Deathy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω κατι.. πρωτα απο ολα ομως να σας πω τα specs μου ><<< System-Zusammenfassung >>> > Mainboard : Gigabyte P35-DQ6 > Chipsatz : Intel P35 > Prozessor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400 MHz > Physikalischer Speicher : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) > Grafikkarte : ATI Technologies Inc ATI Radeon HD 2900 XT > Festplatte : GRAID (500 GB) > DVD-Rom Laufwerk : PIONEER DVD-RW DVR-112D > Monitortyp : LG Electronics L194W - 19 inchs > Netzwerkkarte : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC > Betriebssystem : Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Service Pack 3 > DirectX : Version 9.0c (Μάρτιος 2008) η mobo μου εχει καποια settings για overclocking που τα κανει αυτοματα ενα για γενικο overclock και ενα που αυξανει το frequency αναλογα με το stress του επεξεργαστη κ ενα για την καρτα γραφικων κ για τις ραμ .. επισης εχει καποια προγραμματα που μπορεις να κανεις overclock μεσα απο τα windows παλι αυτοματα με ποσοστα η manual ..επειδη εγω δεν ξερω απο overclock μου λετε ειναι καλυτερο να το αφησω με στο αυτοματο ή να το κανω μονος μου? Εγω δεν εχω κανει ακομα update στα bios λετε να πρεπει να κανεις update και στα drivers της motherboard κ μηπως υπαρχει περιπτωση να κρασαρει το πι-σι? ειδα κιολας ενα guide http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171 αλλα δεν ξερω αξιζει να μπω στο κοπο η ταφηνω ετσι οπως ειναι;:fear::fear: Οι θερμοκρασιες ειναι 43 στο system και 39 στη cpu οταν ειναι idle. εχω την μαμα ψυκτρα αλλα εχω βαλει ενα που πιανει 3.500 rpm στο πλαι..οποτε δεν εχω προβλημα
Deathy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Καλα τετοια αδιαφορια πρωτη φορα βλεπω για ενα θεμα!
yannis18 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δεν αδιαφορεί κανείς, απλά είναι περίπλοκο το θέμα. Επειδή, όμως έχω πολύ παρόμοιο σύστημα μπορώ να σου πω τα εξής: Πιθανότατα μπορείς να φτάσεις τον επεξεργαστή μέχρι τα 3 ghz, χωρίς μεγάλη φασαρία. Οπότε, δες με κάποιο πρόγραμμα που φτάνει ο επεξεργαστής με το αυτόματο πρόγραμμα. Αν είναι κάτω από 3ghz, τότε μπορείς να δοκιμάσεις το manual μέχρι τα 3. Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε μικρές αυξήσεις και τρέχε προγράμματα για να δοκιμάσεις τον Η/Υ. Π.Χ. τον επεξεργαστή και τις μνήμες τους τεστάρεις όπως εδώ: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 Την κάρτα γραφικών με κάποιο παιχνίδι, ή το 3dmark Επίσης, είναι χρήσιμο να διαβάσεις κάποιο αναλυτικό οδηγό, ένας βρίσκεται και εδώ: http://www.tomshardware.co.uk/forum/240001-11-howto-overclock-quads-duals-guide Τώρα για τον κόπο που είπες, εξαρτάται, αν τα παιχνίδια που παίζεις ή τα προγράμματα που τρέχεις θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ισχύ. Γενικά μιλώντας, αν μπορείς να τρέξεις κάτι σε παραπάνω συχνότητα, χωρίς προβλήματα, τότε κάνε το αφού δεν χάνεις τίποτα
Deathy Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Ok ευχαριστω Εφτασα 2.88 Mhz με το easytune(το αυτοματο) αλλα ανεβαζει θερμοκρασια 65c το ριξα κιαλλο και πηγε στους 62c .. στα 2.68 Mhz λετε να φταιει η παστα ? γιατι μου το εφτιαξαν στο μαγαζι που το πηρα εχω το stock cooler..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.