kostaz8 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Παιδία θέλω να βάλω στο pc μου ένα αλλιώτικο λογισμικό όπως Ubuntu ή FreeBSD πρώτα απολα μπορείτε να με πείτε πιο είναι πιο φιλικό προς τους αρχάριους και μετά πώς να το κάνω εγκατάσταση? Έχω χωρισμένο τον σκληρό μου σε δυο μέρη ο C είναι για τα προγράμματα και τα windows που είναι εγκατεστημένα μέσα και ο D για τα αρχεία μου εγώ αυτό που θέλω είναι να σβήσω εντελώς τα windows να αλλάξω λογισμικό αλλά να μην σβηστούν τα αρχεία μου στον D πως μπορώ να το κάνω αυτό?Να σας υπενθυμίσω πως χρησιμοποιώ Intel ® Core™2 Quad Processor αν χρειάζεται πουθενά για να με βοηθήσει κάποιος να διαλέξω πιο απολα τα freebsd γιατί έχω μπερδευτεί. -----Προστέθηκε 7/10/2008 στις 06 : 27 : 34----- Κανεις ? ζητάω τπτ δυσκολο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Αν είναι η πρώτη σου φορά, βάλε μια διανομή Linux (όπως το Ubuntu). Αν θέλεις κάποιο BSD, δες το PCBSD. Αν θέλεις να σβήσεις εντελώς τα Windows, υπάρχει επιλογή κατα την εγκατάσταση για χρήση όλου το partition C:/ (η ονοματοδοσία των δίσκων στα UNIX συστήματα είναι διαφορετική όμως!) Το D:/ δε θα το χάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 να μην σβήσεις τα windows Το πιθανότερο είναι πως θα πάθεις, τουλάχιστον αρχικά, σοκ από το διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Κάνε το dual boot (win -linux) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Το πρωτο σου διλημα πριν λιγο καιρο ηταν ubuntu η slackware τωρα εξελιχθηκε σε ubuntu η BSD http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=274803 μηπως μιλησες με καποιο πνευμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=276849 η το χορταρακι εκανε το θαυμα του http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=276146 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Κοίταξε. Το BSD δεν προσφέρεται για νέους χρήστες! Αλλά αν καταφέρεις να το εγκαταστήσεις, προτίμησε το FreeBSD που έχει καλύτερη υποστήριξη. (Βέβαια, προς το παρόν ΔΕΝ σου το συστήνω). Δοκίμασε το Ubuntu ή το Linux Mint που είναι από τις πιο φιλικές διανομές για τον νέο χρήστη. Από κει και πέρα, πειραματίσου αν θέλεις, με διάφορα live CDs και άλλων διανομών όπως Fedora, Open Suse, Ubuntu Ultimate Edition (δεν είναι επίσημο Ubuntu) ή Mandriva. Και ό,τι σε βολέψει περισσότερο. Αν θέλεις τη γνώμη μου, ξήλωσε τα Windows και πέσε και κολύμπα! Μόνο έτσι θα μπεις στο νόημα. Αν βάλεις dual-boot, το πιο πιθανό είναι να ξηλώσεις το Linux σε κανα μήνα, αφού δεν θα το χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 kostaz8: Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι που πάνε τα μηνύματά σου, ρίξε μια ματιά στους κανόνες του φόρουμ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 only my friends call me apoikos, you can call me... The Cleaner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 kostaz8: Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι που πάνε τα μηνύματά σου, ρίξε μια ματιά στους κανόνες του φόρουμ.... Τα ίδια κι από εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 μπορείτε να με πείτε πιο είναι πιο φιλικό προς τους αρχάριους http://www.ubuntu.com πώς να το κάνω εγκατάσταση? https://help.ubuntu.com/community/ Ό,τι σου χρειάζεται θα το βρεις στα παραπάνω links. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpilio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 δεν ξερω ποιο συστημα να προτεινω αλλα σαν νεος χρηστης κι εγω προτεινω να μην βγαλεις τα windows ακομη! Ο λογος ειναι πως οταν θα κανεις κατι που δεν θα ξερεις τι προκάλεσε και πως να βρεις την λυση (ή απλουστερα αν δεν παιξει με την πρωτη η καρτα δυκτιου σου) ή δεν ανοιγουν τα Χ θα μπορεις με τα Win να ψαξεις για την λυση! Αν τα εχεις ξυλωσει και δεν ξεκινανε τα Χ μετα απο κατι που θα πειραξεις τι θα κανεις??? Φιλικα, Δημητρης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostaz8 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 δεν ξερω ποιο συστημα να προτεινω αλλα σαν νεος χρηστης κι εγω προτεινω να μην βγαλεις τα windows ακομη!Ο λογος ειναι πως οταν θα κανεις κατι που δεν θα ξερεις τι προκάλεσε και πως να βρεις την λυση (ή απλουστερα αν δεν παιξει με την πρωτη η καρτα δυκτιου σου) ή δεν ανοιγουν τα Χ θα μπορεις με τα Win να ψαξεις για την λυση! Αν τα εχεις ξυλωσει και δεν ξεκινανε τα Χ μετα απο κατι που θα πειραξεις τι θα κανεις??? Φιλικα, Δημητρης. Τελικα έσβησα τα windows τωρα εχω linux και εχω ξετρελαθη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Γνώμη μου είναι ότι τo λινουξ και συγκεκριμένα τo ubuntu είναι πιο εύκολo σε χρήση ακόμα και από τα windows. Λίγο να διαβάσεις, σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχεις γίνει ξεφτέρι. Εγώ τα έχω ένα χρόνο και κάτι και δε ξαναγυρνάω με τίποτα στα windows ή άμα γουστάρω τα τρέχω από virtualbox που είναι και αυτό κορυφή και ταχύτατο σε σχέση με το vmware και τσάμπα! Επίσης το ubuntu έχει και καταπληκτική κοινότητα και θα βρεις λύση/απάντηση για το καθετί άμεσα και υποστηρίζει πλήθος περιφερειακών. Μέχρι και το tv tuner μου παίζει και πολύ καλύτερα από ότι στα windows. Παλιότερα είχα δοκιμάσει PCBSD και ξενέρωσα όσον αφορά την υποστήριξη στο hardware και για έχει πολύ περιορισμένη κοινότητα. Για να βρεις λύση πρέπει να ματώσεις. Οπότε μείνε στο ubuntu και δε θα το μετανιώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.