Προς το περιεχόμενο

P5Q Deluxe πρόβλημα μάλλον..

Italos20v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παλικαρια. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Καταρχήν η σύνθεση που έχω είναι: ASUS P5Q Deluxe - E8400 - DDR2 Crucial Ballistix tracer 4x1Gb στα 1066Mhz - WD Velociraptor - Evga GTX 260 - Creative X-Fi Platinum - Corsair 620W.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Το pc ανοίγει κανονικά. Μετά από κάποια ώρα όμως αρχίζουνε να κλείνουνε εφαρμογές, επειδή παρουσίασαν σφάλμα και επίσης δεν περνάω πλέον το Orthos. Τα cpu tests περνάνε η μνήμη κολλάει. Στο τέλος τρώω και καμια BSOD και επανεκινηση στα καπακια. Εδώ να πω ότι το memtest86+ ενώ περνάει στη αρχή μόλις αρχίσουνε αυτά τα κόλπα μου βγάζουνε οι μνήμες χιλιάδες σφάλματα. Το θέμα είναι όμως ότι εάν κλείσω την παροχή από το τροφοδοτικό για λίγη ώρα και ξανατρέξω memtest86+ το περνάνε χωρίς το παραμικρό σφάλμα. Ώσπου να μπω στα windows πάλι, να περάσει λίγη ώρα που θα δουλεύει κανoνiκοτατα το μηχάνημα, θα περνάει και το Orthos μια χαρά, και από κει και μετά να αρχίσουνε τα σφάλματα και φτου κι απ' την αρχή.

Εγώ πιστεύω ότι έχει κλατάρει η μητρική, έχει κανεις κάποια άλλη άποψη?

Δημοσ.

Το έχω κάνει κι αυτό. Όπως είπα περνάει το memtest κομπλέ κι όλα μια χαρά. Μετά από κάποια ώρα όμως στα windows αρχίζουνε τα κόλπα που περιγράφω. Εκεί αν κάνω restart το memtest βγάζει εκατοντάδες σφάλματα.

Αν όμως του κλείσω την παροχή για μερικά δευτερα τότε θα περάσει το memtest μια χαρά και φτου κι απ'την αρχή στα windows. Με 4 στικακια το έχω δοκιμάσει. Λες να είναι χαλασμένα και τα 4?

Δημοσ.

3 συνήθως. Το θέμα είναι ότι είτε θα βγάλει εκατοντάδες σφάλματα από το πρώτο δευτερόλεπτο είτε ποτε κανένα.

• Super Moderators
Δημοσ.

νομίζεις...έχω δει περιπτώσεις που βγάζουν errors πιο μετά, στο 19-20ο loop...

άφησε το καμιά 25αρα loops για να είσαι σίγουρος, τα 3 loops δεν είναι τπτ...

Δημοσ.

παιδιά εχω κ εγω ενα παρόμοιο πρόβλημα χθες πήρα ενα καινουργιο pc με asu p5q deluxe, intel q9550,4 gb ram KINGSTON KHX8500D2/1G HYPERX DDR2 1GB ,και EAH4850/HTDI/512 512MB PCI-E RETAIL.Λοιπον το πρόβλημα που έχω ειναι πως 1ον αργει στην εκκινηση των windows vista 32 bit δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο γιατι χρησιμοποιουσα παντα xp και ετσι δεν εχω να συγκρινω.Το πιο σοβαρο προβλημα μου ειναι πως σε ασχετες στιγμες π.χ μπορει να ακουω μουσικη μπορει να ειμαι στο ιντερνετ μου ενφανιζει μια μπλε οθονη και μετα κανει επανεκιννηση μονο του.Τι γινετε ειναι κατι χαλασμένο?Παιζει τιποτα με τους drivers?Αν ξερει κάποιος παρακαλώ να με διαφωτίσει ευχαριστώ

Δημοσ.

Πρεπει να παιζει προβλημα με τις μνημες βαλτες μια μια και τρεχε memtest+(αυτο που τρεχει κατα το boot και οχι αυτο που τρεχει μεσα απο τα windows) και αν σου βγαλει σφαλμα χρησιμοποιεις την εγγυηση.

Δημοσ.

Επανέρχομαι με νεότερα. Λοιπόν όπως όλα δείχνουνε φταίνε οι μνήμες. Thresh είχες δίκιο. Περνάνε το memtest για αρκετά loops, πολλά περισσότερα από 3, και μετά, δε ξέρω ποτε γιατί τις άφηνα βραδυ, όλο σφάλματα βγάζουνε. Μιλάμε για χιλιάδες σφάλματα όμως. Μονο το ένα στικακι από τα 4 καταφέρνει να βγάλει λίγα σφάλματα και τουλάχιστον με αυτό δε μου κλείνει το pc. Δοκίμασα κι ένα stick GEIL από ένα φίλο, για να είμαι σίγουρος 100%, κι εκείνο πέρασε το ολονύχτιο memtest χωρίς το παραμικρό σφάλμα.

Συνεπώς έχω 4 Ballistix Tracer στικακια κλασμένα. Τρελή αξιοπιστία αυτή η crucial. Πάμε τώρα για RMA στο e-shop, καλή φάση εεε?

Δημοσ.

Πριν μερικες μερες πηρα την asus p5n-t deluxe αλλα δεν την εχω εγκαταστησει ακομα γιατι περιμενω παραγγελια με μνημες.

Ομως, μπαινοντας στα φορουμ της asus ειδα οτι καποιο chipset της mobo εχει προβλημα και παρουσιαζει προβληματα με κολληματα ο υπολογιστης και μπλε οθονες οταν εχει μνημες στα 1066 η επεξεργαστη σε μεγαλη συχνοτητα η 2 καρτες γραφικων.

Πιθανον να παιζει το ιδιο προβλημα και με αυτη την μητρικη.

Για δοκιμασε κατα πρωτον τις μνημες σου σε αλλο υπολογιστη που εχει ιδιες να δεις εαν ειναι οκ η οχι για να τις στειλης για αλλαγη και δευτερον δοκιμασε στον δικο σου μνημες στα 800 να δεις εαν λειτουργει οκ.

• Super Moderators
Δημοσ.

μην συγκρίνεις intel chipset mobos με nvidia...

τα nvidia είναι γνωστά για αυτά τα προβλήματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...