Προς το περιεχόμενο

Zeitgeist - Addendum

Spyweirdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βρω χρονο θα γραψω ελληνικα subs , γιατι θα ηθελα να δουν ολοι αυτην την ταινεια.

Αναμένω αγωνιωδώς φίλε μου.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν βρω χρονο θα γραψω ελληνικα subs , γιατι θα ηθελα να δουν ολοι αυτην την ταινεια.

wooooow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! φίλε μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! είναι πολύ ενδιαφέρον ταινίες χωρίς συζήτηση..έχουν υποθεί πάρα πολλά για το 1 αλλά οπως πολύ καλά είπες σε βάζει σε σκέψη καθώς και σου δίνει ερεθίσματα να ψαξείς και τα στοιχεία που σου δίνει που είναι λίγο δύσκολο να τα ξέρεις όλα...

Μεγάλη έκπληξη που είδα στο νέο zeitgeist τον Krishnamurti, μου αρέσει πολύ! :)

Δημοσ.

Έψαχνα ελληνικούς υπότιτλοθς στο googlt για το zeigeist και έπαισα στην συζήτησή σας.. μάλλον δεν παίζουν οπότε ώρα για προβολή και practise in English.. για να δούμε τι παίζει στο καινούριο.. ελπίζω να πιάσω έστω λίγα προς το παρόν.. ούτως η άλλως θα θέλει άλλη μια..

Spyweirdos είσαι ο γνωστός έτσι..? lol, ναι.. ¨) Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος fan της experimental αλλά οί παραγωγές σου με αγγίζουν, πραγματικά. ;) Αδερφέ ερώτηση τέρμα άκυρη.. το παλεύω και εγώ λίγο με ηλεκτρονικές παραγωγές που και που μέσα σ'όλα.. και έχω την απορία.. ζείς από αυτες ? ή απλά κάνεις την κάβλα σου και οκ..? μπορείς να μου πεις την αποψή σου από προσωπική πείρα νομίζω.. ;) Τι φάση παίζει περίπου. pm me αν έχεις κάποια στιγμή ελεύθερο χρόνο, thanx.

new account.. ξέχασα τα details μου.. καλό ξεκίνημα.. lol..

http://www.myspace.com/nickinamed

Δημοσ.

από το επίσημο site:

[ SUBTITLES COMING SOON ]

nickfish δε ζω από τι μουσική δυστυχώς.. σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! στείλε μου mail αν θες τα λέμε.

Δημοσ.

Χμμμμ, απο οτι βλεπω εδω http://www.zeitgeistmovie.com/main.htm, δεν ειναι και τοσο δωρεαν, οσον αφορα το DVD

τουλαχιστον...

Ωστοσο δινουν δωρεαν το torrent σε μορφη DVDRip.XviD.

Το κατεβαζω τωρα, και ελπιζω να ειναι σε καλυτερη ποιοτητα

απο αυτα που κυκλοφορουν σε θειο και YouTube...:-)

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ ήθελες να βάλουν και από την τσέπη τους χρήματα και να χαρίζουν DVD στον κόσμο; Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Άλλο να μη ζητάω πνευματικά δικαιώματα κι άλλο να κάθομαι να γράφω DVD για τόσο κόσμο χωρίς έστω το συμβολικό αντάλλαγμα (δε ζητήσαν άλλωστε και 20 ευρώ οι άνθρωποι, 3,70 ζητήσαν).

Δημοσ.

Final αγγλικοί υπότιτλοι για την DVDRip έκδοση της freeware ταινείας.

Δεν την έχω δει ακόμη για να τσεκάρω ποιότητα και συγχρονισμό υποτίτλων.

Όποιος τους δοκιμάσει ας ποστάρει.

Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.Eng.Complete.Final.srt

/sc

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ ήθελες να βάλουν και από την τσέπη τους χρήματα και να χαρίζουν DVD στον κόσμο; Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Άλλο να μη ζητάω πνευματικά δικαιώματα κι άλλο να κάθομαι να γράφω DVD για τόσο κόσμο χωρίς έστω το συμβολικό αντάλλαγμα (δε ζητήσαν άλλωστε και 20 ευρώ οι άνθρωποι, 3,70 ζητήσαν).

Χαλαρωσε λιγακι, αδερφε...

1. Δεν ηξερα οτι εχουν ιστοσελιδα.

2. Δεν ηξερα οτι βγαινει σε DVD και οτι πωλειται, εστω και

εναντι αυτου του ευτελους ποσου.

3. Νομιζα οτι η κυκλοφορια γινονταν αποκλειστικα ΔΩΡΕΑΝ μεσω

torrent, οπως το ιδιο νομιζει και πολυς κοσμος.

Τελος παντων, περιμενω κι εγω ελληνικους υποτιτλους για να το δω.

ΥΓ. Κατεβαστε το (torrent) απο την ιστοσελιδα τους, καμια σχεση

σε ποιοτητα με αυτη των θειων.

Δημοσ.
Final αγγλικοί υπότιτλοι για την DVDRip έκδοση της freeware ταινείας.

Δεν την έχω δει ακόμη για να τσεκάρω ποιότητα και συγχρονισμό υποτίτλων.

Όποιος τους δοκιμάσει ας ποστάρει.

Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.Eng.Complete.Final.srt

/sc

Μια χαρά παίζουν με το αρχείο από το site τους.

Thanx madsc !

Δημοσ.
Χαλαρωσε λιγακι, αδερφε...

1. Δεν ηξερα οτι εχουν ιστοσελιδα.

2. Δεν ηξερα οτι βγαινει σε DVD και οτι πωλειται, εστω και

εναντι αυτου του ευτελους ποσου.

3. Νομιζα οτι η κυκλοφορια γινονταν αποκλειστικα ΔΩΡΕΑΝ μεσω

torrent, οπως το ιδιο νομιζει και πολυς κοσμος.

Τελος παντων, περιμενω κι εγω ελληνικους υποτιτλους για να το δω.

ΥΓ. Κατεβαστε το (torrent) απο την ιστοσελιδα τους, καμια σχεση

σε ποιοτητα με αυτη των θειων.

Να χαλαρώσω; Γιατί,από πού ερμήνευσες ότι ταράχτηκα; :confused:

Δημοσ.
Πολύ περίεργη [κατα βάση οικονομική] ορολογία και δεν την πολυκαταλαβαίνουν τα αγγλικά μου. :(

Αν και η ταινία κάνει πολύ καλή προσπάθεια να εκλαϊκεύσει τις έννοιες, είναι πολύ λογικό να δυσκολευτεί κάποιος που δεν έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στα οικονομικά.

Με αφορμή το ποστ σου, πάντως να πω ότι δεν είναι και rock solid η ανάλυσή του όσον αφορά το χρήμα. Έχει κάποια κενά και κάποια λάθη. Που δυστυχώς πάνω σε αυτά χτίζει τα συμπεράσματά του.

Δημοσ.

Όχι δεν μπορώ. Γιατί όταν ανεβαίνω στην πόλη σας με κοροϊδεύετε στα σουβλατζίδικα :P

-----Προστέθηκε 21/10/2008 στις 01 : 11 : 32-----

Κοίτα, δεν γίνεται να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα με την ταχύτητα τηλεπαραθύρων. Πρέπει να καθόμαστε να γράφουμε μακροσκελείς αναλύσεις για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Πολύ πιο ενδιαφέρον θα είχε να μαζευόταν ένα τσούρμο και να μιλάγαμε για την ταινία, καθώς θα την βλέπαμε.

Θα πω μόνο δύο πράγματα στα γρήγορα:

1. Ξεκινάει μιλώντας για την απάτη του χρήματος σαν εφεύρεση. Πριν από αυτό, θυμάσαι τι υπήρχε για τις συναλλαγές; Η ανταλλαγή αγαθών. Δηλαδή άμα εσύ ήσουν περιπτεράς κι ο άλλος ουρολόγος, για να πάρει τσιγάρα έπρεπε να σου κάνει τράμπα μια περιτομή. Το χρήμα σαν εφεύρεση εκτίναξε την ευκολία των συναλλαγών.

2. Αναφέρεται στο επιτόκιο, ως μία σατανική πλεκτάνη των τραπεζών. Ως κάτι επίπλαστο. Το αστείο για μια τανία που τα χώνει πολύ ωραία στη θρησκεία, είναι ότι έχει την ίδια απλοϊκή προσέγγιση για το θέμα του επιτοκίου, που είχε και το παπαδαριό πριν 5 αιώνες, που καταδίκασε το δανεισμό με τόκο (usury). Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ο δανεισμός ενέχει ρίσκο. Και για να πάρει κάποιος το ρίσκο θα πρέπει να προσδοκεί σε κάποιο πρόσθετο όφελος.

3. Εκτίμησα αφάνταστα την ταινία. Ήταν μια προσπάθεια εντελώς Grande Design. Προσπάθησε δηλαδή να εξηγήσει τον κόσμο. Και δεν έμεινε στην κριτική. Έφτασε και στην προτεινόμενη λύση. Ακόμη παραπέρα, με άγγιξε γιατί η λύση που προτείνει είναι πολύ κοντά στη δική μου πεποίθηση για το μέλλον του κόσμου. Πως η τεχνολογία μπορεί να σώσει τον κόσμο, όπως έκανε και στο παρελθόν (Malthusian trap, anyone?). Αλλά η λύση παραγνωρίζει κάτι που μαθαίνεις στο πρώτο-πρώτο μάθημα των οικονομικών, που είναι αναπόφευκτο για την καταραμένη ζωή στον πλανήτη μας: Scarcity.

Δεν υπάρχει άπειρη διάθεση αγαθών. Τα αγαθά είναι πεπερασμένα. Και για αυτό έχουν κόστος. Γιατί ο κόσμος ανταγωνίζεται για το ποιος θα τα πάρει.

Για αυτό υπάρχει και το περίφημο water-diamond paradox. Πώς γίνεται το νερό που είναι απολύτως απαραίτητο για τη ζωή, να είναι τσάμπα; Και τα διαμάντια που είναι "περιττή" πολυτέλεια, να είναι ακριβά; Απάντηση; Scarcity.

Όταν στηρίζεις τη λύση σου σε κάτι που και τα μικρά παιδιά ξέρουν πως δεν ισχύει, δυστυχώς έχεις γκρεμίσει όλο σου το ιδεολογικό οικοδόμημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...