dj_vts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τελικα οι θερμοκρασιες απο το orthos πανε μεχρι 56-57 βαθμους στα 10 τεστ ξαναξεκινησε απο την αρχη και το σταματησα, καλα δεν εκανα; Οι θερμοκρασιες πως ειναι; Να το αφησω ετσι στα 2700 δεν υπαρχει προβλημα ετσι; -----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 11 : 10 : 03----- Και κατι ακομα. Η μητρικη μου ειναι αυτη http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=473&l4=0&model=1474&modelmenu=2 μπορω να βαλω μνημες στα 1066; Η θα τις τρεχει στα 800;
Delirium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Θα ανεβει, δεν μπορει να ειναι "κομμενο", το bios της Asus.. Εχει το NVIDIA nForce 650i SLI, που δεν ειναι κακο chipset. Το 650i ανεβαζει Ε6600 @ 3Ghz auto -και 3.5GHz voltaged. Δοκιμασε και τα εξης settings: Fsb - Memory Clock Mode: Unlinked MEM (DDR) MHz: 667 MHz, η σε καποια κοντινη τιμη π.χ. 680 Mhz Memory Voltage: Auto ή 1.920 FSB (QDR) Mhz: 1400 (350 X 4) = 3150 MHz Cpu Vcore: 1.425 NB Core Voltage: 1.56 CPU Multi: 9 Εαν πετυχουν, μπορεις να δοκιμασεις μεγαλυτερο fsb, η μικροτερο vcore Αν αποτυχουν, μπορεις να δοκιμασεις μικροτερο fsb, η μεγαλυτερο vcore
dj_vts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Θα ανεβει, δεν μπορει να ειναι "κομμενο", το bios της Asus..Εχει το NVIDIA nForce 650i SLI, που δεν ειναι κακο chipset. Το 650i ανεβαζει Ε6600 @ 3Ghz auto -και 3.5GHz voltaged. Δοκιμασε και τα εξης settings: Fsb - Memory Clock Mode: Unlinked MEM (DDR) MHz: 667 MHz, η σε καποια κοντινη τιμη π.χ. 680 Mhz Memory Voltage: Auto ή 1.920 FSB (QDR) Mhz: 1400 (350 X 4) = 3150 MHz Cpu Vcore: 1.425 NB Core Voltage: 1.56 CPU Multi: 9 Εαν πετυχουν, μπορεις να δοκιμασεις μεγαλυτερο fsb, η μικροτερο vcore Αν αποτυχουν, μπορεις να δοκιμασεις μικροτερο fsb, η μεγαλυτερο vcore Οταν λες να πετυχουν οι ρυθμισεις εννοεις να κανει boot; Τις εκανα οπως μου ειπες και ειναι στα 3150 mhz τωρα... Και στο orthos στα τεστ βγαζει max θερμοκρασια 68 βαθμους, να τ'αφησω;
Delirium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Ειδες τι ευκολο που ηταν? Δεν μιλαω απλως για boot, αν θελεις bootοχαρα και μονο, μπορεις να κανεις και στα 3.7 GHz Αλλα σταθερος δεν θα ειναι εκει, σταθερο μπορεις να το εχεις @ 3.5-3.6 GHz, αναλογως ψυξη! Κατω απο 70C συνηθως ειναι o.k., αλλωστε δε θα τον "ζοριζεις" τοσο πολυ, οσο με το Οrthos... Μπορεις να δοκιμασεις, με ιδια ρευματα, ποσο σε αφηνει να ανεβεις π.χ. FSB: 1480 = 3.3 GHz. Μπορεις, σιγα-σιγα, να δοκιμασεις ποσο ανεβαινουν και οι 667 μνημες: καποιες 800-αριζουν Παντως ρεαλιστικα, με το συγκεκριμενο cooler + τροφοδοτικο, δυσκολα ξεπερνας τα 3.3 GHz. Θα χρειαστεις -απαραιτητα!- και αυτο εδω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805695 AKASA CHIPSET COOLER WITH 4CM FANS @ 4.90 Στην ουσια, αποτελειται απο 2 μερη, αφου το fan ξεβιδωνει! Τσεκαρε, αν θα μπορουσες, να το βιδωσεις στο Northbridge, με οποιεσδηποτε = οχι απαραιτητα τις δικες του βιδες μονο. Αν ναι, χρησιμοποιεις το πανω fan στο Northbridge, και κολλας το κατω heatsink, στο Southbridge Αν οχι, μετρας το Northbridge και παιρνεις ενα fan, που να μπορει σιγουρα, να βιδωθει καλα πανω του.
dj_vts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Χεχε thanks!! Οπως τα λες ειναι δεν το ζοριζω ιδιαιτερα, για παιχνιδια εχω το ps3... Δηλαδη αν παρω καμια καλη ψυκτρουλα να το ανεβασω κι αλλο λες; Επισης για τις μνημες οπως ειπα πιο πριν ειναι 2 διαφορετικες μαρκες, 667 και οι δυο, αλλα η μητρικη υποστηριζει μεχρι 800 οποτε θα κοιταξω και για κανα σετακι 2 gb να ειμαι σιγουρος... Απλα δεν καταλαβαινω με το timing τι παιζει και κατι νουμερα 4-4-4-12 κλπ και δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο! Εχετε καποια προταση για 800αρες;
Delirium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Τη μονη "προσθηκη" που θα εκανα ... εε, την εχω σημειωσει ηδη = CHIPSET COOLER @ 5 ευρω Δεν αξιζουν εξτρα εξοδα, για νεο cooler & μνημες, υπο την εννοια οτι δε θα δεις (τρελη) διαφορα...
dj_vts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Ωχ τωρα δεν καταλαβα τπτ, το chipset ειναι εκεινο το μικρο που λεει Nvidia επανω στη μητρικη; http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=473&l4=0&model=1474&modelmenu=1 Δηλαδη εκεινο δεξια απο τα sata οπως φαινεται στη φωτο; Αν ναι νομιζω οτι ειναι λιγακι δυσκολο να μπορεσω να το βαλω...
Delirium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Ευκολο ειναι, Northbridge = αυτο: http://xtreview.com/images/nForce-680i-LT-SLI-650-SLI/Asus-P5N-E-SLI-north-bridge-cooler.jpg και το Southbridge, αυτο εδω: http://xtreview.com/images/nForce-680i-LT-SLI-650-SLI/Asus-P5N-E-SLI-southbridge.jpg To Southbridge ειναι παιχνιδακι => απλως το κολλας! Το Northbridge παλι θελει βιδωμα ενος fan πανω του. To Akasa βολευει, γιατι παρεχει και για τα 2, μαζι Αν, ομως, το βρισκεις καπως "δυσκολο", δυσκολοτερη θα ειναι, η αλλαγη cooler...
dj_vts Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Μολις μου τα εδειξες καταλαβα αμεσως... Παιχνιδακι ειναι οποτε θα το επιχειρησω! 1000000 ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις σας!!!
Delirium Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 ΟΚ Αριστερα απο Northbridge θα βρεις 3pin power connector, οπου μπορεις να συνδεσεις, το fan που θα του βαλεις Δοκιμασε πρωτα, αν μπορεις να βιδωσεις επανω του το 4cm fan του Akasa, δε χρειαζεται να ειναι ακριβως στο κεντρο του Ν/Β, αρκει να μπει επανω Οσο για το Southbridge, ακομη και με απλο heatsink διχως fan, ειναι ΟΚ
dj_vts Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 update Σημερα το πρωι που τον ανοιξα μου εβγαλε σφαλμα στο post κατι για cmos και μπηκα μεσα στο bios και τα εβαλα παλι ολα στις μαμα ρυθμισεις... Ολα οκ και τωρα ξαναμπηκα κι εβαλα στο QDR 1333 για να ειναι στα 3 ghz. Στο orthos αυτη τη στιγμη εχω παλι 68 βαθμους μηπως πρεπει να κανω κατι με τα βολτ;;
Delirium Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Ξεκινησε, φροντιζωντας για ψυξη Ν/Β + S/Β = συνολικη σταθεροτητα overclocked συστηματος Μετα, δηλαδη αφου τακτοποιησεις τα παραπανω, παρε μολυβι - χαρτι και σημειωσε τα "ευρηματα": - Cpu Vcore: 1.425 - NB Core Voltage: 1.56 - CPU Multi: 9 Σε ποιο FSB (QDR) Mhz ειναι σταθερο? Δοκιμασε τιμες π.χ. απο 1333 ως 1480. Κατοπιν ανεβασε λιγο (συν 1-3 τιμες του, οχι 1.6!) το Cpu Vcore, και δοκιμασε παλι: σε ποιο FSB (QDR) Mhz ειναι σταθερο? Στο τελος θα εχεις ενα πινακακι με τιμες (2-4) Cpu Vcore, και το σταθερο FSB, που αντιστοιχει καθε μια τους Εκτιμηση μου, οτι θα φτασεις ~ 3.3 GHz / 1480. Μετα να δοκιμασεις ποσο μπορουν να ανεβουν και οι ram, παντα unlinked κι οσο φτασουν, διχως restarts.
dj_vts Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μια μικρη διευκρινιση φιλε μου. Οταν λες σε ποιο FSB ειναι σταθερο τι ακριβως εννοεις; Ξερω σας φαινεται λιγο κουραστικη η ερωτηση "τι εννοεις με αυτο και με κεινο" αλλα ειμαι νιουμπας τι να κανουμε;; :-)
Delirium Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Να μη crashαρει + να μη δινει restarts π.χ. σε Orthos. Θα παει καποια ωριτσα, και με τις μνημες μετα, αλλα: - θα ξερεις τι γινεται = με ποσo ρευμα πηγαινει που & - θα φτασεις ετσι στο υψηλοτερο MHz αποτελεσμα
dj_vts Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Να σου πω την αληθεια κι ετσι που ειναι τωρα (3ghz) ειναι μια χαρα και δεν παρουσιαζει τπτ απολυτως, τον εχω αφησει και ωρες ανοιχτο να κατεβαζει και οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες δηλαδη γυρω στους 35 βαθμους οποτε σκεφτομαι να μην "σκαλισω" παραπανω τουλαχιστον εως οτου παρω το σετακι της akasa που μου εδειξες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.