Προς το περιεχόμενο

Το NOKIA 5800 χτυπάει τον ανταγωνισμό και το iPhone!

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αυτη η συγκριση που εκανες ειναι ακυρη. θα πρεπει το εν λογω βιντεο να ειναι στην native αναλυση του καθε τηλεφωνου. εαν για παραδειγμα το βιντεο ειναι 640χ480 και δεν το βλεπεις στο Iphone 100% ωστε να κανει pan αλλα στο μικραινει στα 4/3 της οθονης τοτε θα νομιζεις οτι βλεπεις κορυφαιο βιντεο κατι που δεν ισχυει.

στο λεω γιατι το ιδιο ισχυει και σε μενα οταν παιζω βιντεο αναλυσης 480χ360 ενω η αναλυση μου ειναι 320χ240. αυτοματως μεσω του coreplayer μου γινεται resize και νομιζεις οτι τρεχεις H264 γιατι εχουν στριμωχθει τα pixels. το αποτελεσμα αυτου ειναι οτι παρατηρεις aliasing στην εικονα.

αρα για να κανεις σωστη συγκριση θα πρεπει να τρεξεις το καθε βιντεο στην μητρικη αναλυση η θα πρεπει η αναλυση του βιντεο να μεγαλυτερη ισης του 5800 και στο iphone να το βλεπεις 100% ωστε να κανει pan και να κεντραρεις το ματι σου για να παρατηρησεις διαφορα. διοτι στο pan αυτο που δεν αλλαζει ειναι το κεντρο. κοβει πανω, κατω, δεξια και αριστερα.

επισης διαφορα στην αναλυση θα δεις στα γραμματα. στο 5800 θα ειναι πιο μικρα και σε αρχεια κειμενου που θα δειχνει μεγαλυτερο κομματι

Δουλεψα με το total video converter αφου το βιντεο αρχικα ηταν avi...Μετετρεψα το βιντεο ωστε να ταιριαζει απολυτα και στις 2 οθονες και συμφωνα με τις αναλυσεις των κινητων αφου το προγραμμα εχει ως προεπιλογη βιντεο για iphone και 5800..Το βιντεο το επεξα συμφωνα με την αναλυση του καθε κινητου...Δεν εβαλα πχ 640χ480 και στα 2...Εβαλα στο 5800 640χ360 και στο iphone 480x320...To βιντεακι ταιριαξε και στις 2 οθονες μπαμ...

Νομιζω πως εκανα σωστα τη συγκριση...Αυτο δεν εννοουσες με τα παραπανω που εγραψες?

• Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δουλεψα με το total video converter αφου το βιντεο αρχικα ηταν avi...Μετετρεψα το βιντεο ωστε να ταιριαζει απολυτα και στις 2 οθονες και συμφωνα με τις αναλυσεις των κινητων αφου το προγραμμα εχει ως προεπιλογη βιντεο για iphone και 5800..Το βιντεο το επεξα συμφωνα με την αναλυση του καθε κινητου...Δεν εβαλα πχ 640χ480 και στα 2...Εβαλα στο 5800 640χ360 και στο iphone 480x320...To βιντεακι ταιριαξε και στις 2 οθονες μπαμ...

Νομιζω πως εκανα σωστα τη συγκριση...Αυτο δεν εννοουσες με τα παραπανω που εγραψες?

α οκ. ετσι οπως το εγραψες πριν δεν ηταν σαφες

.Επαιξα και στα 2 ενα prison break επεισοδιο ιδιας αναλυσης
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ζορίζεστε τόσο για να αποδειχθεί πως το iphone είναι καλύτερο στην αναπαραγωγή βίντεο! Βάλτε ένα Full video κάπου στα 2 gb και δείτε σε ποιο θα ξεκινησει πιο γρήγορα και σε ποιο θα μετακινήστε επίσης πιο γρήγορα μέσα στο video! :devil:

Επίσης για κάποιον που είπε πριν για "στρίμωγμα pixels", να τονίσω πως αυτά δυστυχώς είναι σταθερά σε μια οθόνη (εκτός αν αναφέρεται στα pixels του video)! Αν μπορούσαμε να τα στριμώχναμε κάθε φορά, θα είμασταν ευτυχισμένοι!

B)

Επίσης να αναφέρω πως μετά το update του 5800 στο νέο firmware, φαίνεται να "πέθανε" το accelerometer! Προφανώς τσέκαρα όλες τις ρυθμίσεις και είναι ενεργοποιημένες, αλλά η οθόνη δεν αλλάζει όταν το γυρνάς στο πλάι...

Τόσο ήταν??? :P

UPDATE: Έστρωσε με ένα Factory Settings Reset!

Δημοσ.
α οκ. ετσι οπως το εγραψες πριν δεν ηταν σαφες

Ναι εχεις δικιο το γραψα λιγο οπως να ναι...Εννουσα στην ιδια αναλυση με αυτη των κινητων...

Δημοσ.

Επίσης για κάποιον που είπε πριν για "στρίμωγμα pixels", να τονίσω πως αυτά δυστυχώς είναι σταθερά σε μια οθόνη (εκτός αν αναφέρεται στα pixels του video)! Αν μπορούσαμε να τα στριμώχναμε κάθε φορά, θα είμασταν ευτυχισμένοι!

B)

παριστανεις το χαζο τωρα? :mad: (λες και δε καταλαβες τι ειπα....)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:13 ----------

Ναι εχεις δικιο το γραψα λιγο οπως να ναι...Εννουσα στην ιδια αναλυση με αυτη των κινητων...

σιγουρα παντως θα παρατηρεις διαφορα σε κειμενο και σε εικονες. ισως το βιντεο επειδη ειναι στατικο δεν το παρατηρεις. αν μια 42'' την δεις απο 10 μετρα θα πεις οτι ειναι τελεια.....αν πας το 1 μετρο θα πεις τι σκατοpixels ειναι αυτα που βλεπω?

οι 3.5'' ιντσες για αυτην την αναλυση φαινεται οτι δεν ειναι αρκετες ωστε το ματι να παρατηρησει τι διαφορα. αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει :devil: B)

• Super Moderators
Δημοσ.
παριστανεις το χαζο τωρα? :mad: (λες και δε καταλαβες τι ειπα....)

Α μην το λες! Εχω διαβάσει και χειρότερα! :lol:

Πάντως 2 μέρες το άντεξα το 5800! Τώρα κάθεται στη θήκη του! Δεν θες να δεις πως συμπεριφέρεται ο mail client του όταν έχεις εκατοντάδες μηνύματα τη μέρα! Το απόλυτο χάος και κόλλημα στην ενημέρωση του inbox!

Οπότε iphone και πάλι iphone! Είναι σαν να είχα Windows 7 και ξαφνικά μου έδωσαν να δοκιμάσω τα windows 3.11...

B)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:19 ----------

σιγουρα παντως θα παρατηρεις διαφορα σε κειμενο και σε εικονες. ισως το βιντεο επειδη ειναι στατικο δεν το παρατηρεις. αν μια 42'' την δεις απο 10 μετρα θα πεις οτι ειναι τελεια.....αν πας το 1 μετρο θα πεις τι σκατοpixels ειναι αυτα που βλεπω?

οι 3.5'' ιντσες για αυτην την αναλυση φαινεται οτι δεν ειναι αρκετες ωστε το ματι να παρατηρησει τι διαφορα. αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει :devil: B)

Καλά μην προσπαθείς με το ζόρι να τον πείσεις! Αφου ο άνθρωπος το ειπε πως το iphone του φάνηκε καλύτερο!

B)

PS: Θα δωσω άλλη μία ευκαιρία στο Νοκια Ν97 και στο omnia HD. Και όλα αυτά μέχρι να βγει το επόμενο iphone και μετά ...ΤΕΛΟΣ!

Δημοσ.
\

[/color]

Σε καποιες φασεις παρατηρησα μια διαφορα ειναι η αληθεια...Αλλα λιγα πραγματα...μαλλον αυτο που λες μικρες ιντσες...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:27 ----------

[/color]

Καλά μην προσπαθείς με το ζόρι να τον πείσεις! Αφου ο άνθρωπος το ειπε πως το iphone του φάνηκε καλύτερο!

B)

PS: Θα δωσω άλλη μία ευκαιρία στο Νοκια Ν97 και στο omnia HD. Και όλα αυτά μέχρι να βγει το επόμενο iphone και μετά ...ΤΕΛΟΣ!

Ενταξει δεν ειπα αυτο ακριβως..Ειπα οτι σε μερικες σκηνες παρατηρησα μια διαφορα αλλα γενικοτερα με εντυπωσιασε το iphone αφου ειχα την ευκαιρια να το δω σε ημερησια χρηση..Ειδα απλα οτι θα μπορουσα να ζησω και με το iphone ανετοτατα..Αλλα οχι οτι εχω μετανιωσει που πηρα το 5800..σε καμμια περιπτωση..:-)

Δημοσ.

εγω παντως θεωρω και θα θεωρω το Iphone ως μοστραρικο οπως η νεα z4 που ζωγραφιζει :devil:

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι επειδή δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα..!!!Είμαι μεταξύ iPhone 3G 8GB και Samsung 8300...

Τι προτείνετε....?

Δημοσ.
εγω παντως θεωρω και θα θεωρω το Iphone ως μοστραρικο οπως η νεα z4 που ζωγραφιζει :devil:

Σου χω καλυτερο...

Off topic!!!

Omnia HD = Alfa Spider ωρε!!!

Δημοσ.

παιδια σας βλεπω και λετε λετε..εγω θα το αυτο.. αγορασασ το 5800 100 ευρω. αν μ εδινες το iphone στην ιδια τιμη το iphone θα επελεγα. αν και με εχει προβληματιση λιγο η εικονα π ανεβασα στο #222 τωρα πιο ειναι καλυτερο η οχι εχω καταλαβει οτι δεν συγκινονται αυτα τα 2 κινητα..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:34 ----------

να προσθεσω και το αλλο. και μονο που γινεται συγκριση του 5800 με το iphone ειναι τεραστια επυτιχια του 5800..

• Super Moderators
Δημοσ.

Ενταξει δεν ειπα αυτο ακριβως..Ειπα οτι σε μερικες σκηνες παρατηρησα μια διαφορα αλλα γενικοτερα με εντυπωσιασε το iphone αφου ειχα την ευκαιρια να το δω σε ημερησια χρηση..Ειδα απλα οτι θα μπορουσα να ζησω και με το iphone ανετοτατα..Αλλα οχι οτι εχω μετανιωσει που πηρα το 5800..σε καμμια περιπτωση..:-)

Βρε παιδί μου, κανείς δεν είπε πως το 5800 δεν είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την τιμή του και τα specs! Αυτό που προσπαθώ να πω για το iphone και δεν το δέχεστε είναι αυτό ακριβώς που λες! Ο τρόπος χειρισμού και γενικότερα το πως είναι στημένο το λειτουργικό και σχεδιασμένοι οι τρόποι λειτουργίας, είναι στην κυριολεξία επαναστατικοί και γι'αυτό άλλωστε όλοι προσπαθουν να σχεδιάσουν τα δικά τους κινητά αντίστοιχα (δεν ξέρω αν είδες τον τρόπο χειρισμού της μουσικής του omnia HD που σε landscape είναι ακριβώς το Cover Flow της Apple!

). Και φαντάσου πως αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο ξεχωριστά που καλύπτουν τις άλλες (σημαντικές) ελλείψεις του iphone!

να προσθεσω και το αλλο. και μονο που γινεται συγκριση του 5800 με το iphone ειναι τεραστια επυτιχια του 5800..

Το θέμα είναι πως το iphone συγκρίνεται με ...οτιδήποτε!

B)

Δημοσ.
Βρε παιδί μου, κανείς δεν είπε πως το 5800 δεν είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την τιμή του και τα specs! Αυτό που προσπαθώ να πω για το iphone και δεν το δέχεστε είναι αυτό ακριβώς που λες! Ο τρόπος χειρισμού και γενικότερα το πως είναι στημένο το λειτουργικό και σχεδιασμένοι οι τρόποι λειτουργίας, είναι στην κυριολεξία επαναστατικοί και γι'αυτό άλλωστε όλοι προσπαθουν να σχεδιάσουν τα δικά τους κινητά αντίστοιχα (δεν ξέρω αν είδες τον τρόπο χειρισμού της μουσικής του omnia HD που σε landscape είναι ακριβώς το Cover Flow της Apple!
). Και φαντάσου πως αυτά τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο ξεχωριστά που καλύπτουν τις άλλες (σημαντικές) ελλείψεις του iphone!

Πασο!!

Για την Alfa Spider δεν ειπες τιποτα ομως και αρχιζω να ανησυχω...Δε σου αρεσει...:cry:

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως το iphone συγκρίνεται με ...οτιδήποτε!

B)

να σε διορθωσω το iphone δεν συγκρινεται με οτιδηποτε. ειναι το τοπ σε καποιες λειτουργιες...

• Super Moderators
Δημοσ.
Πασο!!

Για την Alfa Spider δεν ειπες τιποτα ομως και αρχιζω να ανησυχω...Δε σου αρεσει...:cry:

Χμ βασικά σιχαίνομαι τις Alfa Romeo (μέσα-έξω)...

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...