Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε την αγωγή του δισκογραφικού ομίλου ΕΜΙ για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εις βάρος του ιδρυτή της εταιρείας, MP3tunes, Μάικλ Ρόμπερτσον.

 

Ωστόσο, ο δικαστής έδωσε το πράσινο φως στην ΕΜΙ, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες, για να συνεχίσει τη δικαστική μάχη κατά της εταιρείας, MP3tunes.

 

Να σημειωθεί ότι στη δικαιοσύνη εις βάρος του Μάικλ Ρόμπερτσον προσέφυγαν ομαδικά 14 δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες διανομής μουσικής που συνδέονται με τον όμιλο ΕΜΙ.

 

Οι χρήστες της υπηρεσίας MP3tunes μπορούν να αποθηκεύουν μουσική στο επονομαζόμενο πρόγραμμα “cloud”. Οι 150.000 πελάτες της εταιρείας “ανεβάζουν τη μουσική τους σε ψηφιακές θυρίδες” και μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μουσικά κομμάτια που έχουν ανεβάσει από οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται με το ίντερνετ.

 

Η ΕΜΙ υποστηρίζει ότι η εταιρεία MP3tunes δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο την μουσική της παραγωγή.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNet news ο Μάικλ Ρόμπερτσον είναι απολύτως εξοικειωμένος με τις αίθουσες των δικαστηρίων. Όταν ίδρυσε την MP3.com, η οποία επίσης έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν μουσική σε ψηφιακές θυρίδες, όλες οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες προσέφυγαν εναντίον της εταιρείας.

 

Η αγωγή, όμως, της ΕΜΙ είναι ιδιαίτερη διότι είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία στρέφεται προσωπικά εναντίον ενός διευθύνοντος συμβούλου.

 

“Οι προσωπικές αγωγές κατά ενός CEO είναι μια τακτική εκφοβισμού πολλών εταιρειών των μέσων ψυχαγωγίας. Στόχος τους είναι είτε να σε εξαναγκάσουν σε συμβιβασμό είτε να σε οδηγήσουν σε οικονομικό όλεθρο”, αναφέρει ο Ρόμπερτσον σε ένα e-mail.

 

Ο δικαστής, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση εις βάρος του ιδρυτή της MP3tunes, διευκρίνισε ότι την απέρριψε διότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί του Ρόμπερτσον στη Νέα Υόρκη.

 

Όσον αφορά τη συνέχιση της υπόθεσης ο Μάικλ Ρόμπερτσον δήλωσε: “η υπόθεση κατά της MP3tunes θα κρίνει εάν θα μπορούν στο μέλλον οι καταναλωτές να αποθηκεύουν μουσική σε διαδικτυακές εμπορικές υπηρεσίες με εύκολη πρόσβαση, όπως γίνεται σήμερα για την αποθήκευση εγγράφων, φωτογραφιών και προσωπικών δεδομένων σε υπηρεσίες cloud”.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr

Δημοσ.

Αν οι εν λόγω «ψηφιακές θυρίδες» είναι προσωποποιημένες (απαιτείται login και τα αρχεία δεν είναι διαθέσιμα στον οποιονδήποτε ως public downloads), είναι πραγματικά τραγικό το αντικείμενο της αγωγής. Δηλαδή, ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύει εκεί ένας χρήστης αποκλειστικά τη νόμιμα αγορασμένη μουσική του, να μην του δώσουμε τέτοια δυνατότητα. Γιατί; Μήπως για να αγοράζει τρεις και τέσσερις και Χ φορές τα ίδια τραγούδια, μία για κάθε συσκευή του; Ε ρε ξύλο που θέλουν κάποιοι CEO. Όχι της MP3tunes εννοείται, των δισκογραφικών.

Δημοσ.

Η μάχη αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια και δεν νομίζω ότι θα έχουμε σύντομα νικητή...

Δημοσ.

Xωρίς όρια είναι η απληστία των δισκογραφικών. Βάζοντας συνεχώς περιορισμούς στο είδος που πουλάνε, τι καταφέρνουν; Καταχρηστικό περιορισμο των δικαιωμάτων των καταναλωτών μουσικής. Θέλουν να μας υποχρεώσουν ν' αγοράζουμε το ίδιο πράγμα πολλές φορές π.χ. σαν να αγόραζες ρούχο αλλά να δικαιούσαι να το φοράς μόνον στο σπίτι σου. Αν θες για τη δουλειά, να το ξαναγοράσεις κ.ο.κ.

Επιτέλους, ας μπει τέλος. Ο μόνος τρόπος βέβαια είναι το ξαναγράψιμο της παγκόσμιας σύμβασης για το copyright αλλά επειδή τα διακυβεύματα είναι τεράστια και δεν συμφωνούν οι ενδιαφερόμενοι, ίσως δεν γίνει ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...