Προς το περιεχόμενο

προβλημα ηχου σε DivX

prisila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω γραψει μια ταινια DivX η οποια ενω παιζει κανονικα κ ακουγεται καθαρα στο pc,

οταν τη βαζω στο dvd player δεν εχει καθολου ηχο,μονο εικονα εχει κ το προβλημα

περιοριζεται μονο στη συγκεκριμενη ταινια γιατι ολες τις υπολοιπες τις παιζει κανονικα.

Προσπαθησα να την ξαναγραψω σε αλλο δισκακι αλλα κ παλι δεν εχει ηχο..

καμια ιδεα κανεις?

Δημοσ.

Πολύ λίγες πληροφορίες δίνεις. Πόσταρε ένα text report για το συγκεκριμένο αρχείο video από το προγραμματάκι MediaInfo και πες μας και το ακριβές μοντέλο του DVD player σου...

Δημοσ.

Μάλλον όταν έγινε το rip δεν χρησιμοποιήθηκε η επιλογή για mp3 ήχο, αλλά κάτι άλλο, που δεν αναγνωρίζει το dvd player.

Όπως είπε και ο parcifal δες τι codecs ήχου θέλει. Ίσως να χρειαστεί να κάνει απόπλεξη, μετατροπή και ξανά πλέξη του ήχου ή κάνε το σε dvd μορφή με το convertx ή το winavi ή το Avi2DVD και θα παίζει κανονικά.

Δημοσ.
Ίσως να χρειαστεί να κάνει απόπλεξη, μετατροπή και ξανά πλέξη του ήχου

Κι αυτό βοηθάει μερικές (λίγες, είναι η αλήθεια) φορές. Αλλά ας δούμε πρώτα τα infos που ζήτησα.

ΥΓ: Αχ, αυτό το "c". Μία φορά δεν το έχεις πετύχει το nickname και το έχεις αναφέρει αρκετές φορές. Κόμπλεξ θα μου δημιουργήσεις στο τέλος! :P

Δημοσ.

>General 
Complete name : G:\O Hilias tou 16ou.avi 
Format : AVI 
Format/Info : Audio Video Interleave 
File size : 658 MiB 
Duration : 1h 27mn 
Overall bit rate : 1 048 Kbps 
Writing library : VirtualDub build 0/release 

Video 
Format : MPEG-4 Visual 
Format settings, BVOP : Yes 
Format settings, QPel : No 
Format settings, GMC : No warppoints 
Format settings, Matrix : Default 
Muxing mode : Packed bitstream 
Codec ID : DX50 
Codec ID/Hint : DivX 5 
Bit rate : 781 Kbps 
Width : 512 pixels 
Height : 384 pixels 
Display aspect ratio : 4/3 
Frame rate : 25.000 fps 
Resolution : 24 bits 
Colorimetry : 4:2:0 
Scan type : Progressive 
Bits/(Pixel*Frame) : 0.159 
Stream size : 490 MiB (74%) 
Writing library : DivX 5.2.1 (WaffleDay) (UTC 2004-09-08) 

Audio 
Format : ADPCM 
Codec ID : 11 
Codec ID/Info : Intel ADPCM 
Bit rate mode : Constant 
Bit rate : 256 Kbps 
Channel(s) : 2 channels 
Sampling rate : 32.0 KHz 
Resolution : 4 bits 
Stream size : 162 MiB (25%) 
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame) 
Interleave, preload duration : 476 ms 

to DVD mou einai

SAMSUNG DVD-CD player

DVD - P380

°14Bit/108 MHz Video DAC

°Porta USB

°DivX Certified

°MP3 / WMA / JPEG Playback

°EZ View

Δημοσ.

:confused:

:shock:

:cry:

Πω πω, θέλει ένα σωρό οδηγίες και screenshots για να «σώσεις» την κατάσταση με τη μικρότερη δυνατή απώλεια ποιότητας. Επανέρχομαι...

Δημοσ.

Λοιπόν, μετά από πολλή σκέψη, ο πιο εύκολος τρόπος για έναν αρχάριο που απαιτεί και την εγκατάσταση των λιγότερων δυνατών προγραμμάτων:

(το μυαλό μου αρχικά πήγε ενστικτωδώς στο VirtualDub(Mod), αλλά θα ήθελε και εγκατάσταση του LAME ACM codec για σιγουριά)

Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το δωρεάν Avidemux. Προτίμησε την πιο πρόσφατη από τις Milestone εκδόσεις, είναι πιο σταθερές από τις SVN. Τη στιγμή που γράφεται το post αυτό, το πιο πρόσφατο Milestone build είναι το 2.4.3 (revision 4276).

Τρέχεις το Avidemux και με CTRL+O ανοίγεις το αρχείο video. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του προγράμματος κάνεις τα παρακάτω:

avidemux1ny6.png

• Επιλέγεις Copy για το Video
  • Επιλέγεις MP3 (LAME) για το Audio
  • Κλικ στο Configure. Στο dialog box που θα εμφανιστεί, κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις:

avidemux2sh7.png

• Κλικ στο Filters. Στο dialog box που θα εμφανιστεί, κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις:

avidemux3tt6.png

• Επιλέγεις ως Format το AVI

Τέλος, πατάς CTRL+S, οπότε και θα ερωτηθείς για το όνομα που θέλεις να έχει το νέο AVI αρχείο που θα προκύψει. Το εισάγεις και κλικ στο Save. Ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης θα επιβαρυνθεί μόνο από την επεξεργασία και επανακωδικοποίηση του audio stream του πηγαίου AVI. Το video stream θα παραμείνει αναλλοίωτο, χωρίς καμία απολύτως μεταβολή ποιότητας. Το νέο AVI θα πρέπει να παίζει κανονικά στο DVD player σου...

Δημοσ.

πω πω εγω τωρα...! σ ευχαριστω παααρα πολυ :) θα προσπαθησω να ακολουθησω κατα γραμμα οτι εχεις γραψει κ θα σου πω τα κατορθωματα μου!!

Δημοσ.

Απλώς το DVD player δεν υποστηρίζει ADPCM σε WAV.

To μόνο που δεν έκανες σωστά στον ήχο είναι: ADPCM,4 bit και bitrate 256kbps στα 32khz.

Δημοσ.
Λοιπόν,

το μονο που καταφερα να κανω απο το screenshot ειναι αυτο,δεν μπορεσα να το μικρυνω περισσοτερο για να φαινεται καλυτερα..

παιζει λοιπον το αρχειο κανονικα στο pc αλλα δεν εμφανιζεται πλεον καθολου στο dvd..

ισως τελικα να φταιει το ειμαι επιμελως ασχετη,εσεις μια χαρα μου τα λετε παντως!

post-48968-129062974343_thumb.jpg

Δημοσ.
Απλώς το DVD player δεν υποστηρίζει ADPCM σε WAV.

To μόνο που δεν έκανες σωστά στον ήχο είναι: ADPCM,4 bit και bitrate 256kbps στα 32khz.

θα προσπαθησω να διορθωσω αυτο που μου προτεινεις..

Δημοσ.
Για τον ήχο βάλτο mp3 ή ΑC3.

με λιγα λογια..εκει που εχω το bitrate 192 να το κανω 256?εμενα παει μεχρι το 224..:confused: κ εκει που λεει Resampling(Hz) εχω 44100,να το κανω 32000?

Δημοσ.

Οι οδηγίες που σου έχω δώσει είναι σωστές. Έκανες μόνο ένα μικρό λαθάκι απ' ο,τι φαίνεται:

Τέλος, πατάς CTRL+S, οπότε και θα ερωτηθείς για το όνομα που θέλεις να έχει το νέο AVI αρχείο που θα προκύψει. Το εισάγεις και κλικ στο Save.

Στο πεδίο όπου εισάγεις το όνομα, έπρεπε να προσθέσεις στο τέλος και την κατάληξη .avi

Τώρα, μπορείς να το κάνεις από τον Explorer των Windows, με F2 πάνω στο αρχείο που παρήγαγε το Avidemux...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...