teo64x Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα Είμαι φοιτητής στην Πάτρα και μένω σε μια πολυκατοικία στην οποία έχω δει τα πάντα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση, γι' αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι μπορώ να κάνω. Όταν εγκαταστάθηκα στο σπίτι, δε φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα (ένα παλιό ασανσέρ που όμως δούλευε, φώτα στη σκάλα, η ιδιοκτήτρια είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει θέρμανση, κλπ). Να πω, εδώ, ότι η ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας μένει αλλού, ενώ εδώ μένει η μάνα και η αδερφή του συζύγου της (+ άλλος ένας φοιτητής, ο οποίος έφυγε για λόγους που θα έχετε καταλάβει ως το τέλος του ποστ). Την πολυκατοικία (παριστάνει ότι) διαχειρίζεται η πεθερά της ιδιοκτήτριας, λοιπόν. Αρχικά, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει θέρμανση. Οκ, δεν πειράζει. Μετά, άρχισε να "χαλάει" κάθε λίγες μέρες το ασανσέρ. Μετά από 1-2 μήνες, χάλασε εντελώς. Το προσπέρασα κι αυτό, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, με την κατάλληλη συνεννόηση, θα λυθεί. Τελικά φάνηκε ότι δεν υπάρχει θέληση γι' αυτή τη συνεννόηση. Χωρίς ασανσέρ, αναγκάστηκα να ανακαλύψω τη σκάλα - μονίμως βρώμικη και ενίοτε με σακούλες σκουπιδιών που έχουν αφήσει οι ένοικοι του 1ου και 2ου ορόφου (ενώ εγώ μένω στον 3ο και τελευταίο), καθώς και τα σκυλιά τους, που τη βρίσκουν να ορμούν σε εμένα, σε επισκέπτες και σε ντελιβεράδες, κάνοντας την άνοδο-κάθοδο μια μικρή περιπέτεια. Στη συνέχεια, ήρθε η επόμενη έκπληξη, ότι οι λάμπες του 1ου και του 2ου ορόφου κάηκαν(?), κι έτσι η μισή σκάλα φωτιζόταν από ό,τι φως έφτανε από τις σκάλες άλλων ορόφων. Μικρό πρόβλημα, βέβαια. Χθες είδα το κερασάκι στην τούρτα όμως. Ένα σημειωματάκι της ΔΕΗ σε ένα από τα ρολόγια, που έλεγε ότι το ρεύμα κόπηκε. Οι λάμπες της σκάλας εντελώς νεκρές, που σημαίνει υποθέτω ότι κόπηκε το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους. Δε δοκίμασα το θυροτηλέφωνο, αλλά λίγο-πολύ φαντάζομαι πως σχετίζεται με το ίδιο ρολόι που μετράει και τις λάμπες. Δηλαδή, κομμένο το ρεύμα στους κοινόχρηστους. Ό,τι κοινόχρηστα μου έχουν ζητηθεί, τα έχω πληρώσει. Ό,τι συνεννόηση έχω προσπαθήσει, έχει καταλήξει στο να με κάνουν η ιδιοκτήτρια και η πεθερά της μπαλάκι, από τη μία στην άλλη. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος πιο 'καταναγκαστικός' τρόπος να έχω αυτά για τα οποία με καλούν να πληρώσω (και ως τώρα έχω πληρώσει κάθε φορά). Η λύση της μετακόμισης δε μου είναι καθόλου εύκολη στο κοντινό μέλλον. Και πάλι, νομίζω ότι δικαιούμαι, εφόσον είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, να μείνω σε αυτό το σπίτι και να έχω ό,τι έχουν και στις άλλες πολυκατοικίες. Ευχαριστώ
gtsamour Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Φίλε μου έχεις πέσει σε ζώα κατά τα φαινόμενα. Λυπάμαι που στο λέω αλλά τέτοιες καταστάσεις σπανίως "θεραπεύονται" τελείως. Το καλύτερο είναι να ψάξεις για αλλού και σε περίπτωση που έχεις πληρώσει κοινόχρηστα για πράγματα που δεν έλαβες (ασανσέρ, φως στους κοινούς χώρους, καθαριότητα κλπ), να αφήσεις και ένα νοίκι απλήρωτο πριν φύγεις. Κάτι ανάλογο αλλά επουδενί τόσο σοβαρό είχα περάσει και εγώ στη μιναρούπολη όταν σπούδαζα. Ο ιδιοκτήτης μου έδειξε ένα κατα τα φαινόμενα καινούργιο διαμέρισμα γκαρσονιέρα που όμως όταν το νοίκιασα, ανακάλυψα τα μύρια όσα μειωνεκτήματά του. Κοινός αγωγός απορροφητήρα με το διπλανό διαμέρισμα που έμενε οικογένεια, με αποτέλεσμα όταν γυρνάω από τη σχολή να έχει βρωμοκοπίσει όλο το σπίτι μου (ψαρίλα ή ότι άλλο μαγείρεψε η διπλανή μαντάμ). Φραγμένα λούκια στη βεράντα μου με αποτέλεσμα να πλημυρίζει το σύμπαν όταν έβρεχε, και να μου τη λέει και ο σπιτονοικοκύρης που δεν ήμουν εκεί να διώχνω με τη σκούπα τα νερά για να μην πάνε στο βιβλιοπωλείο που ήταν από κάτω όπως είχε γίνει παλιά..... Το καλοριφέρ να καίει του σκασμού από τις 5 το χάραμα, ξύπναγα μέσα στον υδρώτα... και φυσικά ακριβά κοινόχρηστα. Μετά από 1 χρόνο "άντε γειά"...
Rakka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Φιλε για να σου απαντησει καποιος με ειλικρινεια θα πρεπει να μας πεις κ αλλα στοιχεια.1)αν το σπιτι ειναι δυαρι ή γκαρσονιερα.2)Ποσα πληρώνεις.3)αν το διαμερισμα παρουσιαζει βλαβες(βασικο) ή μονο η υπολοιπη πολυκατοικια.4)αν η σχολη σου ειναι κοντα.5)αν εχεις απαραιτητα μαγαζια κοντα,πιτσαριες σουβλατζιδικα σουπερ μαρκετ κλπ.6)αν τα σκυλια σκοπευουν να σε κανουν μεζε.7)αν εχεις κοψει τους σπιτονοικοκυριδες για πολυ.....ξερεις.Αν ολα τα αλλα ειναι αρμονικα μεινε αλλιως...ξαναδωσε να περασεις αλλου οπως εγω
teo64x Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 1. Το σπίτι είναι δυάρι. 2. Πληρώνω 350 ?. 3. Το διαμέρισμα παρουσίασε μια-δυο μικροβλάβες στην αρχή, αλλά τώρα είναι οκ. 4. Η σχολή είναι 1 ώρα με τα πόδια, 10 λεπτά με ταξί. 5. Σαν περιοχή, ομολογώ ότι εμένα προσωπικά με βολεύει αυτό το μέρος. 6. Τα σκυλιά δε νομίζω να είναι ανθρωποφάγα, αλλά είναι αντιαισθητικό να μου χτυπάει μέχρι και ο ντελιβεράς και να με ρωτάει πώς θα κατέβει γιατί του "ορμάει το σκυλί". 7. Σαν ανθρώπους δεν τους ξέρω καλά, αλλά το ότι με κάνουν μπαλάκι ο ένας στον άλλο δε μου κάνει για καλό. Το να περάσω αλλού ούτε με εξυπηρετεί (εκεί ήθελα, wtf?) ούτε με βολεύει (γιατί δε γλυτώνω τη μετακόμιση).
phsonia Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Εμπλέξες και τι να σου πούμε τώρα...υπομόνη Προφανώς πεθερά και νύφη δίδυμο καταστροφής!!! Απευθήνσου στον εγκαταστάτη συντηρητή του lift να δεις τι παίζει και αν έχουν πληρώσει συντήρηση και τι γίνεται με το κοινόχρηστο ρεύμα. Αν σου ζητήσουν κοινόχρηστα ή ενοίκιο βρες τρόπο να πληρώσεις με αποδείξεις απευθείας σε αυτούς το αντίτιμο που χρωστούν γιατί προφανώς τα λεφτά σου δε πάνε εκεί που πρέπει.Αν μιλήσω για καταστατικό...:whistle: δε θα υπάρχει φαντάζομαι.Και ψάξε λίγο σε αυτό το Link http://www.eiana.gr μήπω βρεις τίποτα χρήσιμο. Καλή τύχη
Rakka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Ειναι θετικο που σε βολεύει και που το σπιτι δεν παρουσιαζει βλαβη.Επρεπε ομως 300 να στ'αφησει αφου η σχολη ειναι μακρια και βρισκεσαι στην πατρα.Πες στον ντελιβερα να κοψει το λαιμο του και να στο φερει το φαι,προσεχε επισης να μη σου τη φερει η σπιτονοικοκυρα(να θυμασαι οτι εσυ εχεις το πανω χερι αφου πληρωνεις) και το καλοκαιρι να μην αποκλεισεις την αλλαγη σπιτιου ή την συγκατοικηση
teo64x Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Η συγκατοίκηση δε βοηθάει στα συγκεκριμένα προβλήματα... Και συγκάτοικο να έχω, αυτό δε βοηθάει στο ότι π.χ. για να ανοίξει η πόρτα της πολυκατοικίας θα πρέπει να με πάρουν τηλέφωνο και να κατεβώ 3 ορόφους με τα πόδια και χωρίς φως για να ανοίξω... Αν πια η κατάσταση δεν πάει άλλο και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο βελτίωσης, θα αναγκαστώ να μετακομίσω, αλλά όσο γίνεται να αποφύγω αυτή τη λύση θα ήθελα να την αποφύγω, γιατί πραγματικά μου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή.
kage Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 πως γινετε να του ορμαει το σκυλι? στο διαδρομο το χουν? πες απλα ή πληρωνετε δεη/καθαριστρια/ασανσερ ή κ γω δεν ξαναπληρωνω κοινοχρηστα,γιατι κ οι αλλοι δεν πρεπει να πληρωνουν... να υποθεσω πως μενεις κεντρο πατρας οποτε το προτιμας γιατι βγενεις κεντρο χωρις λεοφωρεια-ταξι κ οτι η σχολη σου ειναι προαστειο ή κουκουλια?
Rakka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Σκεψου και τα γκομενακια.Συμβουλη μου ειναι να μετακομισεις το καλοκαιρι που θα εχεις χρονο.
platongr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Αφού δεν πειράζει τους ιδιοκτήτες (μάνα + αδερφή) να ζουν μέσα στη βρωμιά και να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες στα σκοτάδια, το καλύτερο είναι να την κάνεις για άλλο σπίτι. Αφού δεν υπάρχει ούτε θέρμανση, ούτε καθαρίστρια, ούτε ασανσέρ (και τώρα) ούτε ρεύμα, τι κοινόχρηστα πληρώνεις ? Επίσης, τα σκυλιά τα έχουν έξω από το διαμέρισμά τους, στους κοινόχρηστους χώρους?
teo64x Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Ναι, αφήνουν ανοιχτή την πόρτα και τα σκυλιά βγαίνουν στη σκάλα. Βέβαια, έχει λίγες μέρες να γίνει αυτό, αλλά το να σκεφτώ θετικά μου φαίνεται υπεραισιόδοξο Τη λύση να μην πληρώνω κοινόχρηστα τη σκέφτηκα κι εγώ, αλλά ούτε αυτό με βοηθάει. Τι να το κάνω που δε θα πληρώνω δηλαδή αν δεν έχω όλα τα υπόλοιπα; Υπάρχει κάτι που να γίνεται δικαστικά (αν γνωρίζει κάποιος); Από την άλλη, ξέρετε μήπως πώς θα το χειρίζοταν μία εταιρεία διαχείρισης αν είχε αναλάβει;
gtsamour Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Σε πρώτη φάση μην πληρώνεις για να μην νιώθεις και μαλάκας όχι τίποτε άλλο δηλαδή....
random Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 αν εχεις κανενα γνωστό δικηγόρο, παρε καμια συμβουλή. Το μέσο πίεσης που έχεις ειναι τα λεφτά σου. καθυστερησε ή σταμάτα να πληρώνεις ειτε κοινοχρηστα , είτε το νοικι (αφου στην ιδια οικογενοια πάνε), μεχρι να αναγκαστουν να σου μιλήσουν με λογική: πότε θα φτιαξουν τα χαλασμένα. ενοικιαστήριο( ή μισθωτήριο λέγετε; ..) εχεις υπογράψει? ενα χαρτί επίσημο; κανονικές αποδείξεις κόβουν για το νοικι; εφορία πληρώνουν; μπας κι εχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και δεν πληρώνουν (καμια ασθενεια, χρέη, κλπ) ή εισαι σιγουρος οτι ειναι απλά τσιγγούνηδες και απατεώνες? -------------------------------------------- αν ηταν μονο για τον καμμένο γλόμπο, εγώ θα αγόραζα έναν-δυο με λεφτά μου, αντι να τσακώνωμε με καρμοιριδες. αλλα... αυτοι το χόντρυναν, με το να μην πληρώνουν ΔΕΗ. Θα μπορουσες να πας να πληρώσεις εσυ τη ΔΕΗ να ξανακάνει τη σύνδεση, και να τους κρατησεις τα λεφτα απο το επόμενο νοίκι; (πάρτε τα απο την πεθερά σας! ..)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα Είμαι φοιτητής στην Πάτρα και μένω σε μια πολυκατοικία στην οποία έχω δει τα πάντα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση, γι' αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι μπορώ να κάνω. [...] Ό,τι συνεννόηση έχω προσπαθήσει, έχει καταλήξει στο να με κάνουν η ιδιοκτήτρια και η πεθερά της μπαλάκι, από τη μία στην άλλη. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος πιο 'καταναγκαστικός' τρόπος να έχω αυτά για τα οποία με καλούν να πληρώσω (και ως τώρα έχω πληρώσει κάθε φορά). Η λύση της μετακόμισης δε μου είναι καθόλου εύκολη στο κοντινό μέλλον. Και πάλι, νομίζω ότι δικαιούμαι, εφόσον είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, να μείνω σε αυτό το σπίτι και να έχω ό,τι έχουν και στις άλλες πολυκατοικίες. Ευχαριστώ [...]Υπάρχει κάτι που να γίνεται δικαστικά (αν γνωρίζει κάποιος); Από την άλλη, ξέρετε μήπως πώς θα το χειρίζοταν μία εταιρεία διαχείρισης αν είχε αναλάβει; Σε συμβουλεύω να απευθυνθείς σε δικηγόρο και να στείλεις εξώδικο. Το εξώδικο το απευθύνεις στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος - ούτε σε διαχειριστή ούτε πουθενά αλλού. Εσύ συνδέεσαι νομικά μόνο με τον ιδιοκτήτη, με κανέναν άλλο. Στο εξώδικο θα αναφέρεις όλα τα παραπάνω περιστατικά και θα αναφέρεις ότι τα παραπάνω συνιστούν πραγματικά ελλατώματα σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη και ότι η αδράνεια του ιδιοκτήτη να τα επιδιορθώσει συνιστά αντισυμβατική συμπεριφορά εκ μέρους του καθώς η ελεύθερη και ανεμπόδιστη χρήση των κοινόχρηστων χώρων αποτελούν παρεπόμενη συμβατική υποχρέωση της σύμβασης μίσθωσης. Μπορείς επιπλέον να αναφέρεις ότι επιφυλάσσεσαι των δικαιωμάτων σου και ιδίως εκείνων που απορρέουν από τα άρθρα 576 & 578 ΑΚ. Έτσι, για να τους τρομάξεις λιγάκι.
teo64x Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Πωπω paredwse... Απίστευτη διατύπωση!! Βασικά μάλλον κάτι τέτοιο θα δοκιμάσω τελικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.