kostas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 kostas@kostas-desktop:~$ df -h Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda6 46G 5,8G 38G 14% / varrun 760M 216K 760M 1% /var/run varlock 760M 0 760M 0% /var/lock udev 760M 48K 760M 1% /dev devshm 760M 180K 760M 1% /dev/shm lrm 760M 39M 721M 6% /lib/modules/2.6.24-21-generic/volatile gvfs-fuse-daemon 46G 5,8G 38G 14% /home/kostas/.gvfs kostas@kostas-desktop:~$ σ'ευχαριστω πολυ,σου ειμαι υποχρεως,οποτε ευκαιρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν... το fstab σου πρέπει να είναι έτσι: > # /etc/fstab: static file system information. # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc defaults 0 0 # /dev/sda6 UUID=b0d2a14a-20d3-4c60-bf5a-fa118ba06178 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1 # /dev/sda5 UUID=87ad15a4-4d96-f104-00a6-d0873e3aa680 /media/Disk(sda5) ext3 relatime 0 2 # /dev/sda1 UUID=beb31660-bda4-4bc1-aec6-5517684030b8 /media/Disk(sda1) ext3 relatime 0 2 #swap UUID=9dc1aa66-ab67-488a-a73d-10f6ca177119 none swap sw 0 0 /dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 Πριν όμως προχωρίσεις σε κάποια αλλαγή θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. 1)Το sda1 το είχες για να το χρησιμοποιήσεις ως σημείο προσάρτησης του /boot ή όχι? 2)Το sda5 το είχες για να το χρησιμοποιήσεις ως σημείο προσάρτησης του /home? 3)Ποια ήτανε η εικόνα των partition σου πριν κάνεις τις κατατμήσεις αυτές? 4)Ποιος ο λόγος που τις έκανες? 5)Η εγκατάσατση του linux και του swap βρίσκονται σε logical partitions που δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της νέας έκδοσης του ubuntu το σκέφτεσαι καθόλου για επανεγκατάσταση απο την αρχή με σωστές και λειτουργικές κατατμήσεις ή δεν ψήνεσαι και θέλεις διόρθωση της αυτής εγκατάστασης ? 6)Διαθέτεις dualboot ή μόνο linux? Απάντησε αν θέλεις στα παραπάνω ένα ένα για να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε καλύτερα το πρόβλημα. Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Καλησπερα,ο δισκος ηταν ενας 80GB,και ειχε χωριστει σε 2 partition,εβαλα το DVD του Ubuntu,και το μονο που του υπεδειξα,να εγκατασταθει στο πρωτο partition,που ηταν και active, [Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της νέας έκδοσης του ubuntu το σκέφτεσαι καθόλου για επανεγκατάσταση απο την αρχή με σωστές και λειτουργικές κατατμήσεις] ναι αυτο θα κανω. Ο δισκος δεν εχει αλλο λειτουργικο επανω,μονο linux. Θαθελα να σου πω,οτι,με το λειτουργικο δεν εχω κανενα προβλημα , μαλιστα τωρα τ'απογευμα που τ'ανοιξα,εκανε και κατι ενημερωσεις ασφαλειας,και ετσι που ειναι οι κατατμισεις,με την εντολη gksudo nautilus ,εχω προσβαση,και στο 27.6 GB, εχω κανει και κατι αρχεια αποθηκευση. Ολο το συστημα δε,το εχω παρει " image " με το Acronis Workstation,σε αλλο δισκο usb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Το αφήνεις λοιπόν ως έχει και με την πρώτη ευκαιρία μόλις βγεί η νεα έκδοση του ubuntu παίρνεις backup τα data σου και πας σε full format και εγκατάσταση απο την αρχή. Η νεα εγκατάσταση θα πρέπει να έχει μόνο primary partitions απο 1-4. (μπορείς και περισσότερα, που δεν νομίζω να σου χρειάζονται, αλλά θα μπουν στο παιχνίδι και τα logical μετά) Οι εναλλακτικές (είναι πολλές περισσότερες φυσικά) που μπορείς να κάνεις και προτείνω είναι: A) 1o)15-20GB / 2o) 2GB swap 3o) <ότι έμεινε> /home Β) 1ο) 25GB / 2o) 2GB swap 3o) <ότι έμεινε> data_partition Γ) 1ο) 15-20GB / 2o) 2GB swap 3o) 10-20GB /home 4o) <ότι έμεινε> data_partition Έχε στο νου σου τα παραπάνω και προσοχή στο κόψιμο των κατατμήσεων ώστε να είναι όλα primary και στην σωστή δήλωση τους κατα την εγκατάσταση. Αν έχεις απορίες, ρώτα πριν κάνεις οτιδήποτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Σ'ευχαριστω,ολα λοιπον απ'την αρχη ? codecs,ρυθμισεις προγραμματων ? δεν μου εκανε εκεινο-τ'αλλο? ξανα διαβασμα απο την αρχη,χιλιαδων σελιδων κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Codecs είναι υπόθεση 5 λεπτών. Διάβασμα δεν χρειάζεσαι πλέον γιατί ήδη έχεις τη γνώση. Προγράμματα πλέον θα πας και θα βάλεις αυτά που χρειάζεσαι χωρίς να δοκιμάζεις πάλι. Μαζί με τα data σου πάρε και backup τον κατάλογο /home ο οποίος έχει τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων ***. Έτσι, αν θες να επαναφέρεις παράδειγμα τις ρυθμίσεις του skype...θα κάνεις copy του φακέλου .Skype απο το backuped home στο κανονικό και όλα ΟΚ! ***Οι ρυθμίσεις βρίσκονται σε κρυφούς φακέλους που αρχίζουν απο τελεία και μετά έχουν το όνομα του προγράμματος. Παράδειγμα .Skype Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.