Προς το περιεχόμενο

αμερίκη η' ευρώπη????

fotis_1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλήθεια που πιστέυετε ότι το βιοτικό επίπεδο είναι καλύτερο?

που προτιμάτε να ζήσετε?

εγω ψηφιζω ευρωπη απλα και μονο επειδη ειναι σαν ηπειρος πολυ πιο ομορφη και οικονομικα πολυ πιο ισχυρη πια...οσο για το βιοτικο επιπεδο δεν τιθεται θεμα οτι ειμαστε πολυ πιο μπροστα αν και τεχνολογικα πιο πισω....παντως μαρεσει και η αμερικη απλα για ταξιδια..

Δημοσ.

Φίλε ο φτωχός είναι φτωχός σε όλα τα μέρη του πλανήτη και έχει σταθερό βιοτικό επίπεδο.

Πάντως αν αποφασίσεις να πας στην Γερμανία, να δουλέψεις σα Γερμανός και να προκόψεις, έχε υπόψην πως θα προκόψεις σε όλα τα κράτη του κόσμου με το ίδιο σκεπτικό. Όχι βέβαια τίποτε τρομερά πράγματα μιας και μια βαθύτερη έρευνα θα σου αποδείξει πως το 99,9% των ομογενών της Αμερικής κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να έρθουν για 20 μέρες διακοπές κάθε 20 χρόνια. Αλλιώς εδώ θα παραθέριζαν κάθε χρόνο όλοι.

Δημοσ.

εγω ψηφιζω ευρωπη απλα και μονο επειδη ειναι σαν ηπειρος πολυ πιο ομορφη

Εντελως ακυρο ομως....αληθεια , πως συγκρινεις την ομορφια δυο ηπειρων?

Αμερικη εννοεις μονο ΗΠΑ? Η ηπειρος εχει και την Νοτια Αμερικη ..

Δημοσ.

Η Ευρώπη είναι σαν ήπειρος πιο όμορφη από την Αμερική;;; θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Και μόνο τις ΗΠΑ να σου πιάσω, έχει τοπία που στην Ευρώπη ούτε στον ύπνο σου δεν τα βλέπεις.

Όσο για το βιοτικό επίπεδο, αλλάζει τόσο πολύ από μέρος σε μέρος που δε νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε γενικό συμπέρασμα ΕυρώπηVSαμερική. Πχ αυτή τη στιγμή Βαλκάνια και κεντρική ευρώπη είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα, ενώ σκανδιναβία έχουν εκπληκτικό επίπεδο ζωής.

Δημοσ.

Σκέψου ότι θα ζεις εκεί. Η κουλτούρα?

Οι αμερικάνοι είναι του είδους partus varatus και οι λαμπρές τους εξαιρέσεις πολιτισμού έχουν συνδέσεις με ευρώπη.

Φυσικά δεν έχω πάει/ζήσει και είναι μεγάλη κουβέντα να βγάζει κάποιος έτσι συμπεράσματα αλλά νομίζω έχουμε αρκετά σαφή εικόνα.

Δημοσ.

αιγεας εχεισ απολυτο δικιο!αραγορν με την λεξη αμερικη εννοω τις ηπα αν και κανεις δεν το θετει σωστα ευτυχως η δυστηχως....οι πιο πολλοι λεμε αμερικη επειδη ετσι το εχουν πλασαρει!!!

μην ξεχνας οτι η αμερικη δεν ειναι τιποτα αλλο παρα 4-5 μεγαλουπολεις.....υπαρχοθν πολιτειες ποθ ακομα και οι ιδιοι δεν τις ξερουν!!!

Δημοσ.
Η Ευρώπη είναι σαν ήπειρος πιο όμορφη από την Αμερική;;; θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Και μόνο τις ΗΠΑ να σου πιάσω, έχει τοπία που στην Ευρώπη ούτε στον ύπνο σου δεν τα βλέπεις.

Όσο για το βιοτικό επίπεδο, αλλάζει τόσο πολύ από μέρος σε μέρος που δε νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε γενικό συμπέρασμα ΕυρώπηVSαμερική. Πχ αυτή τη στιγμή Βαλκάνια και κεντρική ευρώπη είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα, ενώ σκανδιναβία έχουν εκπληκτικό επίπεδο ζωής.

Δηλαδή τι το εκπληκτικό έχει η σκανδιναβία;Κανα 2-3 γραμμούλες μπορείς να γράψεις;

Δημοσ.

Μηδεν πληθωρισμος...

Στην Νορβηγια στις εκλογες, αποφασιζουν μεταξυ αλλων, τι να κανουν τα λεφτα που τους περισσευουν :lol:

Δημοσ.
Φίλε ο φτωχός είναι φτωχός σε όλα τα μέρη του πλανήτη και έχει σταθερό βιοτικό επίπεδο.

Πάντως αν αποφασίσεις να πας στην Γερμανία, να δουλέψεις σα Γερμανός και να προκόψεις, έχε υπόψην πως θα προκόψεις σε όλα τα κράτη του κόσμου με το ίδιο σκεπτικό. Όχι βέβαια τίποτε τρομερά πράγματα μιας και μια βαθύτερη έρευνα θα σου αποδείξει πως το 99,9% των ομογενών της Αμερικής κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να έρθουν για 20 μέρες διακοπές κάθε 20 χρόνια. Αλλιώς εδώ θα παραθέριζαν κάθε χρόνο όλοι.

Διαφωνώ απολύτως.

1. Όχι, ο φτωχός δεν έχει το ίδιο βιοτικό επίπεδο παντού. Εκτός αν μιλάς για τον άστεγο ναρκομανή. Στη Σκανδιναβία υπάρχουν άπειρες κοινωνικές παροχές για αυτούς που τα βγάζουν πέρα ψιλοδύσκολα. Αντίθετα, στις ΗΠΑ, έτσι και έχεις μια ατυχία, μπορεί να καταλήξεις χωρίς ιατρική περίθαλψη, απολυμένος και κανένας να μη νοιάζεται για το πού θα καταλήξεις. Οπότε, όχι, αν είσαι φτωχός δεν είναι παντού το ίδιο. Αν πάλι είσαι πλούσιος, παντού καλά περνάς.

2. Δε νομίζω ότι θα προκόψεις(επαγγελματικά) εξίσου στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, αν δουλέψεις σα σκυλί και έχεις τα εφόδια, μπορείς να διδάσκεις σε πανεπιστήμιο στα 27 σου. Εδώ έχουμε τρελές επετηρίδες, βύσματα, μέσα και γραφειοκρατία που σε καθυστερούν. Άρα, αν είσαι ικανός και εργατικός, καλύτερα να πας εκεί που αυτά αξιολογούνται περισσότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...