Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με m/b, πως αναγνωρίζω τι CPU έχω?

parker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια μητρική της ECS P4vmm2 που δεν εκκινεί λόγω του ότι έχει σπάσει η θύρα της onboard vga. Κανένα chip δεν έχει πειραχτεί και η m/b είναι λειτουργική.

Βάζω λοιπόν κάρτα agp και πάλι δεν εκκινεί, ούτε κάνει κaνένα beep. Όλα λειτουργούν (σκληρός, cpu, μνήμη). Καμιά ιδέα τι να κάνω?

Ξέρω τι ότι φοράει πάνω CPU celeron αλλά δεν ξέρω άλλα χαρακτηριστικά.

Πως θα μάθω ποιος είναι? Εννοώ αν είναι ο D λόγου χάρη. Τι FSB κ.τ.λ ώστε να ξέρω σε περίπτωση που είναι για φούντο η m/b τι να ψάξω.

Ευχαριστώ παιδιά για ακόμη μια φορά

• Moderators
Δημοσ.

Google->P4vmm2 cpu-> Πρωτο αποτελεσμα.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/P4VMM2(V1.3).html

Oπως βλεπεις υποστηριζει μονο τους ''παλιους'' 478 (οχι 800FSB/ οχι Prescott-Cedar Mill πυρηνες).

Αρα εχεις πανω Celeron III με 128ΚΒ L2 και 400ρι FSB στα Χ GHz.

Το σλοτ σε ποιο σημειο εχει σπασει ακριβως?

Δημοσ.
Google->P4vmm2 cpu-> Πρωτο αποτελεσμα.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/P4VMM2(V1.3).html

Oπως βλεπεις υποστηριζει μονο τους ''παλιους'' 478 (οχι 800FSB/ οχι Prescott-Cedar Mill πυρηνες).

Αρα εχεις πανω Celeron III με 128ΚΒ L2 και 400ρι FSB στα Χ GHz.

Το σλοτ σε ποιο σημειο εχει σπασει ακριβως?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.

Έχει σπάσειτο πλαστικό που μπαίνει το 15pin της οθόνης, και τα ποδαράκια βρίσκονται στον αέρα. Μου έμεινε πλαστικό πάνω το καλώδιο της οθόνης δηλαδή.

Οπότε και έβαλα μια AGP για να το λειτουργήσω, αλλά δεν ανοίγει καν.

Ακόμα και PCI έβαλα. Δεν έχει το manual πληροφορία για jumbers ώστε να απενεργοποιήσω το onboard vga.

Δημοσ.

μαλλον θελει ρυθμιση στο bios για να ενεργοποιηθει η AGP Vga

επειδη δεν εχεις εικονα για να μπορεσεις να κανεις ρυθμισεις κανε reset στο bios (δες το μανιουαλ πως) μηπως και παιξει η AGP

ισως και να μπορεις παντως να μπεις στο bios εχοντας εικονα απο την AGP

Δημοσ.

Και με reset bios τίποτα. Φωτογραφία δεν μπορώ να ανεβάσω τώρα.

Η 15pin θύρα που βάζουμε την οθόνη καλύπτεται από πλαστικό.Φαίνεται σαν ένα πλαστικό με τρύπες στο pc και στο οποίο βάζουμε την θύρα της οθόνης.

Αν αφαιρεθεί αυτό το πλαστικό μένουν μόνα τους τα pin.

Χωρίς όμως το πλαστικό δεν στέκεται η θύρα της οθόνης.

Υ

Δημοσ.
φιλε μηπως μπορεις να στερεωσεις καπως τις συνδεσεις vga (dsub) ωστε να μπεις στο bios και να ενεργοποιησεις την AGP?

Μπα δεν γίνεται δουλειά. Έχω ήδη δοκιμάσει 2 κάρτες και αρχίζω να φοβάμαι μήπως κάηκε τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...