bruce_wayne Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 τι είδους ραδιο- εξοπλισμός θα χρειάζεται άραγε για να εγκαταστήσει ένα πλοίο υπηρεσία Hotspot?
nske Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Πόσο μεγάλο; Κάλυψη σε όλους τους χώρους; Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να ανεβάσει πολύ το κόστος του εξοπλισμού, αν πρόκειται μόνο για μια διανομή σε ένα σαλόνι, ένα μηχάνημα κόστους 400e με Linux ή freeBSD μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά. Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία σύνδεσης προς το Internet, λογικά η μόνη λύση είναι τεχνολογίες GSM/EDGE. Αυτή θα αποτελεί το μεγαλύτερο κόστος συνολικά, μιας και είναι μηνιαίο. Δεν ξέρω τιμές ISPs, και μπορεί να αλλάζουν τακτικά, οπότε καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους. Πάντως απ' όσο ξέρω είναι με ογκοχρέωση, οπότε αν θέλεις να κρατήσεις τις τιμές σε λογικά πλαίσια ίσως χρειαστεί να περιορίσεις τη χρήση μόνο για εμφάνιση ιστοσελίδων. Στο κόστος του εξοπλισμού θα πρέπει να προσθέσεις και αυτό του κατάλληλου modem (150-300e) και ενδεχομένως κεραιών για τη λήψη και τη διανομή. Συνολικά, όλος ο εξοπλισμός για κάλυψη μιας αίθουσας δεν χρειάζεται να κοστίσει πάνω από 1000e, αν και φαντάζομαι ότι αν πας σε εταιρία θα σου τα φουσκώσουν.
bruce_wayne Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Πόσο μεγάλο; Κάλυψη σε όλους τους χώρους; Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να ανεβάσει πολύ το κόστος του εξοπλισμού, αν πρόκειται μόνο για μια διανομή σε ένα σαλόνι, ένα μηχάνημα κόστους 400e με Linux ή freeBSD μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά. Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία σύνδεσης προς το Internet, λογικά η μόνη λύση είναι τεχνολογίες GSM/EDGE. Αυτή θα αποτελεί το μεγαλύτερο κόστος συνολικά, μιας και είναι μηνιαίο. Δεν ξέρω τιμές ISPs, και μπορεί να αλλάζουν τακτικά, οπότε καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους. Πάντως απ' όσο ξέρω είναι με ογκοχρέωση, οπότε αν θέλεις να κρατήσεις τις τιμές σε λογικά πλαίσια ίσως χρειαστεί να περιορίσεις τη χρήση μόνο για εμφάνιση ιστοσελίδων. Στο κόστος του εξοπλισμού θα πρέπει να προσθέσεις και αυτό του κατάλληλου modem (150-300e) και ενδεχομένως κεραιών για τη λήψη και τη διανομή. Συνολικά, όλος ο εξοπλισμός για κάλυψη μιας αίθουσας δεν χρειάζεται να κοστίσει πάνω από 1000e, αν και φαντάζομαι ότι αν πας σε εταιρία θα σου τα φουσκώσουν. Καταρχιν ευχαριστω για την απαντηση σου.εχω ελαχιστες γνωσεις γυρω απο το θεμα και ειμαι περιεργος για ενα πλοιο της γραμμης που λεμε,αν ο τροπος που εχω εγω στο μυαλο μου θα ειχε βαση.Δηλαδη δορυφορικο Internet που να καταληγει σε 1 υπολογιστη και απο κει να μοιραζεται με access point η γραμμη σε 5 υπολογιστες που θα εχουν καρτες δικτυου.αυτο δεν ακουγεται πιο απλο?επισης αν οντως ειναι υλοποιησιμο ειναι και η πιο φτηνη επιλογη πιστευεις? περιμενω τα σχολια σου
nske Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω αν με το δορυφορικό Internet θα υπήρχε πρόβλημα προσανατολισμού του πιάτου (λόγω της κίνησης του πλοίου). Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ο εξοπλισμός αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας θα κοστίσει πιο ακριβά, όμως η μηνιαία χρέωση της υπηρεσίας Internet πρέπει να είναι μικρότερη (τουλάχιστον για μεγάλο όγκο δεδομένων). που να καταληγει σε 1 υπολογιστη και απο κει να μοιραζεται με access point η γραμμη σε 5 υπολογιστες που θα εχουν καρτες δικτυου. Εγώ φαντάστικα hotspot όπου να συνδέεται οποιοσδήποτε με το δικό του υπολογιστή, αλλά ναι, η σύλληψη είναι η ίδια. αν οντως ειναι υλοποιησιμο ειναι και η πιο φτηνη επιλογη πιστευεις? Σε ό,τι αφορά τη παροχή της πρόσβασης στο Internet (είτε σε 5 δικούς σου υπολογιστές είτε ανοικτά με εξοπλισμό του επιβάτη), είναι ό,τι πιο φθηνό και απλό και θα δουλέψει σίγουρα. Το θέμα είναι οι επιλογές για την λήψη της υπηρεσίας Internet, και εκεί δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες (παρόχους, ακριβείς τιμές, επιδόσεις, κλπ).
bruce_wayne Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 για να σε καταλαβω πληρως ας πουμε οτι οντως υπαρχει προβλημα με την κινηση του πλοιου και οτι δεν μπορουμε να παρουμε ιντερνετ απο δορυφορο.ο τροπος που εσυ προτεινεις gsm οπως γραφεις αλλαζει καποια αλλη απο τις παραμέτρους που έχω γράψει?δηλαδη την υπαρξη ενος access point και των καρτων δικτυου?αν ναι,τοτε τι προσθετει στην ολη διαδικασια εγκατάστασης? ευχαριστω πολυ
nske Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 ο τροπος που εσυ προτεινεις gsm οπως γραφεις αλλαζει καποια αλλη απο τις παραμέτρους που έχω γράψει?δηλαδη την υπαρξη ενος access point και των καρτων δικτυου?αν ναι,τοτε τι προσθετει στην ολη διαδικασια εγκατάστασης? Όχι, δεν αλλάζει κάτι. Απλά ο υπολογιστής που θα κάνει τη διανομή, αντί να έχει satelite interface θα έχει GSM/EDGE interface. Ο τρόπος παροχής πρόσβασης στους υπολογιστές παραμένει ακριβώς ο ίδιος.
bruce_wayne Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 επισης κατι αλλο, το site survey τι θα περιλάμβανε στη περιπτωση αυτη του πλοιου?τι παραμετροι δηλαδη θα επρεπε να ληφθουν υποψιν? ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.