Προς το περιεχόμενο

Το NOKIA 5800 χτυπάει τον ανταγωνισμό και το iPhone!

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλα κατι HTC και Samsung που φοράνε WinMO δέν πρέπει καν να μιλάνε.

Ναι , έχω δουλέψει το Omnia το Diamond και το Nokia5800. Δέν παλεύονται με την καμία. Το Pre μπροστά τους φαίνετε Τρελό Εργαλείο.

Οσο για το <<htc touch HD>> , WinMO δεν φοράει ; Δηλαδή γιατί ειναι καλυτερη συσκευή απο το Diamond ; Τί επειδή έχει μεγαλύτερη οθόνη ;

Η επειδή έχει καλύτερή κάμερα ; *Κλάιν Μάιν...

Οντως το PalmPre φαίνετε πάρα πολύ καλή συσκευή , όπως το βλέπω απο τα Video δειχνει να έχει εντυπωσιακές δυνατότητες σαν πλατφόρμα.

Οσο να πείς όμως είναι κλέμενο καρμπόν σε σημεια απο το OS του iPhone.

Πλάκα μου κάνεις, δηλαδή μου λές ότι το ταδε OS της Palm μπορεί να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες απο το OSX ;

ή oτι η Palm με την κοινότητα της θα το κάνει καλύτερο ;

* Για όσους αυτό που μετράει στο κινητό είναι η καλύτερη κάμερα , πάω πάσο...

**Οσο για την ταχύτητα πρέπει να αναθεωρίσω , είναι όντως ταχύτατο...

Δε το λέω εγώ, το λένε όλα τα review στο δίκτυο. Το pre βγαίνει παντού πιό γρήγορο, δυνατό ,εύχρηστο και βολικό από το iphone. To OS στην τελική δε μετριέται από τα διαπιστευτήρια, αλλά από το πως δουλεύει, και μέχρι στιγμής το πρε είναι από πάνω. Βέβαια υπάρχει η (σοβαρή) πιθανότητα να καταπλήξει η Αpple με το καινούργιο μοντέλο, αλλά δεν μιλάμε υποθετικά τώρα... Όσο για την Palm, το ξέρεις πως δεν φτιάχτηκε χτες, έτσι? Και δεκαετία ++ εμπειρίας σε hardware και ΟS έχει, και κοινότητα με αφοσιωμένη βάση εδώ και χρόνια (και με fanboys ακόμα πιό φανατικά από την Αpple... :-D ). Οπότε για το θέμα της υποστήριξης είμαι αισιόδοξος- άσε που η Palm τα παίζει όλα για όλα με το Pre.

Τώρα για το θέμα "κόπια"... Τσέκαρες το link που έβαλα πρίν? Η Palm δείχνει να έχει και αυτή πατέντες που η Apple έχει *ήδη* παραβιάσει στο OS της. Ποιός αντιγράφει ποιόν τελικά?

Σ'αυτόν το χώρο, τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο.

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από την Παρασκευή είμαι κάτοχος του Nokia 5800, το πρώτο μου κινητό μετά από 3 χρόνια με ένα απλό SE-δε-θυμάμαι-μοντέλο.

Μαλακίστηκα μαζί του το Σάββατο, του έβαλα εφαρμογούλες, το έβαλα στο ιντερνετι κλπ, ε από την Κυριακή μόνο τηλέφωνα κάνω. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά μία τηλεφωνική συσκευή, ο κύριως λόγος ύπαρξης της είναι να τηλεφωνεί ο χρήστης της.

Προσωπικά, γρήγορο μου φαίνεται και παρόλο που δεν 'εχω εμπειρία με τα νοκια,μία χαρά φαίνεται το μενού του, ανταποκρίνεται γρήγορα, δεν κολλάει κλπ.

Και για τα 10 euros που έδωσα, δεν έχω κανένα παράπονο για την είσοδο μου στα touchscreen κινητά.

Όποιος έχει απορίες, ας ρωτήσει να δοκιμάσει ότι θέλει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενταξει ολα καλα αυτα που λεγονται...Εχθες ξηγηθηκα e-shop και πηρα το πολυποθητο νokia 5800 XM...Οτι και να λεει ο οποιοσδηποτε εδω μεσα δεν ακουω μια..Το δοκιμασα, το ξαναδοκιμασα και το κινητο ειναι απιστευτο συναρτησει πολλων πραγματων...Εγω να κατσω να σκασω 500 και 600 ευρα για κινητα οπωσ το i-phone δεν παιζει και να εχω καμερα 2 mp χωρις βιντεο και να μη χοραει ή να μη με βολευει στην παλαμη μου...Για την τιμη που εχει το gadgeτακι που πηρα τα βαζει ολα κατω..Και σημειωτεον ηθελα πολυ να περιμενω το S.E. Idou που 8α τιναξει την μπανκα στον αερα (βλεπετε ειμαι fan της S.E.) αλλα θα παει μακρια η βαλιτσα..Το Nokia 5800 ειναι αυτο που λεμε "εξιζει τα λεφτα του" μεχρι δεκαρας ομως και εχουν περασει απ τα χερια μου Omnia,HTC Diamond,I-phone φιλων...Για αυτα που εχει πανω και το λογοτυπο της Nokia που κατα εμε ειναι εγγυηση και απ οτι φαινεται δεν ειναι "μη το ενα μη παθει κατι και μη το αλλο" τα 329 ευρα που εδωσα ειναι σουπερ...Ως γνησιος gadgeτακιας που ειμαι προτεινω ανεπιφυλακτα το I-Phone killer της Nokia το οποιο ειναι καθαρα value 4 money και βασει συγκριτικων test...

• Super Moderators
Δημοσ.
ρε αρχηγε πιασε στα χερια σου το htc touch HD και μετα πες μας.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ BLUETOOTH.καλο το iphone δεν λεω,και το interface του πολυ ευκολο και γρηγορο αλλα πολλες ελλειψεις.αν ειναι να βαζω προγραμμα για να τραβαω βιντεο χ@σ@ μεσα.

Για να είμαστε και αντικειμενικοί, το touch hd όπως και όλα τα HTC, δεν έχουν ακριβώς touch οθόνες αλλά ...push (ξέρετε τι εννοώ).

Ας φτιάξουν πρώτα οθόνες ευαίσθητες στο άγγιγμα όπως του iphone και όχι στην πίεση και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα!

B)

Δημοσ.
Ας φτιάξουν πρώτα οθόνες ευαίσθητες στο άγγιγμα όπως του iphone και όχι στην πίεση και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα!

B)

Περιμενε γιατι καπου σε εχασα...Και το αγγιγμα πιεση δεν ειναι?Ετσι δε δουλευει και το I-Phone? Μαλλον θες να πεις οτι τα HTC θελουν πιο πολυ πιεση απ την οθονη του I-Phone..Και παλι υποκειμενικο ειναι αυτο και οχι απαραιτητα κακο..

Δεν θελω να κρινω το I-Phone προς θεου μια επιτυχημενη εμπορικη κινηση της apple ειναι αλλα το θεμα ειναι αλλου..Υπολειπεται αυτη τη στιγμη μπροστα σε αλλα με την ιδια τιμη..Στην οθονη ισως οχι (εγω πιστευω υπολειπεται στην αναλυση)..Δε τιθεται θεμα συγκρισης πχ με το HTC Touch HD,Xperia,Omnia ακομα και με το 5800 στα συγκριτικα ειναι πισω και δικαιολογημενα διοτι ειναι το πιο παλιο απ ολα..Σιγουρα οταν βγηκε ηταν ΤΟΠ αλλα οχι πια..

Τωρα το τι αρεσει στο κα8ενα για να εχει στη τσεπη του ειναι παλι υποκειμενικο απλα οτι λεω το λεω βασει χαρακτηριστικων και λειτουργιων..

• Super Moderators
Δημοσ.
Περιμενε γιατι καπου σε εχασα...Και το αγγιγμα πιεση δεν ειναι?Ετσι δε δουλευει και το I-Phone? Μαλλον θες να πεις οτι τα HTC θελουν πιο πολυ πιεση απ την οθονη του I-Phone..Και παλι υποκειμενικο ειναι αυτο και οχι απαραιτητα κακο..

Δεν θελω να κρινω το I-Phone προς θεου μια επιτυχημενη εμπορικη κινηση της apple ειναι αλλα το θεμα ειναι αλλου..Υπολειπεται αυτη τη στιγμη μπροστα σε αλλα με την ιδια τιμη..Στην οθονη ισως οχι (εγω πιστευω υπολειπεται στην αναλυση)..Δε τιθεται θεμα συγκρισης πχ με το HTC Touch HD,Xperia,Omnia ακομα και με το 5800 στα συγκριτικα ειναι πισω και δικαιολογημενα διοτι ειναι το πιο παλιο απ ολα..Σιγουρα οταν βγηκε ηταν ΤΟΠ αλλα οχι πια..

Τωρα το τι αρεσει στο κα8ενα για να εχει στη τσεπη του ειναι παλι υποκειμενικο απλα οτι λεω το λεω βασει χαρακτηριστικων και λειτουργιων..

Όχι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο! Το iphone είναι κυριολεκτικά ευαίσθητο στο άγγιγμα που σημαίνει πως αρκεί και η απειροελάχιστη επαφή με το δάχτυλο! Τα υπόλοιπα θέλουν και πίεση που σημαίνει περισσότερες αστοχίες στη χρήση!

Γι'αυτό και το iphone έχει σκέτο γυαλί στην πρόσοψη ενώ τα υπόλοιπα έχουν πλαστικά που πιέζονται και "βρίσκουν" στην LCD, μεμβράνες κλπ κλπ!

Εγώ προσωπικά αυτή την αίσθηση περιμένω να δω από άλλους κατασκευαστές αλλά ακόμη ...τίποτα! Επιφυλάσομαι για το Palm pre!

B)

Δημοσ.

OK πασο κατι παραπανω θα ξερεις σε αυτο το θεμα..Αλλα απο μονο του το Touch δεν φτανει για να πεις οτι ειναι καλυτερο..Καταλαβαινεις πως το λεω.

• Super Moderators
Δημοσ.
OK πασο κατι παραπανω θα ξερεις σε αυτο το θεμα..Αλλα απο μονο του το Touch δεν φτανει για να πεις οτι ειναι καλυτερο..Καταλαβαινεις πως το λεω.

Εννοείται βέβαια πως ειδικά για το 5800, σαφώς και η τιμή του σε σχέση με τα συνολικά του χαρακτηριστικά είναι μια πολύ καλή περίπτωση αγοράς!

Απλά τόνισα κάποιες μικρές αλλά σημαντικές διαφορές σε σχέση με το iphone!

B)

Δημοσ.

Παιδιά δεν τίθεται θέμα σύκρισης σε καμία περίπτωση.

Απο ποιότητα κατασκευής/ποιότητα touch/δυνατότητες ίντερνετ..

Τπτ.. Είναι αστεία η σύγκριση... Μόνο κάμερα έχει καλύτερη το 5800.

Χθές βράδυ έπαιζα με το 5800 έχοντας το iphone μου δίπλα (φυσικά δεν το έκανα για να τα συγκρίνω αλλα για να "σκαλίσω").

Καμία επάφη όμως..

Καμία..

Δημοσ.
Παιδιά δεν τίθεται θέμα σύκρισης σε καμία περίπτωση.

Απο ποιότητα κατασκευής/ποιότητα touch/δυνατότητες ίντερνετ..

Τπτ.. Είναι αστεία η σύγκριση... Μόνο κάμερα έχει καλύτερη το 5800.

Χθές βράδυ έπαιζα με το 5800 έχοντας το iphone μου δίπλα (φυσικά δεν το έκανα για να τα συγκρίνω αλλα για να "σκαλίσω").

Καμία επάφη όμως..

Καμία..

Απ τη πλευρα μου φιλαρακι σε οποια συγκριτικα εχω δει οντως οντως δεν υπαρχει καμμια επαφη..Εννοειται οτι το 5800 ειναι πολυ καλυτερο..Συμφωνω μαζι σου οτι το I-Phone εχει καλυτερο touch και ποιοτητα κατασκευης αλλα ειλικρινα εκει τελιωνουν ολα οσα εχουν σχεση με την ανωτεροτητα του I-Phone..Αν νικουσε και εκει το 5800 τοτε η Nokia θα το εβγαζε 700 ευρα και οχι 300 αν 500 αξιζει το μηλαρακι..

Απλα θα παραθεσω τι εχω βρει απο συγκριτικα τεστ..

Αν εσυ απ αυτα καταλαβαινεις οτι το 5800 εχει μονο καλυτερη καμερα τοτε...καραλολ...

NOKIA 5800

Τιμή : 300€

Screen : 360 x 640 pixel

Speakers : 2 Stereo speakers

Cam : 3.15 MP, 2048x1536 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, video(VGA@30fps), flash; secondary videocall camera

Others : Stereo FM radio with RDS / microSD compatibility up to 16gb

Apple iPhone 3g

Τιμή : 500€

Screen : 320 x 480 pixels

Speakers : 1 mono speaker

Cam : 2 MP, 1600x1200 pixels

Others : 16gb Storage non expandable

Πάρα πολύ καλή η προσφορά της Nokia, μπορεί να μην έχει το Touch ενός iPhone

αλλά γενικά σε χαρακτηριστικά είναι iκαλύτερο, και σίγουρα έχει ένα

πολύ καλό Λειτουργικό σύστημα, όπως όλα τα Nokia έχουν.

Πληθώρα λειτουργιών και σταθερότητα είναι αυτά που κάνουν το Symbian

μοναδικό.

Εκτος ομως απ τα πιο πανω καπου αλλου ειχα πετυχει οτι το 5800 εχει σιγουρα μεγαλυτερης διαρκειας μπαταρια και επισης απ τα πιο γρηγορα Ιντερνετ της αγορας..To X-peria νωμιζω εχει το γρηγοροτερο αυτη τη στιγμη..

Συνοψιζοντας λοιπον οντως δεν υπαρχει επαφη απο θεμα Hardware και σε λιγο καιρο και επειδη μιλαμε για Nokia και σε θεμα Software...

ΠΗΓΗ : http://www.iphonehellas.gr/forum/index.php?topic=862.0

Δημοσ.

(φτάσαμε σε σημείο να υποστηρίζω το iphone... τι άλλο θα δούμε)

Το τι αφή έχει ένα τηλέφωνο αφής νομίζω είναι το Α και το Ω... συν του ότι είναι η χαρά του παιδιού (του μεγάλου και του μικρού ) το app store ...

Δεν είναι τέλειο το iphone αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα το προτιμώ.

Δημοσ.

Δεν λέω για χαρακτηριστικά (που δε με νοιάζουν κιόλας) αλλα για την συνολική αίσθηση, που δεν έχει καμία σχέση η πλαστικούρα του 5800 με το iphone..

Εντελώς διαφορετικά τηλέφωνα.. Δεν έχω κάποιο λόγο να το υποστηρίξω αυτό.

Έχω δοκιμάσει όλα σχεδόν τα κινητά αφής που υπάρχουν στην αγορά αλλα κανένα (ΚΑΝΕΝΑ) δεν έχει την παραμικρή επαφή με το πάτημα του iphone..

Και όπως είπε ο alexzzz εφόσον υπάρχει το appstore και το cydia οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες.

To 5800 EINAI ΠΟΛΥ καλό κινητό για τα λεφτά του.. αλλα αυτό δεν σημαίνει όμως οτι είναι καλύτερο (ε όχι) απο το iphone..

Δημοσ.
Δεν λέω για χαρακτηριστικά (που δε με νοιάζουν κιόλας) αλλα για την συνολική αίσθηση, που δεν έχει καμία σχέση η πλαστικούρα του 5800 με το iphone..

Εντελώς διαφορετικά τηλέφωνα.. Δεν έχω κάποιο λόγο να το υποστηρίξω αυτό.

Έχω δοκιμάσει όλα σχεδόν τα κινητά αφής που υπάρχουν στην αγορά αλλα κανένα (ΚΑΝΕΝΑ) δεν έχει την παραμικρή επαφή με το πάτημα του iphone..

Και όπως είπε ο alexzzz εφόσον υπάρχει το appstore και το cydia οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες.

To 5800 EINAI ΠΟΛΥ καλό κινητό για τα λεφτά του.. αλλα αυτό δεν σημαίνει όμως οτι είναι καλύτερο (ε όχι) απο το iphone..

Καταλαβαινω αυτο που λες και συμφωνω..Το τελειο κινητο τηλεφωνο δεν υπαρχει..Και καταλαβαινω τι σε εχει μαγεψει στο I-Phone..Για μενα το αν ενα κινητο στις μερες μας ειναι καλυτερο απο ενα αλλο ειναι θεμα HARDWARE KAI SOFTWARE..Απ αυτα που εβαλα σε συνολο μιλαω και μονο βλεπεις οτι το 5800 σε hardware καπου υπερεχει..Εαν η Nokia το στηριξει κ ολας (που λογικα αυτο θα γινει) με το καταλληλο software τοτε θα ειναι καλυτερο κινητο χαλαρα και σε τιμη που δεν υπαρχει!!..Ειναι λογικο ομως ολοι οι ανθρωποι να μην εχουν τα ιδια γουστα..Αλλιως θα περναμε τα ιδια ολοι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...