Προς το περιεχόμενο

Τρελό πρόβλημα με usb

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή με win-xp(P4-δεν έχει σημασία) με 2 θύρες usb και του έχω προσθέσει και μια κάρτα για να έχω extra θύρες.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το Mouse (usb) δουλεύει σε όλες τις θύρες όταν δοκιμάζω να συνδέσω εξωτερικούς σκληρούς και το φλασάκι, μου πετάει μήνυμα λάθους ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή.

Έκανα μια uninstall/install τη συσκευή από το device manager αλλά πάλι τα ίδια.Μου βγάζει άγνωστη συσκευή όταν συνδέονται.

Πως γίνεται το Mouse να το βρίσκει αλλά όχι δίσκους – φλασάκι;

Τι Μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Όχι drivers υπάρχουνε. Πριν κάποιες μέρες δούλευε κανονικά(τον χειριζόταν άλλος).

Δε γνωρίζω λοιπά χαρακτηριστικά μιας και δεν είναι στο χώρο μου.

Αλλά και drivers να μην υπήρχαν για 2.0, λογικά θα δούλευε σαν 1.0.

Το θέμα είναι ότι μου βγάζει άγνωστη συσκευή στους usb-σκληρούς αλλά όχι στο mouse είτε συνδεθούνε στις 2 θύρες της μητρικής είτε στις extra (pci card)

Αύριο θα δοκιμάσω ένα live cd windows να δω αν θα δουλέψουν οι usb- σκληροί τότε μήπως και φταίνε οι θύρες.

Υποψιάζομαι κάτι έχει να κάνει με τα win. επανέφερα και restore παλιότερο αλλά τίποτα.

Δημοσ.
Έχω έναν υπολογιστή με win-xp(P4-δεν έχει σημασία)

Φυσικά και έχει σημασία να μας πείς τι σύνθεση έχεις!Ποια μητρική έχεις και τι chipset έχει;Πιθανότατα να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ μητρικής και της κάρτας usb που έβαλες.Αν είναι εύκολο δές και τι chip φοράει και η usb κάρτα.Συνήθως όσες χρησιμοποιούν Via chip (οι περισσότερες) έχουν προβλήματα σε παλιά συστήματα.

Edit:Αν κατάλαβα καλά έχουν ΚΑΙ οι θύρες της μητρικής πρόβλημα.Μάλλον για πρόβλημα λειτουργικού μιλάμε τότε.Ακόμα και έτσι,η εξτρά κάρτα λειτούργησε ποτέ σωστά ή όχι;:confused:

Δημοσ.

Οκ έχεις δίκιο για τη σύνθεση θα το κοιτάξω καλά αύριο. πάντως η pci-usb έχει τσιπάκι nec.

Αλλά ρε παιδιά δούλευε πριν όπως ήταν με την κάρτα επάνω(δεν πείραξα τίποτα). δεν μπορεί να χάλασαν όλες οι usb.

Δημοσ.

Αν έχει chip της Νec μάλλον δέν μιλάμε για συμβατότητα.Πιθανότατα κάτι έγινε εκει, στον μαγικό κόσμο των "παραθύρων".Ίσως πειράχτηκε κάτι απο την registry.Πιθανότατα ένα format να δώσει λύση στο πρόβλημά σου.

Βέβαια πάντα υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με την μητρική ή το τροφοδοτικό να αρίζει να κάνει νερά.Το pc είναι σαν τις γυναίκες...ποτέ δέν ξέρεις τι θα σου τύχει

Δημοσ.

Τελικά λύση βρέθηκε.λίγο κουφή.

Δοκιμάζω ένα Live cd και πάλι δε δούλευε. πρόβλημα hardware λέω.

Πάνω που πάω να βγάλω το usb ακουμπάει στο μέταλλο του κουτιού βραχυκυκλώνει και κλείνει το pc.

Με το που το ανοίγω άρχιζε και έβλεπε όλες τις usb συσκευές.

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...