Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση Logitech Z-5500

apomat1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Προκειται να αγορασω αυριο τα ηχεια Logitech Z-5500 και εχω μερικες αποριες για την εγκατασταση τους.

Καταρχην τι καλωδιο πρεπει να αγορασω για να τα συνδεσω μεσω SPDIF. Aν το καλωδιο ειναι περιπου 1-1,5 μετρο θα εχω απωλειες;

Επισης τα καλωδια των πισω ηχειων θελω να τα περασω περιμετρικα του δωματιου καρφωμενα στον τοιχο. Aυτο σημαινει οτι θα χρειαστω αρκετα μετρα καλωδιου. Σ' αυτη την περιπτωση θα εχω απωλειες;

Και κατι τελευταιο. Το πατωμα που θα παταει το γουφερ θα ειναι ξυλινο. Υπαρχει καποιο τεχνασμα για να ελαχιστοποιησω τα χτυπηματα για να μην ενοχλω τους γειτονες;

Δημοσ.

Όλες οι παρατηρήσεις και απορίες σου είναι πολύ σωστές αλλά έχουν νόημα για ηχεία πολλαπλάσιας αξίας από τα Ζ-5500 που ανήκουν σε άλλες κατηγορίες ακουστικής.

Το Spdif καλώδιο ακόμα και 5 μέτρα να είναι δεν θα έχεις απώλειες στον ήχο. Τουλάχιστον τέτοιες που να μπορείς να τις αντιληφθείς. Το ίδιο ισχύει και για το καλώδιο των πίσω ηχείων. Πάρε ένα απλό καλώδιο ηχείων (Πολλοί εκεί έξω θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι αγοράζοντας ένα πανάκριβο καλώδιο δεν θα έχεις απώλειες κ.τ.λ. Μην τσιμπάς. Δεν αξίζει να ξοδέψεις πολλά χρήματα για αγορά καλωδίου για ένα τέτοιο σύστημα σαν το Z-5500) και προχώρα κανονικά στην εγκατάσταση.

Σου εύχομαι καλές ακροάσεις με το νέο σου σύστημα ηχείων!

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Αν βαλω κατι κατω απο το γουφερ σε στυλ αφρολεξ για να αποροφα τους κραδασμους, θα κανει δουλεια; Ή να το αφησω οπως ειναι;

• Moderators
Δημοσ.

Αφησε το οπως ειναι, δεν υπαρχει προβλημα.

Αρκει να μη βαλεις το ηχειο πανω σε ευαισθητα στις δονησεις μερη (π.χ. pc - λογω σκληρου δισκου-)

Δημοσ.

Με προβληματιζεις τωρα γιατι ειναι σχετικα κοντα, οποτε θα πρεπει να αλλαξω τη διαρυθμιση!!!

ευχαριστω παντως!

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχει προβλημα και διπλα να ειναι, αρκει να μην υπαρχει αμεση επαφη με το δονουμενο μερος :-)

By the way, θα φχαριστηθει η ψυχούλα σου μπασο :lol:

Τα Ζ2300 εχουν το ιδιο σχεδον απο αποψη αποδοσης subwoofer και ξερω τι σου λεω...

Δημοσ.

τελικα τα πηρα τα ηχεια και ειναι αψογα!!

υπαρχει ομως ενα μικρο προβλημα. μητρικη μου δεν εχει εξοδο coaxial οποτε θα πρεπει να αγορασω εξτρα εξαρτημα οπως ειναι οι θυρες usb στο πισω μερος του κουτιου και να το συνδεσω με καλωδιο στη μητρικη. ελπιζω να εγινα κατανοητος.

ψαχνω στα μεγαλα καταστηματα υπολογιστων και δε βλεπω να υπαρχει κατι. μηπως ξερει κανενας που να ψαξω;

Δημοσ.

Αν εννωείς εξάρτημα του τύπου να μετατρέξει τα αναλιγικά audio output σε ξηφιακά, δεν υπάρχει. Μια κάρτα ήχου θα πρέπει να πάρεις και από όσο θυμάμαι, τη πιο φτηνή που μπορείς να βρεις η οποία προσφέρει coaxial θα είναι υπεραρκετή. Αλλά περίμενε λίγο να ,ε επιβεβαιώσει κάποιος.

Δημοσ.

δεν ειναι μετατροπεας. συνηθως στις εξτρα πισω θυρες usb μπαινει ενα εξαρτημα σε θυρα pci και συνδεεται με καλωδιο με τη μητρικη. κατι τετοιo ειναι κι αυτο.

και ευτυχως βρηκα και φωτο!!!

post-94846-129062974408_thumb.jpg

Δημοσ.

Παλιότερα είχε στο you.gr αν δεν κάνω λάθος – γύρω στα 8 ευρώ.

Στο manual της μητρικής έχει το part number. Ψάξε στο google για το part number.

Αν πιάνεις κολλητήρι στο χέρι σου.. μπορείς να βρεις και το απλούστατο κύκλωμα (μια αντίσταση και ένας πυκνωτής).

-----Προστέθηκε 10/10/2008 στις 12 : 11 : 46-----

Για το sub.

Για αρχή θα εμπιστευόμουν την άποψη του GeorgeMan

Δεν ξέρω τι βάσεις έχει είδη το sub φαντάζομαι μικρά πλαστικά ποδαράκια.

Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις δοκιμές με διάφορα υλικά ώστε να αποσυζευχθεί το sub από το ξύλινο πάτωμα.

Αρχικά δοκίμασε κάτω από τα ποδαράκια να βάλεις κέρματα.

Μπορείς να δοκιμάσεις και υλικά όπως το φελιζόλ… αλλά μάλλον θα σε απογοητεύσει σαν λύση.

Καλύτερη δοκιμή θα ήταν να δοκιμάσει πλακάκι ή μάρμαρο κάτω από το sub.

Για ακομα περισσότερα πειράματα δοκίμασε σάντουιτς από πλακάκι / ελαστικό / κ.ο.κ.

Εάν δε σου κάνει διαφορά μην ασχοληθείς πολύ.

Εάν σου κάνει διαφορά… τότε θα βρεις σταδιακά το δρόμο σου.

Δημοσ.

εχω ψαξει παντου σε ελλαδα και εξωτερικο και δεν εχω βρει κατι. η φθηνοτερη λυση που βρισκω ειναι μια καρτα ηχου με 29? γιατι απο τετοια μαστορεματα δεν τα παω καλα!

παντως μου φαινεται ηλιθιο να προσφερει μια μητρικη ψηφιακη εξοδο αλλα η εξοδος να μην υπαρχει.

οσο για το γουφερ προσανατολιζομαι να το βαλω να πατησει στο αφρολεξ ηχομονωσης. αρκετα μαλακο και θα απορροφα τις δονησεις

Δημοσ.
εχω ψαξει παντου σε ελλαδα και εξωτερικο και δεν εχω βρει κατι. η φθηνοτερη λυση που βρισκω ειναι μια καρτα ηχου με 29? γιατι απο τετοια μαστορεματα δεν τα παω καλα!

παντως μου φαινεται ηλιθιο να προσφερει μια μητρικη ψηφιακη εξοδο αλλα η εξοδος να μην υπαρχει.

οσο για το γουφερ προσανατολιζομαι να το βαλω να πατησει στο αφρολεξ ηχομονωσης. αρκετα μαλακο και θα απορροφα τις δονησεις

Μην προσανατολίζεσαι ακομα… πειραματίσου.

Για παράδειγμα (θεωρητικά),

μια πλάκα γρανίτη συνήθως κάνει το μπάσο πιο στακάτο και μαζεμένο και όσος λίγο κλινικό.

Ενώ ένα μαλακό απορροφητικό μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα πλαδαρό λάσπη…

Τώρα πως ταιριάζουν αυτά τα επίθετα σε ήχο… ούτε λόγος.. απλά πειραματίσου και με άλλα υλικά και με σάντουιτς.

Δημοσ.

Χαχαχα μου αρεσουν οι παρομοιωσεις σου!!!

αν δεν παω στον αποκατω να δω πως βαραει ποτέ δε θα καταλαβω το ιδανικο υλικο.

Παντως τα ηχεια τα σπανε!!

Οσο για το εξαρτημα δε βλεπω φως στον οριζοντα. εψαξα παντου αλλα τιποτα.

Βρηκα μια φθηνη καρτα ηχου με 30? οποτε θα παρω αυτην. Ετσι κι αλλιως τον ηχο τον επεξεργαζονται τα ηχεια οποτε δεν παιζει ρολο η ποιοτητα της καρτας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...