω πόσο φυσιολογικό είναι. 89-93 βαθμούς σε idle κατάσταση και 114 με το που ανοίγω κάποιο παιχνίδι και βέβαια σβήνει το laptop. :-(

Τελικά μετά από 4 μήνες αποφάσισα να το πάω στον τεχνικό και μου λέει ότι κάηκε το μοτεράκι του ανεμιστήρα

και δεν βρίσκει ανταλλακτικό. Αλλάζω το ένα εξάρτημα, χαλάει το άλλο. Έλεος. Τελικά βρήκα ανεμιστήρα και ψύκτρα εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...