KAKADI Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Επειδή είδα και το xperia (στη δουλειά "παίζω" καθημερινά με ΟΛΑ τα τηλέφωνα που κυκλοφορούν) σε πληροφορώ πως απλά εσύ δεν έχεις δουλέψει αρκετά με το iphone... PS: Δεν είναι ο χαρακτήρας που μετράει αλλά ...ο τρόπος! Μπορει οντως να μην εχω δουλεψει οσο θα θελα το iphone... Ομως ειχα παει στη vodafone με ενα φιλο που εχει το xperia και ενω περιμεναμε στην ουρα τεσταρα τη γρηγοραδα τους με ενα iphone που ειχε εκει..Σε πληροφορω πως το xperia ηταν αρκετα πιο γρηγορο..Ισως ειναι και το πιο γρηγορο της αγορας αυτη τη στιγμη..Παντως εκτος απ το iphone ξεπρνα και το 5800 μου που ηδη το θεωρω γρηγορο στο web.. Το 7650 που αναφερει ο φιλος πιο πανω οντως ηταν σκυλος...Μαυρος κ ολας...Πολυ καλο για τοτε και γενικα ολα τα τοτε smartfones της nokia ηταν ενα βημα μπροστα...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μπορει οντως να μην εχω δουλεψει οσο θα θελα το iphone...Ομως ειχα παει στη vodafone με ενα φιλο που εχει το xperia και ενω περιμεναμε στην ουρα τεσταρα τη γρηγοραδα τους με ενα iphone που ειχε εκει..Σε πληροφορω πως το xperia ηταν αρκετα πιο γρηγορο..Ισως ειναι και το πιο γρηγορο της αγορας αυτη τη στιγμη..Παντως εκτος απ το iphone ξεπρνα και το 5800 μου που ηδη το θεωρω γρηγορο στο web.. Το 7650 που αναφερει ο φιλος πιο πανω οντως ηταν σκυλος...Μαυρος κ ολας...Πολυ καλο για τοτε και γενικα ολα τα τοτε smartfones της nokia ηταν ενα βημα μπροστα... Τώρα αυτό είναι σχετικό τεστ σύγκρισης της ταχύτητας! Παίζουν ρόλο 10000000 διαφορετικά πράγματα (ο provider, το σήμα, η σελίδα κλπ κλπ κλπ). Επιμένω όμως πως η ευχρηστία του iphone στο browsing είναι έτη φωτός μακρια! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:47 ---------- Το 7650 που αναφερει ο φιλος πιο πανω οντως ηταν σκυλος...Μαυρος κ ολας...Πολυ καλο για τοτε και γενικα ολα τα τοτε smartfones της nokia ηταν ενα βημα μπροστα... Αυτό είναι το πρόβλημα στη Νοκια! Ότι από το 7650 μέχρι και σήμερα το UI παρέμεινε σχεδόν το ίδιο!!!
KAKADI Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Τώρα αυτό είναι σχετικό τεστ σύγκρισης της ταχύτητας! Παίζουν ρόλο 10000000 διαφορετικά πράγματα (ο provider, το σήμα, η σελίδα κλπ κλπ κλπ). Επιμένω όμως πως η ευχρηστία του iphone στο browsing είναι έτη φωτός μακρια! Δε καταλαβαινω... Ειμασταν στην vodafone και το iphone ηταν του μαγαζιου...Στο youtube μπηκα και με τα 2..Δε θελει να σαι πυρηνικος φυσικος... Αλλα οκ μπορει να δεχτω οτι τα ειχε φτυσει το συγκεκριμενο iphone αφου δουλευει ολη μερα ακοπα και στα χερια ασχετων...
KaizerSoze Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Eπειδη τέθηκε το ζητημα τι κανουν οσοι κανουν σοβαρη δουλεια, η αποψη μου ειναι ΤΙΠΟΤΑ, απλα παιρνουν ενα gps, ενα κινητο, ενα PDA, ενα λαπτοπ και ξενοιαζουν Εχουν ενα gps που κανει παπαδες, ενα σκυλι nokia για τηλέφωνα και μνμ, και κανα notebook που ζυγιζει λιγότερο απο το Βημα της Κυριακης και ξενοιάζουν.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δε καταλαβαινω...Ειμασταν στην vodafone και το iphone ηταν του μαγαζιου...Στο youtube μπηκα και με τα 2..Δε θελει να σαι πυρηνικος φυσικος... Αλλα οκ μπορει να δεχτω οτι τα ειχε φτυσει το συγκεκριμενο iphone αφου δουλευει ολη μερα ακοπα και στα χερια ασχετων... Μου ήρθε ένα κοκκινάκι 5800 οπότε το Σ/Κ θα σου έχω ένα πλήρες συγκριτικό για το τι κάνει και κυρίως πως το κάνει!
KAKADI Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μου ήρθε ένα κοκκινάκι 5800 οπότε το Σ/Κ θα σου έχω ένα πλήρες συγκριτικό για το τι κάνει και κυρίως πως το κάνει! Για το πως το κανει δε με πολυ ενδιαφερει να μου πεις βασικα αφου με ενδιαφερει να επικεντρωθεις στο τι δεν κανει σε σχεση με το iphone... Το λεω αυτο γιατι υπαρχει και μια διαφορα Α στην τιμη που καλυπτει το ¨πως¨ το κανει... Παντως αν θες να δεις καποια προταιρηματα του 5800 σε σχεση με το iphone κοιτα ενα post που εχω κανει εδω... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310539&page=8
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Για το πως το κανει δε με πολυ ενδιαφερει να μου πεις βασικα αφου με ενδιαφερει να επικεντρωθεις στο τι δεν κανει σε σχεση με το iphone...Το λεω αυτο γιατι υπαρχει και μια διαφορα Α στην τιμη που καλυπτει το ¨πως¨ το κανει... Παντως αν θες να δεις καποια προταιρηματα του 5800 σε σχεση με το iphone κοιτα ενα post που εχω κανει εδω... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310539&page=8 Τα "πλεονεκτήματα" που περιγράφεις είναι από ένα site και τίποτα περισσότερο! Στην πράξη θα σε απογοητεύσω! Προφανώς και για τα λεφτά του, το 5800 είναι μια καλή πρόταση (κανείς δεν το αρνήθηκε) αλλά ...μέχρι εκεί! Για κάποιον που δεν έχει δει ή πιάσει ποτέ στα χέρια του το iphone, το 5800 θα του φανεί εντυπωσιακό ενώ ένας χρήστης του iphone με μια πρώτη ματιά θα πει τα εξής: - Ποιότητα κατασκευής 5800: Μάπα το καρπούζι! Φθηνιάρικα πλαστικά και κάλυμα οθόνης που στο φως κάνει νερά μιας και είναι απλά μια χοντρή ζελατίνη! - Λειτουργικό: καλύτερο από ένα Ν96 αλλά δεν φτάνει στην ευχρηστία και στην απλότητα του iphone μιας και πρέπει να μπλεξεις μεσα σε άπειρα μενού ρυθμίσεων για να φτάσεις εκεί που θέλεις! - Ποιότητα μουσικής με τα ακουστικά: Καμία σχέση με το iphone! - Οργάνωση μουσικής και χειρισμός: Επίσης καμία σχέση! - Εφαρμογές: Τίποτα μπροστά στα χιλιάδες πλεον apps του app store (επί τη ευκαιρια μόλις συμπληρώθηκαν 1.000.000.000 downloads από το appstore μέσα σε 9 μήνες από τη στιγμή που το music store της Νοκια δεν έφτασε ούτε τους 25000 χρήστες μέσα σε έναν χρόνο) - Ανάλυση Οθόνης: Μεγαλύτερη από το iphone αλλά μόνο ονομαστικά! Η ποιότητα και η ευκρίνια στο iphone είναι κλάσεις ανώτερη (υποθέτω πως έχει να κάνει με το καλύτερο ppi του iphone). Ειδικά στο browsing η ποιότητα γραφικών/κειμένου στο 5800 είναι μέτρια. - Browsing: Καλή προσπάθεια στο 5800 αλλά ο τρόπος χειρισμού είναι άθλιος. Κολλήματα σε πολλά sites που στο iphone δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα. - Ποιότητα φωτογραφιών: Αν και το 5800 έχει μεγαλύτερη ανάλυση, στο φως της ημέρας οι φωτογραφίες του iphone φαίνονται καλύτερες! Το 5800 υπερτερεί όπου χρειαζεται έξτρα φωτισμός λόγω flash. - Touch Screen: Καμία σχέση με το iphone το οποίο απλά αγγίζεις ενώ στο 5800 ... πιέζεις! Αυτά μέτα από κάνα 3ωρο σκαλίσματος! Πάντως επαναλαμβάνω πως για την τιμή του είναι μια καλή πρόταση και για sympian τα καταφέρνει μια χαρά ως touch screen τηλέφωνο. Η ποιότητα λήψης στο σήμα είναι πολύ καλή καθώς και η ανταπόκριση της οθόνης στα αγγιγματα (η για την ακρίβεια στην πίεση). Δεν μπορείς όμως να πεις πως είναι έτοιμο για χρήση χωρίς καθόλου stylus μιας και τα δάχτυλα δεν βολεύουν σε όλα τα μενού! PS: Το κατεβατό που αντέγραψες ως ...συγκριτικό έχει πολλές ακόμη ανακρίβειες μιας και είναι πολύ παλιό (ίσως από την πρώτη έκδοση του iphone) αλλά τώρα βαριέμαι να τα βάλω κάτω όλα!
KAKADI Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μου αναφερεις οτι δε χρειαζομαι...Μαλλον δε βρηκες κατι που κανει το Iphone και δε το κανει το 5800 ετσι? Τεσπα αυτο το post που σου ειπα να κοιταξεις ειναι μεν παλιο αλλα δεν εχει αλλαξει τιποτα.. Δεν ειπα οτι ηταν συγκριτικο (συγκριτικο θα ηταν αν εγραφε και τα + του iphone) απλα παρεθεσα οτι + εχει το 5800 σε σχεση με το iphone και σε αυτα που βρηκα πιστεψε με δεν υπηρχε ανακριβεια... Δε ξερω αν επαιξες οσο επρεπε με τον ισοσταθμιστη στη μουσικη του 5800 γιατι εχει πολυ καλο ηχο που μαλλον δε το εκανες.. Επισης θεωρω ατοπο και αβασιμο να λες οτι το iphone βγαζει καλυτερες φωτο την ημερα απ το 5800 που εχει 1,2 mp παραπανω και CarlZeiss φακο!!! Επισης εχει αναλυση οθονης 640χ360 και το αλλο 480χ320 και μιλαμε για ευκρινεια? Ποσο μαλιστα αν πουμε οτι το iphone εχει μεγαλυτερη οθονη και μικροτερη αναλυση που δε βοηθα καθολου... Οσο για app store και το nokia music store τωρα...Κανεις δεν υποστηριζει οτι η apple δεν φροντιζει τη συσκευη της..Αλλα δηλαδη ελεος μιλαμε για τη nokia..Και φανταζομαι ηδη εχεις καταλαβει οτι εχει αρχισει η φουλ υποστηριξη του 5800. Και τελος το ιντερνετ..Εγω ειλικρινα δεν εχω δει κολλημα πουθενα ως τωρα με το 5800.. Τα υπολοιπα που γραφεις και δεν εθιξα εχεις προφανως δικιο... Απλα εχω να πω οτι οποιος εχει 350 ευρω να χαλασει το 5800 ειναι μονοδρομος ενω οποιος εχει 500 ευρω το iphone ειναι μια λυση μεσα στις αλλες..H apple και πανεξυπνα μαλιστα εφτιαξε ενα ipod touch με λειτουργια κινητου τηλεφωνου..Ετσι πηρε μεριδιο αγορας και απ τα κινητα... Ουσιαστηκα εκμεταλλευτικε το κοινο που ειχε απ τα ipod και οχι γιατι εχει καλυτερη συσκευη απ τις αλλες στα 500 + ευρω... Συν το οτι (και μαγκια της βεβαια) η apple με το iphone κατεχει αυτη τη στιγμη το 50% των διαφημισεων που αφορουν κινητα... Παιχνιδια μυαλου και καλα κανει..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μου αναφερεις οτι δε χρειαζομαι... Αυτό όπως έχουμε πει είναι σχετικό μιας και για μένα είναι αυτά που χρειάζομαι! Ψάξτο λίγο για το θέμα ποιότητας της οθόνης! Το πιο απλό είναι να τα βάλεις δίπλα δίπλα με ένα iphone και να το διαπιστώσεις και μόνος σου! Επίσης σε μια τιμή ενός προϊόντος δεν περιλαμβάνεται μόνο το κόστος των υλικών αλλά και το software καθώς και τα κόστη για την ανάπτυξή του! Προφανώς και δεν θεωρώ το iphone φθηνό αλλά με την όλη ...αναστάτωση που δημιούργησε στον ανταγωνισμό, σα να φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά στα θέματα ευχρηστίας! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:46 ---------- Παιχνιδια μυαλου και καλα κανει.. Το θέμα είναι απλό: Για να κάνεις μια από τις καθημερινές κινήσεις (email, browsing, rss κλπ) με το iphone, απλά το βγάζεις από την τσέπη και κάνεις ένα δυο αγγίγματα στην οθόνη. Στις άλλες συσκευές πρέπει να ασχοληθείς με πολλά περισσότερα! Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και αν βρω κάτι καλύτερο να είσαι σίγουρος πως θα είμαι από τους πρώτους που θα το παραδεχτώ! Και τέλος, να είσαι σίγουρος πως αν το 5800 το έκλεινε η ΝΟΚΙΑ μέσα σε ένα καλύτερο "καλούπι", πιο προσεγμένο σώμα και με ποιοτικα υλικά κατασκευής, θα προκαλούσε μεγαλύτερη "φασαρία" από ότι τώρα!
KAKADI Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Θα κανω κατι καλυτερο οσον αφορα την οθονη... Θα παιξω και στα 2 την ιδια ταινια να δω σε πιο φαινεται καλυτερα..Απο μεθαυριο ομως που θα το καβατζωσω απο φιλο.. Το παιχνιδια μυαλου πηγαινε οτι εχει βρωμισει ο τοπος με διαφημισεις του iphone..και πιστευω πως αυτο παιζει καποιο ρολο στις πωλησεις.. Ναι αλλα με 320 ευρω που το πηρα το 5800 δε μπορεις να χεις και ποιοτητα και λειτουργιες..Συμφωνω πως αν ειχε και ποιοτητα θα μιλαγαμε σε αλλη βαση τωρα..
ppetr Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Έπιασα το 5800 στα χέρια μου για λίγο χτες. Ωραία κατασκευή, ωραία και η γραφίδα του. Το σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Έπιασα το 5800 στα χέρια μου για λίγο χτες. Ωραία κατασκευή, ωραία και η γραφίδα του. Το σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω Να αναφέρω επίσης πως το κόκκινο από την Wind δεν έχει το γνωστό πρόβλημα με το κενό στη γωνία.
sigamhsoupw Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Να αναφέρω επίσης πως το κόκκινο από την Wind δεν έχει το γνωστό πρόβλημα με το κενό στη γωνία. Ποιό κενό στη γωνία??
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ποιό κενό στη γωνία?? Σε πολλές περιπτώσεις, η συσκευή έχει ένα κενό στο δέσιμο σε μια γωνία και φαίνεται από μέσα το φως του backlight όταν λειτουργεί! Βελτιώνεται λίγο με μια επίσκεψη στο service για σφίξιμο στις βίδες του...
KAKADI Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Βασικα και το μπλε 5800 που παρηγγειλα ηλεκτρονικα εγω και 2 φιλοι μου απ το eshop ειναι κομπλε δεν εχει τετοια προβληματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.